אתה צודק כמובן
גם הנ"ט הממוצע לא מי יודע מה נהנה מצורת החיים הנוכחית. וכולנו היינו שמחים אם מלכות היופי היו מצליחות להביא שלום עולמי או אם מישהו אחר היה מצליח, או אם היינו מבינים ברמת הפרט איך לעשות את זה. אולי אני אפתיע אותך, אבל יש מאמצים עצומים של מליוני אנשים שמושקעים בניסיון לשינוי המצב הקיים. והמצב אכן משתנה לאט לאט לאורך השנים, אנחנו הרי לא באותו מקום שבו האנושות הייתה לפני אלף שנים, מאה שנה ואפילו לא לפני 20 שנה. ובמקום לדון איתך על קשיי האוטיסטים, בא לי להעלות את דוגמת הצליאקים. אלה שרגישים לגלוטן ועד לפני שני עשורים בערך נחשבו לחולים, אלרגיים, עצבניים בטירוף ושאר בעיות שלא באשמתם. היום אחרי עבודה מדעית שחלקה לא צלחה וחלקה כן, ואחרי דחיפה של הורים והחולים עצמם, אנחנו נמצאים במקום שבו יש לחולים אפשרות אבחון טובה (עוד לא מושלמת), מקומות רבים עם מזון מתאים שניתן לרכישה או מסעדות והבנה חלקית של חלק מן האוכלוסיה לצרכים שלהם. שום דבר עוד לא מושלם, אבל מתקדם. אני מאמין שחלק מסוים מקשייהם של חלק מן אוטיסטים הוא ממקור אורגני, ויום אחד ימצא האבחון הנכון, הטיפול הנכון והמודעות הנכונה ואז כל מי שחושב שזו גזירת שמיים יבין שכמו שפעם שפעת היה משהו קטלני, כך גם אוטיזם ניתן לטיפול בצורה רפואית פשוטה. העבודה המדעית וניסיונותיהם של הורים דוחפים לשם כל הזמן וכבר מצאו אלמנטים שונים ומשונים שיכולים להקל ולפעמים לפתור כמעט לגמרי את המצב. זה לדעתי המאמץ שהסביבה צריכה להמשיך ולעשות. וזה אינו סותר כמובן את השאיפה לשלום עולמי ואת הרצון למצוא קיום בכבוד לכל אדם. לא פשוט אבל עובדים על זה. הטענה שלך לפיה צריך להביא שלום עולמי ורווחה וכבוד לכל אדם, כפתרון לבעיית האוטיסטים, מצחיקה בעיני לאור דוגמת הצליאקים ולדעתי הלא מלומדת. אתה שוגה. למה אני בכלל טורח לכתוב את זה כשברור לי שדעתי אינה מקובלת כאן על רוב האנשים. לא יודע. באמת חסר תוחלת. אני מבטיח לעצמי להפסיק עם זה. שבוע טוב.