העדרות מביה"ס

לאונידס

Active member
שימי לב לסעיף 2.8 בחוזה שעל פניו זהו המקרה

"2.8 נהלים אלה יחולו גם על ילדים הנעדרים לעתים תכופות, אפילו באישור הוריהם, ומפסידים מספר רב של ימי לימוד; זאת בתנאי שאין מדובר על .היעדרות כתוצאה ממחלה, כאשר קיים אישור רפואי"

מירי כתבה:
"לאחרונה הצעיר (מסיים כיתה ט) נעדר רבות מביה"ס באישור מלא שלנו.
אתמול נכנסתי למשוב (בגלל הודעה אחרת, ולא רלוונטית) ומול עיניי היו כמויות ההעדרויות הלא מאושרות שלו...."

BrightEye

New member
מירי נתנה אישור אבל ממה שהבנתי- הילד אמר

זה לא היה אישור כתוב, כך שהמחנכת לא קיבלה באמת אישור מההורים אלא מהילד.

לאונידס

Active member
כוונתי שהיא קיבלה את המידע לגבי החוק וישומו

ואם מבחינתה שימושי - מצויין.
היא לא חייבת לחשוף יותר מאשר חשפה.

נומלה

New member
כרוח העמימות של משרד החינוך

תגדיר "תכופות" ותגדיר "מספר רב של ימי לימודים". כמובן שזה לא מוגדר היטב כי צריך לאפשר לכל אחד את האינטרפרטציה שלו. או בקיצור. לא כתוב בסעיף הזה כלום.

לאונידס

Active member
כך הנהלת בית הספר יכולה לעשות כרצונה

ואם את לא חברה עם המנהלת כנראה שתכופות יקרה הרבה יותר מהר מאשר אם את כן חברה, שלא לדבר על כך שכמובן שלא תהיה אחידות בין בתי הספר.

נומלה

New member
כן אבל הבעיה כמו הרבה פעמים

זה הרגולטור שבמקרה זה טוב היה אם היו לוקחים את התקציב של כותבי חוזרי המנכל ועושים איתו משהו מועיל.

מטילדה11

New member
האחידות היא בעיקר בהתנהלות הרשות המקומית.

האחריות על הגעת התלמיד (עד גיל 16) היא על ההורים.

הורים יכולים למצוא עצמם מול כתב אישום פלילי במידה וילדהם לא מגיעים לביה"ס באופן סדיר - כמובן שמדובר על מקרים קיצוניים.

אני מכירה מספר מקרים כאלה. אי ההגעה לביה"ס היא לרוב רב קצה הקרחון של מצב בבית ושל תפקוד הורי הקשה בבית .

מירי - אני ממש לא מתכוונת להודעה שלך אלא רק כמידע כללי שאינו קשור אליך

וביה"ס לא תמיד מקפיד על הנהלים, כידוע

בעיקר אם זה עלול להכניס גורמים זרים לתוך ביה"ס ועלול לגרום לבדיקת התנהלות הצוות החינוכי במקום

מטילדה11

New member
אפשר להבין את האכזבה שלך

נראה לי שתי אפשרויות שהסיבה שנתתם היתה מספיק משכנעת.

או שביה"ס החליט שזה עניינכם או שהחליטו שלא רוצים להטריד עוד ולכן מניחים לכם בשקט.

בסוף השנה יש פריקת עול לגמרי והרבה ילדים לא מגיעים.
אנחנו קיבלנו מכתב מהמנהל המבקש מההורים לעשות עוד מאמץ קטן ולדאוג שהילדים יגיעו .

קיפודוד

New member
המשוב מאפשר לכולם לברוח מאחריות

ביה"ס דיווח, מבחינתם הכל בסדר. את לא טרחת לראות, אז זאת לא בעיה שלך. והילד יכול לרוץ בין הטיפות בלי להירטב. יופי.

BrightEye

New member
בית הספר לא באמת יכול לברוח מאחריות

האחריות שלו לברר למה יש הרבה העדרויות (בנוסף לזה שהוא מדווח עליהן). הרי יכול להיות מצב של בעיה בבית.
הבעיה היא בבתי הספר שלא עושים את זה (ולא במשוב).

קיפודוד

New member
בחייך.

יש לי תלמידים במצבים כל כך קשים, שאני מדווח לרווה ולמשטרה על סיכון נוראי, מיידי. כולל חיתוכי ידיים, כולל שימוש בחומרים מסוכנים, כולל עבירות פליליות, כולל בריחה מהבית. את יודעת מה עושים עם זה? גורנישט.

אז מה היה קורה אם לא הייתי מדווח? אני אגלה לך. כלום.

הבחירה לתפקד באופן שאני חושב שהוא ראוי ונכון מובילה אותי להישגים בשמיים. את חושבת שזה מועיל לשם שלי? שאני מקבל מענים? שיש שיתוף פעולה מכל ההורים? נו, שוין. חשבי שוב.

אני אמשיך, כי אני לא יודע אחרת. אבל בי"ס ועוד איך יכול לברוח מאחריות. יש הרבה מוסדות דפוקים. ויש לא מעט הורים כאלה. ויש שיתופי פעולה מרשימים בין מוסדות חסרי אחריות להורים חסרי אחריות. המשוב הוא רק כלי בשיתוף הפעולה הנפלא הזה.

BrightEye

New member
אני מכירה מקרים שבהם בית ספר דיווח לרווחה

בגלל בעיה וכן היה טיפול.
יש כל מיני מקרים.
ונכון, המשוב הוא רק כלי, ולדעתי כלי מועיל ומוסיף.

Simply Be

New member
כלי שהיה חלק משיגרת יומי כמעט בתקופת התיכון

של הצעיר, כשהוא סיים את התיכון, הבנתי שזהו NO MORE משוב

מירי,

New member
בעונה הזו הוא דווקא בד"כ יירטב

אני זוכרת את עצמי כבר בתחילת יוני מבלה בים.
(הילדים שלי חננות....)

לאונידס

Active member
עבירה על החוק היא עבירה על החוק למרות המשוב

העובדה שאף אחד לא בודק אם הנהלת בית הספר עוברת על החוק בצורה שיטתית ובהרבה יותר מבית ספר אחד היא בעיה לא רק של מירי אלא של כל תושבי ישראל, מצערת אבל לא מפתיעה.

קיפודוד

New member
חוק או חוזר מנכ"ל ?

אם אתה רוצה לדייק, חוזר מנכ"ל אינו חוק, הוא לא זהה לחוק ופעמים הוא מנוגד לחוק (רק שכולם שותקים).

למעלה