העדרות מביה"ס

מירי,

New member
המורה אולי קוראת פה???

היום אחרי 3 חודשים לא סדירים קיבלנו טלפון ראשון לשאול האם אנחנו מודעים והאם הסיבה שהוא אמר היא הסיבה.
למזלי הילדים שלי לא משקרים לי בנושא אם הם נעדרים מביה"ס הם מתאמים איתי, אני בד"כ מאשרת- הם יודעים מתי אפשר ומתי לא ולא מנצלים את זה.
מאוד נוח להגיד 'זו האחריות שלך' אבל אפילו אם מסתכלים על המשוב יש מורים שרושמים ויש שלא, עד היום לא הצדקנו אף חיסור מול ביה"ס....
הילד בהחלט יכול היה ללכת לים ולספר לנו סיפור אחד ולבית הספר סיפור אחר.....

לאונידס

Active member
נראה לי שסוגרים פינות לקראת סוף השנה

צריך לכתוב בתעודה כמה חיסר ואם החיסורים מאושרים, להערכתי מדובר בסגירת פינות בירוקרטיות בלבד.

צריך להבין את הרקע להעדרויות

בגדול הערכת התלמיד נקבעת על פי ציוניו במבחנים. האם חרף העדרויותיו הוא משיג ציונים גבוהים? אם כן יתכן שהישיבה בשיעור משעממת עד משגעת אותו והרבה יותר מתאים לו ללמוד לבד או עם חברים. במקרה כזה הייתי מנסה להגיע לפשרה עם הבחור. אתה תלך באופן סדיר לבית הספר ואני אחת לזמן מוסכם על שניכם, אתן לך אישור מוצדק להעדר.
אם הבחור איננו תלמיד טוב, הייתי פחות סלחנית להעדרויותיו והייתי מסבירה לו שבגלל שהציונים שלו לא גבוהים חשוב שהוא ייצור רושם של תלמיד רציני. עדיין יש אפשרות שהישיבה בשיעור מאד לא מתאימה לו, הייתי מציעה לו לחפש יחד דרכי לימוד שיתאימו לו ואנחנו נעבוד על זה בבית. מצד שני, הייתי חושבת איתו על פטנטים, איך לשרוד את השיעורים.
אני נורא לא אוהבת שמתחילים לשבת לבני הנוער על הצוואר בכן היית בשיעור לא היית בשיעור. הם כבר או-טו-טו יהיו חיילים, אנשים עובדים, חשוב לצייד אותם בכלים טובים לתפקוד במסגרות בהן הם נמדדים על פי ביצועיהם

מירי,

New member
הרקע הוא לא לימודי

אין שום בעיה לימודית, הילד תלמיד מבריק, יכול להתקבל לכל מגמה ראלית שיבחר.

אז אין לך מה לדאוג

הבן שלי בשמינית היה פוקד רק לעיתים את בית הספר. הוא היה אז מרכז צעיר בצופים והיו לו יוזמות מכאן עד ירושלים, וזה עניין אותו הרבה יותר מהנוכחות בשיעורים. אבל מבחנים הוא עשה והוציא ציונים גבוהים מאד ועמד בכל התחייבויותיו.
מה לעשות תמיד הישיבה בכיתה היתה בשבילו סיוט. בבית הספר שלו הבינו אותו ולא עשו לו בעיות בגלל זה.

למעלה