קורסים נשמה
עברתי בסיינטולוגיה 2 קורסים והתרשמתי לחיוב מבחינה מעשית, ולשלילה מתפיסת העולם. עוד "נדלקתי" אצלם על המושג religious technology שמופיע בחתימה שלהם,נגנבתי על המושג הזה..... הצדדים החיוביים בסיינטולוגיה : איך שאני רואה את זה, הווארד אסף מכל מיני תרבויות כלים מעשיים שעוזרים לאנשים, לדוג' וידוי אצל הכומר או הפסיכולוג לפעמים תחת משהו שדומה לפוליגרף; סוג של מדיטציה או לפחות ויאפסנה, הסתכלות הוליסטית על העולם וכדו'. ספרון שלהם שדומה לספר הלכות (קצ"ש כזה) מכיל הלכות חביבות כמו לשלוט בטכנולוגיות (איזו הלכה חמודה!!),להתנהג יפה לילדים באשר הם, וכמובן "הלכות" טריוויאליות יותר כמו לכבד הורים ועוד. בהמשך לנטיה האקלקטית של הסיינטולוגיה, גם הצד השלילי העיקרי הוא האמונה במשהו שדומה לנשמה (וכאן עצרתי את לימודי התיאוריה, אז אני לא זוכרת את דעתם על אלוהים). ובאופן לא מפתיע, הם מאד מתנגדים לשימוש בחומרים שמשפיעים על המח, אבל הם קיצוניים מידי לטעמי בקטע. הדבר הכי מסוכן בסיינטולוגיה, לדעתי, זה אם אף אחד לא ייקח תרופות פסיכיאטריות, מה יהיה איתי? (סתם...) ואיך היה נראה ספר יחזקאל? (סתם?) צוינו פה דברים שקושרים סיינטולוגיה לפשע, אני לא נתקלתי בדברים כאלה, אך שמעתי דברים דומים מקליפורני שדיברתי איתו בכנס כלשהו. הוא טוען שסיינטולוגיה נקשרת אצלו למאפיה, והוא היה ממש נחרץ בעניין, אז אני לא יודעת.... אבל אגב שמועות, הייתה פעם שמועה מאד ידועה שיהודים שותים דם של ילדים נוצרים בפסח.... וזו הייתה שמועה מאד ידועה, ואפילו שמעתי שאיזה פרופסור יהודי מבר אילן כתב ספר שמאיר ראיה לכך........ אז גם אני וגם טום קרוז חושבים שסיינולוגיה מעשית זה נחמד(דגש על מעשית). אני גם נותת קרדיט לרון הווארד, ומניחה שהוא לא האמין בעצמו בנשמה ואלוהים, אלא רק השתמש בכוחו האמפירי של הקשקוש הזה. ככה זה כשיוצרים דת...ושוב, אחור על זה, לדעתי הקורסים שלהם סבבה.