הערה מעניינת

Majere

New member
הערה מעניינת

שמתם לב שבחלק מהספרים כותבים הומא ובחלק הומה? אז בקשר לשאלה איזה מהם נכון- אף אחד. השם באנגלית הוא HUMA, ולכן יש לקרוא U-MA. ובעברית: יומא/יומה. למישהו יש השערה למה לא תרגמו יומא/ה כמו שזה אמור להיות?

Alice The Elf

New member
זה לא אמור להיות יומה

כי ל H יש צליל של "ח" או במקרה של השפה העברית "ה". אבל נראה לי שהומה יותר נכון מאשר הומא.

Majere

New member
אני לא

מדבר על הומה/הומא. אני מדבר על י/ה. ולפי דעתי זה צריך להיות יומה/יומא, כמו במילים: Human יומן Humor יומור Huge יוג' ואם אתה מבינה באנגלית (שחושבת שבאנגלית יש ח' ובעברית הופכים את זה לה') אז את בטח יודעת שאת המילים הנ"ל קוראים כמו שכתבתי בעברית.

SaberTooth

New member
אר... מי שאומר "יומור", "יומן"...

ו-"יוג'", לא ממש יודע לדבר אנגלית. למיטב ידיעתי, אומרים "היומור", "היומן" ו-"היוג'"...

Majere

New member
איך בדיוק...

מבטאים היוג'? ha-u-j? (כמובן שבאותיות לטיניות) אני חושב שמבטאים לפי דעתי מבטאים כך: u-j=huge u-mor=humor u-man=human ובזה אני בטוח.

Wing Chan

New member
אה? @_@

מבטאים את ה- H במילים שכתבת. וגם ב Huma. אתה לא אומר "יוג'" ולא "יומן" במקום היומן ולא "יומא" במקום "הומא". צריך לבטא את ה- ה' עם כאלה שתי נקודות אחת מתחת לשנייה. שכחתי איך קוראים לניקוד הזה. אם אתה מבטא את Human, Huge, Humor ו Huma בלי ה- H\ה בסוף אז אתה צריך ללמוד לדבר או משהו. :ם

Majere

New member
חחח

אבל אם היית קורא עד הסוף היית מבין שהתנצלתי כבר ושלא צריך "לנזוף" בי שוב!! וחוץ מזה אפשר שלא לבטא את הh. תלוי אם בא לך או לא.

SaberTooth

New member
שתי נקודות אחת מתחת לשניה?

שווא? אר... אין שווא בסוף מילה...

Wing Chan

New member
בטח :ם

קיבלתי 1 במטמתיקה (המחשב לא יכול להוציא "0" אז המספר הכי נמוך שאפשר להוציא הוא 1 :>) Beat that!

SaberTooth

New member
זה לא אמור להיות יומה... Oo

את האות H בתחילת המילה כן הוגים. Oo אני לא חושב שזה ממש משנה אם יש א' או ה' בסוף השם, כי היא גם ככה אם קריאה (הרי אומרים הוּמָה/הוּמָא, ו-ה/א בסוף השם לא נשמע). זה נתון לשיקול דעתו שת המתרגם, באיזו אות להשתמש. אני חושב שלאות ה' בסוף השם יש קונוטציה של שם של בת, ולכן עמנואל לוטם בחר את האות א'. אבל זה רק ניחוש...

Majere

New member
גם אני

חושב שזה לא משנה אם יש א' או ה' בסוף השם, אבל יש לי חבר שעבר לגור באמריקה ואמרו לו שאומרים יומה, אז כנראה שאומרים יומה! בכל אופן, זה לא יוצא דופן שלא מבטאים את הH בתחילת המילה, כי בהרבה מילים שבתחילתן יש H ואחריהן U לא מבטאים את הU. למשל, אתה יודע איך לכתוב את שם המכונית "יונדאי" באנגלית? כמובן שעם H בהתחלה. אפשר לשאול את הדר איך מבטאים HUMA, היא אנגלייה (למרות שיכול להיות שהביטוי האנגלי שונה, כי בכל זאת הסופרים אמריקאיים) אם הדר תגיד שכן מבטאים את הH אז אני אאלץ להסכים איתה. בכל זאת, היא מבינה *קצת הרבה* יותר ממני באנגלית.

למעלה