העשרה ומידע נוסף

העשרה ומידע נוסף

אני תוהה אם ניתן לפרסם פה הודעה,מפני שההודעה לא קשורה לארגון "מנסה", אך,הואיל וזהו הפורום היחידי שמדבר גם על מחוננים,אנסה את מזלי. אני תלמידת כתה ה',אובחנתי כמחוננת ומאז אני הולכת למרכז העשרה פעם בשבוע. אני מחפשת אתרים ו/או ספרים ברמה בינונית על הנושאים הבאים: פיסיקה,בילוגיה ואסטרונומיה. האם מישהו מכם מכיר אתר או ספר העונה להגדרות הנ"ל? בתודה מראש, משועממת במיוחד.

אני שואלת שוב,

האם מישהו מכם מכיר אתר ו/או ספר בעברית וברמה בינונית על אחד מין הנושאים הבאים: פיסיקה,ביולוגיה או אסטרונומיה? בתודה מראש, משועממת במיוחד

neko

New member
הפורום בהחלט פתוח לכל מי שמתעניין

באינטליגנציה ו-IQ, וכמובן שמחוננים מוזמנים בהחלט
לגבי פיזיקה, הספר הראשון שכמובן חובה להמליץ עליו הוא "קיצור תולדות הזמן" של הוקינג. לגבי ביולוגיה יש את "הגן האנוכי" של דוקינס (?) בנושא אבולוציה. אתרים אפשר לחפש מפה עד הודעה חדשה בגוגל... בייחוד שימי לב לאתרים שהסיומת שלהם היא EDU או AC, הם שייכים לסטודנטים או לאוניברסיטאות, ולכן בד"כ ברמה גבוהה. בנוסף, את מוזמנת לשאול בפורום ביולוגיה, פורום מתמטיקה ופורום חלל. הם בוודאי יוכלו לעזור בכל אחד מהתחומים הנ"ל.

neko

New member
אה, וכמובן כמובן איך שכחתי

את המגזין "מדע פופולרי", ואת הפורום שלו שגם קיים לו בתפוז. רבים שם עוסקים ד"א בפיזיקה...

neko

New member
נזכרתי שכשהייתי בגילך, היו לי שני

ספרים אדירים: אחד נקרא "נסה ודע שעשועי מדע", ספר אדום נפלא, והשני... אני לא זוכר את שמו, אבל בכל עמוד היו 3 ריבועים עם תשובה לשאלה כלשהי כמו "איך עובדת נורה?" או "למה יש אדים על החלון כשקר בחוץ" וכד'. היו ספרים מעולים לגמרי, וברמה מתאימה לגילך.

yuvalf2001

New member
פורום הורים למחוננים

זה לא הפורום היחיד בתפוז שעוסק במחוננים. יש פורום הורים למחוננים (אבל גם את יכולה לקרוא בו) ובו קישורים שעוסקים בנושאי העשרה, שיעמום ועוד.

lepidus

New member
אוניברסיטה משודרת

אני ממליץ בחום על סדרת הספרים של "האוניברסיטה המשודרת". המגוון עצום, ובטוח תמצאי משהו שידבר אליך. ונקו, אתה ממליץ לילדה בכיתה ה' שביקשה ספרים ברמה בינונית על "קיצור תולדות הזמן"???

neko

New member
נקודה טובה, אבל הוא בסופו של דבר

לא מדעי במיוחד. אולי היא לא תבין הכל (וגם אני לא מבין הכל
), אבל זה בטח יתן לה מושג על הנושא, ואין ספר יותר DEFITIVE בתחום הפיזיקה המאקרו.

neko

New member
התכוונתי DEFINITIVE כמובן.

יש מילה דומה בעברית?

למעלה