הערכה מציאותית

Anabol

New member
הערכה מציאותית

אני סגור כבר באמצע השירות הצבאי שלי על משפטים והמקצוע מושך אותי מאוד ואני יודע שהוא מתאים לאישיות שלי. אבל אין לי ברירה אלא לחשוב על פרנסה ועל מצב עו"ד בארץ. עכשיו שנאי סף הרשמה לאוני' אני רוצה לשמוע את דעתכם בנושא. אני ידוע שקשה יהיה לקבל דעה כנה ואובייקטיבית כי כמעט כולם פה כבר מושקעים במקצוע ועתידם בו, והנטייה הטבעית של אנשים היא לקבל את המצב שלהם ולייפות אותו. אבל בכל זאת, טוקבק כזה מגלובוס גורם לבטן שלי להתהפך ולחשוב שאולי יש מקצועות רווחיים יותר: "כמות עו"ד בלתי נתפסת בישראל . השכר נופל לקרשים 24 - 25 שח לשעה היום זה הסטנדרט ללא זכויות וללא פנסיה . הבעיה העיקרית שהעתיד גרוע עוד יותר - כל שנה 4000 עו"ד חדשים זה טרוף מערכות שלא יפסק עד שלא יהיו 700 אלף עו"ד - 1 לכל 10 אזרחים. כה לחי." מישהו יכול לתת לי חוות דעת מציאותית?

Lanni

New member
1 לכל 9 ../images/Emo3.gif ה-10 לא צריך עו"ד, הוא

העו"ד

PoisonousLitchi

New member
הערכה מציאותית מאוד

מצב עוה"ד בארץ לא רע בכלל, כפי שמדגימה הכתבה הבאה: http://law.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=skira20070807_890637 גם אני בהתחלה התלבטתי, (קריירה מצליחה ומשכורת שמנה זה הקטע שלי) אבל הנתונים די מעודדים. חוץ מזה, אי אפשר לדעת מראש.. הכל מתחיל ונגמר באיזה מין עו"ד אתה..

BlackUnicorn

New member
צריך קודם כל לזכור שיש הבדל בין התחומים השוני

השונים בעריכת דין. המצב בתחום המסחרי אינו כמו המצב בתחום המקרקעין או בתחום דיני המשפחה וכד'. תמיד יש את הנטייה להכליל את כולם יחד, הכללה שאינה נכונה מהיסוד. מעבר לכך, אני מאמינה במשפט - מי שטוב ומי שרוצה בכך - מצליח. זה הכל. נ.ב - אל תשכח שבסטטיסטיקה של מס' עורכי הדין מופיעים גם כאלו שהם אמנם עורכי דין אך אינם עוסקים בתחום, ויש המון כאלה.

Anabol

New member
מה השוני בין התחומים?

איזה תחום נחשב הכי רווחי?

BlackUnicorn

New member
כעיקרון - מסחרי אבל הכל תלוי

באיזה סדר גודל של משרד אתה ועד כמה אתה מצליח.. וכמובן שאי אפשר לנבא מה יהיה. יכול להיות לדוגמא שדיני אינטרנט זה הדבר הבא
מי יודע... אבל אישית אני ממליצה לא ללכת על הכי רווחי אלא על מה שהכי מעניין. לא מומלץ להיתקע כל החיים עם תחום שלא מעניין אותך רק בשביל להרוויח עוד כמה אלפי שקלים, כשבמילא אתה יכול להרוויח לא רע עם תחום אחר. אם אתה רוצה להרוויח ממש ממש טוב, לך תשדוד בנקים

למעלה