הפגישות בשידוכים

חנוך617

New member
הפגישות בשידוכים

קיימים 2 סוגי אנשים שהתיחסותם שונה לגבי הפגישות. סוג א` זה שכל הצעה שמציעים עושים ברור מלמעלה ו... נפגשים. סוג ב>>

חנוך617

New member
סוג שני

זה האנשים שקודם מבררים רציני ואח"כ נגשים לפגישות. לדעתי הסוג השני פועלים כראוי מכמה סיבות. א. לא תולים סתם תקוות. ב. לא משתחקים. מה דעתכם?

Rצינית

New member
שכחת פרט..

בס"ד יש שהם אכן כמו סוג ב' .אך מגיע מצב שני מתוך הסוג ב' הגורם להם להיות כמו הסוג א'.. הבנת??מסובך קצת אה? נסה להבין למה כוונתי.

חנוך617

New member
נכון מאד

אני עונה כך כשאני יוצא מנקודת הנחה שאת הבנת מה כתבת. בכל אופן, יצא לך משפט נכון, אך להתיאש זה גורם להתפשר סתם.

Rצינית

New member
רוורס למצב א' הוא לא בהכרח נובע..

בס"ד מיאוש. יכול להיות הרבה גורמים סבבתים הגורמים לאדם להחליט לשנות גישה בבירורים-כמו: לחץ מפשפחתי חברתי ועוד.. וממלא לא יהיה מצב של להתפשר.אומנם יש כאן התפשרות בנקודה אחרת-גישה שונה. אבל לא התפשרות על לעמוד לקבל את מה שהוא חפץ. ואם הוא באמת אחד שעומד על עקרונותיו בכל התחומים בחיים. לא נראה לי שאדם כזה יגיע למצב של התפשרות סתמית בעניין הנ"ל.

חנוך617

New member
המציאות מראה

שמי שקל להפגיש אותו הוא לא מהליגה הראשונה. לגבי לחץ משפחתי, השאלה אם זה כי הבחור/ה עם ג`וקים ואז הלחץ מועיל. או להפך...

Rצינית

New member
מציאות אבסורדית למדיי..

בס"ד להפך ,להפגיש בקלות היא בהגיון מתאימה לסוג א'.הרי סוג ב' יש את הליך הבירור שהוא גם סוג של קושי בלהפגיש .משום שהתשובה יכולה ליפול לצד השללי.ואלו בסוג א'התשובה תמיד תיהיה חיובית.אז...קל או קשה?הגיונית קל יותר סוג א' להפגיש. אבל מי אני שאתווכח עם שדכן שרואה מציאות גם אבסורדית.... ולגבי הלחץ...אז כך-אם הלחץ תמיד היה בכל מצב..-<ז"א שהבחינו כבר בג'קים מגיל צעיר>..אז הוא צריך ואף חייב להעשות מגורם חברתי או משפחתי.. אבל אם הלחץ בא בעקיבות גיל-חוץ מהלחץ של הגיל עצמו נוסף לחץ סביבתי סתם. משמע- הוא לחץ רק כדי לקדם עניינים ותכלס' רוצים אקשיין.

חנוך617

New member
אמנם יותר קל

להפגיש אבל השאלה זה עם מי... לגבי הלחץ הסביבתי, קורה שהבחור/ה מפחדים לסגור וזה לא יעבור להם בחיים ובזה לפעמים הלחץ מועיל.

Rצינית

New member
ברור שקיימת בעיה כזו של פחד...

בס"ד אך אם אכן קיימת היא לא נולדת מיום בהיר אחד...לכן הדגשתי אם הלחץ היה תמידי אז הוא ראוי להעשות.אך אם הוא נעשה בעקבות לחץ של גיל משפ' ...אז הוא לחץ סתמי. ואל תשכח יש ענין של עיכוב משמים-לא כל עיכוב בנ"א אשם לו,ומתורגם לפחד מ...

חנוך617

New member
אין קשר.

יש אנשים שהם גברים בעלי בטחון עצמי רב אך לגבי לסגור שידוך הם מהססים. זה לא קשור לחיי היומיום.

אני חושב

שלהגיע למצב של סוג א` מסוג ב` זה סוג של יאוש מסוים ומראה על חוסר בגרות נפשית. מה יעזור אם תפגש סתם? זה נותן לך הרגשה שאתה עושה מה שהוא? אם כן אז זה מראה על בעיה נפשית מסוימת.

דסי 18

New member
היא הסבירה לכם

שישנן עוד סיבות, כמו למשל, הורים שלוחצים. ואני יודעת מקרוב על מישהו שהיה נגש מהר יותר לפגישות בגלל לחץ של הורים שכבר רוצים לראות את הילדים שלהם תחת החופה.

חנוך617

New member
דסי, אתה מצחיק!

אני דיברתי על הבחור/ה? דיברתי על המשפחה. אני שמח שיש מי שחושב כמוני...

Rצינית

New member
תודה דוברת:)דיבררת אותי נכונה..

בס"ד יתכן שהגורמים הסביבתים סובלים מלוידעת מה... בעיה נפשית לא הייתי מגדירה זאת.. אם התזה שלך נכונה כל מחלקות הפסיכאטריות היו צריכות להיות גדושת ברווקים ורווקות.. אתה הגזמת בהגדרתך.

ברור שהקצנתי

בהגדרתי , א. לא על כל בעיה נפשית מאשפזים. ב. זה כן בעיה נפשית ברמה נמוכה אבל צריך לטפל בה באופן אישי בינך לבין עצמך לא להכנע ללחצים מהסביבה זה דבר שאפשר להתגבר עליו!

Rצינית

New member
אתה מדבר שטיות הנובעות מבעיה..

בס"ד נפשית-ברור שהקצנתי....- הראתי לך איך אתה נשמע פשוט.

Rצינית

New member
יש לחצים סבבתים שהם בגדר..

בס"ד של כיבוד הורים-מקווה שכעת אתה מבין יותר את הנקודה בה אנו מדברים. אתה מערב כמה דברים.

חנוך617

New member
"בעית כיבוד הורים"

ה` ישמור. לכיבוד הורים את קוראת בעיה? לגבי חילוקי הדעות בין הבחור/ה להורים, כבר דנו בזה כאן כנראה לפני שהצטרפת לפורום.

Rצינית

New member
אינכם מבינים אותי..

בס"ד עיזבו מסובך לי כעת להסביר לכם-בהזדמנות..אם וכאשר..

למעלה