הסיוט של השמאל

nightbird

New member
הסיוט של השמאל

מה יקרה אם המהלך הצבאי יצליח? אם באמת יודברו מוקדי הטרור? אם באמת יצמח מזה משהו טוב, הדבר יוביל לפתרון, לא תהיה פה לבנון שניה ואפילו ארה"ב תתמוך במהלך? איזה אסון...

אלי.

New member
ביום שזה יקרה ...

תזכיר לי למלא טוטו/לוטו - אם המהלך הצבאי הזה יצליח, הכל יכול לקרות
ואגב - הצלחה זה דבר מאד סובייקטיבי, כידוע. לבנון, היתה הצלחה מסחררת מכל בחינה שהיא, עד שבא הגמד מהכנף של ה´סבנה´ ודפק לכולנו את מכרה הזהב

nightbird

New member
הבנתי...../images/Emo13.gif

זה הזמן לומר שגם נצחון בנות הברית במלחמת העולם השניה היתה הצלחה סובייקטיווית ומפוקפקת מאוד. אז ניצחו מבחינה צבאית, אז מה? מה אחרי זה? איזו תועלת צמחה בסופו של דבר לבריטניה מזה שהנאצים לא כבשו אותה? מכל המלחמה הזאת בריטניה יצאה מרוששת כלכלית, עם ערים חרבות ועשרות אלפי הרוגים. מנהיג עם קצת חזון, לו היה מקשיב לשמאל וללורד האו-האו, היה מזמין את הגרמנים פנימה ומצעיד את אירופה לעתיד גאה, ארי וטוב יותר. חבל ששיקולים לאומניים צרים הדריכו את הבריטים במקום הגיון מעשי.

Deathatred

New member
קבל ח"ח. דברים כדורבנות.

מישהו זוכר שהשמאל אמר שברגע שניכנס למחנות הפליטים הרבה (אם לא עשרות) חיילים ימותו בפעולה? בפועל, רק חייל אחד מת (לעומת 70 פלשטינים שמתו ועוד מאות חמושים שהסגירו את עצמם).

אלי.

New member
אכן דוגמא די קרובה למלחמת לבנון

אם כי ההקבלה היתה אף יותר קרובה אם היית מקביל את בריטניה ללבנון במקום לישראל

nightbird

New member
מלחמת לבנון? חלילה ../images/Emo13.gif

במלחמת לבנון הכושלת רק נהרגו 3000 מחבלים והשאר סולקו לתוניס. כשלון חרוץ על פי כל קנה מידה. אגב, הלחימה עצמה נמשכה רק שלושה חודשים, השהייה בשטח היתה הטעות. אבל מי מדבר על לבנון? אני מדבר על המלחמה שעוד לא היתה, זו שאתם כבר מנתחים את תוצאותיה האיומות לפני שהיא החלה. עם זאת, אפשר לסמוך על יכולתכם לראות את העתיד, כפי שהוכחתם באוסלו

אלי.

New member
קראתי אותי כותב ´של"ג´ ../images/Emo13.gif ../images/Emo35.gif

"מלחמת לבנון", כפי שכולנו מכירים את המינוח - מה שבא אחרי יעדי המבצע המקוריים שבהם, כידוע, תמך השמאל. על זה מדובר. על יכולתנו לראות קדימה אנחנו עדיין סומכים, למעט היכולת לחזות "פנצ´רים" דוגמת רצח רבין, בחירת אדם כביבי לשלטון והדובדבן שבקצפת - ברק

nightbird

New member
אין כמו ברק

האיש היחיד בעולם שעשה כרזת בחירות עם גוויה. לא שיש לי בעיה עם העובדה שזו היתה גוויית מחבל, אבל אם כבר - שיצדיק את הדימוי
השמאל - המתון - תמך בשל"ג תוך רטינות במשך יומיים. כבר דיברנו על זה, אנא בדוק בעיתונות אותם ימים את מודעות "שלום עכשיו" בימים הראשונים של המלחמה, ועיין בידיעות על עצומות נגד המלחמה שהם החתימו בכיכר מלכי ישראל, כן, כבר בהתחלה. אלו העובדות.

אלי.

New member
רטינות ?

תאמין לי שניסינו לא פעם לשוש אלי קרב, ולחייך אל מול תחזית הקורבנות הצפויה, אבל אף פעם לא הצלחנו להביא את עצמנו לרמת אושר כמו האושר הטבעי של הימין במעמדים שכאלה

nightbird

New member
אוה, אני מתנצל...../images/Emo13.gif

לא הערכתי כראוי את ההומניות הטבועה בשמאל. זו שגורמת לו לקבל בסובלנות עשרים נרצחים ביום, העיקר שלא נצא למלחמה בה יהיו הרוגים. יש הבדל בין נרצחים להרוגים, כידוע. נרצח זה טרגדיה, הרוג זה קורבן של ממשלה צמאת דם וששה אליי קרב. וחוץ מזה אתה יודע בדיוק למה התכוונתי... עובדות, ידידי, עובדות.

אלי.

New member
אל תעשה סלט, בחייך ... ../images/Emo13.gif

כבר אמרתי את דעתי לגבי הטיפול בטרור הנוכחי. לגבי לבנון, התמיכה בכנסת היתה תמיכה מלאה (בתחומי הקונסנזוס, כמובן). אני לא זוכר שיוסי שריד (לדוגמא, כסמן שמאלי) נאם והחתים עצומות בכיכרות בשלב זה של המלחמה. תקן אותי אם אני טועה.

nightbird

New member
אני מתקן אותך, כי אתה טועה

יוסי שריד כמובן לא החתים עצומות בעצמו. גם היום הוא לא עושה את זה, כי זה דורש מאמץ וזה לא בחרוזים. אני מפנה אותך שוב לעיתוני אותה תקופה.

אלי.

New member
ושוב, אני חוזר ואומר:

מי שהיה צריך לתמוך ביעדי המבצע כפי שהוצגו מלכתחילה - תמך. לא הוא ולא תנועתו קראו בשלב זה להפסקת הלחימה ונסיגה מלבנון. שלום עכשיו כן. וחוץ מזה אתה מתבלבל - חרוזים זה רפול

nightbird

New member
ואגב חזון...

ברור שלא יכולתם לחזות תסריט כה בלתי צפוי ודמיוני כמו הפסד בבחירות, אך האם לא חזיתם שערפאת יהיה ראש הרשות הפלשתינית?

אלי.

New member
אני מודה שבשלב כלשהו החלו ספקות ...

ואז בא לו הביבי, לחץ את ידו של הלז, ומסר לו 13% משטחי יש"ע. או אז הבנו שאולי אנחנו טועים, אבל זה שלא טועה אף פעם - לא טועה גם הפעם

nightbird

New member
נכון, שכחתי, זה ביבי

השמאלן הוותרן הזה. איך הוא רץ לוותר לערפאת כל הזמן. אילו פרס היה בשלטון, או ביילין, ערפאת היא מבין שיש לו עסק עם קשוחים. גרגר אדמה הוא לא היה מקבל מהם.

אלי.

New member
אל תוציא דברים מהקשרם.

עניתי לך על הודעתך הקודמת, ורק עליה. אם אתה מאשים את נציגי השמאל בקוצר ראות ב-1993, אזי נציג הימין היה כנראה עיוור גמור ב-1996.

nightbird

New member
הדברים לחלוטין בהקשרם

הנסיון להעביר את איוולת אוסלו אל הימין היא מגוחכת. זהו תוצר של השמאל ומדיניותו, עם הרעיון המטורף שכדי להביא בטחון לישראל צריך להכניס לפה את ערפאת וגדודיו ולתת להם נשק.

למעלה