שוב אתה נופל במלכודת הסימטריה הפשטנית
ובכך מעולל עוול גם לעצמך וגם לאחרים ולא רק שזה לא קל לנהוג כך אלא שזה ממש הכי לא אלא שמה לעשות שקבלה אמיתית,חיה ומוסרית בביטוייה הקונקרטי ביותר (שאחרת הרי אין ממש טעם ולדבר כולם יודעים) של שונות זה לא לצפות ממי ששונה ממך שידע אותך כפי שאתה יודע את עצמך למשל,אתה מספר שאתה תמיד מתחשב באחרים ולא רק שאף אחד לא מתחשב בך אלא שזה הופך אותך לאיש הרע אני,כמו הרבה אוטיסטים, מכיר את הסיוט הזה טוב מאוד אלא שבמקום להתמכר לזעם ולשנאה ולעמדה צדקנית כלפי כולם עדיף לעשות מה שגם אתה מטיף לו להבין שמה שנכון וזמין ואפשרי לאוטיסט לא זמין ואפשרי לנ"ט, ולהפך ננסה עוד פעם בתקווה שהפעם תבין או לפחות תנסה לחשוב על זה עוד קצת אתה מחווט לשאת משקל מסויים של ציפיות,להגשמה מסויימת של עצמך,לסוג של יחסי פרט - חברה , אדם סביבה... שלא זמינים ולא אפשריים לאנשים שונים ממך לדרוש מהם לבטא ולהתנהל בדיוק כמוך זה לעשות בדיוק את מה שגורם לאוטיסטים כל כך הרבה סבל הטלת דרישות וציפיות שנובעות ממבנה פיזי-נפשי מסויים על אנשים שמחוננים במבנה פיזי-נפשי אחר זו לא סובלנות,זה מראית עין של סובלנות,תפישה של העקרון כמשהו שנפרד מהחיים,תפישה של ערכים כמשהו שמתקיים מחוץ לעולם וזו בדיוק התפישה שמועכת את כל האוטיסטים בעולם למוות אני בניגוד לך לא מתיימר להוביל שינוי אבל מקווה וגם זוכה פה ושם לאישור על זה שבעצם הדוגמה האישית שלי,ושל אחרים, העולם משתנה אני בניגוד לך לא רוצה להוביל שינוי אלא לקחת בו חלק,ללמוד אותו ולהרגיש אותו ולשתף בו אחרים כמו שאני מרגיש ורואה זה לא מקרי שהאנשים שהתיימרו להוביל שינויים הפכו למפלצות הכי נוראיות בהיסטוריה השינוי הוא הכרחי אבל העולם הוא חרא גם בגלל שכל אחד בטוח שרק הוא יודע איך להוביל אותו כמו הרבה אנשים טובים אתה אולי מסרב לקחת חלק במחול השדים אבל אתה יוצר אותו בדיוק בגלל הצורה הנוקשה והלא אנושית שבה אתה תופש ערכים שמה לעשות הם שונים ומגוונים,לי זה קצת מזכיר את הקיבוץ שבו נולדתי שבנסיון ליישם בצורה הכי פשטנית בעולם את הערכים הכי יפים יצרו מחנק מטורף שבו כולם צדים אחד את השני על הסטיות הכי פעוטות ממה שנחשב בטעות כקווים ישרים אין סימטריה בין אוטיסטים ונ"ט ואם רוצים באמת להתחשב אחד בשני צריך להתאים ציפיות לחוסר הסימטריה הזאת אחרת גורמים עוול נורא לשני הצדדים