העובר והתורה

רון סי

New member
אתה משתמש ב"ביולוגיה" במובן המדעי המקובל

אני מתייחס ל"ביולוגיה" כמונח המציין באופן כללי כל תורה המתייחסת לגופו של אדם, הגנטיקה שלו, המין שלו, וכן הלאה. היא לא חייבת להיות מדעית. גם אם התורה אומרת דברים שגויים, בכל זאת היא ביולוגית, משום שהיא מתייחסת לגוף האדם וקובעת דברים לפיו.

Lu Tze

New member
אבל אין הבדל ביולוגי (לא משנה באיזה מובן)

בין כל יהודי לכל ארי. ז"א, אתה לא יכול להציע מאפיין ביולוגי שיבחין בין אנשים מ"גזעים" (באותו מובן שבו גזענים משתמשים במילה) שונים, אלא אם אתה מגביל את עצמך רק לשחורים-לבנים-אסיאתיים (וגם אז יש לך מצבי ביניים שאי אפשר להגדיר "ביולוגית"). ואם אתה מגביל את עצמך רק ל"גזעים" האלה אז יוצא מצב אבסורדי שבו חלק מהתיאוריות הגזעניות הן כן ביולוגיות וחלק לא. חוץ מזה, כבר אמרתי שגם אם משתמשים באבחנה ביולוגית זה לא הופך את כל התיאוריה לביולוגית.

רון סי

New member
הבדלים ביולוגיים בטוח יש

בין כל אדם לכל אדם. טקסונומיה היא פעילות פרשנית שאפשר לבצע אותה על סמך כל מיני קריטריונים. כמו שממיינים בעלי חיים לסוגים ומינים וזנים וכיוצא באלה, אפשר למיין בני אדם. כל מיון יהיה תקף כל עוד יש המסכימים עליו. המיון יכול להצביע על כל מאפיין ביולוגי, למשל שושלת, ואז הוא מיון ביולוגי. כל תורת גזע היא ביולוגית, מעצם משמעותו של גזע - שושלת ביולוגית, המיוצרת ע"י הפעילות הביולוגית של רביה.

Lu Tze

New member
אין הבדל ביולוגי בין כל ארי לכל יהודי.

לא שושלתי, לא חיצוני ולא גנטי. או שאתה יכול להציע מאפיין ביולוגי שיבחין בין אנשים מעמים שונים? טקסונומיה היא שיטה שמשתמשים בה בביולוגיה, אבל היא לא מוגבלת אליה. טקסונומיה יכולה להיות גם תרבותית. למילה "גזע" יש כמה משמעויות, רק אחת מהן ביולוגית. (צר לי שאני לא יכול להביא סימוך ממילון עיברי, אבל אין אחד כזה בהישג ידי. עם זאת, גם דף הפירושנים למילה "גזע" בויקיפדיה מסכים שיש רק הגדרה ביולוגית אחת למילה)

rachel437

New member
ירד לך האסימון

רון סי מתווכח רק לשם הויכוח, הוא מוכר ככזה לכולם, רון מדוע אתה מתחמק מהשאלה, מי כתב את התורה?

מעניין,

עוד ראייה להתמכרותו של רון סי לאנטגוניזם (אני כותב את זה לך ולא לו כי התגובה שלו תשעמם אותי ואני אתעלם ממנה. שלך ככל הנראה לא תעשה זאת) מה שעוד מעניין זה שהוא תומך בהפלות מסיבות אידיאולוגיות שאינן דתיות. מסתבר שיש חיים על הירח. טוב, במחשבה שנייה, זה לא מעניין אותי מהי האמתלה המתחסדת שרון החליט שהפלות זה לא מוסרי . ויכוחים מוסריים לא מוכרעים על-ידי עובדות, הם מוכרעים על-ידי רובים. (אני לא מתכוון להביא את שלי. אני פשוט הולך לעזוב את הויכוח ולקרוא איזה ספר)

אלוהימת

New member
כל ניסיון להצדיק או לערער על הלכה

פסוקה בדרך של בדיקה הנובעת מההגיון האנושי הרגיל , הוא בגדר חילול הקודש. כך לפחות סבורים רוב הרבנים. ישנן אין ספור הלכות שאין להן שום הסבר הגיוני כזה או אחר, ועל המאמין לקיים את ההלכה שמקורה בתריג מצוות אך ורק בגלל שהן - מצוות ! כך שאין שום טעם בויכוח על 'חוכמתה' של ההלכה, שהרי מדובר במצוותיו של האל שאין לערער אחריהן. ובכל זאת מתקיים ויכוח בין אנשים, ויכוח שאין לו קשר לאמונות תפלות כאלה או אחרות, על הזכות להפיל. הויכוח נוגע לשאלת זכותו של העובר לחיים, כזכות יסוד לכל בן אנוש, ולכן השאלה היא, מתי ניתן לראות בעובר בין אנוש. באשר לי, אני סבור שיש להכיר בזכותו של אדם לחיים מרגע צאתו לאוויר העולם, ואף לא רגע אחד קודם, עד אז הוא חלק מגופה של האם והיא הריבון היחיד למה שמתפתח בה, עד שהוא נפרד ממנה ויוצא לאוויר העולם.

rachel437

New member
כבר ענו על זה

ארבעים, במיתולוגיה האיזראליטית אינו מיצג מספר מונה או סודר, אלא רעיון מיסטי http://www.tora.us.fm/tnk1/kma/qjrim1/40.html מתי מופיעים גלי מח מדידים ? בשבוע ה- 24. לפני כן עדין לא מחוברת קליפת המח אל המח התחתון ושום בדיקה לא-פולשנית לא תגלה פעילות מוחית כלשהי The interconnection or "wiring up" of the fetal brain has begun. The nerve cells of the neocortex begin to synapse with nerve cells from the thalamus, which is the relay point for the body's sensory input. Bursts of recognizable brain waves start to appear among the random signals http://www.cbctrust.com/prenatal.php ומנין השטות הזו שכותב דניאל חלאס-ליס ? אולי בדיקה פולשנית תגלה פעילות מוחית כלשהי בעובר לפני השבוע ה- 24 ? ובכן, כמעט כל ארגוני המסיון האיזראליטי, כמו הנוצרי (וסליחה על שאיני מכיר את האיסלאמיים) מצטטים נאום, Life or Death by EEG, של דר' Hamlin מכנס של AMA, שנישא ב- 1964, ואשר פורסם גם ב- Journal of the American Medical Association, October 12, 1964 Vol 190, No 2, pages 112-114, אשר טוען כי נתן למדוד פעילות מוחית כבר בגיל 40 יום. זו טעות. האמת היא שאפילו בדיקה פולשנית מגמתית לא תגלה פעילות מוחית כלשהי לפני חלוף 90 יום. במאמר עליו הסתמך David G. Lygre נפלה טעות, והנכון הוא These researchers studied fetuses obtained through hysterotomy abortions (Cesarean sections), a procedure which is no longer used. They used electrodes on the surface of the fetal cortex or buried within it to obtain some of the activity mentioned (the technical details are incorrectly quoted by Hamlin) at 3 months of pregnancy, or more than 90 days, not at "40-odd days" as Hamlin said http://eileen.250x.com/Main/Einstein/Brain_Waves.htm

ח ז ר נ ו

New member
דיברתם על זה אולי, אבל המחקר שלך הוא קצת ישן

מחקר משנת 2005 מראה שהמתח הראשוני שמקבל העובר הוא בין היום ה40 ליום ה43 לערך "the end of week 5 and into week 6 (usually around 40 to 43 days) does the first electrical brain activity begin to occur" מתוך האקדמיה למדע של ניו יורק http://www.nyas.org/publications/readersWritersExcerpt.asp?excerptID=43

למעלה