העדרות מביה"ס

נומלה

New member
אז זה לא בסדר.

אצלנו תוך 24 שעות מגיע עדכון וככה גם היה בחטיבה.

אימם

New member
ספרי לי על זה...

מצד שני כשמחנכת ממלאת עוד 5 תפקידים אחרים, איך יש לה זמן?

BrightEye

New member
אז הבעיה של המחנכת ולא של המשוב וצריך לכעוס

על מקור הבעיה.

לאונידס

Active member
מערכת צריכה לתת מושב למנהל אם מורה מאחר

במילוי הנתונים מעבר לפרק זמן מסוים.

אני לא מכיר את המערכת הספציפית הזו מעבר לממשק להורה אבל בדרך כלל מערכות כאלה בנויות בצורה של אקסלציה.
אם המורה לא ממלא בזמן המערכת צריכה לתת התראה למנהל.
אם המנהל לא מאשר (אלקטרונית) טיפול באיחור המערכת צריכה להתריע לפיקוח וכן הלאה במדרג.
אם המערכת הזו לא בנויה נכון צריך לתקן אותה או להחליף אותה.
אם בני האדם סביב המערכת לא ממלאים את תפקידם באופן סיסטמתי צריך לתקן אותם (הדרכה, פינוי זמן וכו') ואם לא מצליח אז צריך להחליף.

BrightEye

New member
מצד אחד זה מאפשר להורים לדעת

ומבחינת בית הספר ברור שלהורה יש אפשרות לראות את המידע (והוא יכול לעשות עם המידע הזה מה שמתאים לו), בניגוד לעבר שהפתקים שנשלחו הביתה נשארו "אקורדיון" בתחתית התיק ונמצאו פעם בחודשיים במקרה הטוב.
ומצד ההורה הוא יכול להכנס למערכת ולראות מה עושה הילד שלו.
מצד שני אני מסכימה שזה לא צריך להוריד אחריות אם יש משהו יוצא דופן כמו הרבה העדרויות, או פתאום ירידה בלימודים.
אני לא חושבת שזה סותר או מייתר את המשו"ב.

Simply Be

New member
אני אהבתי מאוד את הקונספט של המשוב

מבחינה טכנית חשבתי שהוא טעון שיפור.
תמיד ענו לי להודעות.
אם היו הבעיות אתרתי בזמן בזכותו,
זה כלי שעזר לי המון לאפס את הצעיר בזמן התיכון
(בזמנו של הגדול לא היה ולמזלי איתו גם לא היה צריך).

לאונידס

Active member
חוזר מנכ"ל לא מאשר לבית הספר זריקת אחריות

ישנן הוראות מפורשות המטילות על המנהל אחריות ליצור קשר עם ההורים.
המשוב אמור להיות בנוסף, לא במקום.
אם המנהל(ת) החליט(ה) לעשות שבת לעצמו(ה) זהו עניין אחר שנראה לי כמו עבירת משמעת.

עזבי. הבת שלי קיבלה 40 במבחן ואף אחד לא טרח

להודיע. וזה עוד בבית ספר שנחשב טוב. אני כבר לא יודעת מה זה "טוב".

BrightEye

New member
למה צריכים להודיע לך במיוחד? בשביל זה יש

אספות הורים, ויש משוב שאת יכולה להתעדכן בעצמך.

לאונידס

Active member
באספת הורים בד"כ ההודעה מאוחרת מידי

אסיפות הורים לפחות במקרים שאני מכיר בד"כ זמן לפני מתן התעודות, בעצם מקריאים לנו את הציונים לפני שאנחנו מקבלים אותם רשומים בתעודה.

מבחן נועד לגלות מהי רמת הידע של התלמיד.
אם ההורה יודע בזמן שהתלמיד לא יודע את החומר הוא יכול לעשות משהו, לדאוג לעזור לתלמיד להשלמת החסר.
אם ההורה לא יודע אז הפער בין הידע הנדרש למצוי אצל התלמיד רק גדל, לגלות חודשיים אחרי המבחן, שבוע לפני מתן תעודות שהילד סמסטר שלם לא לומד מקצוע מסויים - לא טוב.
אבל כדי לקבל הודעה מהמורה צריך לשמורה יהיה אכפת שהתלמידים ילמדו וידעו, לא מובן מאיליו.

BrightEye

New member
המורה כותב את הציון במשוב בזמן אמת

זה הרבה מעבר למה שהיה פעם שהתלמיד היה מחזיר את המבחן ולא מעדכן את ההורה.

לאונידס

Active member
אני גם הייתי חותם בשם ההורים

למה להטריד אותם בעניינים שלי?

חלק מהמורים כותבים בזמן אמת, חלק אחרי תקופה, חלק אחרי תקופה וכותבים לילד שלך נתונים של ילד אחר עם שם דומה.
יש כל מיני צירופים לכל מיני מורים.

אבל תמיד לקראת אסיפת הורים או תעודות מורידים את המערכת בצורה יזומה. ההורה עוד עלול להגיע מוכן עם קושיות לאספת ההורים ועדיף להפתיע אותו או עלול לשאול שאלות על ציון התעודה לפני שכל צוות בית הספר נעלם מבית הספר.

אימם

New member

אימם

New member
כשאת מגיעה לאסיפת הורים של הסימסטר

את מקבלת את הציונים והערכות של מבחנים אחרונים שנעשו באותה אסיפה?
או שראית את הציונים כבר במשוב?
אני מהמרת על האפשרות הראשונה, כפי שלאונידיס כתב.

נומלה

New member
לא בבית ספרנו

לא רק שראיתי קודם במשוב, גם הנער הביא סיכום הביתה לפני הפגישה. בית ספר שלא עושה את זה פשוט מזלזל במורים שלו. העברת הציונים לפני לעיון ההורים מיתר חלק גדול מהפגישה עם המורים ומכוון אותה באמת לעיסוק בתלמיד ואם יש בעיות מיוחדות או הערות מיוחדות ולא להעברת אינפורמציה שאפשר להעביר בדרך דיגיטאלית.

BrightEye

New member
האפשרות השניה

ובגלל שאצל הבן זה ממילא כבר ידוע ו"משעמם...", אנחנו מיד עוברות לדבר על ענינים אחרים שקשורים לילד.

לאונידס

Active member
מה שמעלה תהיה לגבי תפקידו של הפיקוח

בתי ספר כמדיניות מעדיפים להפתיע את ההורים.
האמת גם מפתיעים את עצמם, במקרה הטוב ביום הורים כשאני מתיישב מול המחנכת ברור שלא רק אני רואה פעם ראשונה את הציונים, גם היא.
למשל אם פתאום יש באנגלית 6 במקום 9 היא גם כן מופתעת, אומרת שכנראה מדובר בטעות (כרגיל החליפו את הציון עם אותה ילדה בעלת שם פרטי זהה ושם משפחה דומה) ושאברר עם המורה המקצועי.
מעולם לא עלה על דעתה כמחנכת לעבור על ציוני התלמיד לפני הפגישה עם ההורים ולדעת מה קורה איתו.

במקרה הפחות טוב הבחור חוזר עם התעודה ב 20 ליוני, יכול להיות שעם ציון בלתי ברור ולך תרוץ אחרי הרוח אם תרצה לברר, בית הספר כבר נטוש עד שלהי אוגוסט ואז כבר מאוחר מידי ואף אחד לא רוצה להתעסק עם זה.

עמימות שמאוד נוחה לבית הספר, מונע המון בלבול מוח.

והפיקוח? כנראה שלא קיים.

למעלה