למה את צועקת? עוד תכאב לך המקלדת
אני לא טועה ולא מטעה. ראשית לגבר אסור לבא במגע אשה זרה בין אם היא נידה ובין אם הרגע יצאה מהמקווה והיא לחלוטין טהורה. מה ענין נידה לאוטובוס. כאשר אני כותבת שיושבים מעורב התכוונתי לאב ובתו, לבעל ואשתו, לאח ואחותו , ולסבתא ונכדה. או שמא את סבורה שאסור לנו להיות משפחה ולחיות אחד עם השני? אולי כולנו מריה וכולנו הרינו מרוח הקודש, ולעולם לא קבלתי חבוק מאבי, ולעולם לא נשיקה מאחי? (אפילו מהחרדי שבהם, אני חייבת לציין, אני מקבלת לעיתים ליטוף ). אגד מעולם לא שמה את השיקול הכלכלי בראש סולם השיקולים? אגד בהחלט עושה ועשתה זאת. נכון שלפעמים אגד ודן עושות בדיחות כלכליות כמו להסיע אוטובוס מפ"ת לת"א בשבת בצהרים עם נוסע אחד, אבל אולי זו אכן הצהרה דתית. אגד עושה, וצריכה לעשות שיקולים כלכלים. לפעמים השיקולים הללו פוגעים בנו הרבה יותר מאשר אם יש לשבת מקדימה או מאחור, כמו למשל שהם לא מחליפים צמיגים, והם מתפוצצים בשל החום. זו למשל הפעלה של שיקול כלכלי שלטעמי יש להפגין עליו בריש גלי. ילדים מקבלים הנחה ופטור, אבל אשה הנוסעת עם 10 ילדיה, תמיד תשלם יותר מאשר אשה הנוסעת עם שני ילדיה. חשבון פשוט. ואני לא חושבת שיש חשיבות לקדימה או אחורה. ואת כן. אז תעשו הפגנה על למה נשים מאחורה, ולא על למה הפרדה. ובואי נניח שיש משמעות. מהי בדיוק? ומה אכפת לך איך חיים אחרים? כל כמה שאני מסתובבת בחברה חרדית, לא נפגשתי בנשים שמרגישות את עצמן מופלות כפי שאני רואה כאן באינטרנט בחברה החילונית. אז בואי ונניח שהן טפשות גמורות ועוורות טוטאליות, ולא רואות את המציאות. אז סה"כ טוב להן. מה אכפת לך אם טוב להן? האם יש "טוב" אבסולוטי? או שבעליהן שוקדין כה רבות להיטיב להן בדרכים אחרות, שהגם שלפעמים יש נקודות שבהן הן מרגישות "שדפקו" אותן, בסה"כ הכללי, הן מרגישות בסדר, ואז שוב מה אכפת לך? הצורך להתערב בחיי הזולת שולט גם באלו הדורשים חופש אינסופי לעצמם.