הערות

nirk_aikido

New member
גם אני אהיה מעוניין, אבל לא לוותר ע

אבל לא חושב שהייתי מוותר על החלק המעשי. אפשר לתת יותר מקום לתאוריה, אבל לדעתי חלק מהיופי של אומנויות לחימה הוא כיצד ניתן לממש רעיונות שיפים על הנייר בעבודה "פיזית" / במצב של "קונפליקט"/ במציאות נירק

amir_aikido

New member
אח שלי אני איתך ../images/Emo8.gif ../images/Emo45.gif

למען הסר ספק - אני מעוניין אמיר

WhiteBear

New member
../images/Emo45.gif מעוניין

נשמע מרתק ורלוונטי. אולי יש מקום לדון בלהרחיב את מפגשי הפורום לקטעים שכוללים יותר הרצאות או לעשות ביחד הקרנות סרטים איפשהו... סתם מחשבה.

Zeev Foux

New member
אני מצטער מאד, אך גם אני יהודי

למה אתה (דוד) מזמין רק אנשים חובשי כיפה ללמד? אני מסתכן בכך שיחשבו שאני קנטרן, אך לדעתי האישית, אף אחד לא פחות יהודי מניר, צבר או אברהם יצחק ויעקב. לכל אחד, (אפילו לי, למדריך שאינו שומר מצוות) יש ידע, דעות, הבנות, תובנות ומה להגיד בנושא. לדעתי המפגש (אם יתקיים במתכונת שאליה הוא מתגלגל) צריך להיקרא "אומנויות לחימה ויהדות אורתודוקסית שומרת מצוות" ולא אמנות לחימה ויהדות, ולו רק על מנת להזכיר לכולנו כי היהדות פנים רבות לה. זאב.

avshalomat

New member
../images/Emo45.gif

מדהים כמה הסכמתי עם המשפט הזה.
אני נפעם מחדש בכל פעם מהיכולת שלך זאב לנסח את הדברים בצורה כל כך מדוייקת, כל כך קרובה לאמת.

orii

New member
../images/Emo45.gifמסכים עם זאב ועם avshalomat

אולי נרחיב את היריעה ונערוך מפגש תחת השם "אומנות לחימה כדרך חיים". במפגש כזה הדיבורים יכולים להיות העיקר (כמובן עם הדגמות מידי פעם). במסגרת יכולים להיות הרצאות ודיונים יותר חופשיים. בהקשר הזה היהדות או מורים שהדרך שבה הם מבטאים את האמונה הדתית שלהם הם חלק מספקטרום. למפגש בפורמט כזה אין בעיה עד כמה שאני מבין של קהל הכולל נשים וגברים.

קוזושי

New member
לאף אחד אין ספק בכך

וזה דוקא רעיון טוב שאתה אם יש לך מה לומר בנדון תשתתף גם בסדנא הזאת. הרעיון לעשות כזאת סדנא היה להביא אנשים שיש להם מה לומר בקשר לאמנות לחימה ויהדות, בדרך כלל אנשים שעוסקים בשני הדברים הללו כעיסוק מרכזי יש להם מה לומר בנדון. כשאומרים יהדות מתכונים לעם היהודי שהמקורות שלו הם מה לעשות, דתיים. ואנשים דתיים שעוסקים באמנויות לחימה מתמודדים עם זה יותר מכל אדם אחר, ולכן בצורה טבעית יצא שמזמינים ללמד רק אנשים חובשי כיפות. ושוב אני אומר שאני אישית באמת אשמח מאד לשמוע גם אותך. ואני יודע שיש לך מה לומר בנדון. אתה רוצה להזמין אדם שאין לו קשר למקורות שידבר עליהם רק כדי שלא יגידו שהזמינו רק אנשים אורתודוקסים? למרות שפחדת שיחשבו שאתה קנטרן אין לי דרך אחרת להבין את דבריך.

למה אני מזמין חובשי כיפה?

כי אחרים כבר היו - אתה ואני בינהם - ועוד יהיו. אבל לא סביר שמורים חרדים יבואו ללמד קבוצה בה גברים מתאמנים עם נשים. ונראה שיש אנשים שרוצים לא רק ללמוד מהם טכניקות, אלא גם לשמוע מה יש להם להגיד. הבאנו לאימון פורום מורים מהטובים בארץ (ובעולם!) בתחומם, וכולם היו חילוניים. אבל יש בארץ כמה מורים שהם בין הטובים בעולם בתחומם - SENSEI, ניר, צבר, יהושוע סופר ובטח יש עוד שאני לא זוכר - שלא יגיעו לאימון רגיל מכל הסיבות הידועות. אם לא נארגן מפגש במיוחד עם המורים האלה, לא יהיה מפגש כזה. לדעתי חבל להפסיד הזדמנות כזאת - ודרך אגב, אני לא בטוח שיש הזדמנות: אני לא בטוח שגברים ונשים יסכימו להפרדה - גברים מתאמנים רק עם גברים, בצד אחד של האולם, ונשים רק עם נשים, בצד אחר; לבוש צנוע (גם לאימונים); התנהגות צנועה; ועוד. ואני לא בטוח שמשתתפי האימון יסכימו להניח בצד נושאים כמו גיוס תלמידי ישיבות וכפיה דתית/חילונית, שהם אמנם חשובים לעם ולמדינה אבל אינם קשורים לאמנויות לחימה. בקיצור, אני לא בטוח שאפשר לארגן מפגש כזה. אבל פגשתי את המורים האלה (לא את יהושוע סופר), התרשמתי, ואני חושב שגם אחרים יתרשמו. תקרא לזה איך שאתה רוצה, אני רוצה להביא את שלושת המורים האלה לאימון ושיחה. אתה רוצה לארגן מפגש עם מורים חילוניים? רפורמים? קונסרבטיבים? בודהיסטים? מי מפריע לך? רק אל תשכח להזמין אותי

Connor MacLeod

New member
בואו נעשה נסיון אחד כזה ... ונראה

משהו בסגנון הרצאה (עיקר המפגש) וקטעי הדגמה (רק לשם הבהרה), כאשר ההדגמה תיעשה ע"י המרצה על אוקה שהוא בוחר. כך גם קהל המאזינים יוכל להיות מעורב וגם נוכל כולנו ללמוד משהו.

אם עושים זאת כך, באמת נראה לי שלא

תהיה בעיה - אבל אני קיויתי שיהיה גם אימון.

Zeev Foux

New member
וואללה, איזה טעות עשיתי!

הייתי בטוח שנושא המפגש הוא יהדות ואומנות לחימה! אני מאד שמח שמתארגן מפגש עם מורים דתיים, וברור שלמורים חובשי כיפה יש מה להגיד/ללמד. אני אשמח מאד אם יהיו יותר מפגשים שבהם נאפשר הגעה של מורים/מורות (וגם תלמידים ותלמידות) שמוטרדים מנוכחות מעורבת, מלבוש חושפני או מכל סיבה שהיא. מבין המורים המוזכרים אני מכיר ממש רק אחד, ואני אוקיר את האפשרות ללמוד ממנו עוד. ואם כבר אני משמיע את קולי הלא נחשב, אפשר לבקש שהמפגשים לא יהיו בימי שישי, ואם בימי שישי, אולי לא בבקרים? זאב

נושא המפגש?

אני אתן למורה להחליט מה הוא רוצה ללמד, מה הוא רוצה להגיד. המשתתפים יכולים להחליט מה הם רוצים לשאול. ורק להזכיר - עוד לא ברור אם כל העסק יכול לצאת לפועל. הרבה תלוי בנכונות של משתתפי האימון להסכים לכללים שהמורים יקבעו. עוד לא ראיתי תגובות על זה. שוב - לא נראה לי שתהיה בעיה בהרצאה, אבל הייתי מעדיף אימון.

orii

New member
הענות יש

בקשר לפורמט צריך לראות מהם המגבלות של המורים השונים ואז להעלות הצעה לפורום ולראות את ההענות. אם המורים מוכנים ללמד רק כשיש הפרדה אני צופה בעיות, אבל יש להעלות הצעה מסודרת כדי שאנשים יוכלו לחוות את דעתם. מהשרשור הזה אני רואה, שגם שאם אימון עם מורים דתיים לא יוכל לצאת אל הפועל, מפגש שרובו הרצאות / דיונים + הדגמות יתקבל בשימחה.

ראש פתוח../images/Emo70.gif

לפני ההדגמות ובעיקר אחרי
הכי חשוב במפגש מהסוג הזה, זה לשמור על ראש פתוח ולדעת לקבל וללמוד דברים מאנשים, שאולי לא חיים את האורח חיים שאנו חיים, ולא לא מסכימים עם דעותיהם לגבי החיים. בקיצור, לבוא קארא (ויסלחו לי דוברי הסינית).

למעלה