הסרט השביעי

sashkashurik

New member
לדעתי, רולינג מסכימה, כי הם כותבים

בכתוביות סיום שהסרט מצולם " על מוטיבים של ספרה של ג'.ק. רולינג", זאת אומרת, שהיא נתנה הסכמה שישתמשו בדמויות, והלאה הם יכולים לעשות מה שהם רוצים. לפחות ככה זה נשמע לי. עדיין, לו הייתי היא, לא הייתי מאשרת את הסרטים האלה, במיוחד לא את החמישי

Heirloom

New member
ממש לא,

רולינג דיברה על זה איפשהו, אני לא זוכר כעת איפה, והיא אמרה שפנו אליה בהתחלה מאולפנים שונים כדי ליצור את הסרטים והיא לא הסכימה, והם חשבו שמדובר בזה שהיא רוצה עוד כסף, כשבעצם היא פחדה שהם יקנו את הזכויות לדמויות ואז יוכלו לעשות מה שבא להם איתן, כמו "הארי עושה את לאס וגאס", עכשיו אני נזכר, זה בראיון עם ג'ונתן רוס ממש לפני יציאת הספר האחרון. בסוף הציעו לה עסקה כזאת שזה הולך להיות לפי הספר. לכן אני ממש לא מבין איך היא מאשרת אותם, מדובר בתועבה. במיוחד החמישי, שהוא רצף סצינות בלתי קשורות בעליל.

The Walrus

New member
מה פתאום

הכל עובר דרכה. היא לא נתנה להם אישור להשתמש בדמויות אלא לסיפורים שלה. התנאי הראשון שלה היה שהם יעשו רק את הסרטים שלה, ולא יתחילו עם "הארי פוטר כובש את לאס וגאס" וכו'. הסיבה שהיא אישרה את התסריט לחמישי היא פשוטה; היא אמרה, ובצדק, ליוצרי הסרט שהיא רוצה לראות סרט טוב ואיכותי, גם אם זה אומר לשנות את הספר. הם עשו את זה, ויצרו את הסרט הכי ראוי בסדרה עד עכשיו, ועל זה מגיע להם כל הכבוד.

Heirloom

New member
אה

אני מרגיש צורך להעיר על זה כי זאת כבר פעם שנייה שנתקלתי בגילויי ההערצה שלך לסרט החמישי, ולכן אני מסתכן באופטופיק. אני באמת מנסה להבין מה אתה מוצא בסרט. הלכתי אליו עם חבורת אנשים, חצי מהם לא קראו את הספר, והם פשוט לא הבינו מה הלך שם. מבחינתי היה מדובר ברצף סצינות שלא מתחברות לסרט. תוכל להסביר לי מה אהבת בו? זה ממש מעניין אותי, כי הדעה שלך כל כך שונה משלי.

../images/Emo45.gif

הסרטים ממש גרועים בהשוואה לספרים. האפקטים וכל ה.. חדרים של הקוסמים, המקומות וכל זה ראוי להערכה, בתור סרט, שזה מושקע ויפה והכל. אבל מבחינת ליהוק- רוב השחקנים שם ממש לא מזכרים אפילו את הספר, "הארי פוטר" בכבודו ובעצמו הוא לא יותר מנקבה שלא יודעת לשחק.. ויש עוד שחקנים ממש גרועים שמה, אבל זה עוד נסבל כי זה לא דמויות ראשיות ו/או מרכזיות.. קיצר- אני מסכימה איתך. אני לא רואה שום זווית בה הסרטים נראים באור טוב

The Walrus

New member
בקשר למשחק

זה משפט שאני אומר כל הזמן - אם יש פשע אחד אמיתי בסדרת סרטי הארי פוטר, היא לא הורדת קטעים, לא אי נאמנות לספר, ולא שום דבר אלא הכמות הענקית של שחקנים מהמוכשרים והטובים שחיים על הפלנטה שלנו, שזוכים לדקות מועטות של זמן מסך למען שלושה טינייג'רים ממוצעים. דוגמה קטנה, הלנה בונהאם קרטר (בלטריקס). את יודעת איזה שחקנית ענק היא? פשוט מדהימה, אחת מהחזקות בבריטניה. ראית אותה בתור מרלה סינגר מ"מועדון קרב"? בחיי שהיא יצרה את אחת הדמויות המשכנעות ביותר שאי פעם ראיתי. זה פשוט פשע שכשרון כזה מתבזבז על כל כך מעט זמן מסך... והיא לא היחידה. מגי סמית' (מקגונגל), ריצ'רד גריפיטיס (ורנון), אמה תומפסון (טרלוני), כולם שחקנים בריטיים מהשורה הראשונה שמסתפקים בהופעה קצרה באופן מגוחך... אלן ריקמן, דייויד ת'יוליס, ברנדן גליסין ועוד ועוד... פשוט מגוחך.

The Walrus

New member
אז הנה ההסבר שלי.

דבר ראשון, אני לא מסתכל על כמה זה דומה לספר כל עוד זה לא מאוד קיצוני (אם היו הורגים את רון במקום סיריוס, אז הייתי מוחה בדיוק כמוכם). אבל פרטים קטנים ששונו מהספר לא כל כך מפריעים לי. הסרט החמישי היה באמת סרט טוב, גם ללא הספרים. הוא היה מותחן פסיכולוגי מעולה, מהיר ומבויים היטב. הסגנון שלי הזכיר לטובה מותחנים גדולים באמת לדעתי: "מועדון קרב" "שתיקת הכבשים" "שבעה חטאים" וכו' - מהיר, מלא רגשות וכו'. גם הרביעי נעשה טוב לדעתי, אבל אני יותר מתחבר לנושאים של החמישי: בעוד הרביעי הצטיין במיוחד בסצינות אקשן הכוללות מרדף עם דרקון ומבוך אוכל הדם, החמישי הצטיין בלבטא את הרגשות של הדמויות בצורה מדהימה ומרגשת, להעניק אופי לכל אחד מהדמויות, להעניק איזשהי תחושה של חוסר נוחות בסרט (שזוהי כנראה הסיבה שכל כך הרבה לא אהבו אותו; אבל לדעתי חוסר הנוחות והפחד הוא לא חיסרון אלא יתרון, כי הוא מראה שנכנסו לראש של הארי טוב יותר מאי פעם) וכו'. דייויד יטס יצר סוף סוף סרט עם אופי, אפל ומסתורי, עם מסע התבגרות אמיתי שהדמות עוברת; מסע שמודגש הרבה יותר מסצינות האקשן הלא רבות שבסרט. השיא האמיתי של הסרט הוא למעשה קרב פנימי בין שתי קולות במוחו של הארי; זה של וולדמורט, וזה שלו. אני מניח שזה פשוט הסגנון שלי, אבל הסרט גאוני לדעתי. למרות שאני חייב להודות שלא הכל מושלם בו, והיו כמה דברים ספציפיים שלא אהבתי: לדוגמה העובדה שלא ממש הוסברה הנבואה כמו שצריך (וזה חבל, כי היא מאוד חשובה), ובכלל, כל קו העלילה של הנבואה הרגיש משני מדי. והיו שתי סצינות נוראיות לדעתי שפגמו לגמרי בסרט: ולא, אף אחת מהם היא לא המוות של סיריוס או סצינת "אתה לא יודע אהבה", אלא שתיים אחרות: -אמברידג' מפוצצת את דרכה לחדר הנחיצות - WTF?! אתם יודעים איך הספר השישי היה נראה אם כל מה שהארי היה צריך להגיד כדי להיכנס לחדר של מאלפוי היה להגיד "בומברדה מקסימה"? -נוויל מתהלך לו במסדרונות בית הספר, ופתאום - ראו איזה פלא! חדר סודי נפתח! ובדיוק מתי שחיפשנו אותו! איזה מזל... אין לי בעיה עם זה שהורידו את דובי, אבל לא יכלו למצוא דרך טובה יותר לגלות אותו? לא היה יותר הגיוני אם פרד וג'ורג', שכבר 7 שנים חוקרים את בית הספר ימצאו אותו? שדמבלדור או הרמיוני, שניהם כל-יודעים נצחיים, יגלו עליו להארי? שסיריוס, הסנדק השובב, יגלה עליו? למה דווקא ככה?? אבל אלו באמת נקודות חולשה קטנות בסרט מאוד חזק. בסך הכל, אולי ההערכה הכי גדולה שלי לסרט היא בכלל האומץ; הארי פוטר זה כזה שם, שבקלות יכלו להוציא מוצר הוליוודי פוליטקלי קורקט ולהרוויח הרבה מאוד כסף, אבל הם בחרו בסרט איכותי ולא מתחנף, ש(כמו כמעט כל סרט טוב באמת) הרבה אנשים לא אוהבים, אבל מי שידע להעריך אותו - יחשיב אותו למאסטרפיס אמיתית. והנה ביקורת לדוגמה של אתר שאני די סומך עליו, שמסבירה יותר טוב ממני מה טוב בסרט: http://seret.co.il/critics/index.asp?catCase=6&id=815 מקווה שהבהרתי את עצמי
.

לא קראתי הכל אבל..

דבר ראשון תלוי מה זה בשבילך פרטים קטנים. אם פרט קטן בעיניך זה מי נתן להארי את האצות זימיזם ברביעי, או לוידעת מה. בכל אופן זה די פרט "בינוני".. חח כי זה היה דובי וממש התעצבנתי על זה. והיו עוד המון קיצוצים ושינויים ה=ר=ב=ה יותר קריטיים. דבר שני, בקשר לתסריט ולעשייה עצמה של הסרט החמישי אנלא ממש זוכרת, נראה לי שזה היה די טוב, אבל השחקנים היו איומים. לפחות חלקם.

The Walrus

New member
זה פרט קטן:

פרטים גדולים זה הטורניר, המשימות שבו, המתחרים שבו, העלילה וכו'. אם היו משנים את אחד המועמדים בטורניר, אם היו משנים את אחת המשימות, אם היו משנים את מי שהכניס את הארי לגביע - גם אני הייתי כועס.

Heirloom

New member
כן, הבהרת את עצמך

פשוט לא יכולתי להסכים איתך פחות. זה בסדר אני מניח, פלורליזם ושטויות כאלו. קודם כל, אתה צודק, אני באמת לא מסוגל לראות עיבוד, ואני לא מסוגל עם כל השינויים האלו, הכרחיים ככל שיהיו. אבל אני פשוט חושב שהסרט חמישי הוא סרט, בלי קשר לספר, גרוע. נסכים שלא להסכים.

sashkashurik

New member
כבר היינו בסרט הזה איתך פעם (תרתי משמע)

, אבל אני עדיין אגיב. ראיתי איזה ראיון עם דניאל רדקליף, שם הוא אמר שיש אנשים שמבקרים את הסרט בגלל שהארי שם כל הזמן כועס וכאלה אנשים פשוט לא מבינים את מהותו של הספר/סרט חמישי בסידרה. אז אכן, אני מסכימה פה עם דניאל ואיתך, הסרט אכן מעביר את הרגשות של הארי פוטר. אבל. עכשיו מראים פה בטלויזיה את שר הטבעות. בקושי הצלחתי לקרוא את הספר, וראיתי את הסרטים פעם אחת בקולנוע וזהו, אבל עכשיו פתחתי טלויזיה ו"נפלתי" על זה וזה מה שראיתי: קודם כל, גנדלף. אותו בחור שמגלם את דמבלדור החל מהסרט השלישי, עושה את גנדלף כל-כך הרבה יותר טוב, שכואב לי הלב על דמבלדור! דבר שני, הקרבות. יש כמה וכמה קרבות בשר הטבעות רק בסרט הראשון, וכשראיתי את זה ונזכרתי ב"קרב" של סוף הסרט החמישי - שתי שניות של "קרב" ואחר כך 10 דקות הארי מסביר לוולדמורט שבראשו מה זה אהבה. למה להרוס ככה את הקרב האחד והיחיד של הסרט??????????? וכפי שכתבתי כבר קודם, הסרט עצמו נראה כמו רצף לא קשור של כל מיני סצנות. אז יוצא ככה: לקוראי הספרים הסרט הזה לא נראה, בגלל שהורידו קטעים, שינו דברים וכו'. ואז בא מישהו כמוך ומודיע, לא להשוות סרט לספר - זה לכוד וזה לכוד. מסכימה. ואז באים אנשים שלא קראו אף מילה של הארי פוטר, אבל ראו 4 סרטים הראשונים, והם לא מבינים מילה בסרט החמישי. אז כן להשוות אותו לספר? זה אחד הסרטים הכי גרועים שראיתי, ולא בגלל שהארי כועס כל הזמן, ולא בגלל שהורידו את קווידיץ' (למרות שלא הייתי מתנגדת לראות קצת ספורט
) אלא בגלל כל הסיבות שמניתי לעל.

המממ..

הסרטים בתור סרטים בפני עצמם הם מעולים. בתור סרטים שמספרים את הספר הם גרועים. אבל המטרה היא לעשות את הסרטים בדרך שבא הם ימכרו בתור סרטים- ובזה הם טובים.

The Walrus

New member
בדיוק!

סרט לא צריך לשאוף לספר את הספר, אלא להיות יצירה מוצלחת בפני עצמה! תסתכלו על הסנדק, קן הקוקיה, חומות של תקווה, פורסט גאמפ, מועדון קרב, טריינספוטינג, ועוד ועוד ועוד... אלו הם סרטים אדירים בפני עצמם, לא צריך לקרוא את הספר בשביל ליהנות מהם. זה מה שהארי פוטר צריך להיות - סרט טוב בפני עצמו. משהו שגם אם הסרטים לא היו קיימים היה מצליח. ובזה רק השלושה האחרונים עומדים...

טוב, אני לא ממש מסכימה עם זה

שהסרטים לא צרכים לספר את הספר.. כאילו- זה המטרה, עשית סרט שמבוסס על ספר, אתה צריך לספר את הספר! לא לספר משהו קרוב לזה, או לנסות לעשות מין פאנפיק-קולנועי..

The Walrus

New member
בוודאי שהם צריכים לספר את הספר

אבל לא בדיוק באותה צורה כמו הספר...

אוי...

אני אפילו לא רוצה לחשוב על הסרטים..זה הורס את כל הדמיון, בלי הסרטים כל אחד מדמיין את הדמויות איך שהוא רוצה, איך נראה המקום שהעלילה מתרחשת בו וכו' וכו'...ושלא תבינו לא נכון!! אני מאוד מאריכה את הסרטים- אחת הסיבות שהתחלתי לקרוא ה"פ זה בגלל הסרטים..אבלל עדיין.. בקיצר- בתור סרט- הארי פוטר סרט מעולה, בתור מי שמשווה את הסרט לספר...

למעלה