הערכה שלכם:

Y a n i B

New member
הערכה שלכם:

נגיד שאני עושה מנוי לספריה ובולע בחודשיים הקרובים 10 ספרים באנגלית (עם התעכבות על מילים מסויימות ושימוש במילון רק לעיתים נדירות) - זה ישפר את האוצר מילים שלי באופן מטורף או שאין תחליף לשינון \ כתיבה של המילים עצמן? תודה, יניב

לדעתי-

אין צורך בשינון מילים, מספיק ספר אחד ברמה נחמדה (הארי פוטר בגירסא האנגלית, לא אמריקאית), תוך שימוש במילון מתי שאתה רוצה, עם ההתקדמות בספר גם ככה השימוש פוחת. אצלי זה עשה את כל השינוי.

Y a n i B

New member
ספר אחד באנגלית כבר קראתי בחיים שלי

ולמה 1 כשאפשר 10?

Regina Phalange

New member
מילון? באנגלית? לפסיכו?

למה הו למה? זה מזעזע. תקרא ספר אחד, שנים, שמונה, זה יעזור הרבה יותר מכתיבת רצף אותיות שהסיכוי שיופיע דווקא בבחינה שלך זהה לסיכוי שאני אהיה רמטכ"ל

כל אחד והקטע שלו

אני לא עשיתי באנגלית שום דבר חוץ מלעבור על כל המבחנים והחומר באנגלית שהיו לי מהקורסים, ותוך כדי לעשות כרטיסיות עם מילים שלא ידעתי. זה שיפר לי את האנגלית ב10 נקודות. וזה אחרי שני פסיכומטרי שלא נגעתי באנגלית וקיבלתי בשניהם 137.

Regina Phalange

New member
../images/Emo45.gif

באמת כל אחד והקטע שלו. היו לי חברות שרשמו חצי מהמילים במילון העברי על פתקים ותלו בכל פינה בחדר שלהן (היה קצת מפחיד להיכנס עם מילים כמו "אצטלה" "אצטגנין" וכו' בכל מקום
), וזה עזר להן לזכור. כל פעם [מתוך הפעמיים] הבטחתי לעצמי שאני אלמד את המילון האנגלי, וכל פעם הסתכלתי עליו, הוא הסתכל עליי בחזרה, ובזה זה נגמר. אולי עם כרטיסיות זה היה יכול להיות שונה... זה גם תלוי ברמה ההתחלתית של כל אחד, אם הבעיה היא ב-2 שאלות האחרונות של אוצר המילים באנגלית (שהן בדר"כ הכי קשות) אז אני לא חושבת שיעזור לשנן מילים, כי הסיכוי שהן יופיעו מאוד קטן.

Y a n i B

New member
אני לא בטוח שאני אעשה עוד פסיכו

אני פשוט רוצה לשפר את האנגלית כמה שיותר. בכל מקרה - תודה על הדעה.

גורן3

New member
בתור מורה לאנגלית

אני מלמד אנגלית תלמידים ברמה של חמש יח' לימוד וההוראה המרכזית ביותר שיש לי אליהם היא שייקראו ספרים. זו הדרך הטובה והאמיתית ללמוד אנגלית וכל שפה אחרת. הארי פוטר באנגלית הוא מצויין על מנת ללמוד אנגלית. גם הגרסה האמריקנית, לדעתי. מובן שרצוי שתיקח איתך מילון ותפתח אותו כשאתה נתקע ולא מבין משפט. תרשום את המילים החדשות שלמדת ותשתמש בהן כמה שיותר. מדובר כאן לא רק במילים, אלא גם בצורות ניסוח ובביטויים. גם אני למדתי ככה. בהצלחה!

גורן3

New member
אני יודע שזה נשמע לא אמין...

אבל זו האמת, כך שלא התלוצצתי כשנתתי לך את העצות

harbor

New member
אבל אם בן אדם מבין את השפה

את צורות הניסוח וכו והוא לא יודע מילות מפתח בפסיכומטרי, הוא לא יצליח. אני חושב שאם מישהו ידע את כל המילים המופיעות בבחינה הפסיכומטרית, סביר להניח שהוא יקבל ציון בסביבות 150 בחלק הזה. לדעתי אין תחליף לשינון מילים, אבל אפשר לייעל את שינון המילים על ידי קריאת ספרים במקביל.

אני לא שיננתי מילה אחת באנגלית

גם בקורס לא השקעתי כמעט באנגלית, רק קראתי ספרים כל תקופת הצבא, ובפסיכומטרי שעשיתי אחרי הצבא הוצאתי 150 באנגלית.

harbor

New member
זה לא סותר כי יכול להיות שהיה לך

לפני זה אוצר מילים אני מדבר על מישהו שיש לו חוסר בזה

לפני זה אוצר המילים שלי לא היה כזה

גדול. היה לי 134 באנגלית בפסיכומטרי הראשון שעשיתי בי"ב.

harbor

New member
סליחה

אבל אם קיבלת 134 זה אומר שהיה לך אוצר מילים גדול. ועוד עשית אותו ב-י"ב.. אני בטוח שמאז ועד שניגשת שוב הרחבת מאוד את אוצר המילים שלך.

מצטערת

המצב רוח הח*א שלי גורם לי לעשות דברים שאני לא עושה בד"כ, כמו להיכנס בכוונה לויכוחים מטופשים כאלה.

למעלה