העדרות מביה"ס

מירי,

New member
העדרות מביה"ס

לאחרונה הצעיר (מסיים כיתה ט) נעדר רבות מביה"ס באישור מלא שלנו.
אתמול נכנסתי למשוב (בגלל הודעה אחרת, ולא רלוונטית) ומול עיניי היו כמויות ההעדרויות הלא מאושרות שלו....

אלא.... שאף אחד בביה"ס לא טרח לשאול אם הכל בסדר, אם אנחנו יודעים, למה זה קורה....
הבן טוען שהוא אמר למחנכת את הסיבה אבל אני חושבת שמישהו כן היה צריך לבדוק איתנו שאנחנו יודעים מזה (לרשום במשו"ב זה ממש לא פתרון, חודשים שלא היתה לי בכלל סיסמה...)

אני כ"כ מאוכזבת, הבן הבכור מסיים שם שנה שישית ואין היעדרות של יותר מיום אחד שאני לא מקבלת שיחת טלפון (ישיר או דרך הבן).....

ואולי אני סתם מגזימה, הצעיר אומר שאי אפשר לעקוב אחרי כ"כ הרבה תלמידים- אני חושבת שמחנכת כן יכולה לשים לב אם תלמיד אחד נעדר הרבה מדי....

נומלה

New member
מצטערת אבל זה תפקידכם

בית הספר נתקל כל יום בתלמידים שמנסים לתחמן תרוצים בקשר להעדרויות שלהם. לכן לא סביר שבית הספר יקשיב דוקא לבן שלך. הורים שמאשרים העדרות צריכים לפנות למחנכת ולהודיע שיהיו העדרויות מתוכננות ושהן בידיעתם ואישורם. מעולם לא נתקלתי בבעיה כאשר הודעתי מראש על העדרויות מתוכננות שאושרו על ידי, והיו כאלה שכללו העדרות של חודש רצוף בתוך שנת הלימודים.

מירי,

New member
אני לא אישרתי לביה"ס.

אולי אני בכלל לא יודעת....
בדקתי מספרים, 62 חיסורים, אין יותר מ-2 ביום כשהוא תמיד נעדר ימים שלמים, מתוכם 54 מוצדקים- לא יודעת מי הצדיק אותם לא, בטח לא אני ולא אבא שלו.

Simply Be

New member
זה בשעות עד כמה שזכור לי

זה לא כזה הרבה 8 שעות לא מוצדקות כל עוד לא כולן באותו מקצוע זה לא מוריד ציון.
ו 54 שעות מוצדקות,
יכול להיות בחלקן גם פעילות של בית הספר + ימי מחלה, לי זה נשמע סביר.
לבן שלי היו מלא חיסורים מוצדקים (סיבה רפואית, שהיו מתואמים ביני לבן המחנך , אפילו אישורים לא בקש ממני,
עדכנתי אותו במשוב די קרוב מאוד למועד החיסור והוא אשר את החסורים).

BrightEye

New member
תפקיד שלך לאשר,

תשיגי סיסמא או תשלחי אישורים למחנכת.
אני מסכימה אתך שיש מקום כשיש כל כך הרבה העדרויות לבדוק אם יש בעיה.

מירי,

New member
זה בדיוק העיניין.

המורה ביקשה מהילד להביא והוא בכלל לא התייחס.

BrightEye

New member
אם כך זו הבעיה

דרך אגב, כשכתבתי "ביקשו"- הכוונה היתה לתקנון בית הספר, ולא לבקשה פרטית.
בנוסף זה תמיד הובהר באספת הורים בתחילת שנה.

רגע אחד, אם הילד לא התיחס אז...

איך בכל זאת יש לו חיסורים "מוצדקים" שלטענתך אינך יודעת איך הם מוצדקים ? ...
לא מכיר את הבן שלך אבל נראה לי שאתם צריכים לשבת איתו לשיחה רצינית בנושא ההעדרויות שלו ולהבין ממנו איך זה שגם לטענתו המורה יודעת את הסיבה להעדרויות שלו ואתם לא ? האם כהוריו, אין לכם זכות (שהיא בעצם חובה שלכם) לדעת ממנו למה הוא נעדר מבית הספר ולאן הוא הולך ומה הוא עושה כשאתם בטוחים כשהוא בבית הספר? ...
ולעצם השאלה העקרונית - לדעתי המשוב הוא כלי מצוין שנותן להורים את האפשרות (בתנאי כמובן שהמורים מעדכנים אותו בזמן) לעקוב באופן יומיומי כמעט ולדעת אם הילד נעדר מבה"ס ואם הכין שעורים או לא והאם הפריע בכיתה או לא וגם אם נכשל בבחינה (למשל) ולא סיפר כלום להוריו... זה לגמרי שונה ממה שהיה בתקופתנו כשאנחנו הינו ילדים ואני חושב שטוב שכך, אני חושב שתפקידי כהורה הוא להיות במעקב תמידי אחר הילד שלי כי בסופו של דבר כל זמן שהוא קטין - הוא באחריותי ואני האחראי הבלעדי על חינוכו והכנתו לחיים... אני ואישתי כן עוקבים מידי יום כמעט ואף פונים לצחנכת במקרה הצורך דרך המשוב. למזלנו אצלנו המחנכת וכמעט כל צוות המורים כן מעדכנים בזמן סביר את המערכת וכך אין לנו הפתעות כמו שהיו להורי למשל...

מירי,

New member
אני לא הצדקתי אותם בפני ביה"ס/המורה

אבל כל חיסור שלו מאושר ביני לבינו.
אין לו שום סיבה "להבריז".

אז אני באמת לא מבין איך עובדת...

המערכת אצלכם. אצלנו על כל העדרות חייבים להציג אישור רפואי או אישור מההורים שמסביר את סיבת ההעדרות ורק לאחר שהוצג אישור כזה, משתנה סוג ההעדרות מ"לא מוצדקת" למוצדקת...
אם את אומרת שלא הצדקת את ההעדרות ואם גם אין סיבה רפואית אז איך זה הפך ל"מוצדק" ?....
לו אני במקומך - זה בהחלט היה חומר למחשבה עבורי...

כלומר הוא נעדר, ולא הביא פתק מההורים?

אם מדובר בהעדרויות רבות של ימים רצופים, בלי שהילד הביא אישור מכם - הייתי מצפה ממורה להרים טלפון, לשלוח מייל, משהו.

מצד שני - אני חושבת שמצופה מההורים שאם אתם מאשרים לילד להיעדר - לגבות את זה בהודעה לבית הספר. עניין של הגינות הדדית.

מירי,

New member
בדיוק, אבל לא ימים רצופים.

(ההדדיות שלי עם ביה"ס בנוגע אליו נגמרה)

בדיוק זו הסיבה שיש משוב ובדיוק זו הסיבה

שהמשוב הוא הבריחה של המערכת מאחריות.

כי פתאום זו לא המחנכת שצריכה לשים לב להעדרויות של ילד ולהפנות את תשומת לב ההורים.

אלא זו הפכה להיות אחריות ההורים לנהל מעקב ובדיקה.

בדיוק אותה סיבה שאני תיעבתי את המשוב הזה- ולא נכנסתי אליו

אני לא מוכנה שיגלגלו את האחריות עליי--- יש לכם (מערכת,מורים וכו) משהו לידע אותי ?-ידעו

מעקב שוטף? -תשמרו לעצמכם, בחריג תעדכנו אותי.

אגב זה חלק מהעידן הוירטואלי
שלחתי לך מייל
פקססתי לך
מישבתי לך
(מישהו בודק בכלל שהצד השני קיבל, קרא?שזה לא התגלגל לספאם,? )

נומלה

New member
למה זה קשור למשוב?

מאז ומעולם בכל בתי הספר שחוויתי כשהורים מאשרים העדרויות, הם צריכים לדווח לבית הספר. אז היום ניתן לעשות את זה גם במשוב, בעוד שלפני 10 שנים היה אפשר רק להרים טלפון למורה. עדיין באחריות ההורה להודיע לבית הספר על העדרויות מאושרות על ידו.
עובדה היא שבית הספר בהחלט שם לב להעדרויות כיוון שהן רשומות. יש תחום אפור של מספר העדרויות לא מאוד גדןל שעבורו ירד אולי ציון אבל לא יעשו פעולות חריגות. מעבר לתחום הזה, יערבו ויתקשרו, ואפילו יערבו קב"ס במידת הצורך.
ואגב אצלנו נהוג שמי שכותבים לו במשוב מגיב.

אימם

New member
מזדהה עם תשובתך ומוסיפה

בנושא המשוב מזדהה לגמרי.
אבל אני עדיין חושבת (ומאמינה!) שיש עדיין מורים שפועלים ביתר הומניות ומתקשרים כהילד נעדר/חולה
(לא שזה קרה אצלנו)
בשנה שעברה, בסוף כיתה ז' התקשרה אליי המחנכת לשאול איפה הבן שלי?
אמרתי לה שהוא היה היום בבית הספר!
והיא אמרה שהוא לא הגיע לבית הספר....
הסתבר שהייתי מסיעה אותו בבוקר ומורידה אותו ליד בית הספר והוא היה חוזר על עקבותיו....כך במשך לפחות יומיים בשבוע בימיםן שמחנכת לימדה.
רק בסוף השנה המחנכת שלא קיבלה ממני עד אז אף הצדקה להיעדרויותיו הרבות, טרחה להתקשר אליי.
הסתבר בדיעבד שהוא הרגיש מושפל ורדוף על ידה בכיתה והעדיף לא להגיע בימים שהיא לימדה
דיברנו על זה. נתתי מקום להרגשת התסכול. ביקשתי והראיתי שאפשר להתמודד עם זה אחרת
כיום הוא עדיין מרגיש שהוא לא אהוב על ידה אבל לא נעדר ומקיים את חובותיו בכיתה.
יש לנו עוד שנה איתה. הוא לומד שהחיים הם לא תכנית כפי בקשתך. הוא למד למלא את חובותיו ולהתמודד אחרת
אני גאה בו!

נומלה

New member
אבל המשוב מאפשר לך

לראות את ההעדרויות שלו בזמן אמת. למה את חיכית עד סוף השנה?
בלי קשר לילד ולמה שקרה, המשוב הוא כלי גם בשבילנו.

אימם

New member
בזמן אמת? את באמת חושבת ככה?!

אצלנו המחנכת מעדכנת חודשיים אחרי!
אף פעם לא בזמן אמת...

למעלה