הפגישות בשידוכים

חנוך617

New member
טוב שכך אתה

חושב, אך זה הרבה יותר עמוק מסתם חבל על הזמן. זה מזיק. מבלבל. מסנוור. וגם גורם לחיכוכים!

דסי 18

New member
ישנן כמה סיבות לחילוק בין הסוגים

א. ישנן משפחות מודרניות יותר שפגישה של בחור ובחורה אצלן זה דבר לגיטימי כמעט אפילו שלא במסגרת שידוך, אז ודאי שישלחו יותר מהר את הילדים לפגישה. ומשפחות אדוקות יותר, רק כשזה נראה מאד מאד מתאים קובעים פגישה. ב. ישנן משפחות שההורים יותר "סומכים" על הבת שלהם שתדע לאבחן נכון את הבחור בפגישה, וביתר קלות שולחים אותה לראות אותו, ומצד שני ישנם הורים ש"סומכים" רק על עצמם ועד שהם בבירורים לא יחשבו שזה הבחור של הבת שלהם, לא ישלחו אותה לפגישה.

חנוך617

New member
נכון מאד. אך

צריך לציין שהבחור יכול להסתנוור מהבחורה או להפך והם יוותרו על דבר שהיה להם חשוב שלא יהיה בו חילוקי דעות.

ואני אומר

שזה חוסר אחריות לסמוך על בת שתוכל להחליט בפגישה בלי לדעת טוב קודם אם זה מתאים. מה שנכתב על משפחות מודרניות. עד כמה שידוע לי אם זה משפחה מודרנית חרדית זה לא כמעט לגטימי ולא נעלים הם מנהלים את השידוכים שלהם כמו המשפחות החרדיות הטובות, את כנראה מדברת על הזרם הפחות דתי אצל המזרוחניקים, שאפי` אצלם לא יוצאים בצורה שכתבת.

חנוך617

New member
אתה טועה

יש משפחות חרדיות באמת יותר מודרניות אך לא בצורה חריגה שכך נוהגים.

לביא4

New member
Rצינית

אצלך זה קצת שונה, לך יש חוש שאין לכל אחד והמבט כבר יזהה... (משתלבים עוצמה וכוח..)

Rצינית

New member
זהו..שכאן אני משתדלת להיות לא...

בס"ד Rצינית-חוץ מהניק. כך שאין מצב שיזהו במציאות-כל כולי הניק שלי.

לביא4

New member
בדיוק!

המשפט הקולע - "אין מצב שיזהו במציאות" בנוסף למה שנאמר מקודם, (זוג הלייזרים שהמבט מפלח לב וכליות מזהה את המטרה אם כן או לא ואין באמצע, וקורא מחשבות...) יש את ענין המיסתורין. כאן - אכן לא, אבל מחוץ, יש מצב...)

ר' אלחנן וסרמן

ר' אלחנן וסרמן כתב שבשום אופן לא יפגשו אם לא עשו בירורים עד הסוף ובשם אחד מחשובי ראשי הישיבות שמעתי שאמר לבחור שמצד הבירורים זה צריך להיות שהבחור מוכן כבר להתחתן ורק נפגשים כדי להכיר

למעלה