העולם כולו נגדנו

yeshgvul

New member
מדברים על ה___ . נו טוב.

אז אני שוב מציין שתמותת התינוקות השחורים באלבמה ב- 1960 היתה (מן הסתם) נמוכה מזו שבכל מדינות אפריקה. אז ????

yeshgvul

New member
אתה מתעקש שהעוני במגזר הערבי

נובע מדפוסים חברתיים שאתה לא מעריך. נו, באמת, והוא לא נובע מזה שבחברת החשמל יש בין 5 ל- 7 עובדים ערבים (תלוי מי סופר) ? ומזה שערבי שלמד מקצוע מתקשה מאוד למצוא בו עבודה ? הרי בשטחים אין קצבאות ילדים. שים לב ששאלתי אותך איך היתה החברה היהודית בישראל מסתדרת לא רק עם אותם מצור והשפלות אלא גם באותה רמה של תוצר לנפש ! אני משוכנע שכרגע הסולידריות החברתית והערבות ההדדית אצלנו נופלות מאלה שברצועת עזה. אתה בחרת את היחס לקשישים כמאפין "יחיד". אבל ברור שזה חל הרבה מעבר לזה. במשפחה מורחבת יש תמיד גם מישהו שיטפל בילדים קטנים, ואם יש למשפחה גדולה בעזה כמה בנים שעובדים בחו"ל, הם יכולים כסף לכולם, כך שכמה עשרות אנשים יוכלו לשרוד. מה שתיארת כהצמחת תרבויות לא תואר במילים הנכונות. אתה תיארת רק מהן האידאולוגיות *הפוליטיות* שצמחו. בכך ניסית שוב לתחום את הדיון למקום מסויים, די נוח לך. ברור שמבחינה פוליטית המצב בעולם הערבי בזבל. אבל הדיון שלנו עוסק בכל ההיבטים של תרבות (כמו טיפול בקשישים). שאני אזכיר לך שוב איך במדינה עם מסורת מופלאה של בודהיזם וסובלנות השתלטה פוליטית כת רצחנית? (בורמה). אז זה לא אומר כלום על החברה בבורמה, שאני שומע עליה דברים מצויינים. אם אתה מתעקש על התחום הזה, בוא נראה מה הצמיחה פוליטית הישראליות . היא הצמיחה תנועת עבודה , שהיתה בעצם תנועה סוציאליסטית די לאומנית, הבעת' הישראלי.... התנועה הזו כבר נפחה את נשמתה, אז לא נוסיף לדבר בה. מה עוד הצמיחה פוליטית הישראליות? היא הצמיחה ימין משיחי שבודאי לא מוסיף לנו כבוד. היא הצמיחה פוליטיקה חרדית שהיתה מביישת כל יהודי חרדי מהעיירה באירופה. אם למרצ היו 30 מנדטים היינו יכולים להגיד שפוליטית הישראליות לפחות הצמיחה משהו מקורי חיובי, לפחות כזה שחותר לשילוב כולם בחברה, אבל זה לא המצב.

מטרניך

New member
תנועת העבודה הציונית = בעת' ישראלי?

תנועת העבודה הציונית, עם כל בעיותיה וההשפעות הבולשוויקיות עליה, היתה תנועה יוצרת ובונה שקלטה את אבק האדם היהודי האומלל מאירופהוהפכה אותו לעם יצרני ובן-חורין. הויא בנתה חברה וכלכלה לתפארת ואת המוסדות הדמוקרטיים של היישוב שהיווה את הבסיס למדינת ישראל הדמוקרטית - היחידה באזור המופרע והמפגר הזה. תנועת הבעת' בעולם הערבי היא המקבילה הערבית לפאשיזם. היא נוסדה בשנות ה-30 ע"י מישל עפלאק הסורי-לבנוני ואנשיו ע"פ המתכונת של המשטרים של מוסוליני והיטלר. אנחנו גם רואים את תוצריה - משטר סדאם בעיראק ואסד בסוריה, משטרים שדיכאו את עמיהם עד עפר וטבחו בהם בהמוניהם, משטרים המהווים המשך למשטרי האימים של סטאלין והיטלר באירופה. השנאה לכל דבר ציוני וישראלי מעבירה אותך לגמרי על דעתך, בייחוד בשעות הלילה, כששליטתך ביצריך נחלשת. אתה מתחיל להזכיר תמהונים שמאלניים בפורום אקטואליה. ההתנגדות והשנאה לך היא לא לממשלה זו או אחרת בישראל, אלא לכל ההווייה הישראלית - הפוליטית, החברתית, הכלכלית, התרבותית. אני לא מבין למה אתה חי בחברה שאתה כ"כ שונא. בעיני אתה הופך להיות לתמהוני.

yeshgvul

New member
זה שהצליחה יותר לא הופך אותה

לפחות לאומנית. יחד עם קליטת אבק האדם, ראשיה ביצעו עוד כמה דברים שקל לך להשכיח, כמו טיהור אתני.

Azazel

New member
למה אתה שופט אותה על זה?

הסיבה היא שאתה מהתרבות המערבית. הבעיה היחידה בתרבות הערבית עם ה"נכבה" היא שהיא קרתה להם.

yeshgvul

New member
האמנם ?

מעניין שרוב הישראלים, שאמורים להיות בני תרבות המערב לדבריך, לא שופטים אותה על זה... גם לא כל כך על מה שאנחנו עשינו לאחרים בלבנון (יותר על מה שעשינו לעצמנו) וחוץ מזה, במשטרים שאין בהם חופש ביטוי אתה לא יכול לומר לי בנחרצות מה מרגישים אנשים. המשטר לא מאפשר ביקורת כזו באותו היקף. במשטרים כאלה ממילא אנשים עסוקים יותר בעוול שנעשה להם ע"י המשטר, אם כבר יש להם זמן או אומץ לפוליטיקה. שוב, קח את בורמה כדוגמה לפני שאתה טוען שהמשטר מעיד באופן מוחלט על התרבות.

Azazel

New member
לא אמרתי שכולם כאלה.

לא כל תרבות המערב דווקא תתנגד למה שקרה. יש הרבה מאוד אנשים שיגידו (כמוני, למשל), שהתועלת עלתה על הסבל. יש אנשים שידברו על זכויות מולדות, זכויות לרכוש, כמוך, שיגידו שלעם הפלשטיני יש זכות על הקרקע הזאת. רבים יגידו שאין זה משנה, "כוח שווה זכות", באותה דרך ממש שהחברה הערבית תסתכל על זה. כל הויכוח הזה, הוא נובע מתרבות המודרנית (לא רק במערב, אגב, גם באסיה). במדינה ערבית, בזמן הזה, הויכוח הזה לא יתקיים. ההתחמקות שלך לגבי זה ש"אי אפשר לדעת מה האנשים חושבים" היא לא נכונה. אנשים היו יכולים לאמץ את המוסרויות המודרניות בהרבה מאוד מדינות, מבלי פחד מהשלטון, באופן די גדול, למשל במצריים, למרות שזה לא נוגע לזכויות של הומוסקסואלים. ותסתכל על הקהילה הערבית מוסלמית בצרפת. שם, בטוח שהם לא מודאגים מהשלטון שיפריע להם מלעבור למוסר טוב יותר, מודרני יותר. "שוב, קח את בורמה כדוגמה לפני שאתה טוען שהמשטר מעיד באופן מוחלט על התרבות. " המשטר לא מעיד על התרבות (אלא אם כן, הוא מפעיל השפעה רבת שנים ומרחיקת לכת עליה ), אבל כמו תמיד, אני לא תקפתי את המשטר, אלא את התרבות. המורליות של מקרים כמו מלחמת העצמאות היא רק דוגמא לשוני בין התרבויות.

Azazel

New member
../images/Emo1.gif

"נובע מדפוסים חברתיים שאתה לא מעריך. נו, באמת, והוא לא נובע מזה שבחברת החשמל יש בין 5 ל- 7 עובדים ערבים (תלוי מי סופר) ? ומזה שערבי שלמד מקצוע מתקשה מאוד למצוא בו עבודה ?" נכון! גם בכל מדינות ערב, העוני נובע מהאפליה הישראלית! העוני בחברה הערבית בארץ הוא הרבה קטן יותר מאשר במדינות ערב, וזה בזכות מדינת ישראל, והישראליות, ולא למרות. "שים לב ששאלתי אותך איך היתה החברה היהודית בישראל מסתדרת לא רק עם אותם מצור והשפלות אלא גם באותה רמה של תוצר לנפש ! אני משוכנע שכרגע הסולידריות החברתית והערבות ההדדית אצלנו נופלות מאלה שברצועת עזה. אתה בחרת את היחס לקשישים כמאפין "יחיד". אבל ברור שזה חל הרבה מעבר לזה. במשפחה מורחבת יש תמיד גם מישהו שיטפל בילדים קטנים, ואם יש למשפחה גדולה בעזה כמה בנים שעובדים בחו"ל, הם יכולים כסף לכולם, כך שכמה עשרות אנשים יוכלו לשרוד." השאלה הזאת היא היפוטתית לחלוטין, כי ישראל לא נמצאת במצב כזה. אם ישראל כן הייתה נמצאת במצב כזה, אז אכן הייתה עריבות גדולה יותר זה לזה, ואף יותר מכך! אפילו עכשיו, כשבגלל המצב הכלכלי, מצבם של אנשים רבים נעשה רע, ישנם אירגונים ואנשים רבים שעוזרים להם, לא כי הם מאותה החמולה, אלא כיוון שגם להם מגיע לאכול. כאן הגענו לעוד חולשה של התרבות הערבית המסורתית. הנטייה להתחלק לשבטים, המונעת מנהל תקין ומקדמת את השחיתות. לא הגיון וצדק, אלא תככים. גם לנו יש את זה, אבל תסתכל על הרשויות הערביות המקומיות, המנהל שלהן, וכמות המיסים הנגבים, ותבין שעוד פעם מדובר על שמיים וארץ. "מה שתיארת כהצמחת תרבויות לא תואר במילים הנכונות. אתה תיארת רק מהן האידאולוגיות *הפוליטיות* שצמחו. בכך ניסית שוב לתחום את הדיון למקום מסויים, די נוח לך." תרבות היא יותר מאיזה אוכל אתה אוכל, איזה בגדים אתה לובש, ולאיזה מוסיקה אתה מקשיב. תרבות היא נורמת ההתנהגות בין בני אדם, ובאותם פלגים אכן יש כיוונים ליצירת תרבות שונה, גם בפאן ערביזם, ןגם באיסלאמיזם. הפאן ערביזם כיוון לחברה הרבה פחות דתית, ויותר לסולידאריות לאומית, בהנהגת מנהיגים חזקים. הדבר הוא שונה באופן רדיקלי מהחברה הערבית שקדמה לו, וגם האריכה חיים יותר ממנו. האיסלאמיזם, הוא ברור ועוד איך ברור רוצה ליצור חברה אחרת בעולם הערבי. דבר חשוב לומר הוא, זה ששני האידאולוגות בונות התרבות הללו אף פעם לא התנהלו ביחד בתוך מערכת פוליטית דמוקרטית אחת, לא הגיעו לשיווי משקל כלשהו. ולכן ברור שכאשר אחת מהקבוצות (למזלינו, בינתיים אלו היו הפאן-ערביסטים) עלתה לשלטון, היא אחזה בכוח חזק מאוד, מהסוג שמשנה תרבויות. לכן, היא יכלה להתחיל באופן סיסטמאטי להפעיל את מרותה על החברה. אבל בעולם הערבי, אותו הכח הבלתי מעורער, היה מאוד מעורער, כך שההשפעה של אותה הקבוצה הייתה קטני יחסית, וזמנית. גם שים לב, שלא הצגתי את גדילת הפאן-ערביזם והאיסלאמיזם כנקודת חובה לחברה הערבית, אלא ששני הקבוצות הפוליטיות הללו לא הצליחו לעורר התקדמות בחברה הערבית, אחת, מכיוון שהיא ריאקציונרית מטבעה, והשנייה כיוון שלא היה לה מספיק כח. "ברור שמבחינה פוליטית המצב בעולם הערבי בזבל. אבל הדיון שלנו עוסק בכל ההיבטים של תרבות (כמו טיפול בקשישים). שאני אזכיר לך שוב איך במדינה עם מסורת מופלאה של בודהיזם וסובלנות השתלטה פוליטית כת רצחנית? (בורמה). אז זה לא אומר כלום על החברה בבורמה, שאני שומע עליה דברים מצויינים." א) הרבה מאוד מלחמות נוהלו עבור הבודהיזם, והרבה דם נשפך עבורו. בודהיזם הוא לא סמל לפציפיזם. אני גם לא טוען שהחברה המערבית היא פחות לוחמנית מטבעה, למרות שהיא פחות לוחמנית כנגזרת של יותר אהבה לחיים, והערכתם, אבל אין חיבור ישיר לפציפיזם. נכון מאוד. אם היית שם לב למה שכתבתי, מירב הביקורת שלי על החברה הערבית היא לא על ההיבטים הפוליטיים שלה, אלא על ההיבטים החברתיים שלה. "אם אתה מתעקש על התחום הזה, בוא נראה מה הצמיחה פוליטית הישראליות . היא הצמיחה תנועת עבודה , שהיתה בעצם תנועה סוציאליסטית די לאומנית, הבעת' הישראלי.... התנועה הזו כבר נפחה את נשמתה, אז לא נוסיף לדבר בה. מה עוד הצמיחה פוליטית הישראליות? היא הצמיחה ימין משיחי שבודאי לא מוסיף לנו כבוד. היא הצמיחה פוליטיקה חרדית שהיתה מביישת כל יהודי חרדי מהעיירה באירופה. אם למרצ היו 30 מנדטים היינו יכולים להגיד שפוליטית הישראליות לפחות הצמיחה משהו מקורי חיובי, לפחות כזה שחותר לשילוב כולם בחברה, אבל זה לא המצב. " עכשיו אתה מדבר על פוליטיקה. אני לא דיברתי על פוליטיקה, אז בטח דיברת לאיש הקש הנחמד הזה שעומד לידי.

yeshgvul

New member
אם משעמם לך, לא היית חייב לענות

1. אתה שוב משווה את אלבמה לניגריה, כמו DEATH. לא ידוע לי שנורמות שבטיות אפלות במגזר הערבי מונעות מהם לעבוד בעבודות מכניסות. עובדה שרבים הולכים ללמוד באוניברסיטה. אז מה ניסית להגיד כאן? כשחקרתי אותך לגבי טענה על מצבם של ערביי ישראל, עברת פתאום לערבים במדינות ערב. מעניין. 2. "עכשיו אתה מדבר על פוליטיקה. אני לא דיברתי על פוליטיקה, אז בטח דיברת לאיש הקש הנחמד הזה שעומד לידי." אבל עשית את זה בעניין הפן ערביות ושאר הרעיונות. אם אתה טוען טענה כבדת משקל שהפאן ערביות עיצבה תרבות חדשה שלמה, זה טעון הוכחה. שאני באמת אקנה ממך שהחברות במדינות ערב מתנהלות כיום יותר לפי פאן ערביות מאשר לפי אותה מסורת שהיתה בתוקף גם לפני 100 שנה?

Azazel

New member
יש לנו רעש בקשר....

". אתה שוב משווה את אלבמה לניגריה, כמו DEATH. לא ידוע לי שנורמות שבטיות אפלות במגזר הערבי מונעות מהם לעבוד בעבודות מכניסות. עובדה שרבים הולכים ללמוד באוניברסיטה. אז מה ניסית להגיד כאן? " אתה טענת שהחברה הערבית יוצרת, באמצעות המשפחה המורחבת, מאין קומונה שבה כל אחד מקבל לפי צרכיו, ועושה כפי יכולתו. אני אמרתי לך, שהעובדה שיש עוני ופערים גדולים בחברה הערבית בארץ, מראה שהדבר הוא לא נכון. " אבל עשית את זה בעניין הפן ערביות ושאר הרעיונות. אם אתה טוען טענה כבדת משקל שהפאן ערביות עיצבה תרבות חדשה שלמה, זה טעון הוכחה. שאני באמת אקנה ממך שהחברות במדינות ערב מתנהלות כיום יותר לפי פאן ערביות מאשר לפי אותה מסורת שהיתה בתוקף גם לפני 100 שנה? " זה כל הקטע, שהיא לא, למרות שהיא שמה לעצמה למטרה לעשות זאת. כישלונה לא קשור לעובדה שאילו הצליחה, זה מה שהיה קורה.

yeshgvul

New member
עדיין יש רעש

לא טענתי לגבי *כל* הצרכים. דיברתי על צרכים בסיסיים : מזון, מחסה, חברותא. החברה הערבית בישראל יותר מערבית מכל חברה אחרת. יש בה הערכה גדולה להשכלה. ברור שיש גורמים מעכבים, ואפשר לשאול את הפעילים בחד"ש, אבל להסביר בזה את העוני? עושר ועוני קשורים בעיקר למקורות הכנסה. להזכיר לך שהחברה באבו דאבי עד כמה הרבה יותר שמרנית מהחברה הערבית בישראל ? מעניין מאוד, אבל שם דוקא יש עושר. למה? כי יש מקורות הכנסה. ואם בוגר טכניון ערבי לא יכול לעבוד בחברת החשמל וברוב המקומות האחרים, זה פוגע ברמת החיים יותר מנורמות שמרניות.

Azazel

New member
נו, הבאת את אבו דאבי כדוגמא...

"לא טענתי לגבי *כל* הצרכים. דיברתי על צרכים בסיסיים : מזון, מחסה, חברותא. החברה הערבית בישראל יותר מערבית מכל חברה אחרת. יש בה הערכה גדולה להשכלה. ברור שיש גורמים מעכבים, ואפשר לשאול את הפעילים בחד"ש, אבל להסביר בזה את העוני? " לדבר הזה יש חלק גדול מאוד בעוני, ועובדה שהחברה הערבית בישראל היא בין החברות הערביות העשירות ביותר במזרח התיכון, יחסית למדינות שאין להם כסף ללא מאמץ, כמו אבו-דאבי. ההתקדמות הזאת אפשרה להם לחבור לכלכלה בישראל, ולמצוא את לחמם בכבוד, וקבוצות ערביות שעשו כן פחות, כגון הבדואים, גם סובלות הכי הרבה ממצוקה. הקבוצות שעשו זאת הכי הרבה, כגון הנוצרים הערבים, השתלבו הכי טוב ( אגב שכנים שלי, נוצרים ערבים, כולם נמצאים במצב כלכלי טוב מאוד) גם לבנון, שהיא הייתה חברה בין הפתוחות ביותר למערב, הייתה גם בין העשירות ביותר, כאשר מפלתה הייתה ההטרוגניות באוכלוסיה שלה, ללא גורם מאחד, שגרמה למלחמת אזרחים, ומאוחר יותר להפיכתה לזירה של לחימה בין מדינות שכנות.

yeshgvul

New member
זה כמו להאשים את עולי מרוקו

במצוקתם הסוציו אקונומית. אם שם אתה מסכים עמי שהיתה אפליה, מהמיקום של ערי הפיתוח עד לקבלה לעבודה, תתקשה לטעון אחרת לגבי ערבים.

מטרניך

New member
וכמובן, בחברות הערביות האהובות על

ישגבולנו דואגים לעניים: יש ביטוח לאומי, יש דמי אבטלה, יש הבטחת הכנסה, יש סיוע בדיור, יש קיצבאות זיקנה ושארים, יש קיצבאות נכים, יש ביטוח רפואי, יש חוק הלפרט ויש טיפת חלב בכל פינת רחוב - ממש גן עדן לחלכאים ולנדכאים. ומי סובל שם? הפקידות הגבוהה, קציני הצבא והמשטרה, בייחוד החשאית, צבא השטינקרים הפרוש על פני כל החברה, עסקני השלטון, 'החתולים השמנים'. אבל הם חיים כולם במשפחות המורחבות, הדואגות להם, בייחוד לעת זיקנה, ומטפלות בילדים... אלה הם הסובלים העיקריים גם בחברה הפלסטינית הנאורה, חברת 'המשפחות המורחבות', בעלות המונופולים על הדלק, הסוכר, הקמח, המלט, הברזל, החול, הסיגריות וכל ייתר הדברים המעיקים על האדם, וצאצאיהם במקום לפתח את הקריירה שלהם בפריז ובלונדון שורצים במחנות הפליטים וממלאים את שורות השהידים...

ליליxx

New member
אתה צודק

התרבות המערבית יותר הומנית ויותר מחשיבה את האדם באשר הוא אדם מאשר התרבות בהחברה הערבית (וחברות אחרות, כמו לדוגמה בארצות אפריקה). לא בגלל האנשים באופן אישי יותר טבים או יותר חכמים. זה בכלל לא זה. הבעיה נמצאת בערכים, סידרי עדיפויות, תכנים וכ' שעליהם אנשים מתחנכים והאוירה הכללית. כמובן שיש הרבה תופעות שליליות בחברה המערבית ואיני מתכחשת אליהם. אבל הדרך לתיקון מובנה בתוך התרבות עצמה: הודעה בקיומם, חיפוש פיתרונות, לקיחת באחריות, קבלת המחאה, ראיית הבעיות במישור הארצי והמעשי וכ'. החברה הערבית, אין מה לעשות, מגבילה מאוד את האדם. העובדה שכל המשטרים במדינות ערב הם דיקטטורים אינה מקרית. אין ציפיה שהדבר ישתנה ואפילו אם משטר זה או אחר יפול, סביר להניח שיבאו משטר עריץ לא פחות במקומו. לא לחינם אמרתי שאין סיכויי להקמת משטר דמוקרטי בעירק. לא מספיק לתת את האפשרות, צריך מידה של תרבות דמוקרטית בחברה עצמה. מצד שני, אני מאוד מתפאלת מההפגנות באירן, באשר המחאה והדרישה באה מבפנים ועל פניהם הדרישות הן באמת לחופש, זכויות אדם ופתיחת האפשרותיות לבני האדם, ולא כסיסמאות המכסות על מטרות אחרות. ולגבי תנועות השמאל הנאורות, היו מביאות הרבה יותר ברכה אם היו באות דווקא היום לעירק ועוזרות לעירקים בהקמת מדינה נאורה יותר ע"י עידוד מעשי בתנועות לשיפור החיים האישים שם, והקמת מפלגות שרווחת התושבים הן בראש האג'נדה שלהם, במקום לעזור להם להלחם נגד האמריקאים. התועלת לאנשים תהיה הרבה יותר גדולה, במיוחד לתווך ארוך. לא רק גורל ההומוים טוב יותר בחברה המערבית אלה גורל כל היוצא דופן ולא הולך בתלם. שוב, לא בגלל שאנשים נולדים שונים בשתי החברות, אלה בגלל מאבקים והפגנות שניהלו אנשים בתקופה קודמת יותר, והיום האוירה הכללית היא שזכותו של אדם להיות ולעשות מה שמתאים לו, כל עוד אינו פוגע באחרים. ככלל, יש ציפיה מהאדם לחפש ולמצאו את עצמו ואת דרכו, ופריצת דרך נחשבת לחיובית בכל תחום. יש הערכה ליוזמה אישית ולקיחת גורלך בידך, מבלי להסתמך על הרשויות והעולם מסביבך שיעשה את העבודה במקומך. יש אפילו דרישה להגשמה אישית, וכבוד גדול לאינדיבידואל שבכל אדם, בלי קשר למחויבות חברתית כל שהיא. כל הסרטים, הספרים והאומנות בכלל מדברים על הנושאים האלה. גם החברה המערית לא נולדה ביום אחד, אלה עברה תהליך ארוך עד שהגענו לימינו אלה. אלה שהמובילים הרוחנים בעולם הערבי בכלל לא נאבקים בנושאים האלה בתוך חברתם עצמם, ואין תנועות או מאבקים בכיוון. כל ניסיון לספר לנו שהחברה הערבית ליברלית וטובה לאנשיה לא פחות מהחברה המערבית, בעיני רק מעוררת גיחוך וחוסר אמינות. מילא אם היתי רואה המוני מערבים העוברים לחיות במדינות ערב מתוך בחירה בחיים טובים יותר, וכמקום טוב יותר לחנך את ילדיהם, אולי היתי מתייחסת לדברים אחרת. לגבי אישית, לא מעיזה אפילו לחשוב על גורלי במדינה כזאת, גם כאשה וגם כאינדיבידואליסטית ובעלת דעות ושאיפות משלי. נחמד שאולי היו מטפלים בי יפה יותר כשהיתי מתבגרת, אבל סביר יותר שהיו מולידים אותי במשפחה מרובת ילדים, בלי ביטחון ליכולת כלכלית ובלי החינוך לסקרות מדעית או פתיחה בפני את כל האפשרויות האינטלקטואליות , עידוד ללקיחת גורלי בידי וההרגשה שאוכל לעשות מחיי כל אשר ארצה, ושיש הרבה דברים לרצות אותם. נכון שיתנו לי את ההרגשה שחוסר הצלחתי אינו באשמתי ולא תהיה לי תחושת הכישלון הכרוך באחריות האישית, אבל אני מותרת על כך ברצון ומוצאת בזה דבר עוד יותר משפיל. כמו כן, יש לי הרגשה שמרדנותי הטבעית ורצוני לעשות את הדברים בדרכי שלי התקבלו בהתנגדות קשה מאוד, בלי יחס בכלל להתנגדות שקיבלתי מהורי ומבית ספרי בחברה מערבית. האמת, אני בטוחה שהיו שוברים אותי לגמרי, בלי שום נסיון להבין אותי או להקשיב למה שיש לי לאמר.

yeshgvul

New member
תתחילי מזה שהאיראנים אינם ערבים

כלל. ולגבי עירק, את בודאי צוחקת. להזכיר לך מי מנהל את עירק תחת כיבוש , דכאני מיום ליום, ולא משתף את הקהילה הבינלאומית ? מי ייתן "לנו" לפעול שם? את לא מצליחה להפריד בין השלטון ובין התרבות במדינות ערב. אני חושב שבורמה אמורה להיות דוגמה מספיק ברורה בשבילך כדי שתפרידי. זה שאנשים מהגרים למערב לא אומר שהחברה יותר מוסרית שם, אלא שרמת החיים יותר גבוהה . גם אני מעדיף לחיות באירופה מאשר במדינות ערב. אז? ומה זה אומר של התרבות במדינות אפריקניות לא מוסלמיות, הרבה יותר עניות ממדינות ערב ? זה אומר שגם שם התרבות נחותה? יופי. אם ככה, אולי נחזיר את השלטון הלבן ברודזיה כדי להמשיך ללמד את השחורים. שימי לב שגם באפריקה השחורה אין דמוקרטיה ברוב המדינות. אז גם שם התרבות נחותה ? פחות הומאנית?

מטרניך

New member
'הקהילה הבי"ל' כוללת, חוץ מהחברים

שלך עוד כמה מדינות. גם לאו"ם יש אנשים בעיראק. עכשו גם נורווגיה שולחת יחידות צבא. גם דנמרק, שלא לדבר על כל המדינות האנגלו-סכסיות, מדינות מרכז ומזרח-אירופה, ספרד, איטליה ועוד עשרות מדנות אחרות. חוץ מזה שורצת ורובצת שם כל התקשורת הבי"ל, כולל כל התקשורת הערבית. 'כיבוש אמריקאי'? הצחקת אותי. תחת ה'כיבוש' הזה התארגנה בין הייתר מחדש המפלגה הקומוניסטית העיראקית שפועלת לראשונה מאז 45 שנה באופן לגאלי, שלא לדבר על השיעים וכל הפלגים והמפלגות האחרים. אתה פשוט שקרן כרוני וחסר תקנה.

yeshgvul

New member
אוזניו לוחכות את הרפש

שכחת לציין מה היקף הכוחות האלה... הלואי שתפתיע אותי יום אחד ותראה לי שבגדד עברה לניהול בינלאומי, עם מעורבות אמיתית של ארגוני הסיוע של האום. העיקר שאתה יודע ולא העירקים המפגרים האלה שמתלוננים בהמוניהם על כיבוש תתעלם מהסקר שהובא כאן לפני שבוע, למשל ומההפגנות ההמוניות אולי כולם תומכי סדאם...

Azazel

New member
האם זה היה משנה משהו?

זה לא שהאו"ם הוא בדיוק ידוע בזה כצד החזק שלו. זוכר בקמבודיה? עשרות אלפי אנשים מטעם האו"ם. השינוי היה קטן ביותר.

yeshgvul

New member
תבחין בין סיוע הומניטרי וכוח בטחון

לאום אין מתחרים בתחום הראשון. לגבי התחום השני, בשנים האחרונות לא ראיתי שכוחות אום היו פחות אפקטיביים מהצבא האמריקני, שממילא גם השתתף בחלקם.

למעלה