העולם כולו נגדנו

שינילה

New member
יש עוד כמה עמים המתלוננים על כיבוש

העם הלבנוני למשל...מי הכובש שם? האמריקאים? הישראלים? סהרה המערבית למשל...מי הכובש שם? האמריקאים? ההבדל בין הכיבושים האלה לכיבוש האמריקאי - הראשונים הם כיבושים אימפריאליסטים למען תפיסת שטחים בעיקר משיקולים כלכליים, השני בה לשחרר את העם העיראקי מרודנות אכזרית וזמנו קצוב ומוגבל (השיקול הכלכלי קיים אבל הוא רק נוסף לשיקול השחרור מהרודנות). אז איזה כיבוש גרוע יותר? למה אין תנועה בינלאומית אדירה למען שחרור לבנון מהכובש הסורי שכל מטרתו לחמוס את הכלכלה הלבנונית המפותחת ועשירה יחסית לזו הסורית? למה אין הפגנות של תנועות השלום הישראליות למען שחרור לבנון ולמען העם הלבנוני? למה אין הפגנות של שוחרי השלום וזכויות האדם באירופה למען סיום הכיבוש בלבנון ובסהרה המערבית?

מטרניך

New member
אני מתאר לעצמי איך ישגבול כותב לכל

מיני אתרים בחו"ל ודורש נסיגה מיידית של כוחות סוריה מלבנון, ואיך הוא גם חותם ומחתים על עצומות נגד המלחמה של מרוקו בסהארה, ולא רק נגד האמריקאים בעיראק והכיבוש הציוני בפלסטין... וגם איך הוא מגייס בכל אתר ואתר תמיכה בסרבני הגיוס הסוריים והפלסטיניים, כמו שהוא מגייס לטובת חבריו הסרבנים בישראל... ובעוד חודשיים כעת חייה הוא מארגן עצרת זיכרון ליום השנה ה-74 לטבח יהודי חברון, יחד עם חברותיו ה'זוכרות' (מתד'כראת) ו'תעיוש' וחבריו מנאבלס ומג'נין שיקבלו אישור מיוחד לעבור במחסומים ולא יצטרכו להשתרך בדרך שש שעות תמימות כמו בפעם האחרונה בנווה שלום... ואת כולם הוא יזמין לעצרת במיילים ובלינקים ובהודעות בכל האתרים... וכולם יחזיקו פלקטים בעברית ובערבית שעליהם ייכתב: 74 שנים לטבח בחברון (מד'בחה פי אל-חליל) וישאו נאומים - כמו בדיר יאסין... וישגבול יזמין גם את התקשורת הזרה ויספר לה על הטבח שעליו היא לא יודעת כלום, ואיך ערבים משתתפים יחד עם יהודים בעצרת הזכרון. הוא יספר להם על הגל הציוני שגאה ועלה...ואיך הפלסטינים הרגישו מאויימים מהטרנספר... ביומנו של הרצל... ואיך בתגובה לעליית הציונות הם נאלצו לטבוח בשכניהם היהודים, בנשיהם, זקניהם וילדיהם ללא הבחנה בטבח (מד'בחה) ההמוני הראשון בסכסוך הלאומי, 19 שנה לפני דיר-יאסין... לא כמו אחיהם בלבנון שטבחו בנוצרים בדאמור בנקמה על טבח שנערך בהם שבעה חודשים מאוחר יותר... ישגבול יהיה חייב להסביר הכל לתקשורת הזרה - אחרת איך היא תדע מה קרה בחברון? מהמתנחבלים? ואז אף אחד לא יוכל לבוא אליו בטענות שהוא עובד יומם ולילה מקצה העולם ועד קצהו... רק למען העניין הפלסטיני.

yeshgvul

New member
הקרבות בתל זעתר כבר התנהלו

בתחילת 76. איך אני אוהב לחזור לזה. לגבי זכויות אדם בעולם, שוב, מאחר שאתה מספר לנו עד כמה אתה פעיל באמנסטי, באמת שכנעת.

yeshgvul

New member
תראה לי מקום בלבנון שנתונים בו

תחת המצב שקיים כרגע בשטחים. דוקא בלבנון עצמה יש התנגדות לא מעטה לנוכחות הסורית, כולל הפגנות ומאמרים. ומה אני שומע ממך לגבי כיבוש עירק? אתה לא טוען שהכיבוש נועד לשחרר את העולם מאיום קיומי בדמות נשק בלתי קונבנציונאלי? מה , אתה חושב שראמפלסד ובוש שקרנים חלילה ? הרי זה היה הצידוק למלחמה שטחנו לנו במוח שוב ושוב. מעניין מאוד.

ליליxx

New member
באמת ציינתי גם את עמי אפריקה

לגבי עירק, אם מגינים חיים יכלו להגיע בזמן המלחמה, הם בטח יכולים להגיע היום, שהמצב יותר רגוע. אבל לדעתי בכלל לא בעיה להכנס לעירק. אפילו באופן רישמי(האם משהו ביקש להכנס ונדחה?), אבל גם כל הגבולות פרוצים, עובדה שכל כך הרבה עברו את הגבול לסוריה וזה תוך כדי בריחה מהאמריקאים ותחת סכנה להתפס. ניראה לי שגם הגבול דרך ירדן פרוץ לחלוטין. וממתי השמאל הנאור נירתע בפני אישור ממשהו? מה, לא עברתם דרך קוי הצבא הישראלי לצורך תמיכה בערפאט, ממש באמצע הקרב ובטח שללא אישור? אז מה זה כבר בשביל גיבורים כמוכם הצבא האמריקאי? אבל תעזוב, הנושא של עירק זה רק פינטס. בשום ארץ ערבית לא הקימו דמוקרטיה, תחת שום תנאים שהם. לא רק שלא הקימו אלה אין שום דרישה כזאת, או אפילו איזה קול קורה במדבר. ולגבי העוני, הוא לא נוצר מעצמו(אגב, גם למדינות ערב העשירות (בגלל הנפט) אין הרבה קופצים). הסיבה לקיומו הוא חוסר פיתוח התעשיה, הטכנולוגיה וכ', ריבוי אוכלוסין ללא חשבון, שילטון מושחת הגונב את העם וכ', לא בגלל שהערבים יותר טפשים מעצם טבעם מאחרים אלה משהו נדפק בתרבות שלהם בתקופה האחרונה, בחינוך ובאוירה שהם גדלים שם. ויש גם ארצות בהם יש עוני (כמו הודו או תאילנד) ואנשים בכל זאת באים לפחות לבקר שם, וחלקם אפילו נשארים לתקופות ארוכות. ובאמת, האפריקאים נמצאים באותו בוץ. לא, זה לא אומר שצריך להחזיר את שילטון האדם הלבן. אולי הם צריכים למצוא את דרכם בעצמם (אמרתי כבר שגם במערב ההומניות לא נוצרה תוך יום), ואולי זה אומר שצריך לעזור לאנשים שם, לא ע"י שליחת אוכל שהולך לאיבוד בים הרעב, או לתת להם ולמנהיגהם כבוד מזוייף, אלה ע"י לימוד דמוקרטיה, פוליטיקה, עידוד ועזרה לאנשים צעירים בעלי יוזמה המחפשים דרכים לשנות, דרישות מחמירות כלפי השלטונות והרשויות שם, עידוד ולמדיה את העם שם לדרוש את זכויותיו וכ', ממש כמו המיסיונרים פעם, רק שבמקום ללמד נצרות מלמדים דמוקרטיה. ואני לא טוענת שחייבים "לחנך" אותם לתרבות מערבית דווקא, הם יכולים להשאר נאמנים למורשתם המקורית ולמצאו בעצמם ומתוכם דרכים מעשיות לשפר את חייהם ואת המתרחש בארצם. תעזוב, אין צורך לענות על כל דבר.

yeshgvul

New member
את באמת חושבת שארה"ב תיתן

לארגונים "עוינים" לפעול בעירק? הרי פעילות כזו מטבעה גלויה. לא אמרתי שאי אפשר לחצות את הגבול בגנבה. אבל אי אפשר להקים בעירק מדינה מתחת לאף של הכיבוש האמריקני. מה דעתך על כך שחלק גדול מהמצוקותויהן של מדינות העולם השלישי קשור למורשת הקולוניאלית שהשאירו להם? הרי מדובר על מאות שנים של שלטון לבן אלים ולא דמוקרטי, שגם השתמש בשיטות של הפרד ומשול בתוך האוכלוסייה ( כמו הבלגים שסיכסכו בין ההוטו והטוטסי ברואנדה). אם את טוענת שהתרבות של כל העולם השלישי פחות מוסרית מתרבות המערב (להבדיל מפחות עשירה כלכלית) , יש לי בעיה איתך.

מטרניך

New member
בטח יהיו בלונדון 2 מיליון איש כדי

למחות נגד פוטין, ראש עיריית לונדון האנטישמי המנוול ליווינגסטון ינאם ויקלל את פוטין כפי שקילל את שרון, דגלים של רוסיה יישרפו והמון היסטרי מורכב משמאלנים, נאצים ומוסלמים יצרח: פוטין רוצח! בטח יהיה גם נציג של יש גבול שינאם בפני ההמון המוסת על הסכנה לשלום העולם ממלחמת צ'צ'ניה. בנוגע לצ'צ'ניה עצמה: עזאזל - אני לא יודע מה אתה יודע על צ'צ'ניה ואם זה גם מה שאני יודע. לרוסים אין מה לחפש שמה, זאת לא ארצם. הם כבשו את צ'צ'ניה לפני 200 שנה ומאז הם לא מפסיקים לרצוח את העם המסכן הזה. שיא הדיכוי היה בתקופת סטאלין כשהקומוניסטים הגלו את הצ'צ'נים ועוד שורה של עמים אחרים לסיביר והשמידו את רובם. לאחר רצח העם הזה נשארו היום פחות ממיליון צ'צ'נים שרוסיה ממשיכה לדכא ורצוח. זה כל הסיפור. אני יודע שעבור ישגבול לפלסטינים יש יותר זכויות למדינה עצמאית מאשר לצ'צ'נים, כי לפלסטינים יש דם כחול וחוץ מזה הם לוחמים נגד ישראל ולא נגד אימא רוסיה מולדת העמלים שתמכה בסדאם חוסיין וחימשה אותו עד לאוזניים כדי שיוכל לרצוח מיליון וחצי עיראקים ועוד כמה מאות אלפי איראנים וכורדים. והעיקר: להילחם באמריקה ובישראל ולסייע לטרור הפלסטיני.

yeshgvul

New member
שוב הבורות?

אם גם לפלסטינים יתנו אזרחות ישראלית מלאה, אפשר יהיה לדבר על אוטונומיה בשטחים, בלי מדינה. זה ההבדל.

מטרניך

New member
הצ'צ'נים, כמובן, 'אזרחים רוסיים'

מרצונם החופשי. כמו שאלג'יריה היתה FRANCAISE והאלג'ירים 'צרפתים'.

yeshgvul

New member
אם הסינים לא היו מדכאים את הטיבטים

כפי שעושים ומיישבים את טיבט במתנחלים סינים, לא היה מפריע לי שטיבט לא עצמאית.

Azazel

New member
זה זמן טוב להגיד....

DON'T FREE TIBET! והאמת... השילטון הקוואזי-פאשיסטי מבייג'ינג הוא לא בהרבה יותר טוב מהשלטון של הלאמות.

iceviper

New member
מה?

על מה אתה מבסס את דבריך? הדלאי-לאמה נערץ בכל העולם בגלל הגישה האנטי-אלימה שלו.

yeshgvul

New member
AZAZEL מבסס את דבריו על...

המסגרת הנוקשה שששררה בטיבט תחת שלטון הלאמות בעבר. אבל הלאמות, גם אם נהגו כשליטים פיאודליים , לא רצחו בצורה המונית כמו הסינים, וייצגו את העם שלהם. AZAZEL מתעלם מכך שהדלאי למה מצהיר שלא תהיה חזרה לכל מה שהיה בעבר, ושכיום דמוקרטיה היא צורת השלטון המתאימה לטיבט.

Azazel

New member
אם הדלאי למא אמר, אז הדלאי למה אמר!

תודה, עכשיו, אין למה לדאוג! ותאמין לי, אין הרבה משטרים שאני שונא באותה רמה שאני שונא את הרפובליקה העממית הסינית.

yeshgvul

New member
הדלאי למה גם מוכן לאוטונומיה, לא?

אבל אולי זה סוס טרויאני במסגרת תכנית השלבים להשתלט על סין ?

Azazel

New member
אם אתה מרמז משהו לגבי הסכסוך

כאן, הסרקזם שלך נקלט, ואוכסן בתיקיית הזבל.

מטרניך

New member
אולי תבין שלאף אחד לא איכפת מה לך

מפריע או לא. תן לאנשים הנוגעים בדבר לקבוע. אין לי ספק קל שבקלים שלו הצ'צ'נים היו יכולים להכריע במשאל עם חופשי על עתידם (כמו, למשל, תושבי מזרח טימור ולא מו ה'משאל' שפוטין אירגן להם) הם היו בוחרים בעצמאות. גם אני מקבל את זה שהפלסטינים רוצים עצמאות ולא מנסה לדחוף להם לפה העדפות אחרות. טיבט היא מיקרה טראגי מאוד - כיבוש סיני אכזרי כבר למעלה מ-50 שנה. טיבט תזכה בחרותה כשסין עצמה תשתחרר מהקומוניזם. אני מאמין שהיא בדרך.

למעלה