הסוד - דת חדשה מתחילה?

הסוד - דת חדשה מתחילה?

אישית אני מאמין שהמסר של הסוד נכון ועובד, אבל ידעתי את זה כבר מזמן הרבה לפני שעשו מזה סוד. בכל מקום אני שומע על הסוד הזה - מתהווה לה כאן דת חדשה ? מה דעתכם?

מתלבט13

New member
בתיאוריה יש הרבה דברים נכונים

הבעייה היא במציאות שלא תמיד דברים מתבצעים בשטח. לפעמים המלים היפות לא מועילות. אגב, אני חולם כעת על דת חדשה אחרת. לא להתחרות. פרטים בהמשך. ברצינות.

את סותר את עצמך

לוגית: אם זה נכון בתיאוריה זה אמור להתבצע בשטח, אם זה לא מתבצע בשטח משהו לא נכון בתיאוריה. השאלה הייתה לא האם זה נכון או לא, לכל אחד יש את דעתו, אלא מה ההשלכות החברתיות של הנהירה אחרי זה.

ראיתי את הסרט

יש בו משהו מסיונרי משהו מזכיר את הספר כוחו של התת מודע אבל........ יש בזה משהו נכון מרגיש נכון

לא ראיתי עד הסוף

ובטח בתקופה הזו לפני שנה הייתי כותבת בפורום המלצות על סרטים בסגנון. כוחה של הודו והסמים. מאז עברו קצת מים בגנגס (מזוהמים, יש לומר) והציניות חזרה גם היא. ולשאלתך, למה זה לא עובד, זה לא עובד כי כמו כל הרעיונות היפים, קשה מאוד ליישם אותם. בא נתחיל עם זה שרוב האנשים לא יודעים מה הם רוצים, ואיך יחשבו על מטרתם כשהם לא יודעים מה היא. חוצמזה, גם כשאתה יודע מה המטרה, קשה נורא לא לחשוב על דברים רעים, ואם קורים דברים מבאסים, קצת קשה לשכוח אותם בקלות. דבר נוסף ואחרון, נו באמת. הדברים האלה נחמדים אבל לא בודקים אותם לפי התוצאות. יש כללים לבדיקת רעיונות מדעיים ויש כללים לבדיקת רעיונות מהסוג הזה. רעיונות שאתה אף פעם לא יכול לדעת אם יישמת אותם עד הסוף, תמיד יש לך לאן להשתפר, ואם כבר אמרת דת, הגן עדן נשאר תמיד רחוק. וזה נכון לכל הדתות באשר הן. או שהוא מובטח לצדיקים, או למתאבדים, רק אם תגיע להארה, לא עשית מספיק שעות מדיטציה, אין לך מספיק אהבה בלב, יש לך מספיק אהבה אבל אתה לא אוהב חרקים, אתה אוהב חרקים אבל אתה קם מאוחר, אתה מעשן, אתה עושה מדיטציה אבל אתה לא מתרכז עד הסוף, רק תיקח את הקורס של "איך לשלוט על המין האנושי בעזרת המחשבה וללא מניפולציה דיאנטית או ווטאבר בהשתתפות הגמד וקופץ הספות תום קרוז", אתה לא נוטל ידיים בבוקר, לא כוונת בברוך שאמר, חשבת על בחורות בעלינו, ואין לזה סוף. והפאנץ ליין, בכל מקרה תגיע לשם רק אחרי שאתה מת... ובכל מקרה, כבר עלו וירדו רעיונות גדולים מזה, שהגו אותם פילוסופים נחשבים יותר מכמה מדוכאים שפרסמו סרט ביוטיוב, ומזה אלפיים שנה בערך לא ראינו עדיין דת חדשה. הייתי מציעה לחכות קצת עם ההשתלטות על הותיקן.

ומצד שני...

אני הרי זוכרת כמה מעצבן להיתקל בתגובות ציניות למשהו שאתה מקבל ברצינות ומנסה לשתף בו ערמה של ציניקנים, (וזה עוד כשאף אחד מהמגיבים דאז לא עושה את זה טוב כמוני...) והודו אמנם רחוקה אבל לא כל כך, ואני לגמרי יכולה להבין את התחושה של התחברות לרעיון כלשהו. אז אם הרעיון הזה מרגיש לך טוב, תעשה shift+delete לפסקה הקודמת, ואתה המנהל, אתה יכול אפילו למחוק אותה מהפורום (למרות שזה יהיה קצת מצער), ולך עם זה. או כמו שהיו אומרים בהודו, עוף על זה.

Epignosis

New member
גם את ההתחלה לא התאמצתי לראות,

אבל הבאזז הספיק לי בשביל להסכים עם התגובה.

התגובה שלך העלתה בי חיוך

ותתפלאי, אני לגמרי מסכים איתך, אני חושב שאם זה הולך לכיוון של דת וימציאו לזה טקסים משונים, זה גרוע ויעוות את הרעיון שלכשעצמו הוא טוב.

uri80

New member
למה? המוסלמים לא נחשבים? ../images/Emo3.gif

מוחמד יתהפך בקברו. (שלא לדבר על הנביא מורוני והפרק הגדול של סאות'פארק עליו)

spag

New member
את גם לא יודעת לדבר קצר!

אם היית רוצה לדבר קצר היה עלייך לכתוב במקום השורה הארוכה "פחחח. למה סיינטולוגים לא יודעים לדבר קצר?" את הביטוי הבא: "פחח". (התכוונתי לכתוב "היי, מה שלומך?".)

Le Fay

New member
לכן כל הסיינטולוגים בחצי הכדור הצפוני התפנו

לעשות מנטל פרוז'קשן לטובת "הכל עובר חביבי" באירויזיון? Power of the Mind או חלמתי חלום? לפני שאתה קונה מגרש בתשואה שתצמיח לך חשיבה חיובית, הבה נבחן רגע בהגיון אץ השאלות הבאות: על אלו דברים איומים תצטרך לחשוב כדי שעו"ד עם 4X4 ייכנס בך מאחור ויעשה ממך טוטאל לוס? כדי שטייפון ייקח את הבית שלך איתך? כדי שמישהו מעבר לאטלנטי יחליט לטוס עד אליך ולהפיל שם 'איש שמן'? סנאפ אאוט אוב איט. אחרי גיל שמונה, אנשים כבר אמורים להבין שכוח המחשבות שלהם מוגבל.

אפרופו אורי גלר

זוכרים שהוא אמר לאנשים להביא שעונים מקולקלים ולצפות בהם? אז, לפני כמה זמן התחלתי לעבוד באיזו מעבדה, ואמרתי שצריך שעון קיר. חלי המתוקה אמרה הנה, יש שם שעון אבל הוא לא עובד , צריך להחליף לו בטריה. הורדנו את השעון כדי להחליף לו בטריה, ו.... הוא התחיל לעבוד!!! אמנם רק לכמה דקות (שלמות) אבל...מזל שלא עשינו את זה לכבוד אורי גלר

אני מניח שהתשובות פשוטות

כדי שעו"ד עם 4X4 ייכנס בך מאחור ועשה ממך טוטאל לול אתה צריך לחשוב "הלוואי שלא ייכנס בי עורך דין עם 4X4 ויעשה ממני טוטאל לוס" המחשבה הזו יכולה להיות בעקבות העובדה שראית עורך דין שנכנס בנמישהו אחר עם 4X4 ואתה מבקש שזה לא יקרה לך. התיאוריה של הסוד מציעה שבסיטואציה כזו במקום לחשוב "הלוואי שלא יכנס גם בי עורך דין עם 4X4" תחשוב: " 20 שנה אני כבר על הכבישים והכל בסדר, הכל ימשיך להיות בסדר אם אני אמשיך להיות זהיר" כנ"ל לשאר הדברים. לגבי גיל שמונה, מה שנכון למישהו בגיל 8 לא תמיד נכון לאנשים אחרים באותו גיל או לא נכון עבור אנשים אחרים בכלל, אני לא מנסה לשכנה שזה נכון (אם הייתי רוצה לשכנע שזה נכון הייתי עושה זאת ביעילות רבה יותר) כי אין בעולם דבר שהוא נכון אובייקטיבית, יש מה נכון עבורי, ומה נכון עבורך.

למעלה