העדרות מביה"ס

מירי,

New member
גם הילדים שלי חותמים

הם תמיד נזכרים אחרי שהלכתי לישון או כשכבר יצאתי לעבודה.
הם שואלים ואני מנחה לחתום.

איןןןןן משוב ביסודי!!!!! ושום דבר לא יחליף

איכפתיות של מורה. עבדה שהמורה מירושליים עשתה ביקור בית ורק אז גילתה באילו תנאים חי הילד. זה היה עוזר מה כתוב במשוב. בית הספר וההורים צריכים ללכת יד ביד. לכתוב על מבחן 40 לילדה בכיתה ד. ולא לידע הורים או לחלופין ציון 60 בשנה משמעותית היא חוסר אכפתיות משווע ושום מתק שפתיים לא ישכנע. ואצ זה בדיוק אני הולכת לדרוש בפגישה הקרובה עם היועצת. אם לא יעזור....יש מנהלת. אנחנו לא גרים בחור וזה לא משהו שצריך להשלים איתו. גם בחור לא צריך, אגב.

אצלינו אין משוב ביסודי. לא ברור לי למה הויכוח

אני לא כותבת ברור? אצלינו. לא בכל הארץ. אצלינו אין משוב ביסודי. וזאת ממש לא הפואנטה.

אולי חלקכן מורות במקרה?!

בכל מקרה...מהמקום ממנו אני באה לאחריות יש משמעויות אחרות כנראה. עצוב.

זה די מסביר המון דברים. אבל עם כל הכבוד איך

זה שאת מורה מוכיח שאצלינו יש משוב?! וכל הויכח הזה כל כך מיותר. לא סתם חשדתי.

אין לך מושג כמה אני מאוכזבת. זה פשוט שבלוני וצפוי. אני לא מכירה אותך. אבל אילו היית המורה של ביתי הייתי מצפה ודורשת שתודיעי יש אישית. לא דרך ילדה בת 10 על ציון שכזה מפני שבמקרה בו אנו דנים המבחן כנראה כלל לא הוחזר לכן גם לא ראיתי אותו. המורה העלתה לילדה את הציון והוא דווח באסיפת הורים (שזה לגמרי מאוחר מידי לבצע תיקונים של הרגע אחרון אפילו אם הילדה תשב יום ולילה). המורה לא מודעת לזה שלא ראיתי את המבחן.

זה ראש קטן. דרך פעולה מטופשת וחסרת אחריות. הסרת אחריות. מורה שאכפת לה היתה מרימה טלפון לשאול מה קרה. לדווח על ציון מזעזע.

אני בשוק מכל התגובות פה ובמיוחד משלך ובמיוחד שמסתבר שאת מורה. עצוב לי. כי יש מורים אחרים ואנו נשתדל להצמד אליהם ולדרוש להיות אחרים מאלה שהם לא.

לא בזכות שכאלה הצליחו הגדולים בלימודים.

את בסדר. את בחברה "טובה". יש רבים מידי שלא אכפת להם. לכן רק הטובים ביותר זוכים להערכה אמיתית ורק אותם נזכור כמורים שבזכותם גדלנו.

בכיתה ד' אין משוב. זה היה הדבר האחראי לעשות

ה לא נעשה. אני רואה זאת בחומרה רבה. סוג של בגידה באמון. היא מופקדת על הלמידה של ביתי והיא הכזיבה. אבל עזבי. כולם אותו הדבר חוץ מיחידי סגולה. רק לאחרונה נפתחו עיני וגיליתי שיהיו מורים שהם נופת צופים כלפי ובנוכחות ההורים אבל אחרים לגמרי עם הילדים.

רגע. את לא מאמינה לי שאין
?

אצלינו אין. אז מה פירוש "למה אין" אין

חני בו

New member
השאלה למה הוא הפסיד;

אין סיבה שהמורה תרים טלפון אם אתם בנופש... אם הילד חולה ודאי שהיא חייבת להתקשר.

מירי,

New member
אבל היא לא יודעת.

היא יכולה לנחש או לבדוק עם אחיו.
הילד מפסיד ימים 'בבודדת' מקסימום יומיים רצוף.

חני בו

New member
וכמה ימים סה"כ?

אני תמיד שואלת אבל אני מורה לגיל הרך, זה אחרת לפי דעתי. גם כשיש תאומים בשכבה, אני שואלת את התאום איפה אחיו.

מירי,

New member
לא ספרנו.

אבל אני בטוחה שאין שבוע שהוא למד מלא מאז פורים.
גם בשבועות שהיה בהם חופש הוא החסיר בד"כ יום נוסף....

חני בו

New member
אי חושבת שמן הראוי

שהיתה באמת מבררת מה קורה איתו ומדוע הוא מחסיר כ"כ הרבה שעות.
מצד שני, למה אתם לא ידעתם את המורה שהוא עומד להחסיר? האם זו בעיה רפואית? האם בכלל ידעתם מראש שהוא יחסיר הרבה שעות?
בקיצור, יש פה שני צדדים ש(אולי) לא היו בסדר.

מירי,

New member
אנחנו לא ידענו 'כי ככה'...

לצערי ביה"ס פעל לא נכון עם הבן הזה, כשבקשנו ברור הוא לא התבצע...
זה היה בפורים ומכיוון שברור שבתיכון הוא לא יילמד שם הגענו להחלטה משפחתי שהוא "מושך" את 3 החודשים כדי שתהייה לו תועדה טובה לסוף כיתה ט- להתקבל לתיכונים אליהם הוא מבקש....

אנחנו מקלים עליו בזה שהוא משוחרר המון.

לאונידס

Active member
חוזר מנכ"ל משרד החינוך קובע במפורש

http://tinyurl.com/o3r6gqc
מנהל בית הספר אחראי לאחזקת תלמידי בית הספר ולביקור הסדיר של כל .תלמידי המוסד 2.1
נעדר תלמיד 3 ימים, על מחנך הכיתה לוודא מה מצבו של התלמיד, היכן הוא ומדוע לא הגיע לבית הספר 2.2
החל מהיום השביעי להיעדרות התלמיד חובה על מנהל בית הספר לבדוק את הסיבה, ובכלל זה עריכת ביקור בית של מחנך הכיתה או של היועצת. בשלב זה יש להודיע על ההיעדרות למנהל מחלקת החינוך ברשות. במקרה שהילד עולה חדש, כדאי לצרף לביקור הבית מישהו הדובר את שפת ההורים. ייתכן .שההורים אינם מודעים לחוק 2.3
לאחר היעדרות (ללא סיבה מוצדקת) של שבעה ימים על מנהל בית הספר לשלוח להורים מכתב רשום עם העתק למנהל מחלקת החינוך ולקב"ס ברשות. כדי להקל על ההורים רצוי שהמכתב יתורגם גם לשפת המוצא של ההורים, אם .אינם דוברים עברית 2.4
נהלים אלה יחולו גם על ילדים הנעדרים לעתים תכופות, אפילו באישור הוריהם, ומפסידים מספר רב של ימי לימוד; זאת בתנאי שאין מדובר על .היעדרות כתוצאה ממחלה, כאשר קיים אישור רפואי 2.8

כך שאין עניין של אכזבה, משוב, פקס או לא יודע מה, בית הספר לא מילא את תפקידו.

דרך אגב היעדרות באישור ההורים היא העדרות לא מאושרת, משרד החינוך הפקיע מידכם את הזכות להחליט מה טוב לילד שלכם.

למעלה