הסבת מקצוע

urig75

New member
הסבת מקצוע

היי,

אני מעוניין להסב מקצוע. הפעם לתחומים שאני מתחבר אליהם יותר.
עברתי את גיל 40 ויש לי נסיון של שנים בעמדה ניהולית בחברה שלא קשורה לתחום ההיטק.

לשאלה מה לי ולעבודות מהסוג שאפרט מטה: זה זורם לי מגיל 0. אין לי בעיה עם זה. פיתוח למדתי 3 שפות לבד מהאינטרנט כתחביב, CCNA ראיתי וידאו של כמה שיעורים וזה רץ לי ללא בעיה..)

המליצו לי על פיתוח פול סטאק ווב (כי אמרו לי ש-NET. זה לא העתיד).

יש לי בעיה שאני לא אוהב לעצב UI , אוהב לתכנת נטו אם כבר. אבל גם פתוח לדברים אחרים שתיכף אפרט.
יש גם בעיה שמפתחים יש המון וצעירים ממני.

המליצו לי על CCNA ואז לשלב עוד משהו כדי ליצור איזו שהיא יחודיות. וכשהמטרה הסופית היא ללכת לכוון תחום של אבטחת מידע. החשש שלי שלעבודה הראשונה רוצים אנשים שיודעים להתעסק עם עוד נתבים חוץ מסיסקו או שרוצים עוד הסמכות.

המליצו לי ללכת לכוון NETWORK בענן. כי שם העתיד. אמזון וכאלה... ואמרו שרשתות יעלמו.. והכל יעבור לענן.

מתלבט בין שלושת האפשרויות. הפרמטרים הם:

1. שכר (עתידי, כי אני יודע שבהתחלה קשה)
2. ביקוש לעובדים ( במיוחד הקטע שאני מתחיל להיות קשיש :) )
3. העתיד בעבודה זו - האם היא תעלם או לא. האם מרשתות אוכל לעבור לאבטחת מידע בנקל?

הבעיה שכל מי ששוחח עמי עף על התחום שלו ואמר שהאחרים הם לא העתיד.

אני ממש אודה לעזרתכם. רצוי מאנשים שקרובים מאוד או עוסקים בתחום.

marvin2

New member
הממ..

&nbsp
(אני הולך בתור מפתח "ללכלך" על התחומים האחרים)
"אבטחת מידע" או "רשתות" זה נושאים רחבים. אבל בלי קשר לאיך אתה מגדיר אותם - הם דורשים נסיון. והרבה. אם תעשה CCNA תוכל להתקבל למוקד בנטויזן. ושרשרת הטיפוס בעולם הזה היא איטית מאוד.
&nbsp
לגבי כל הדברים האחרים על "ענן" ותשתיות - הכל מתחיל מפיתוח תוכנה. היום בגלל הביקוש הרב לפרונטאנד יש שם מעט מאוד חסמי כניסה ואפשר להשתלב במהירות יחסית בתחום. אבל גם בעולם הבאקאנד יש מקום לחדשים, ואם תעשה לימודים יסודיים (לא קורס בג'ון ברייס) ותיכנס לעומקם של דברים - תוכל למצוא משרה (לא יהיה קל, התעשיה לא אוהבת מבוגרים...)
&nbsp

urig75

New member
marvin אכן נתת זוית של מפתח :)

אני לא יודע אם אלך על זה אבל - אם זה פיתוח לענן מה עלי ללמוד? (בהנחה שאני לא כן הולך לעשות קורסים של ג'ון ברייס כי אין לי זמן מבחינת גיל לשבת ולעשות תואר..)
&nbsp
שמעתי על תחום רשתות בענן ושיש משהו של אמזון?

marvin2

New member
אין כזה דבר פיתוח לענן

או פיתוח תשתיות בענן. מי שמוכר לך כזה קורס מרמה אותך.
יש פיתוח. אתה לא חייב לעשות תואר שלם אבל כמו שהציעו לך - תתחיל תואר בפתוחה או בלימודי ערב עם התמקדות בחמישה-שישה קורסים המשמעותיים ותנסה תוך כדי למצוא עבודה.

ורק כדי להבהיר את מצב השוק בעולם ה IT (״אבטחת מידע״ ו ״רשתות״) תעשה חיפוש על משרות בתחום. תראה אם אתה מצליח לאתר משרת ג׳ונירים ללא נסיון משמעותי. (וגם המשרות ג׳וינרים פונות בדרך כלל לבעלי נסיון צבאי ...)

יבגניי34

New member
בהחלט יש דבר כזה ״פיתוח לענן״ וגם ״פיתוח תשתיות לענן״.

זה בדיוק מה שכל ה DevOps עושים.
מסכים שהקורסים בנושא כנראה לא שווים כלום.

marvin2

New member
ברור שיש

אבל לא בקורסים לחסרי נסיון. זה כמו קורס פיתוח ai או כל שטות אחרת שמנסים למכור לאנשים.. (אוטוטו יהיה קורס פיתוח בלוקציין לסרי נסיון + התחיבות להעסקה !!! )
&nbsp

choo

Active member

Astroo

New member
אם יש לך תואר במדעים מדוייקים

תוכל לעשות השלמות לתואר במדמ"ח ואז יש סיכוי (אם כי לא גבוה בגלל הגיל) שתצליח להשתלב בתחום.
אופציה נוספת: להתקבל לתואר שני/השלמות לתואר ראשון במדמ"ח, למצוא עבודת סטודנט, לעזוב את הלימודים.

urig75

New member
Astroo לצערי אין

לא השכלתי לעשות תואר במשך כל השנים הללו. פשוט עבדתי...

urig75

New member
אשמח לזוית של איש רשתות ושל איש מאבטחת מידע אם יש פה :)

selalerer

New member
רוב המשתתפים בפורום הם מתכנתים

זה גם דיי הגיוני כי אלה רוב המועסקים בהיי-טק בתחומים הנדסיים (יש כמובן גם המון אנשי מכירות וכח אדם).
&nbsp
בתחום התוכנה בד"כ מזמינים לראיונות על סמך תואר ראשון במדעי המחשב. יש גם משרות סטודנטים לשנה שניה ושלישית.
&nbsp
יש גם קורסי תכנות שאתה לא משלם אלא מתחייב לעבוד דרכם בתום הקורס במשך שנתיים בשכר נמוך (והם מרוויחים פחות או יותר את ההפרש).
&nbsp
קורסי תכנות בתשלום זה דיי נוכלות כי, עם כל הכבוד לחומר הנלמד, הסיכוי שלך למצוא עבודה על סמך קורס כזה הוא מאוד נמוך.

jellymean

New member
למדת תכנות בתור "הובי"

גם לי ש כמה דברים שאני עושה בתור "הובי", אבל אם זה לא מגיע לרמה סופר מקצוענית לעולם לא אעיז לחפש עבודה מקצועית בתחום.

אם אתה רוצה להכנס לתחום מסויים, זה לא מספיק לראות סרטים ביוטיוב או ללמוד קצת בבית. אתה צריך להתאמן והרבה.

תחשוב על אנשים שיש להם חגורה שחורה בקארטה והם רק חובבים....
תחשוב על אנשים שרוכבים על אופניים עשרות קילומטרים בשבוע והם רק חובבים...

מצטער, לא חושב שהייתי לוקח אותך לצוות פיתוח עם גישה כזאת.

urig75

New member
לא הבנת או שלא הסברתי עצמי.

אני לא התכוונתי שאלך לחפש עבודה עם מה שלמדתי מהאינטרנט כמה חודשים. נתתי דוגמא לזה שיש לי גישה טכנית בזה שהצלחתי ללמוד בעצמי את הדברים.
&nbsp
ברור שצריך ללמוד ועוד הרבה.
אם אפנה לכוון פיתוח אקח קורסים והסמכות מתאימות וגם לאחר מכן אלמד.

jellymean

New member
אני מאחל לך את כל ההצלחה שבעולם, אבל...

אתה יודע כמה פעמים שמעתי ממרואיין שהוא "ילמד"?
אם היה לי שנקל על כל מועמד שלמד "קורסים" ומוכן ללמוד הייתי כבר רוטשילד...
עד כדי כך המצב חמור....

urig75

New member
תודה על האיחול

אני דווקא אוהב להאמין לאנשים. קודם כל. לתמוך ולעזור ולא להוריד אותם על ההתחלה זה מבאס. לא קרה? לא נורא. יש כאלו שנופלים ויש כאלו שפורחים וממצים פוטנציאל שלא ידעו שהיה גלום בהם. ככה אני נוהג לעשות עם העובדים שלי והם צומחים.

יש לי מנהל בחברה שבא מנקודת "אני לא מאמין לך - תוכיח לי אחרת.." - הוא תמיד היה וישאר לא מרוצה. אני לא רוצה לחיות בצורה כזאת.

jellymean

New member
בבקשה, על לא דבר

ברוך הבא לתחום שבו תיתקל בהמון שיפוטיות וביקורת...
וזה גם תחום סופר תחרותי....
הפירגון בתחום הזה מועט עד כדי נדיר...
אם אתה יכול להישאר בתפקיד ניהולי במקצוע הקודם שלך, יתכן וזה עדיף....

urig75

New member
סבבה. נראה לי שמיצינו אז פסקת סיום.

פירגון ואי פירגון יש בכל מקוםבכל ענף וגם תחרותיות. השאלה מה אתה רוצה לעשות עם זה. אנשים כמוך שאומרים לי להשאר היכן שאני מדליקים אולי עוד יותר ... אז בעצם תודה.
פעם הייתי ממרפק אנשים כאלו בעבודתי היום אני פשוט נהיה חבר טוב שלהם הרבה יותר פשוט.

סוף שבוע נעים

למעלה