הסטוריה בהתהוותה:

Le Fay

New member
שמע, אנשים ממציאים לעצמם

כל מיני צידוקים להיות נבלות: הצרכים שלהם יותר דחופים מאלה של ההוא שלפניהם בתור, אמא שלהם צעקה עליהם כשהם היו קטנים, מה שלא הורג את הילדים שלהם מחשל, ואם הם לא ידרסו את הנהג לידם אולי הוא ירמוס אותם קודם, זה רק לא עושה אותם פחות נבלות. וישנם אנשים שאצלם התרבות היא קצת יותר מציפוי דק, זה הכל.

Le Fay

New member
חחח... נסה ותראה ../images/Emo6.gif

למרות שאצלך תרבות זה בטח מה שיש מתחת לציפוי הדק

rigoletto111

New member
אההה....

אז בטח בגלל זה אני לא מצליח להשתלב טוב במסגרות פשיסטיות

פ ר ו ט

New member
אנסה להתבטא בצורה העדינה ביותר

ראשית מה הקשר בין רציונליזציה של התנהגות שלילית לבין הסוגיה דנן? נראה לי שמעולם לא היית במחסום בו את יודעת שכל אחד ואחת מהעוברים על פניך פוטנציאלי לשאת מטען. מדובר פה בחיים או מוות ולא רק המוות של מי שבמחסום אלא המוות של אזרחים חפים מפשע. אשאל בכינות האם כשאת טוענת את הטיעונים הללו אינך חושבת על הפיגוע הבא? תראי, כשמונחים לפני על כף המאזניים מחד איכות החיים של הפלסטינים ומאידך החיים של הישראלים התשובה שלי פשוטה החיים של הישראלים. כשמדובר בהשפלת העריץ הנאלח הזה אל מול הצלת חיי אדם ע"י הכנסת פחד בלב עוזריו אני מעדיף להשפילו. כמובן כמו בכל מצב אפשר להקצין ולפנות לכיוונים שבעיניי אינם רלוונטים כמו הטיעונים שהועלו. איני צריך להזכיר את דברי חז"ל המרחם על אכזרים וכו' אבל נראה לי שזה התבקש.

Le Fay

New member
במקרה לגמרי

יצא לי לשרת כמה חודשים במחסומים בתוך הארץ בבדיקת נכנסים בני הלאום הערבי. האמנתי אז, ואני עדיין מאמינה, שכדי לקבל את המידע, המסמכים והנישאים הדרושים לך לא צריך לבעוט באנשים שיכולים להיות סבים שלך. אני, דרך אגב, נהגתי בהתאם לאמונות שלי ולא בהתאם לאלה של אחרים. כשצריך מפרקים גם בגאג' וצמיגים, כשלא צריך, כדאי לזכור מי אתה, לאן אתה חוזר למחרת בבוקר, ואיזה פרצוף אתה רוצה שיהיה לך כשאתה מסתכל בראי. דברי חז"ל לא מעניינים גם את התחת שלי.

פ ר ו ט

New member
נראה שיש בנינו הסכמה חלקית

אתחיל מהסוף. גם אם דברי חז"ל לא מעניינים אותך נראה לי שיותר מכובד כלפי זה שאת עונה לו שלא תזכירי את האיזור עליו את יושבת. אגב הזכרתי את דברי חז"ל כי אני מקבל את האמת מפי מי שאמרה ולא משנה מי אמר אותה. לענין עצמו אם את חושבת ש"כשצריך מפרקים גם בגאג' וצמיגים" אזי אין בנינו ויכוח. ההבדל הוא בגבול. אני טוען שכדי להציל חיי אדם (ורק במצב כזה. לא כדי לפרוק כעס) אפשר לפגוע בזכויות אדם בצורה הקשה ביותר. כמובן, שבשום פנים ואופן לא צריך לבעוט בזקן, בילד, במבוגר או באישה. כשאני רואה שוטר או חייל מחיילנו האהובים אני מתמוגג כי אני יודע שהוא פעל קשה מאוד כדי להגן עלי ועל הסובבים אותי ועל כך מגיע לו תודה. אני גם יודע אגב שהוא הוסיף סכנה לחייו במטרה להיות הומני עד כמה שניתן. אם אותו חייל פגע בזכויות אדם, חשוב שנקבל את כל הנתונים לפני שנשפוט אותו ולא מספיק להיות מוזן מהתקשורת שהיא מגמתית במקרה הטוב ולא דוברת אמת במקרה הפחות טוב ראה ערך ג'נין. לגבי האמריקאים אני בהחלט מבין את ההגיון שיש בצילומים שצולמו תוך מחשבה על כך שזה יעזור לעם העירקי להבין שתם עידן הרודנות ואולי בעיקבות הצילומים תומכיו יחששו לפעול במסגרת טרוריסטית.

Le Fay

New member
אני מבקשת!

מה-קרה-לך - התחת שלי מכובד לגמרי! בשומפנימואופן לא אסכים שיזלזלו בו רק כי הנפח שלו מצומצם! זה שחז"ל תפסו הרבה יותר מקום ממנו לא מקנה להם שום זכויות בעיני, ואנשים שמעבירים את שעות העבודה שלהם בפלפולים על ביצה שטרם הוטלה לא היו שורדים שבוע במקומות שהתפרנסתי בהם.

rigoletto111

New member
לקנא בהם

מאמר של גונן גינת מ"הצופה" לקנא בהם האמריקנים לא חשבו לרגע להטיל מצור על הערפאת שלהם. הם תפסו אותו. והעיתונאים שלהם מחאו כפיים, לא שוכחים באיזה צד הם המחזה של מסיבת העיתונאים שבה נמסר על לכידתו של סדאם חוסיין, הייתה שיעור מאלף עבור ישראלים: האמריקנים לא הודיעו שהם מטילים מצור על המחילה שבה הסתתר סדאם, בסגנון המצור על המוקטעה המוכר לנו. לא עלה אצלם הרהור לאפשר מצעד של דיפלומטים שיעלו אליו לרגל. הם, בפשטות, תפסו אותו. וכאשר הם הודיעו על כך לכל העולם, לא נשמעה בקולם שמץ של התנצלות. כן השפלה, לא השפלה, זה לא עניין אותם. וכן, עיתונאים עיראקים וגם אמריקניים הריעו לצבא האמריקני על הניצחון הגדול: 600 חיילים חמושים מכף רגל ועד ראש הצליחו ללכוד עיראקי מזוקן ונרדף במחילתו. זה היה מחזה שאנחנו לא רגילים לראות: עיתונות שיודעת שיש טובים ויש רעים, והיא עם הטובים. נקודה. עיתונות שהנחת היסוד שלה אומרת שלא בושה להיות פטריוט, שאם אתה נלחם נגד הרעים אתה זכאי לתשואות. הם לא ערכו מצור ואיפשרו מצעד בינלאומי אל האיש עם השערות על הפנים, אלא לכדו אותו והודיעו שהוא יועמד לדין. כל מה שאנחנו לא היינו מעיזים לעשות לסדאם שלנו, האיש ומוקטעתו. ולנו, אם כבר מדברים, יש הרבה יותר ראיות לפשעים נגד האנושות ממה שיש לאמריקנים במקרה של סדאם. אצלנו העמידו לדין חיילים, שבשעת המצור על המוקטעה קדחו חור בקיר שאיפשר לעקוב אחר המתרחש בחדר סמוך לחדר שבו שהה החלאה המקומית, עוזרו של אחמד טיבי, יאסר ערפאת. מנקודת המבט של לכידת סדאם, נראית ההתנהגות הזו שלנו מעוררת תחושה כי אישפוז קצר של כמה ממקבלי ההחלטות, במחילה בתכרית, היה משפר לאין ערוך את שיקול הדעת שלנו. לפני שבועיים יצא לי לראות את תוכנית הלילה של ג'יי לנו. הוא ארח, בין היתר, חייל אמריקני שנפל בשבי העיראקי לתקופה קצרה מאוד. אבל ההישג העיקרי של אותו חייל היה שהוא הרג שבעה או שמונה חיילים עיראקיים. הישג. ללא התנצלות, לא שום בדל מחשבה שמא נהרג מישהו חף מפשע. כי במלחמה רואים את המטרה הכללית. ולכן אף אחד בארה"ב לא הרהר מדוע היה צריך להפיל שתי פצצות של טונה כל אחת על שכונה שלווה, בגלל חשד לא מבוסס שסדאם חוסיין אוכל באיזו מסעדה באותה שכונה. כי המטרה הסופית, שהיא הדברת רשע כל כך גדול, מצדיקה את זה. אנחנו, במקום זאת, מתווכחים כמה חיילים שלנו צריכים להיהרג, כדי שלא ייהרג, אולי, חף מפשע, במסגרת מאמץ ללכוד מי שרוצח את החפים מפשע שלנו. כיוון ששרידותו של החלאה מהמוקטעה, כמו של כל מבוקש אחר, משמעותה שיירצחו עוד חפים מפשע אצלנו, המשמעות של ההחלטה הישראלית היא, שבבחירה בין מותם הוודאי של חפים מפשע משלנו לספק שמא ייהרגו החפים מפשע שלהם ההחלטה שלנו היא שיירצחו החפים מפשע שלנו. מכאן נובעת התפישה האמריקנית, שאם אתה מאפשר לרוצח להסתובב חופשי, ולא מחסל אותו, יש גם לך חלק באשמה, כאשר הרוצח פועל. אמריקה חושבת אחרת מאתנו. אצלנו הייתה תקופה שבה היינו מדווחים על "כוחותינו". עבר זמן, כאילו התבגרנו, ועברנו לדיווח היובשני על "כוחות צה"ל". העיתונות עברה להיות מהאו"ם. כאשר יש טענות פלשתיניות, אנחנו מדווחים על "גירסת הפלשתינים" מול "גירסת צה"ל". מעמד שווה. האמריקנים, פרימיטיבים שכמותם, נמצאים לחלוטין בתקופת "כוחותינו". שדרים אמריקניים בתקופת מלחמה גם כיום עונדים על דש המעיל סיכה עם דגל אמריקני. שיהיה ברור באיזה צד הם עומדים. וכאשר נלכד סדאם, הם מוחאים כפיים לקצינים שלהם. עולם אחר, מעורר קינאה. אמריקה.

zepelin

New member
במיוחד כשזה אלפי ק"מ מהבית, ולא

מלחמת השרדות על קיומך. אבל אנחנו עם הומני ולבקר את עצמנו זו המומחיות שלנו. רק שלא נישאר עם הומניות, אצילות נפש, ועוד כהנה וכהנה, בלי מדינה ליישם בה את הערכים הללו.

rigoletto111

New member
תשנאי את הגישה הזו

כמה שמתחשק לך, אבל בזכותה האמריקאים הפכו להיות המעצמה החופשית , החזקה, והעשירה בעולם.

rigoletto111

New member
ברור. כמו שהפסידו במלחמת העולם

השנייה בגלל הגישה הזו. והפסידו במלחמת העולם הראשונה. והפסידו במלחמה הקרה. והחזירו שטחים למקסיקו. מסכנים האמריקאים.

למעלה