הסבר פשוט על אוטיזם

גור42

New member
אני מניח שהתשובה היא "לא"

ענבלית8

New member
מגיבה כי רואה שזה חשוב לך

רוב מי שגולש בפורום הזה כבר נחשף לאופן ההסתכלות הזה, כך שזה לא אסימון שנופל אלא תובנות שמעמיקות. אז תודה שהוספת להן. מה שכן, מודה שהמיספור הראשוני שלך הקשה עלי להתרכז בקריאה וזאת בהחלט חוויה שממחישה לי אולי מה עובר על אוטיסט שמה שקופץ לו לעין לא נחשב ל"עיקר".

גור42

New member
תודה על התגובה

ולגבי המספרים הראשוניים - זה קשור לספר מאוד מפורסם עם גיבור על הספקטרום שנקרא "המקרה המוזר של הכלב בשעת לילה" (של מארק האדון) רוב חברי הפורום מכירים אותו, ולכן חשבתי שההקשר ברור.

ענבלית8

New member
קראתי אותו מזמן

עוד לפני שהילד האוטיסט שלי נולד. לא זכרתי את זה משם.

dina199

New member
לדעתי אצלי לא היה צריך ליפול.

ואני מניחה שאנשים שאצלם האסימון נפל לא ראו צורך להגיב. אולי יגיבו עכשיו כשאתה מבקש באופן מפורש. מה שמפליא אותי שעדיין לא הגיבו אנשים שמבקרים אותך

גור42

New member
אני פשוט תוהה אם יש מישהו שהושפע ממה שכתבתי

יש כאלה שאצלם האסימון נפל כבר קודם, אבל לא להם אני מתכוון. זה מה שנקרא "לשכנע את המשוכנעים". ולמרות שזה נחמד לקבל תגובות אוהדות (ובעצם, גם כאלה לא בדיוק קיבלתי, כשאני חושב על זה), יותר חשובה לי השאלה אם אני מצליח להזיז פה משהו או לא.

dina199

New member
נהיה אופטימיים ומקווה שהיו כאלה.

וכמו שאמרתי עכשיו אחרי בקשה מפורשת שלך לתגובות אולי יהיו. סה"כ היום יום שישי וכותבים פחות , ועד יום ראשון השרשור יתיישן. אז אי אפשר להסיק מחוסר תגובות שאין אנשים. אולי יהיה רצוי לפתוח ביום ראשון שרשור חדש.

tamarus1

New member
לדעתי?

השגת פשוט ההיפך. כי רוב האנשים פה יודעים טוב מאוד שלא מספיק התנהגות חריגה ומוזרה לאוטיזם.

arana1

New member
לדעתי פשוט חבל לחשוב על זה

זה אמנם מאוד מנחם ומעודד לדעת שיש מי שמקשיב ושהדברים ושמשהו בדברים שמדכאים אותנו ואת האחרים הדומים לנו למוות משתנה לטובה אבל לדעתי גם לדברים האלה יש את הזמן והקצב שלהם ולכן אדם צריך לכתוב את דעות ורשמיו ותחושתו גם ולמרות הרושם הקשה והמאכזב שלא רק שהוא לא מזיז לאף אחד אלא שכולם שונאים אותו בגלל זה אף פעם אי אפשר לדעת מראש את ההשפעה ומילות אמת יש לפעמים יכולת שרידות מפתיעה וידוע גם מאין סוף מקרים במדע שמחקרים ודעות הכי הזויות וחסרות תועלת או סיבה לכאורה התגלו לפתע כחוליה הכי חשובה ליישום בזמנים ובתחומים אחרים כמו שאני חווה חיים של אוטיסט אז הרושם המתמיד הוא שאנחנו לא מזיזים לאף אחד כלום, לא נראים ולא נשמעים, הרבה אוטיסטים מדווחים על התחושה הזאת שעומדת גם מאחורי הרבה מההתפרצויות והפחדים והדכאונות(לדעת הנ"ט המלומדה כל הדברים האלה קורים הרי ללא סיבה), כמו שאתה יודע לחשוב לטווחים ארוכים בתחומים אחרים אז גם בתחום הזה אפשר וצריך לחשוב כך זה בדיוק כמו שאתה תוהה למה אתה כל החיים מתחשב באחרים ואף אחד לא מתחשב בך או לפחות זה מאותה סיבה ,שהתחשבותך והתחשבות והאמפטיה של אוטיסטים אחרים כוללת גם שיקולים של טווחי זמן ארוכים או לא מקובלים ולכן לא רק שהיא נספרת אלא שהיא נחשבת לגסות על ידי הסביבה זה הכל חלק מאותה תמונת זהות שגם אותה כמובן לא רק שאף אחד לא רואה אלא שאסור בכלל לדבר בה או עליה קיצר חבל על העצבים תוריד ציפיות לאפס(מהנ"ט) ויהיה לך הרבה יותר קל בחיים

גור42

New member
להוריד ציפיות לאפס ממי ששונה ממך? זו המלצתך?

כמה אירוני. במה בדיוק הגישה הזאת שונה מהגישה הנ"טית ההפוכה שנגדה אתה מתקומם (ובצדק)? בדבר אחד צודק: לנהוג כך זה נורא קל. בדיוק בגלל זה רוב האנשים (גם א"סים וגם נ"טים) נוהגים כך, ובדיוק בגלל זה העולם נראה כמו שהוא נראה. סלח לי אם אני מסרב בכל תוקף לקחת חלק במחול השדים הזה. וכן, אני יודע שזה לא "קל". מצד שני, אני גם יודע שאי-אפשר להוביל שינוי מבלי להראות - קודם כל ודבר ראשון - דוגמא אישית.

arana1

New member
שוב אתה נופל במלכודת הסימטריה הפשטנית

ובכך מעולל עוול גם לעצמך וגם לאחרים ולא רק שזה לא קל לנהוג כך אלא שזה ממש הכי לא אלא שמה לעשות שקבלה אמיתית,חיה ומוסרית בביטוייה הקונקרטי ביותר (שאחרת הרי אין ממש טעם ולדבר כולם יודעים) של שונות זה לא לצפות ממי ששונה ממך שידע אותך כפי שאתה יודע את עצמך למשל,אתה מספר שאתה תמיד מתחשב באחרים ולא רק שאף אחד לא מתחשב בך אלא שזה הופך אותך לאיש הרע אני,כמו הרבה אוטיסטים, מכיר את הסיוט הזה טוב מאוד אלא שבמקום להתמכר לזעם ולשנאה ולעמדה צדקנית כלפי כולם עדיף לעשות מה שגם אתה מטיף לו להבין שמה שנכון וזמין ואפשרי לאוטיסט לא זמין ואפשרי לנ"ט, ולהפך ננסה עוד פעם בתקווה שהפעם תבין או לפחות תנסה לחשוב על זה עוד קצת אתה מחווט לשאת משקל מסויים של ציפיות,להגשמה מסויימת של עצמך,לסוג של יחסי פרט - חברה , אדם סביבה... שלא זמינים ולא אפשריים לאנשים שונים ממך לדרוש מהם לבטא ולהתנהל בדיוק כמוך זה לעשות בדיוק את מה שגורם לאוטיסטים כל כך הרבה סבל הטלת דרישות וציפיות שנובעות ממבנה פיזי-נפשי מסויים על אנשים שמחוננים במבנה פיזי-נפשי אחר זו לא סובלנות,זה מראית עין של סובלנות,תפישה של העקרון כמשהו שנפרד מהחיים,תפישה של ערכים כמשהו שמתקיים מחוץ לעולם וזו בדיוק התפישה שמועכת את כל האוטיסטים בעולם למוות אני בניגוד לך לא מתיימר להוביל שינוי אבל מקווה וגם זוכה פה ושם לאישור על זה שבעצם הדוגמה האישית שלי,ושל אחרים, העולם משתנה אני בניגוד לך לא רוצה להוביל שינוי אלא לקחת בו חלק,ללמוד אותו ולהרגיש אותו ולשתף בו אחרים כמו שאני מרגיש ורואה זה לא מקרי שהאנשים שהתיימרו להוביל שינויים הפכו למפלצות הכי נוראיות בהיסטוריה השינוי הוא הכרחי אבל העולם הוא חרא גם בגלל שכל אחד בטוח שרק הוא יודע איך להוביל אותו כמו הרבה אנשים טובים אתה אולי מסרב לקחת חלק במחול השדים אבל אתה יוצר אותו בדיוק בגלל הצורה הנוקשה והלא אנושית שבה אתה תופש ערכים שמה לעשות הם שונים ומגוונים,לי זה קצת מזכיר את הקיבוץ שבו נולדתי שבנסיון ליישם בצורה הכי פשטנית בעולם את הערכים הכי יפים יצרו מחנק מטורף שבו כולם צדים אחד את השני על הסטיות הכי פעוטות ממה שנחשב בטעות כקווים ישרים אין סימטריה בין אוטיסטים ונ"ט ואם רוצים באמת להתחשב אחד בשני צריך להתאים ציפיות לחוסר הסימטריה הזאת אחרת גורמים עוול נורא לשני הצדדים

גור42

New member
זעם? שנאה? מאיפה הקרצת את השטויות האלה?

סליחה על הבוטות, אבל באמת שזה לא ברור לי. אני בסך-הכל ציינתי עובדה. קצת מתסכל העניין הזה, נכון, אבל מכאן ועד לדבר על "התמכרות לזעם"? אתה לא קולט שהפירוש הקיצוני הזה שלך הוא בדיוק אותו החרא שנגדו את היוצא כל הזמן? ולגבי שאר הדברים שכתבת - פשוט אין לי מילים. הגזמת לגמרי. הצלחת להגיע לשיא חדש של תוקפנות ואטימות שהצליח להפתיע אפילו אותי.

arana1

New member
טוב אם אתה לא הבנת נקווה שאולי מישהו אחר יבין

לי נשמעת כמי שדופק את הראש בקיר שוב ושוב ולכן ניסיתי להסביר לך מה ולמה נשמע לי כמו טעות עקרונית בפירוש ויישום ותרגום של ערכים אוניברסליים ליישום קונרקטי ופרטי(הרי זה אחד הדברים שלו אתה מטיף כל הזמן) מה שבסך הכל כתבתי זה שסימטריה אמיתית,בניגוד לזו הפשטנית והנוקשה,לא אמורה לדרוש מנ"ט התנהגויות ונהלים ורגישויות שאופייניות לא"ס,ולהפך לדוגמה,אני לא דורש מנ"ט שיפסיקו כל הזמן להגיד שלום ומה נשמע וחבל לי שהם לא מוכנים להניח לי לחיות כדרכי,בלי מה שנשמע לי כזיבולי מוח,סימטריה ואיזון אמיתי אמורים לאפשר שונות ולא לדרוש אחידות בכל מחיר לדעתי אנשים הגונים לא ימצאו בתגובה שלי תוקפנות וגם לא אטימות אבל נדמה לי שאני מסוגל לתאר לעצמי מעט ממנגנוני ההשלכה וחוסר המודעות שמובילים אנשים מסויימים למצוא בתגובות ענייניות ומפורטות שמנסות לתאר סובלנות אמיתית כמו שאני מבין ומיישם אותה, תוקפנות ואטימות כמובן שאין לי בעייה אם תחלוק עלי ואשמח לשמוע גם טיעונים הגיוניים לשם שינוי אבל שגם הזיהוי המיידי של כל מי שלא חושב כמוך כאטום ותוקפן מהווה חלק ממה שכל כך מכוער ומקשה וממית בעולם

galitkm

New member
נפל, בטוח נפל

קח בחשבון שבפורום הזה קוראים המון אנשים. אלה שכותבים פה זה אחוז קטן מאוד מכל האנשים שקוראים כאן.

ע ד ו ד ה

New member
אצלי עוררת המון מחשבה- תודה!

וההומור רק עזר לכך! יש עוד זווית לדברים שכתבת שאני לא יודעת אם התכוונת אליה- בעצם כולנו שונים, לכל אחד יש מוזרות כזאת או אחרת. חשבתי על הילדים שאני מטפלת בהם ועל כל ילד אחר בעולם כשקראתי את הדברים שלך ושאלתי את עצמי- האם כל הילד שהיה מגלגל את גלגלי המכונית היו חושדים בו שמצבו "נורא קשה"??? ברגע שהאבחנה קיימת ההסתכלות שלנו, אנשי המקצוע היא פעמים רבות בזכוכית מגדלת, והדברים שכתבת הזכירו לי עד כמה צריך להיות זהירים ולהמנע מהתעסקות יתר בהתנהגות כזו או אחרת, ומאובדן ה"אני" והספונטאניות של האדם שמולנו...כי כמו לאנשים בספקטרום גם אנחנו נוטים לפעמים להתקבע ולגלות חוסר גמישות. שוב תודה!

גור42

New member
לא התכוונתי לזה, אבל זה נכון (ומאד חשוב)

וא-פרופו מה שכתבת, אני רוצה לספר לך משהו: לי זה נורא מפריע כשאנשים אחרים מזמזמים לעצמם ומתעסקים בדברים אחרים בזמן שאני מדבר אליהם. זה נתפס בעיניי כגסות רוח. אבל כשנסיתי להגיד את זה במשפחה, ישר חשבו שזה "לא בסדר". ואת יכולה לתאר לעצמך מה היה קורה אם זה היה מצב הפוך, נכון? הנה, ממש כאן בשרשור, מסתתרת תשובה מפורשת לשאלה הזאת. מאלף לראות איך אפילו בשני מקרים שהם "מקרי-ראי" מדוייקים זה של זה, האשמה תמיד נופלת על האוטיסט. טוב, לא פלא, ברגע שיש גושפנקא רשמית וחוקית בדמות המסמך של אלו"ט שקובעת נחרצות ש"האוטיזם פוגע בחשיבה ו... בלה בלה בלה".

arana1

New member
צריך להיות סובלני למי שמזמזם בזמן שאתה מדבר

מה שאתה מספר כאן ,ועושה,לא שונה מהפרקטיקה המגעילה של כפיית קשר עין, לכל בן אדם שמורה זכות לפרטיות ולהתכנסות ולהגנה על מרחבו האישי מפני תשומת לב או דרישה של אחרים אם בעזרת הפניית מבט או זמזום או התעסקות במשהו אחר הבעייה שאתה כמו אחרים מתייחס לכל האנשים בעולם כאילו כל אחד מהם היה אהובתך הנצחית ומבקש תשומת לב מלאה ולא מופרעת שמה לעשות שמורה רק למקרים של אחדות והתייחדות מלאה באהבה אישית ופרטית לאדם המיוחד לך התייחסות כמו שלך היא שמחוללת חברה שמושתתת על תפישה של אנסים ובכך יוצרת מרחב שמקמט ומועך כל הזמן כל מי שרק מנסה לחיות מעט אהבה עמוקה ואנושית וספונטנית ויפה כל האנשים מעירים כל הזמן אחד לשני על התנהגותם עזבו תנו מנוחה ההערות האלה הן המחלה ולא הפתרון (כשהן על בסיס אישי על בסביב כללי צריך כל הזמן להעיר ולתקן)

גור42

New member
אראנה, אתה האחרון שיכול להטיף בעניין הזה

כשתתחיל לדרוש מעצמך אפילו אחוז אחד ממה שאתה דורש מאנשים אחרים, אני אתחיל לקחת את הדרישות שלך ברצינות. בינתיים, אפילו כאן בפורום, במקום שבו יש לך את כל הזמן שבעולם לחשוב על תגובות בראש שקול ולחשוב איך לתת מקום לאנשים אחרים, אתה לא מפגין אפילו טיפת סובלנות. ולא, אני לא הולך לבזבז את הזמן והאנרגיות שלי בניסיון להסביר לך בדיוק איפה הטעות בטיעון שלך. נמאס לי לעשות עבורך את כל העבודה השחורה. תתאמץ ותחשוב לבד, לשם שינוי.

למעלה