העולם שלנו חומרני!

Harrington

Well-known member
מנהל
לא ענית על השאלה. אי אפשר לאהוב מישהו, בלא להעריך אותו?
בוודאי, למה לא? טול הורה שסבור שילדו עושה טעויות מידי יום, לא מממש את הפוטנציאל שלו, נכשל בכל מה שהוא מנסה לעשות ועושה רושם של הילד הטמבל במשפחה. עודף הערכה לא תהיה שם, אבל אין כל סיבה שזה יפגע באהבת ההורה לאותו ילד.

בוודאי, למה לא? טול הורה שסבור שילדו עושה טעויות מידי יום, לא מממש את הפוטנציאל שלו, נכשל בכל מה שהוא מנסה לעשות ועושה רושם של הילד הטמבל במשפחה. עודף הערכה לא תהיה שם, אבל אין כל סיבה שזה יפגע באהבת ההורה לאותו ילד.
כשהורה אוהב את ילדו, האהבה לא תלויה באופי אבל עדיין הוא מרגיש וחושב שהילד נהדר ונחמד וטוב להיות אתו.

אתה טועה.
הורה יכול לדעת שילדו לוזר, לא אחראי, מבזבז פוטנציאל או חסר פוטנציאל, ועדיין לאהוב אותו אהבת נפש.
אתה טועה.
הורה יכול לדעת שילדו לוזר, לא אחראי, מבזבז פוטנציאל או חסר פוטנציאל, ועדיין לאהוב אותו אהבת נפש.
אבל עדיין ירגיש שיש בילד משהו נהדר שהוא אוהב.

אני לא יודע מה זה להעריך, כשאוהבים מישהו חושבים שהוא נחמד. זה דומה ולכן הרבה פעמים באהבה יש גם הערכה. החומר כמו כסף ומין חיוני לחיים, אבל אסור שיהיה העיקר. חשוב מאוד לכוון את החיים בעיקר לרוח, ליופי, לאהבה אמיתית ולחשיבה מעניינת. אני לא מנסה לכפות על אף אחד, אבל יש אנשים חומרניים שמנסים לכפות את חומרנותם ואת טיפשותם עליי ואני נלחם בהם. אגב, אני לא חייב לענות לשום שאלה. זאת אסרטיביות.

נערך לאחרונה ב:

boriska1

Well-known member
אני לא יודע מה זה להעריך, כשאוהבים מישהו חושבים שהוא נחמד. זה דומה ולכן הרבה פעמים באהבה יש גם הערכה. החומר כמו כסף ומין חיוני לחיים, אבל אסור שיהיה העיקר. חשוב מאוד לכוון את החיים בעיקר לרוח, ליופי, לאהבה אמיתית ולחשיבה מעניינת. אני לא מנסה לכפות על אף אחד, אבל יש אנשים חומרניים שמנסים לכפות את חומרנותם ואת טיפשותם עליי ואני נלחם בהם. אגב, אני לא חייב לענות לשום שאלה. זאת אסרטיביות.
אכן ךא חייב. אבל אם מבקשים יפה?

אז הדובר יחליט אם המידע אישי מדי או לענות. עקרונית אדם לא חייב לענות לשאלה. אם מישהו לא מאמין לי שלא אמרתי משהו נגדו, הגיוני להגיד: "אני לא יכול לענות, תחשוב מה שאתה רוצה".

אולי בגלל תוקפנות העולם הפכתי לתוקפני מדי, ולכן מתרחקים ממני. אני מנסה עכשיו לחזור להיות עדין, ואני מקווה שאז האהבה והרוחניות היפה יתחזקו סביבי. הייתי עדין מדי במשך השנים והעולם היה לא רגיש ותקף אותי בגלל זה, כמו בסיפור עם עובדת ההשמה שאהבתי והפסיכולוג שהציק לי בגללה.

למעלה