העטיפה כגורם מרתיע?

לישקפה

New member
לא לא לא.

הבנת מה שרצית להבין. אדרבא: העטיפה *משכה* אותי (לראייה: בוחרת ספרים על פי הכריכה) וזו הסיבה שמלכתחילה שלפתי בכלל את הספר של ששאוש"ק מבין אלפי הספרים שנחו על עשרות המדפים הענקיים. היש לזה קשר לכך שאני טיפוס יצירתי, ונמשכת לציורים ריאליסטים? אולי, אולי לא. פשוט אהבתי- אז הרמתי. לא למדתי לאהוב כלום! פשוט לא יצא לי לגעת בפנטיזה קודם לכן (בספרים לפחות. את STAR TRECK וסדרות דומות מעולם לא אהבתי. את "גולשים בזמן" למשל, שהיא לכל הדיעות בדיונית, אהבתי, בגלל החומר האנושי שהוצג שם. במקרה סטאר טרק- לא נמשכת לבדיוני- לא מצתא את עצמך. לכן הצהרתי שאיני נמשכת לפנטזיה. עד ל"שיר של" (מתחיל להיות מעצבן לכתוב ששאוש"ק) לא הזדמן לידי ספר פנטזיה. בדיעבד, אחרי שיר של, ניסיתי עוד ספרים וממש ממש לא מצאתי את עצמי בכל הבדיונות שם. בלעכס, אפילו אומר. כשהביון בא על חשבון העלילה. (משר הטבעות נרתעתי לחלוטין. ספר משעמם ברמות היסטריות). כמו שאמרתי: זה לא ש*למדתי* לאהוב. אדרבר ואדרבא: נ ד ל ק ת י על "שיר של" כי הוא לא היה פנטסטי כמעט לחלוטין! (ראה חלוקתי 10%-90% בהודעתי הראשונה). אש ירוקה פגעה לי בעלילה? ממש ממש לא! זו הגדולה. אז שוב: * נמשכתי לעטיפה- אחרת לא הייתי שולפת את הספר. * נמשכתי לתקציר- אחרת לא הייתי מתיישבת לקרא את העמודים הראשונים. * התאהבתי לחלוטין בספר- אחרת לא הייתי בולעת את כל הסדרה. ועכשיו מחכים בכליון לספר הבא.

esfe

New member
נו, זה מה שאמרתי.

או לפחות מה שהתכוונתי. עכשיו תקני אותי אם אני טועה: פנטזיה מעולם לא עניינה אותך במיוחד (כשאת אומרת "לא הזדמן לידי ספר פנטזיה" אני מניח שאת מתכוונת "דילגתי עליהם בספריה"
), את ששאו"ק התחלת לקרוא למרות הפנטזיה שבו ולא בזכות, ואת נ ד ל ק ת על הסדרה למרות ששום ספר פנטזיה אחר לא מעניין אותך. עד כה תואם את קהל היעד הפוטנציילי שדיברתי עליו, נכון? בקשר לעטיפה - מפתיע אותי שאחת שהעניין שלה לפנטזיה קלוש נמשכה דווקא לכריכה כזו. יכול להיות שזו העדפה אומנותית אישית שלך ויכול להיות שהעטיפה באמת מושכת ואני טועה. העובדה נותרת בעינה שהציבור מצביע ברגליים ומכירות ששאו"ק לא מרקיעות שחקים, מסיבות כאלו או אחרות.

לישקפה

New member
כשאני אומרת

"לא נזדמן לידי ספר פנטזיה" אני מתכוונת שלא נזדמן לי לקרא מעולם ספר שהוגדר כ"פנטזיה" עד שנרשמתי לספרייה הציבורית. דאז, השתחרר לאקרני הקולנוע הסרט הראשון/שני בסדרת שרטבעות. החלטתי לנסות את הספרים- ניסיתי- ונחרתי את דרכי חזרה לספריה. אומרים לי: כן, ההתחלה משעממת. אם היית ממשיכה לקרא את השאר היית נדבקת בחיידק. ואני אומרת: ספר שלא מסוגל לתפוס את הקוראים שלו על ההתחלה- הוא לא ספר טוב ממילא. רק אח"כ גיליתי במקרה את "שיר של". אבל שוב, כמאמר המצורף בלינק למעלה, המבקר את סדרת "שיר של": הסדרה היא לא ממש פנטזיה. לכן אני נופלת כרגע בין הכסאות ברצוני לקרא סדרה/ספר דומה לסדרת "שיר של". פשוט- אין בנמצא משהו דומה לזה.

esfe

New member
../images/Emo6.gif נחרת את דרכך חזרה?

קורה גם לטובים ביותר, אני מניח. מה שאמרו לך נכון - אם היית מתגברת על ההתחלה היית מגלה למה הספר מושך אליו מיליוני מעריצים. אפשר להסתכל על זה גם בצורה אחרת: עצם העובדה שההתחלה היא, איך נגיד? מעודדת תנומה, והספר מצליח כל כך, מראה שהוא דווקא טוב מהממוצא. שוב - העובדה שאת קוראת את ששאו"ק בגלל שהוא רק 10% פנטזיה והעובדה שאת לא נגעת באף ספר פנטזיה אחר הופכת אותך לדוגמא נושמת לקהל היעד המבוזבז של הסדרה. הבעיה שלך לא בלעדית. אני מכיר מלבדי עוד עשרות אנשים (טוב, האמת רק את אחותי, אבל אני בטוח שיש עוד הרבה אנשים שם בחוץ) שמאז "שיר של" תקועים. זה כמו לטעום מהפרי האסור ולדעת שלכל מאכל אחרי זה יהיה טעם של בוסר. וקבלי תיקון + התנצלות בקשר לספריה. אני בא מבית שבו הרעיון שלמישהו לא יהיה כרטיס ספריה נראה נתעב.

Tiryon

New member
אני מסכים איתך ששיר של אש ושל קרח

מציעה הרבה יותר מפנטזיה,אבל מה הקשר לכריכה?

esfe

New member
חשבתי שהכריכה מרתיעה

את אלו שלא קוראים פנטזיה. אבל נראה שאני בעמדת מיעוט, אז יכול להיות שאני טועה.

esfe

New member
כן, אבל תסכימי איתי

שהמקרה שלך די יוצא דופן. כפי שהעדת בעצמך, אם לא היית בוחרת באותו יום לקרוא את העמודים הראשונים (מה שרוב האנשים לא עושים), לא היית מגיעה לספר. לראיה: את במיעוט בפורום. רוב אוכלוסיית הפורום בעלת רקע עשיר בספרי פנטזיה, ואני חושב שגם אני במיעוט עם רק "שר הטבעות" מאחורי. האמת, גם אני במצב דומה. אין לי בעיה עם פנטזיה, אבל מאז ששאו"ק כל ספר נראה לי כמו נפילה. אף אחד לא מצליח לעמוד בקריטריונים שמרטין הציב. מה עושים? מחקים לספר הבא. רק עד ה 17 באוקטובר.

deathstar

New member
ספרים אחרים של מרטין

מרטין כתב סיפור קצר בשם האביר הלא משוח שקודם לאירועים של שיר של במאה שנה בערך, וניתן למצוא אותו בספר אגדות בהוצאת אופוס. ספר אחר שלו הוא חלום קדחת, שאני אישית מאוד נהנתי ממנו. יש לו עוד ספר בשם מסעות טאף שאותו לא קראתי (אלו הספרים שלו שעד עכשיו תורגמו).

תשובה חיובית

בתשובה לשאלתך אם יש קבוצות נוספות מלבד חובבי הפנטזיה שימשכו לששאוש"ק - לדעתי כן. ששאוש"ק מציע עלילה מקייבליסטית מסובכת, מפעילת מח, רקע שהיה מושך גם הרבה מחובבי הרומנים ההיסטוריים. בקיצור, מסכים שעטיפה אחרת ותקציר אחר עוד היו מגדילים את קהל היעד. צ.

מסכים +עטיפה מצויינת שמצאתי של שא"ק

ואאל"ט, בזמנו אני אמרתי לך שהעטיפה הזו קצת מרתיעה אותי, ובגלל זה לקח לי זמן לקחת יוזמה ולקרוא את הספר.מה שכן, מצאתי עטיפה ***נורא*** יפה ברשת של ששאו"ק - משחקי הכס. זו עטיפה ש-100 הייתי קונה.

Envinyatar

New member
אין שום דבר רע בעטיפה

ואני גם מסתייג מהפסילה הא-פריורית של ז'אנר הפנטזיה, במיוחד אם היא מסתמכת על דעות קדומות, או על קריאת כמה ספרוני פנטזיה לעוסה. לדעתי, צריך להרגיל אנשים לזה שיש פנטזיה איכותית - ולא להסתתר מאחורי תרגילי הסוואה. לגבי תרגום - לא היה מזיק תרגום טוב יותר ממה שיש עכשיו (לסופת החרבות, בעיקר), כולל האחדת מונחים וכ"ו.

בנוגע לתרגום -

אני אישית לא אוהב סדרות שכל ספר מתורגם ע"י מתרגם אחר. זה פשוט לא כיף ולא נוח. תמיד, אבל תמיד השינויי יבלוט, ואם אהבתי תרגום אחד, שהצליח להעביר את הקסם בספר הראשון למשל, זה עבד פחות בספר השלישי. כמו כן יש את אי האחדות בין המונחים, השמות, המוקומות והמושגים, וזה לא כיף ולא נוח, במיוחד בספר עם כל-כך הרבה דמויות ומוקומות כמו ששאו"ק. בכלל אני לא מבין למה כל ספר תורגם ע"י מתרגם/ת אחר/ת... מישהו יודע?

לישקפה

New member
מה?

ל"שיר של" היו כמה וכמה מתרגמים? לא שמתי לב בכלל. (ואני שמה לב לדברים כאלה). סימן שהם עשו עבודה טובה אחרי הכל.

כן, יש מתרגמים שונים

[עידית שורר - משחקי הכס, יעל סלע (שפירו) - עימות המלכים , דוד חנוך - סופת החרבות] ולא רק זה שיש שלושה מתרגמים שונים, יש גם אי אחדות לפעמים בין שלושתם, וגם הצורה בה הם מעבירים את ה"קסם" של ששאו"ק. לדוגמא: עידית שורר, בספר הראשון, תרגמה את Pyke ל-בית מכס, ויעל סלע (שפירו) השאירה את זה כ"פּייק", וזה עבר גם לסופת החרבות. דברים כאלה הם קריטיים בספרים כמו ששאו"ק בגלל ריבוי הדמויות והמקומות העצום שבספר.

למעלה