העברית או ת"א?

vale123

New member
העברית או ת"א?

שלום לכולם,
אני מתכוונת להתחיל ללמוד משפטים בשנה הבאה, ככל הנראה אני אתקבל לאונ' ת"א ולעברית.
ההתלבטות שלי היא- היכן עדיף ללמוד? גם מבחינה אקדמית, וגם מבחינת חיי החברה, פעילויות בקמפוס, רמת הסטודנטים וכו'.
אשמח לשמוע כל המלצה וחוויות אישיות שלכם...
אגב, אני גרה קרוב יותר לירושלים והשיקול הכלכלי הוא גם משמעותי עבורי...לאלו מכם שלומדים בת"א- כמה קשה להחזיק דירה וללמוד באוניברסיטה (כאשר כוונתי להוציא ממוצע גבוה יחסית..)?

תודה מראש! :)

B L I M P

New member
השאלה הזו נשאלה פה די הרבה

אז אני מציעה לעשות חיפוש.

בכל אופן - שתי האוניברסטאות נחשבות טובות באותה מידה, ככה שהשיקול שלך צריך להיות נוחות ההגעה, עלות המגורים, הרצון שלך לגור בעיר מסויימת וכו.

אף אחד לא למד בשתיהן ולכן לא יכול להשוות באמת. על אוני' ת"א יש שמועות שאנשים שם לא מנהלים חיים חברתיים עם חבריהם לספסל הלימודים ובתום היום כל אחד חוזר לביתו ולחבריו. ואילו על ירושלים מדובר על חיים סטודנטיאליים מגובשים. למרות שברור שבשני המקרים זה בעיקר תלוי בך.

בתור מי שהחזיקה דירה ועשתה תואר (אומנם בירושלים, אבל עדיין) - הכל אפשרי, אבל זה תלוי בעיקר בך וביכולות/תכונות שלך. אנשים עם ציונים גבוהים יש מכל הסוגים - אלא שחרשו ולא הצליחו לעשות שום דבר בנוסף וגם אלו שהצליחו בנוסף לעבוד משרה מלאה, להתנדב וכו (וכמובן שמשני הסוגים יש את אלו שהיו עם ציונים נמוכים).

natilousky

New member
פרט חשוב לא פחות זה התוכנית לימודים

בדרך כלל מי שלומד משפטים לומד משלוב(ברוב המקרים)

במקרה הזה,בירושלים יש יותר אופציות בחירה שאין בת"א.

חשוב שתסתכלי בשנתונים של כל מוסד ותראי איזה תוכנית לימודים משולבת יותר קורצת לך

בת"א יש את המשולבים הקלאסים(כלכלה,מנהע"ס,חשבונאות)

בעברית יש יותר בחירה.

natilousky

New member
התכונתי למערכות ולגמישות.

לכל שילוב יש מערכת נפרדת שלא מתנגשת.

natilousky

New member
בכל אופן,זה מה שראיתי בתקנון של את"א

לא רשום שם בתקנון שאפשר לעשות את כל השילובים
ושהם גם לא מתחשבים בסטודנטים שזה מתנגש להם.

בעברית זה הרבה יותר ברור והמערכות מפורסמות אז את יכולה להסתכל.

אם זה מה שראית בתקנון אז בסדר

אל תתני למציאות להפריע לך.
אני לומדת שם ומשלבת עם משהו ממדעי הרוח, כמוני יש עוד רבים. כמו גם תולדות האמנות, מדעי המדינה, מדעי המחשב ועוד ועוד.

Lady McBeth

New member
אין מערכת לכללללל השילוב

זה רק לשנה א' ועבור קורסי החובה. זה גם הגיוני שכשאתה בשנה מתקדמת יותר בעלת טריליון קורסי חובה (בשני התארים) לא תהיה מערכת מובנית.

vale123

New member
תודה רבה ועוד שאלה קטנה למי שלומד בת"א

איך מסתדרים כלכלית?
האם יש אזורים בת"א קרובים אבל פחות יקרים להשכרה? יש עזרה מהעירייה לסטודנטים? והאם ניתן בכלל לשלב עבודה ולהחזיק דירה בת"א בשנה הראשונה והעמוסה ללימודים?

sacrament

New member
יש מעונות סטודנטים

יש הנחה בארנונה גם ככל שידוע לי (צריך לבדוק)

הרבה אנשים משלבים עבודה ומחזיקים דירה כי אין ברירה. והרבה גם חיים במינוס :)

למעלה