העולם שלנו חומרני!

אנשים חומרניים וטיפשים, רק רודפים אחרי הכסף. אנשים לא יודעים מהי אהבה. רק חושבים על סקס. אומרים לבחורה אני אוהב אותך היא מיד חושבת שרוצים להתחיל אתה. אהבה רגש נאצל, יפה ואלוהי. הוא מכיל דאגה, חמלה, אמון והערכה. אין לו כל קשר למניעים חומרניים וצרי אופקים. אנשים לא יודעים לאהוב בני אדם, לא יודעים מהחיים שלהם. נמאס מאנשים. פעם היה יותר יפה.

boriska1

Well-known member
אנשים חומרניים וטיפשים, רק רודפים אחרי הכסף. אנשים לא יודעים מהי אהבה. רק חושבים על סקס. אומרים לבחורה אני אוהב אותך היא מיד חושבת שרוצים להתחיל אתה. אהבה רגש נאצל, יפה ואלוהי. הוא מכיל דאגה, חמלה, אמון והערכה. אין לו כל קשר למניעים חומרניים וצרי אופקים. אנשים לא יודעים לאהוב בני אדם, לא יודעים מהחיים שלהם. נמאס מאנשים. פעם היה יותר יפה.
גם הערכה? תנאי הכרחי?

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
ללא כסף, לא יהיה דבר. הכסף הינו שורש אהבה, פרנסה.

אין רע בסקס והוא אף מבורך, אני רק טוען שהוא החלק הגופני ואם מקיימים אותו או מתרכזים בו בלי האהבה הנפשית והרוחנית, הוא חומרני. אני נלחם בעולם כדי להפוך אותו ליותר רוחני. אני אוהב ונותן אהבה, ומחפש דרכי דיבור מיוחדות, מתעניינות ויפות. סקס זה קשר של מגע גופני, לעומת אהבה שהיא קשר של קרבה נפשית. הגוף הוא החלק החומרי, לעומת האהבה והרגש שהם החלק הרוחני. כשיש אהבה, הסקס משתלב בה באופן רוחני. כשאין, הוא רק הנאה גופנית. אני טוען שאנשים מתרכזים בסקס ולא באהבה. כל מה שאנשים מחפשים זה כסף ומין.

Harrington

Well-known member
מנהל
מי עצבנה אותך הפעם?
מה הקשר בין חומריות לסקס? יש משהו רע בלרצות סקס? מי אמר שזה בהכרח מעיד על היעדר אהבה?

מסכים איתך שהעולם של ימינו חומרי מדי, אבל זה ממש לא חדש. זה כבר עשרות שנים המצב. אולי דווקא בשנים האחרונות זה התמתן מעט ואנשים חוזרים יותר לכיוון הרוחני, או בכל אופן פחות מתעקשים על החומרי. אולי זה סתם נדמה לי :). יש מצב גם שהבחירות האחרונות בארה"ב, שאמרו 'לא' אחד גדול למה שהפרוגרס מבקש לקדם, גורם לי לסבור כך :).

אבל תכל'ס, למה זה מפריע לך? שכל אחד יחיה את חייו כראות עיניו. כל עוד עודף השאיפה לחומריות של שכנך לא פוגע בך, אתה תתעסק יותר עם רוחניות, הוא עם חומריות, ותוכלו להיות חברים נהדרים כשכל אחד מקיים את אורחות חייו בהתאם לדרכו ורצונו.

boriska1

Well-known member
מי עצבנה אותך הפעם?
מה הקשר בין חומריות לסקס? יש משהו רע בלרצות סקס? מי אמר שזה בהכרח מעיד על היעדר אהבה?

מסכים איתך שהעולם של ימינו חומרי מדי, אבל זה ממש לא חדש. זה כבר עשרות שנים המצב. אולי דווקא בשנים האחרונות זה התמתן מעט ואנשים חוזרים יותר לכיוון הרוחני, או בכל אופן פחות מתעקשים על החומרי. אולי זה סתם נדמה לי :). יש מצב גם שהבחירות האחרונות בארה"ב, שאמרו 'לא' אחד גדול למה שהפרוגרס מבקש לקדם, גורם לי לסבור כך :).

אבל תכל'ס, למה זה מפריע לך? שכל אחד יחיה את חייו כראות עיניו. כל עוד עודף השאיפה לחומריות של שכנך לא פוגע בך, אתה תתעסק יותר עם רוחניות, הוא עם חומריות, ותוכלו להיות חברים נהדרים כשכל אחד מקיים את אורחות חייו בהתאם לדרכו ורצונו.
ביחסים סקס=חומרנות

Harrington

Well-known member
מנהל
ביחסים סקס=חומרנות
לא מסכים. מבין את ההגדרה, אבל לא יכול לראות זאת כך. זה יכול כמובן להיות המצב. אם מישהו הולך לפרוצה הסקס אכן חומרי נטו ברוב המקרים. אבל ביחסי אהבה בין בני זוג אוהבים? הסקס חומרי בדיוק כמו שהוא רוחני (בהשלכת המושגים האלה על הנושא).

לא מסכים. מבין את ההגדרה, אבל לא יכול לראות זאת כך. זה יכול כמובן להיות המצב. אם מישהו הולך לפרוצה הסקס אכן חומרי נטו ברוב המקרים. אבל ביחסי אהבה בין בני זוג אוהבים? הסקס חומרי בדיוק כמו שהוא רוחני (בהשלכת המושגים האלה על הנושא).
מין פחות רוחני מאהבה. הוא מבוסס בעיקר על מגע ועל הנאה גשמית, לעומת אהבה שהיא מופשטת ורוחנית מאוד ומביאה לנתינה יותר מאשר לקבלה. קשר שיש בו רק מין ולא אהבה הוא לא טוב ולא חזק רגשית. חשוב שתהיה אהבה.

Harrington

Well-known member
מנהל
מין פחות רוחני מאהבה. הוא מבוסס בעיקר על מגע ועל הנאה גשמית, לעומת אהבה שהיא מופשטת ורוחנית מאוד ומביאה לנתינה יותר מאשר לקבלה. קשר שיש בו רק מין ולא אהבה הוא לא טוב ולא חזק רגשית. חשוב שתהיה אהבה.
תלוי באיזה אקט או סיטואציה מדובר כמובן. אני מסכים איתך שאקט מיני יכול להיות פחות או שונה מאהבה, אבל זה לא אומר שהוא תמיד יהיה כזה. אקט מיני יכול להיות ביטוי מקסים לאהבה ובכך לא ליפול כמלוא הנימה מהרוחניות שבאהבה.

תלוי באיזה אקט או סיטואציה מדובר כמובן. אני מסכים איתך שאקט מיני יכול להיות פחות או שונה מאהבה, אבל זה לא אומר שהוא תמיד יהיה כזה. אקט מיני יכול להיות ביטוי מקסים לאהבה ובכך לא ליפול כמלוא הנימה מהרוחניות שבאהבה.
אתה צודק שמין צריך להיות מאהבה, אחרת הוא חומרני לגמרי. המין הוא הקשר הגופני, אהבה היא החלק הנפשי. מה שמרגיז שהיום אנשים מתמקדים במין ובכסף ולא בדברים רוחניים כמו אהבה, אמנות וערכים.

Harrington

Well-known member
מנהל
לא אמרתי שהוא צריך להיות, אמרתי שהוא יכול להיות. לא חסרים מקרים בהם האקט המיני נובע מתשוקה נטו. אולם גם במקרים האלה, כאשר הוא מתקיים בקרב בני זוג אוהבים, הרי שהאהבה היא חלק בלתי נפרד מהעניין.

מאחר ואין לנו מידע מתי זה כן ומתי זה לא, או למשל כמה אקטים מיניים מתקיימים בין בני זוג אוהבים לעומת באופן סתמי (למשל עם פרוצות) ועל בסיס תשוקה גרידא, הרי שלא ניתן לקבוע מסמרות, לא לכאן ולא לכאן. אני לא ניסיתי לעשות זאת. רק שללתי את טענתך שבכוחך לעשות זאת (לכיוון ההפוך אמנם).

לא אמרתי שהוא צריך להיות, אמרתי שהוא יכול להיות. לא חסרים מקרים בהם האקט המיני נובע מתשוקה נטו. אולם גם במקרים האלה, כאשר הוא מתקיים בקרב בני זוג אוהבים, הרי שהאהבה היא חלק בלתי נפרד מהעניין.

מאחר ואין לנו מידע מתי זה כן ומתי זה לא, או למשל כמה אקטים מיניים מתקיימים בין בני זוג אוהבים לעומת באופן סתמי (למשל עם פרוצות) ועל בסיס תשוקה גרידא, הרי שלא ניתן לקבוע מסמרות, לא לכאן ולא לכאן. אני לא ניסיתי לעשות זאת. רק שללתי את טענתך שבכוחך לעשות זאת (לכיוון ההפוך אמנם).
העולם חומרני, לפחות בימינו. התקשורת משדרת ספורט וזבל, החברה מעדיפה אנשים שעוסקים במקצועות טכניים ולא באמנות. הזהירות נגד הטרדה מינית היא מוגזמת, כבר קשה להגיד לאישה שהיא נחמדה בלי שתחשוב שמנסים להתחיל אתה. יש דתיים שמעדיפים לימוד תורה על שירות בצבא, והמדינה שונאת אותם בגלל זה וקבוצות מתנהגות אליהם באלימות. אני אהבתי את עובדת ההשמה והפסיכולוג האשים אותי שלא בצדק בכוונות מיניות, חיפשתי דרכי דיבור מיוחדות ואנשים דחו אותי בגלל זה למשל אני מנסה להתעניין בתחביבי חברים ואומרים שאני חוקר ומכים אותי.

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל
העולם חומרני, לפחות בימינו. התקשורת משדרת ספורט וזבל, החברה מעדיפה אנשים שעוסקים במקצועות טכניים ולא באמנות. הזהירות נגד הטרדה מינית היא מוגזמת, כבר קשה להגיד לאישה שהיא נחמדה בלי שתחשוב שמנסים להתחיל אתה. אני אהבתי את עובדת ההשמה והפסיכולוג האשים אותי שלא בצדק בכוונות מיניות, חיפשתי דרכי דיבור מיוחדות ואנשים דחו אותי בגלל זה למשל אני מנסה להתעניין בתחביבי חברים ואומרים שאני חוקר ומכים אותי.
נפלת חזרה לחזרה על המניפסט שלך ללא קשר לדברי? חבל.

בשום מקום אגב לא חלקתי על טענתך שהעולם חומרני (מדי). להיפך, אני טוען כך כבר עשרות שנים :). אני רק שולל את הקשר שעשית בין זה לסקס ועל עמדתי זו, אתה כעת בוחר להתחמק ולברוח חזרה למניפסט העקרוני שלך במקום להמשיך את הדיון הענייני בנושא הנ"ל...

לשיקולך כמובן וזכותך המלאה לנהוג כך, אבל דיון ענייני זה לא מאפשר כמובן.

נראה אם כן שמיצינו.

שבוע טוב.

מפני שאני שונה ומיוחד ומדבר שונה, ויש לי התנהגויות אובססיביות כמו קולות ונשיפות מפחידים, לא מאמינים לי שאני רוחני ואוהב ומכים אותי. רוב האנשים טיפשים. אני אדם מאוד רוחני ואוהב, אהבתי בדרך מאוד אמיתית וחזקה את עובדת ההשמה שטיפלה בי לפני עשרות שנים ואני עצוב מאוד שלא רצתה. אני מחפש דרכי דיבור מיוחדות ומעניינות יותר כדי לשפר את הדיבור בעולם, כמו להתעניין בכנות בתחביבי חברים, לפתור מריבות בעזרת הסברים ולהיות מאוד אסרטיבי וברור. יש אנשים שמחשיבים את ההתעניינות שלי לחקירה.

אני נלחם כבר שנים בעולם הזה. פסיכולוג העליב אותי כי אהבתי עובדת השמה, והפסיקו לדבר אתי והכו אותי כי דיברתי מיוחד. אני מנסה להתעניין בתחביבי חברים ואומרים שאני חוקר.

כשאוהבים אדם מרגישים שיש לו תכונות אופי יפות, תכונות שעושות טוב לאנשים. נותנים לו מעשים טובים כדי לגמול לו על אותו אופי יפה כדי שירצה להמשיך בו. הערכה היא יותר שכלית ומכירה בערכיות ובחשיבות, אהבה היא דרך רגשית להעריך דברים טובים. יש גם אהבה ללא תנאים שלא קשורה לאופי כמו אהבה לילדים, וגם אז מרגישים שטוב להיות עם האדם והשהות אתו עושה טוב לאנשים. אני מניח שגם זה סוג של הערכה.

boriska1

Well-known member
כשאוהבים אדם מרגישים שיש לו תכונות אופי יפות, תכונות שעושות טוב לאנשים. נותנים לו מעשים טובים כדי לגמול לו על אותו אופי יפה כדי שירצה להמשיך בו. הערכה היא יותר שכלית ומכירה בערכיות ובחשיבות, אהבה היא דרך רגשית להעריך דברים טובים. יש גם אהבה ללא תנאים שלא קשורה לאופי כמו אהבה לילדים, וגם אז מרגישים שטוב להיות עם האדם והשהות אתו עושה טוב לאנשים. אני מניח שגם זה סוג של הערכה.
לא ענית על השאלה. אי אפשר לאהוב מישהו, בלא להעריך אותו?

למעלה