הערות

הערות

לגבי הסרטונים של ואנג שו-צ'ין וכן לגבי "חברי חיים", שהוזכר בראיון עם ניר מלחי, ועל אימון-פורום עם יהדות... ראשית, הסרטונים: לפי מה שהבנתי, הצילום נעשה בזמן פגישה בין ואנג שו-צ'ין ומשלחת "חשובים" מסין. במהלך הפגישה אנשים ביקשו לראות דברים, ואחד האנשים רצה להרגיש על גופו על מה מדובר; זה האיש שנראה נדחף ע"י המאסטר בסרטון. זו לא היתה "הפגנת יכולת" ולא שיעור; אף-אחד לא ניסה לשים אתגר אמיתי מול ואנג שו-צ'ין (מצד אחד), ואף אחד לא התייחס להדגמות כאל שיעור הדורש הדגמה מדוייקת ומפורטת (מצד שני); הכי חשוב, אף-אחד לא חשב שזה כל מה שיישאר מואנג שו-צ'ין. שנית, לגבי "חברי חיים" ניר אומר שהכתוב ב"שיח לוחמים" אינו ציטוט שלו, אלא תמצית וסיכום כללי, לא ממש מדוייק, של הרבה שיחות איתו. לדוגמא, בפתיחת הספר הוא מוצג כבעל דאן כלשהו בקונג-פו, דבר לא-נכון בעליל; ויש אי-דיוקים נוספים. מהכרותי עם ניר, ומכתיבה, עריכה ופרסום של ראיונות איתו (בעלון המרכז הישראלי לטאי-צ'י), אני יודע שלפעמים קשה להבין אותו; תמיד שלחנו ראיונות איתו לקריאה והגהה על-ידו, ואני לא זוכר פעם שהוחזרה אלינו טיוטה בלי תיקונים. נדמה לי שסלבו יוכל להעיד על כך...
לסיכום, למרות שכללית הראיון איתו ב"שיח שבים" מתאר בערך את התהליך שעבר עליו, עדיף לא לחפש דיוק בפרטים. שלישית, לגבי ההצעה לארגן אימון-פורום עם יהדות לדעתי זה דבר שכדאי לחשוב עליו, אבל צריך לשים-לב מי האנשים שאנחנו רוצים להזמין, ומה יהיו הדרישות שלהם. אני די בטוח שרובם לא יסכימו לאימון של גברים ונשים יחד; אולי אפילו לא באותו אולם. דבר נוסף, שאנחנו לא מזמינים אותם רק לאימון, אלא לאימון+שיחה; שיחות בין חילוניים לדתיים בימינו נוטות להתפוצץ די מהר, ורצוי מאוד להכין את המפגש הזה כך שלא יהיו תקלות. בקיצור, אם רוצים מפגש/אימון/שיחה כזה, צריך להכין אותו נכון.

Sensei

New member
Forum work out with Judaism

David Count me in "Bli Neder".Of course ,only if Master Nir agrees. Shimon

Sensei, ../images/Emo51.gif../images/Emo70.gif

הרבה תלוי ברצונם של משתתפי הפורום - זה לא יוכל להיות אימון "רגיל" אם רוצים גם לדבר על יהדות ואמנויות לחימה. צריך לדבר על זה, ולראות אם יש רצון לעשות זאת, ולוותר איפה שצריך כדי שהמפגש ילך לכיוון הנכון, ולא יהפוך לסתם עוד ויכוח/ריב בין דתיים לחילוניים. רעיון טוב ראשון, לדעתי, הוא להסכים לא לדבר על פוליטיקה... מה דעתכם?
בענין אחר, אחרי שעברתי שיעור עם Sensei Shimon, אני מאוד ממליץ לפחות לראות שיעור שלו! חזק, זורם, כואב כשצריך... מאוד מרשים!

one strike

New member
בעד

הצעה לנושא: עקרונות לחימה בתנ"ך ויישומם במשחקי קרב/אומנויות לחימה.

לא יודע אם יש טעם לקבוע למורה מה

ללמד... ואני סומך על אנשים כמו צבר, שמעון (SENSEI) וניר (אם ירצו להשתתף במפגש כזה, וזה לא מובן מאליו), שידעו ללמד הרבה...
בכל מקרה, מדובר כאן קצת ברתימת העגלה לפני הסוס - עוד לא ברור אם יש מספיק מתעניינים במפגש כזה (למען הסר ספק, אני כן!). יש עוד?

orii

New member
אז זהו שהסוסים לא אוהבים להרשם

לרוב, חלק גדול מהמשתתפים לא אוהבים להוסיף את שמם לרשימה. כך שאם תהיה רשימה היא לא תייצג. אני רוצה להוסיף שדיונים בנושא זכו להשתתפות ערה. בקשר למסגרת: האם יוכל מורה דתי להעביר שיעור במסגרת מפגש רגיל? כמו כל מורה, בזמן שלו, הוא יוכל לדבר ולהסביר איך הוא קושר את אומנותו לדתו. כמו כן, ניתן גם להוסיף דיון בסוף המפגש יחודי לשאלה זו. צריך להכריע האם יש נטיה לעבר הדיבורים או המעשים. אולי לחלק מהמורים לא תהיה בעיה להעביר שיעור לכיתה עם בנים ובנות? אני בכל אופן, מעונין להיות במפגש עם כל אחד מהמורים האלו, במסגרת רגילה או המיוחדת לציר אומנות לחימה ודת.

Connor MacLeod

New member
אולי נוכל ליצור משהו חדש ... ../images/Emo12.gif

אולי נוכל ליצור משהו בסגנון מפגש פורום תיאורטי ... משהו שיהיה גם פעם בחודש-חודשיים ... אולי שעה וחצי - שעתיים בשעות הערב. השאלה היא האם נוכל למצוא מקום מתאים להרצאות, האם מורים/מרצים ירצו לבוא בשעות הערב, האם הנוכחים ירצו להגיע להרצאות בשעות הערב. מה שיפה בכל הנושא, שב"הרצאות" יהיה ניתן לשלב אולי גם קטעים מעשיים (הדגמות, אם תרצו) שכן תהיה הבנה טובה של הדברים בקרב הנוכחים. שוב, הצעה ...

הרצאה? אימון? שילוב?

אני חושב שיש הרבה מה ללמוד מהמורים שהוזכרו כאן (ויש עוד רבים!), גם באמנויות לחימה וגם באנושיות. צריך להחליט מה אנחנו רוצים - ולדעת שגם אם נהיה איתם שבוע, זה יהיה רק "על קצה המזלג".

Connor MacLeod

New member
ברור דוד ...

אני רק אומר שיש עוד צד לאומנויות הלחימה ... אחרת הן לא היו אומנויות
. אני חושב שהצד הפילוסופי יעניין חלק גדול מהאנשים פה. לכן, ניתן אולי ליצור גם דוגמיות אינטלקטואליות. מפגשי הפורום כמו שהם היום מבוססים יותר על הצד המעשי. בוא נוסיף עוד פאן לנושא.

ם לא יהיו נרשמים, לא יגיעו מורים.

זה די פשוט...
צריך לדעת אם יש ביקוש, וכמה אנשים (לפחות בערך) מעונינים להגיע; אין טעם לארגן מפגש כזה בפארק הירקון ולהגיד "יבוא מי שיבוא". אם רוצים גם להתאמן וגם לשמוע מה יש לאנשים כאלה להגיד, צריך לארגן מקום שבו נוח גם להתאמן וגם לדבר. בקיצור, אני מנסה לברר כאן מה אנשים רוצים. אם יהיו תשובות, אוכל לפנות לאנשים בהם מדובר, להציע להם ולראות מה תהיה התגובה. אבל אני שואל שוב: מה אנחנו רוצים? רק שיחה? רק אימון? אימון ארוך + שיחה קצרה? שיחה ארוכה ואימון קצר? שיחה בלי אימון אבל עם הדגמות? מה אנחנו רוצים?

isaacl

New member
אני מצטרף, כמובן

אשמח להשתתף, בתנאי שלא יידרש ממני לנסות לשחזר את אמנות הלחימה של דוד או אהוד בן גרא, למרות שגם אני איטר. יצחק

יכול להיות מאוד מעניין

רק צריך לזכור להביא טייפ מנהלים, כי לא תמיד הדברים מובנים בשמיעה ראשונה (וגם לא עשירית
)

למעלה