העבר The Past

erasing personal histoire

today i was reading abook by a firend of carlos castaneda, in the name of Taisha Abelar. it is mentioned in this book something that castaneda mentioned many years before: erasing the personal history. this is a fascinating idea!! if you constantly think, bring back, and compare your current actions to your personal history YOU WILL NOT GET OUT OF IT. if you want to be a warrior, you should if i understand correctly, leave the personal history aside. This is not relevant, in my humble opinion, to the non-verbal periods, and early early childhood. au revoire.

Dazed&Confused

New member
העבר שלי

המממ, זאת ההודעה הראשונה שלי בתפוז. כל מה שחיפשתי כאן אז היה בעקרון הפורום הזה, ואם הזמן התתמכרתי לאוצר הגלום בפורומים. אין הרבה מה ללמוד פה, רק שנחמד להזכר. וזאת ההודעה הראשונה שלי בפורום הזה, נדמה לי שזה היה ביום שהוא נפתח... אז ההודעה לא אומרת הרבה, היא הייתי קצרה. אבל איזו הודעה נפלאה בן שלח בחזרה! אם לא הייתי חוזר לראות את ההודעה ההיא לא הייתי זוכר את זה בכלל... עוד בקשר לעבר שלי בלי קשר לפורומים.... עוד מעט יש לי טלפון עכשיו...

rubber duck

New member
ההודעה הראשונה שלי ../images/Emo13.gif

הודעה שלמעשה היתה בקשת עזרה עזרה שקיבלתי ונתנה לי המון היום דברים נראים אחרת לגמרי
שרון
שמרגיש אחרת לגמרי מאז

"שמרגיש אחרת לגמרי מאז"

רואים ומרגישים את זה בכתיבה שלך שרון
כל הכבוד אוהבת המתבוננת

rubber duck

New member
../images/Emo24.gif | לב| ../images/Emo13.gif

החודש האחרון הוא פריצת דרך בחיי כתבתי את זה כבר כמה פעמים אוני חייב לכתוב שוב אני מרגיש אחרת אני מרגיש כאילו חזרתי לגיל 15 אני מחייך כמו שלא חייכתי מעולם וזאת למרוטת שתמיד הייתי חייכן יש לי עוד הרבה מה ללמוד ואני צריך להיפתח עוד הרבה יותר אבל אין ספק שבזכותכם ( הכותבים בלהרגיש טוב ובדרך הלוחמים ) אני פשוט מרגיש טוב וחיי נראים הרבה יותר טובים שרון

אני שמחה לשמוע שוב ../images/Emo13.gif

ואני בטוחה שלאנשים פה ובפורום להרגיש טוב יש הרבה אנרגיות טובות שהשפיעו עליך ועזרו לך...אבל, אבל אחד גדול ......אתה זה שעושה את כל השנוי בעצמך על עצמך ואם כל הפרחים מסביב.....הקרדיט הוא לך, זה לא בזכות אף אחד...זה בזכותך "חייך לעולם והעולם יחייך אליך בחזרה"
אוהבת המתבוננת

rubber duck

New member
צודקת ../images/Emo13.gif

ובלי קשר טוב שיש אנשים טובים סביבך הם תמיד יודעים לשלוח את היד שניה לפני שאתה נופל
שרון

יה-יה

New member
ה-א-ר-ה על העבר עם מבט להווה...

ישבתי לא מזמן בחדר הישיבות בביתי (וכל אחד ידמיין לעצמו איפה זה בדיוק...) ופתאום הבנתי משהו. כשהייתי קטנה, תמיד אחרי יום שמח במיוחד או כמה שעות רצופות צחוק והשתוללויות או סתם יום של אושר, תמיד תמיד מצאתי את עצמי בסוף היום בוכה, אם בגלל שנפלתי או שמישהו אמר איזו מילה לא במקום או סתם נפילת מתח. באיזה שהוא שלב, עכשיו אני נזכרת, כנראה "למדתי" שאחרי כל טוב בא רע. מה זה בא... חייב לבוא!!! ממש חיכיתי לחלק הזה שיבוא בכל פעם. הוא כמובן לא אחר לבוא, כי ציפיתי לו ובראתי אותו. ופתאום, אחרי הרבה שנים, הבנתי... אני אדם שמח באמת. אתם יודעים, האנשים האלה שתמיד צוחקים, תמיד עושים טוב בנוכחותם, אבל... קשה לי לעכל ´אושר´. כשטוב לי "יותר מדי", אני מיד חושבת: "יופי, הכל מושלם. טוב, אז בואי נראה... איך אפשר להרוס?" כל זה לא במודע, כמובן. וזהו, עד היום זה היה כך. ומהיום... האושר יכול לעבור את סף דלתי ולהיכנס היישר אל תוך לבי, כי אני מוכנה לקבל אותו ולעכל אותו. ואתם יודעים מה? אפילו ליהנות ממנו!!! אושר - הדלת פתוחה, אני שלך ואתה שלי.

אשכר

New member
וואו.

זה בעיקר מה שיש לי להגיד. אבל עוד משהו מהדהד לי חזק בראש: ההבנה הזאת שיש לך, היא משהו שהרבה אנשים מתעלמים ממנו, ולא יכולים להבין שבעיה כזאת אפילו תיתכן . כתוצאה מכך, אנשים שאין להם את הבעיה, לא מבינים אנשים שיש להם את הבעיה. ובגלל שהראשונים מתעלמים ממנה,היא מודחקת יותר עמוק אצל האחרונים, ויוצרת שבר עמוק, מכיון שהאחרונים לא מבינים למה הם לא יכולים לחיות באור ואהבה כמו כולם.. ההודעה הזאת לא תעזור, אולי, לאף אחד. אבל רציתי להגיד את אשר על ליבי. ותודה לך.

יה-יה

New member
ותודה לך

אני דווקא חושבת שההודעה שלך כן תעזור, אולי, למישהו... ועוד משהו מהודעתך: השתמשת במלה ´בעיה´. המלה הזו היתה שגורה בפי המון שנים. בכל דבר היתה איזו שהיא בעיה. "כן, זה רעיון טוב, אבל, יש בעיה..." בלה בלה בלה... יום אחד שמעתי משהו, לא חדשה מרעישה, אבל שינתה אצלי משהו מאד מהותי בהתייחסות אל החיים ו´בעיותיהם´. להחליף מלה... במקום ´בעיה´ להגיד ´הזדמנות´. בכל דבר יש הזדמנות. צריך רק לסובב את הראש לכל הכיוונים ולראות אותה. דוגמא, מהמאירוע הכי מעצבן ויומיומי בחיים, פנצ´ר (תקר, למיטיבי לשון) בצמיג, בדרך למקום שאסור(!) לאחר!!! גשם זלעפות יורד. ואם רוצים ממש להרוס את מצב הרוח, אז גם הסוללה בנייד נגמרה. סוף העולם!!! מה בדיוק הזדמנות פה?? אז הנה כמה (ויש עוד): * הזדמנות לעצור לרגע את העולם, לשבת באוטו ולקלל או לנשום (אנחנו נושמים מצוין כשאנחנו כועסים) או לחשוב. פשוט לחשוב. * הזדמנות לראות איך אני מתפקדת במצבים לא שגרתיים, בלחץ, בעצבים. עד כמה אני נותנת לאירוע חיצוני להשתלט עליי ועד כמה אני משתלטת עליו. * להעריך את האוטו המצ´וקמק שלי ולחשוב... אילו לא היה לי אוטו בכלל... * לצאת מהרכב, כן כן, בגשם הנורא, להירטב, בעודנו מנסים למצוא נפש רחמנית וטובה, שתעזור לנו. * לגלות שיש מאה אנשים שלא יעצרו ואולי אפילו ישפריצו עלינו... וביניהם יש אחד/ת שבדרכם למקום אחר, יעצרו, יתנו יד, אוזן קשבת ואת כל כולם למשך 15 דקות. * להיזכר אחרי זמן מה בכל ה´חרא´ שהיה לנו ולחייך בסוף, כשנזכרים בנשמה הטובה שעצרה את החיים שלה לרבע שעה רק בשבילנו, בשביל להוציא אותנו מה´בעיה´. הזדמנות...

אשכר

New member
"הזדמנות"... אימצתי!

תודה. תודה על המילה. אני יודע שהמילים שאנחנו משתמשים בהן בעצם מכתיבות לנו איך אנחנו רואים את המציאות. אם אתה מתאר את המצב בצורה שונה, המצב מקבל פרופורציה ומשמעות אחרת ! ותודה שהזכרתי לי את האפשרות. בשביל לראות את הסיטואציה מהזוית הזאת - צריך לעשות צעד ממש קטנטן, (שכל אחד יכול לעשות: כל מה שצריך זה לזכור ולבחור לפעול אחרת)

למעלה