הערה מעניינת

Wing Chan

New member
היא לא אנגליה !

היא בריטיש .

midnight dragon

New member
נה נה../images/Emo3.gif../images/Emo15.gif

אני לא אנגליה
רק גרתי באנגליה 4 שנים זה הכל..

Majere

New member
סליחה

שאלתי עכשיו חבר (אחר) שלי והוא אמר לי שאפשר לבטא איך שרוצים, בד"כ מבטאים בלי הh (במילים כמו huge,human...) אבל יותר נכון לבטא את הh. תלוי מה בא לך. וסייבר, אתה יכול למחוק את כל השרשור הזה.

NJS

New member
שטויות

מה זאת אומרת "אם בא לך"? זאת שפה לא מתכון חייבים לבטא את הH במילים רגילות בשווא ובשמות (כמו הומא) לפי אות הניקוד

python 4

New member
אתה צדקת כל הזמן ../images/Emo13.gif

נכון שאפשר לבטא איך שרוצים, אבל יש דרך מקובלת לביטוי ודרך רישמית לביטוי. ה- h במילים human ו- huge היא אומנם לא h דוממת אלא אספריטיבית, ולכן לפי הכללים הרשמיים יש לבטא אותה. לעומת זאת, גם צריך להגיד "אני אשמור", ובכל זאת אף אחד לא אומר ככה (חוץ מכמה אנשים מוזרים בכחול). אז מה שמקובל הוא הנכון - ומה שנכון אינו בהכרח מקובל. לך עם האמונה שלך.

SaberTooth

New member
אר... Oo

זה לא "מה שמקובל הוא נכון"... למען השם, צריך חוקים. לא יכולה להיות אנרכיה. כל אספסוף עילג וחסר השכלה לא יכול לבוא ולקבוע חוקים לפי איך שנראה לו. חייבים להיות חוקי בסיס ועליהם בל יעבור. אם החוקים של השפה האנגלית אומרים שצריך לבטא את ה-H, אז צריך לבטא את ה-H וזהו.

python 4

New member
מישהו אמר..

אנשים מוזרים בכחול?
חוקים נועדו שיעברו עליהם, סייבר יקיר.

SaberTooth

New member
אבל... זה פשוט מטורף...

המדינה שייכת לעם, אז למה לא ניתן לאספסוף לנהל אותה? למה לא ניתן לאספסוף להמציא חוקים? לכל מוסד (וגם השפה היא מוסד) חייב שיהיה גוף שיפקח עליה ויקבע חוקי בסיס ויסוד. השפה אומנם שייכת לדוברים אותה, אבל זה לא אומר שבכוחם לשנות אותה כל אחד לפי רעות עיניו. אנשים שלא מבינים דבר וחצי דבר והעילגות שלהם נובעת מחוסר השכלה לא יכולים להפוך לגמרי את חוקי אותיות אית"נ, משום שככה הם דיברו עד היום. הם לא הכירו את השפה, אז זה לא הופך את הטעות שלהם למקובלת.

python 4

New member
יש הבדל בין מדינה לשפה

למדינה שלנו יש ריבון - הכנסת - שקובע את החוקים שלפיהם החיים שלנו מתנהלים כאן במדינה, והעובר על חוקים אלה נענש במידה כזו או אחרת (אלא אם קוראים לך אריק שרון, אבל זה נושא אחר לגמרי). שפה זה דבר אחר לגמרי - זה הכל שאלה של את מי אתה מגדיר כריבון על השפה - אקדמיה עלומה כזו או אחרת או העם שדובר אותה? שפה היא לא מוסד כמו המדינה, ולא חייב להיות שום גוף שמפקח עליה (ועובדה שלרוב השפות אין גוף כזה) - פשוט לא צריך גוף מפקח. שפה היא דבר דינמי שמשתנה, מתפתחת בהתאם לדוברים, להשפעות חוץ, למצב רוח. העלגות קולקטיבית של אתמול משתרשת בסופו של דבר בשפה והופכת לכללים הפורמלים של מחר. רוצה דוגמא? פעלים יוצאי דופן, שקיימים בכל שפה שהיא - כולם נוצרו מעלגות של הדוברים, שהיה להם יותר נוח בדיבור לשבש את הפועל בהטיה כזו או אחרת. זה שכיום זה חלק מהכללים הפורמלים של הטיית הפעלים - זה אומר שעדיין מדובר בעילגות? כמובן שלא. כנ"ל לגבי השימוש (הקלוקל) באותיות אית"ן. אם היה מדובר באדם או שניים, או שלושה או ארבעה, אז הייתי אומר - ניחא, מדובר באנשים שלא דוברים נכון וברור שאין בכוחם לשנות את השפה. אבל ה- "שיבוש" הזה הוא קולקטיבי, וכאמור שיבוש קולקטיבי היום הוא כלל חריג פורמלי מחר.

SaberTooth

New member
זה דבר אחד...

כאשר ישנה אי-נוחות מבחינה פונטית להגות מילה, ואז משנים אותה כדי להקל על ההגיה. זה דבר אחר לגמרי כאשר השינוי מתבצע ללא כל סיבה נראית לעין, מעבר לכך שכלל הציבור הרחב פשוט לא מכיר את השפה שהוא דובר, ולא יודע להשתמש בה, ובעצם השינוי (או העיוות, אם תשאל אותי) נעשה מהסיבה היחידה שאנשים פשוט לא יודעים אחרת. כמובן ששפה היא דבר דינמי ומתפתח (וגם מדינה ושלטון, אבל זה נושא אחר...), אבל אי אפשר להפריז. אי אפשר להישאר בקיבעון מוחלט. אם היינו נשארים בקיבעון, כולנו היינו מדברים כמו בתקופת התנ"ך. אבל גם אי אפשר להפוך את השפה לדבר שמשתנה בקצב מהיר מידי, כי זה פשוט חסר היגיון. צריך "לכפות" (משום שלאקדמיה עדיין(
) אין סמכויות באכיפת חוק) חוקי בסיס כדי לשמר את השפה ואת התרבות שהיא מגלמת בתוכה. לכן זקוקים למוסד כמו האקדמיה ללשון - לתיעוד ולשמירה על השפה. זה נכון שלשפות אחרות אין מוסד כזה, אבל שפות אחרות לא חיו בתפוצות עם העמים שלהן כל כך הרבה שנים, ולא עברו כל כך הרבה שינויים הנובעים מהסביבה, ולא קיים בהן כזה גיוון מבחינת האנשים הדוברים את השפה, ולבסוף, הן לא מתפתחות ועוברות שינויים בכזה קצב. צריך מוסד, גוף, שימתן את השינויים האלה וישמור על השפה. כמו שאמרתי, השפה אכן שייכת לאנשים הדוברים אותה, אבל זה לא אומר שלכלל האנשים הדוברים אותה יש זכות להחליט ולקבוע חוקים מגוחכים.

python 4

New member
אין לי כח ויכוח, וזה לא המקום..

אבל על דבר אחד אני חייב להגיב - מה הבעיה עם שפה שמשתנה בקצב מהיר מדי? לכל שפה יש את המומנטום שלה. אין שום צורך לשמור על השפה, היא זורמת לאן שאנחנו לוקחים אותה. אל תשכח מה התפקיד הבסיסי של שפה - לא לשמש כאלוהות תרבותית מסורתית שאין לגעת בה, אלא היא כלי שרת, שנועד בסה"כ לאפשר לכולנו להבין אחד את השני ותקשר זה עם זה. כל עוד היא משרתת את הפונקציה הזו, השפה יכולה להתפתח בכיף לכל כיוון ובכל קצב.

SaberTooth

New member
כי כל הקטע...

זה שימור השפה העיברית, לפחות מבחינתי. שהיא לא תשתנה מהר מידי והתפוך למשהו אחר לגמרי.

Majere

New member
הערה

אחרונה וחשובה: אין באנגלית ח'. אליס קצת התבלבלה שם, ולמעשה זה הפוך: אם יש בעברית ח', מבטאים אותו באנגלית משהו בין ח' ל-ה'.

Alice The Elf

New member
התכוונתי להגיד

כשמתרגמים מאנגלית לעברית H הצליל הוא "ה" וכשמתרגמים מעברית לאנגלית גם ה"ה" וגם ה"ח" הם H (חיפה=HAIFA)

למעלה