הסוד - דת חדשה מתחילה?

naty 1

New member
מעולם לא הצלחתי להבין

וכנראה שלעולם כבר לא אזכה להבין את משמעות העומק של האמת היחסית בשאלות מסוג זה.. זה אומר שהמחשבה כן משפיעה על אירועים או לא? או שזה אומר שהיא משפיעה רק על מי שמאמין שהיא משפיעה (שיטת סיפורי הצדיקים הרבי יעזור רק אם תאמין בכוחו, לא עזר כנראה שלא האמנת. כן האמנת, אז איך אתה יכול לערער על עזרת הרבי)? או שזה אומר שהמחשבות משפיעות יום כן, יום לא, היום כן / לא באופן יחסי וסובייקטיבי? או שזה אומר עזוב אותי באמשך', למה להיות הגיוני ולאמץ את התאים האפורים האם זה נכון או לא? בא במקום זה נרגיש.. או שזה אומר זה בין כך לא משנה מה האמת, אז בא נסיק את המסקנות לפי הצבע הכי אהוב עלינו ולפי עונות השנה? (אז למה זה קשור למסקנה של השאלה? יותר פשוט להגיד אני אוהב צבע בז' ואת לילות האביב וכל היתר ממש לא משנה..) אני מצליח להבין את המשמעות של אמת סובייקטיבית, כשמדובר על תחושות ורגשות, מצדק עד אהבה, אבל כשמדובר בשאלה העוסקת במשו שקורה או לא קורה בחוקי הטבע.. מה המשמעות של אמת סובייקטיבית, והאם גם בשאלה האם כתבתי את הפוסט הזה יש אמת יחסית? אני יכול להגיד שככל שמדובר בשאלות גדולות ממני אני לא יודע, אבל אז לא הייתי קורא לזה אמת יחסית, אלא פשוט אי ידיעה.

נדמה לי

שאתה ואני מייחסים למילה "אמת" משמעות זהה. א ב ל ישנם אנשים שמייחסים למילה זו משמעויות אחרות. ויש כאלו שההגיון שלהם פועל אחרת משלי (מה שאומר, שלדעתי הם אידיוטים ולדעתם אני).

סלסרו

New member
מה הנקודה של "הסוד"? ולמה אתה חושב שזה נכון?

לא קראתי מה הם כותבים, אבל לי ברורים כמה דברים: א. מחשבות יכולות להשפיע על הראליה, במובן זה שהן גורמות לאנשים לעשות דברים מסויימים. דוגמה: פיתוחים טכנולוגיים. פעם דימיינו כל מיני דברים שהיום הם ראליה. הרעיון-המחשבה הפך למעשה. אין בזה שום דבר מיסטי או "על-טבעי". ב. מחשבות חיוביות יכולות לגרום לאדם להרגיש טוב עם עצמו, להיות אופטימי, להסתכל על דברים בצורה יעילה יותר, לפתוח אפיקים, אופציות ודרכי פעולה, יכולות לגרום לשים לב לדברים שלא שם לב אליהם ולהתמקד על דברים שונים, יעילים ויצירתיים יותר, וכן הלאה - וכתוצאה לגרום להתנהג בצורה טובה יותר לו ולסובבים אותו. מחשבות שליליות יכולות לגרום ההפך. כך נבואות מגשימות את עצמן: כשאתה מתמקד על משהו, חיובי או שלילי, אתה תעשה מעשים, באופן הכרתי ותת הכרתי, שיביאו אותך קרוב יותר (או רחוק יותר) למה שאתה מתמקד עליו. שוב, גם זה לא מיסטי או על-טבעי. ג. למחשבות אין כל השפעה "מרחוק", באופן על טבעי או לא מוסבר. אם תחשוב "הלוואי שלא ייכנס בי עורך דין עם 4X4 ויעשה ממני טוטאל לוס", זה לא יגרום לעוכר דין להכנס בך. זה יכול לגרום לך להתמקד על זה שלא יכנסו בך עם רכב, ומרוב שתחשוב על זה תעשה דברים שיגרמו לך להיות במצב בו מישהו יכנס בך. אולי לא תזהר מספיק על הכביש. אולי לא תמלט ממצב בו מישהו עומד להכנס בך (כי איכשהו השלמת עם עצמך שרכב צריך להכנס בך), וכו', ואז מישהו באמת יכנס בך. אבל זה לא שהמחשבה שלך השפיעה על משהו שחוצה לך (הרכב או הנהג), אלא על המעשים שלך, ההתנהגות שלך. ד. Remote Viewing ודברים דומים הם שטויות והבלים שלא הוכחו בשום צורה. אדרבה, אם תוכל להוכיח שזה אפשרי, תקבל מליון ירוקין, טבין ותקילין, מRandi. הנה קליפ שראנדי עושה חוכא ואיטלולא מאורי גלר. ראנדי הזה, גדול.

בדיאוק על זה אני מדבר

לא אמרתי בשום מקום שאני מאמין שמחשבה בלבד יכולה לגרום לדברים לקרות בגלל עצם קיומה כמחשבה בודדת בתוך מרחבי המח, אני אכן לא מאמין שמחשבה כזו עושה משהו. אפשר לפנטז על בית גדול, על רכב מפואר , על מטוס פרטי, על , ועל ועל... כל זמן שזה רק במח שלך זה פנטזיה, אבל אם תפנטז על זה מספיק זמן ותביא את עצמך למספיק מצבים בהם הפנטזיה שלך היא ממשית עבורך זה יביא אותך בוקר אחד לקום ולעשות מעשה שיקרב אותך במעט לעבר מימוש אותה פנטזיה (ולמחרת עוד מעשה קטן ולמחרת עוד אחד..). אני כן מאמין שהמחשבות שלי גורמות לי לדפוסי התנהגות מסויימים, שגורמים לי ולסביבתי הקרובה (והרחוקה?) למעשים שהתוצאות שלהם יכולות להיות ידועות מראש. אני יודע שמה שקורה לי בחיים זו תוצאה ישירה של המעשים שלי (אולי אצל אחרים בפורום זה לא ככה), לדוגמה: פירסמתי מוצר, לקוח הגיב לפרסום, עשיתי איתו פגישת מכירה, סגרתי איתו עיסקה, קיבלתי כסף. כשאני שואל את עצמי, מה גרם לשרשרת הפעולות האלה שהתחילה ביזמה שלי לפרסם את המוצר והסתיימה בקבלת כסף, אני רואה שקדם לזה רצון לעשות עוד כסף, אבל, מה גרם לי לרצות עוד כסף? התשובה: אני רוצה לקנות אופנוע ובשביל זה אני צריך יותר כסף. אם הייתי רוצה "לשפר את החיים שלי" בלי להצביע בדיוק על האופנוע כהדבר שישפר את החיים שלי, לא היה לי מספיק drive לקום ולעשות מעשה (פרסום במקרה של הדוגמה) כדי לההשיג דברים צריך לעשות מעשים, כדי לעשות מעשים צריך לרצות מספיק חזק, כדי לרצות צריך לחשוב על זה, הגיוני לי שאם אשפר את דפוסי החשיבה שלי, הרצון, המעשים וההשגים שלי יתעצמו. למיטב הבנתי, זה כל הסוד
.

סלסרו

New member
לא הבנתי מה ה"חידוש"

אגב, אל תזלזל בכוחו של המזל - והמזל לא קשור למעשיך, ואין לך שליטה על זה. מה שכן קשור למעשיך זה האם תנצל את ההזדמנות שהמזל הביא (כולל האם תהיה מוכן לרגע).

גמני לא הבנתי מה ה"חידוש"

זו בדיוק הייתה השאלה הראשונה שלי בתחילת השירשור. כנראה לא התנסחתי מספיק ברור.

מתלבט13

New member
זה סיינטולוגיה?

כמדומני ששמעתי דברים לא הכי נחמדים על סיינטולוגיה. מויקיפדיה סיינטולוגיה (לפעמים נכתב גם סינטולוגיה; אנגלית: Scientology) היא תורה עיונית ומעשית אשר פותחה על־ידי ל. רון האברד, סופר מדע בדיוני וקצין בצי האמריקני ומהווה התפתחות של תורה אחרת שלו, דיאנטיקה. מצדדי הדיאנטיקה והסיינטולוגיה טוענים שהן מציעות שיטות טיפול מלאות למחלות פסיכוסומטיות, וכן עוזרות לבני־אדם לשפר את היכולות שלהם בחיים הפיזיים ולהשיג מודעות לרוחניות שמעבר לקיום הפיזי. עם זאת, דו"חות ממשלתיים שחוברו בנושא קובעים כי שיטות הטיפול הסיינטולוגיות הינן מניפולטיביות, ומבוססות בעיקרן על היפנוזה וטכניקות שונות של שטיפת מוח [1] [2]. "סיינטולוגיה" הוא גם שם כולל לרשת בינלאומית של ארגונים שהקים האברד כדי להפיץ את התורה. הן התורה והן הארגון שנויים במחלוקת. משורה של משפטים שהתנהלו כנגד הארגון ומוסדותיו עולה כי פעיליו משתמשים בשיטות של מרמה והתחזות לשם גיוס מאמינים [3]. מייסד הסיינטולוגיה, ל. רון האברד, הורשע במרמה בצרפת, ופעילים בכירים בארגון, בהם אישתו של האברד, נאסרו בארצות הברית בגין חדירה והאזנה בלתי חוקית למשרדי ממשלה. הארגון נחשב לעוין במיוחד כלפי מבקריו [4], ונוקט במדיניות של הפחדה, איומים והטרדות - בעיקר כלפי עיתונאים, אך גם כלפי חברים העוזבים את הכת [5]. בישראל הוגדרה הסיינטולוגיה ככת מסוכנת על־ידי ועדה מטעם הכנסת שחקרה את הנושא. כמובן שהדוחו"ות הנ"ל אינן הלכה למשה משיני. אבל כל עוד אין לי מידע אחר, אני מעדיף להאמין להם.

קורסים נשמה

עברתי בסיינטולוגיה 2 קורסים והתרשמתי לחיוב מבחינה מעשית, ולשלילה מתפיסת העולם. עוד "נדלקתי" אצלם על המושג religious technology שמופיע בחתימה שלהם,נגנבתי על המושג הזה..... הצדדים החיוביים בסיינטולוגיה : איך שאני רואה את זה, הווארד אסף מכל מיני תרבויות כלים מעשיים שעוזרים לאנשים, לדוג' וידוי אצל הכומר או הפסיכולוג לפעמים תחת משהו שדומה לפוליגרף; סוג של מדיטציה או לפחות ויאפסנה, הסתכלות הוליסטית על העולם וכדו'. ספרון שלהם שדומה לספר הלכות (קצ"ש כזה) מכיל הלכות חביבות כמו לשלוט בטכנולוגיות (איזו הלכה חמודה!!),להתנהג יפה לילדים באשר הם, וכמובן "הלכות" טריוויאליות יותר כמו לכבד הורים ועוד. בהמשך לנטיה האקלקטית של הסיינטולוגיה, גם הצד השלילי העיקרי הוא האמונה במשהו שדומה לנשמה (וכאן עצרתי את לימודי התיאוריה, אז אני לא זוכרת את דעתם על אלוהים). ובאופן לא מפתיע, הם מאד מתנגדים לשימוש בחומרים שמשפיעים על המח, אבל הם קיצוניים מידי לטעמי בקטע. הדבר הכי מסוכן בסיינטולוגיה, לדעתי, זה אם אף אחד לא ייקח תרופות פסיכיאטריות, מה יהיה איתי? (סתם...) ואיך היה נראה ספר יחזקאל? (סתם?) צוינו פה דברים שקושרים סיינטולוגיה לפשע, אני לא נתקלתי בדברים כאלה, אך שמעתי דברים דומים מקליפורני שדיברתי איתו בכנס כלשהו. הוא טוען שסיינטולוגיה נקשרת אצלו למאפיה, והוא היה ממש נחרץ בעניין, אז אני לא יודעת.... אבל אגב שמועות, הייתה פעם שמועה מאד ידועה שיהודים שותים דם של ילדים נוצרים בפסח.... וזו הייתה שמועה מאד ידועה, ואפילו שמעתי שאיזה פרופסור יהודי מבר אילן כתב ספר שמאיר ראיה לכך........ אז גם אני וגם טום קרוז חושבים שסיינולוגיה מעשית זה נחמד(דגש על מעשית). אני גם נותת קרדיט לרון הווארד, ומניחה שהוא לא האמין בעצמו בנשמה ואלוהים, אלא רק השתמש בכוחו האמפירי של הקשקוש הזה. ככה זה כשיוצרים דת...ושוב, אחור על זה, לדעתי הקורסים שלהם סבבה.

Le Fay

New member
לא במוצהר. רק שיטת שיווק של סיינטולוגים.

ואם יש משהו שסיינטולוגים מתמחים בו יותר מאחרים, אלה שיטות שיווק. הרעיון כשלעצמו משותף למאות אם לא אלפי אסכולות מחשבה. מכנים אותו "חוק השניים" (גורדג'ייף), "חוק המשיכה" (כאן ובסכולסטיקה נוצרית), "כוח המיינד" (בעשרות כתות שונות. למילה "כוח" יש אפקט שיווקי מעולה) ובעוד כמה שמות, אבל העקרון הבסיסי הוא שאתה נעשה מה שאתה עסוק בו. היופי בו הוא שהוא מספק לאנשים אשליית שליטה (שיש לה השפעה מצויינת על בריאותם ורווחתם) ולאחרים מקור פרנסה מצויין, בלי להשקיע אגורה באמצעי ייצור (רק באמצעי מכירה). מה שמכוער בו הוא שהוא מטיל על אנשים אחריות לדברים איומים שהם לא יכולים להיות אחראיים עליהם, כמו למשל עקרוּת וכשלים גנטיים.

העניין הוא

שלכל בנאדם יש הרבה יותר שליטה בחיים שלו ממה שהוא חושב\מרגיש, אם הוא רק ייקח אחריות, יזיז ת'תחת, ויעשה את מה שצריך לעשות כדי לקבל תוצאות.

Le Fay

New member
לדעתי להפך. מה שנשאר לברר הוא רק

איזו דעה מועילה יותר להשיג מה שביקשת. שלי, דרך אגב, מוכיחה את עצמה לא רע בינתיים. לדעתי היה לי מזל משוגע. טפו. המון פעמים.

Le Fay

New member
צודק. אפילו על עצמנו רק לפעמים.

לכן קרעתי ת'תחת רק לכבוד יעדים שנראו לי גם קריטיים וגם ברי השגה (וגם אז לא בניתי על זה), לכן מבטחת תכולת דירה, למרות שפרמיית ביטוח זו אחת משלוש ההוצאות הכי מעצבנות שיש (ועד כה לא פרצו לאף דירה כשגרתי בה) ולכן זוכרת שמה שיש לי לא מוכיח שאני מוכשרת, חרוצה או פקחית מאחרים (לעומת זאת מה שהפסדתי ונכשלתי בו, לפעמים כן הוכיח שאני פחות). מצד שני, אותי יאכטה לא תעשה מאושרת. אותך כן?

אהבתי את השורה הראשונה, איזה מחושבת...

כתבת : "מה שהפסדתי ונכשלתי בו, לפעמים כן הוכיח שאני פחות", לאו דווקא. צ'ארלי צ'אפליןהלך לתחרות חיקויי צ'ארלי צ'אפלין, וזכה רק במקום השלישי. אז זה מוכיח שהוא פחות צ'ארלי צ'אפלין?

למעלה