הסבר פשוט על אוטיזם

הסבר פשוט על אוטיזם

שלום לכולם, אולי אתם מכירים את ההסבר הפשוט והציורי הזה שצירפתי. אבל לי הוא חדש. אומנם בני בתפקוד גבוה אבל הציורים האלה היכו אותי בשוק כי הבהירו לי שפרט לראשון הוא סובל מכל היתר (מ-7 גם אולי כבר לא). אולי העוצמה של כל רכיב חלשה אצלו ולכן הוא נחשב גבוה, אבל הוא לקוי בכולם. במיוחד הכתה בי התמונה של בעיה בחברות, תמונה 2, כי אולי זה לא קיצוני כמו שהתמונה מראה אבל הקושי שלו בולט לי לעומת האינטראקציות של ילדים אחרים. זה כאילו שהוא מאוד כבד בהן על אף שיש לו רצון והוא שואל שאלות מגיל מאוד צעיר ושפתו עשירה. אני יודעת שכולנו ביחוד הורים לגבוהים שבינינו חיים בסרט שאולי טעו באבחנה. ברגע זה אין לי ספק שלא טעו אצלי. חוה.

התפקוד הגבוה יכול להכיל את כל רכיבי האוטיזם

הגדרת תפקוד גבוה אינה 'יותר אוטיסט' / 'פחות אוטיסט' אלא יכולת קוגניטיבית גבוהה או נמוכה. בתי היא מאוד מאוד אספרגר אבל יכולותיה השכליות גבוהות במיוחד (יותר משלי, זה בטוח...) לזה קוראים תפקוד גבוה. וזה לא ממש עושה את החיים קלים יותר.

dina199

New member

זה רק הרבה פעמים מצליח 'לבלבל' את המאבחנים

גור42

New member
זה שרשור תמיכה, או דיון על ה"הסבר" בקובץ?

כי יש לי הרבה מה להגיד על ה-PDF הזה... רק שאם זה שרשור תמיכה, אסור לי.

אני אשמח לשמוע מה יש לך להגיד

זה לא ממש שרשור תמיכה. הקובץ הזה אומנם קצת דיכא אותי אבל רציתי לדעת מה אתם חושבים. חוה.

dina199

New member
אני כתבתי את התגובה שלי (תגובה ל PDF )

לפני שקראתי את התגובה הנוכחית שלך. ואכן התייחסתי רק ל PDF ולא לתגובה המקורית שלך. אז אני לא יודעת אם התגובה שלי נחשבת כתמיכה ( או להיפך
) אבל אני מקווה שזה יוציא קצת מהדיכאון .

גור42

New member
נו, יאללה, תגידי. מחכים בנשימה עצורה...

אם אני יכלתי להגיד את אשר על ליבי ולהישאר בחיים, גם את יכולה

dina199

New member
יש לזה פתרון

אתה יכול לפתוח שרשור משלך ולהגדיר אותו בפירוש כ'שרשור מידע'.

schlomitsmile

Member
מנהל
אם הבנתי נכון את הודעתה של חוה אני לא חושבת שזה שירשור תמיכה. בכל מקרה, ה"הסבר" בקובץ די מדכא, כך שגם לחלוק עליו יכול להחשב סוג של תמיכה

גור42

New member
אם כך, אז הנה התגובה שלי למה שכתוב בקובץ:

12 דברים שאסור לאוטיסטים לעשות בסביבה "נורמלית", מחשש שיתייגו אותם כ"סובלים מתסמונת קשה הפוגעת בחשיבה וביכולת להבין אחרים" 2. להראות העדפה למדיום תקשורתי השונה מדיבור. 3. לרצות להיות לבד, ו/או לחוש סלידה עמוקה מהרדידות של 99.999% מהאינטרקציות החברתיות בעולם 5. להפגין פחד משינוי ששונה באופיו מהפחד המקביל שקיים אצל אנשים נורמלים (והוא קיים) 7. להיות מרותק מסיבוב הגלגלים של מכונית צעצוע. זוהי התנהגות אסורה ומסוכנת ביותר, ויש להתרגל לגרור את המכונית על הרצפה כמו כולם (למרות הרעש החורק המעצבן שזה עושה) 11. להיות בעל רגישויות שונות מרוב האוכלוסייה. גם פחות מדי וגם יותר מדי זה לא טוב. יש לעמוד בסטנדרטים התקניים ולהקפיד לא לעלות מעליהם או לרדת מתחתם. 13. להיות ברמת פעילות שהיא שונה מרוב האוכלוסייה. שוב - יש להקפיד לעמוד בסטנדרטים של הנורמה, ולא משנה עד כמה זה זר לך ו/או לא מתאים לך ו/או גורם לך סבל. 17. לחשוב בצורה שונה, שגורמת להסברים הרגילים של אנשים בנושאים כמו סכנה להיות בלתי-יעילים עבורך. 19. לשקוע בעולם הפנימי שלך מדי פעם ולהפגין רגשות בנוגע אליו. צחוק או בכי מסוכנים במיוחד. יש להישאר מודעים למציאות היומיומית 24/7, גם כשהיא משעממת בטירוף, מרגיזה, או מרגישה כמו בזבוז זמן מוחלט. 23. להראות שפת גוף שונה מהמקובל. בפרט - חובה להסתכל לאנשים בעיניים, גם אם זה לא נעים לך. חובה לעשות זאת אפילו אם אותם אנשים לא עושים שום מאמץ להתאים את עצמם לצרכים שלך. למה? ככה. אי-ציות, כרגיל, יגרור תגובה שלילית של הסביבה - ראה הוזהרת. 29. חיזרו אחרי: "חגורה היא רק חגורה". יש להשתמש בחגורות רק כדי להדק את המכנסיים שלא יפלו. אין להעלות על הדעת, אפילו בצחוק ואפילו בדמיון, כל שימוש אחר באביזר זה. כמו כן, אסור בתכלית האיסור להתעניין במרקם של חפצים, המבנה שלהם, או כל דבר אחר שעולה על דעתכם. 31. להיות בעל רגישויות שונות מרוב האוכלוסייה. גם פחות מדי וגם יותר מדי זה לא טוב. יש לעמוד בסטנדרטים התקניים ולהקפיד לא לעלות מעליהם או לרדת מתחתם. 37. לכתוב את הסעיפים בהודעה שלך כמספרים ראשוניים. זוהי עבירה חמורה במיוחד, שעלולה לגרור את העונש החמור מכולם: חינוך מחדש בחדר 101 (שגם הוא, אגב, מספר ראשוני, וגם זו עובדה שאין לציין באוזניהם של אזרחים נורמטיביים ושומרי חוק).

גור42

New member
הסעיפים הם אחד לאחד הסעיפים ב-PDF של אלו"ט

גם במקור, סעיפים 5 ו-11 הם אותה גברת בשינוי אדרת. ולא היה לי כוח להחליף את האדרת לגברת

dina199

New member
אז זה כן בכוונה

כי קראתי כמה פעמים כדי להיות בטוחה שזה בדיוק אותו משפט

arana1

New member
הפגם האוטיסטי הכי מהותי זה הרצון לדעת ולגעת

כי הדבר הנורא מכולם והפשע שעליו לא תהיה סליחה מעולם זה הנסיון לברר באמת מה הסיבות להתנהגויות האלה מאיפה הדחפים האלה נובעים ? על איזה צורת זהות ועל איזה צרכים הם מצביעים ? עצם הנסיון לזהות בן אדם אמיתי,חי וחיוני ,מאחורי אוסף התסמינים והחריגויות מהווה פשע נגד האנושות והופך אותך מייד לאוייב העם מספר אחד בכל זמן ובכל מצב (גם את העובדה הזאת אין מי שיקשור לדכאון ולחרדה האוטיסטית כי כמו שתלטנות אלימה וכחנית השיטה של הפרד ומשול היא הכי אפקטיבית ולכן הנסיון לחבר את ה"תסמינים" לזהות קוהרנטית נתפש כדבר הרבה יותר חמור אפילו מהתסמינים עצמם) מישהו פעם קרא מחקר שמנסה לסנטז את התופעות שגור מנה לידיעה שלמה ? אין ולו אחד כזה מה שיש זה מאות אלפי "מחקרים" שמלמדים אותנו איך להכחיד אותן אחת אחרי השנייה ובצורה הכי יעילה או כאלה שממפים את החריגות לכשל כזה או אחר(ולא משנה שעד היום כשל כזה מעולם לא מופה)

גור42

New member
תוהה אם אצל מישהו נפל האסימון בזכות מה שכתבתי

כי היתה אמירה מאוד רצינית שהסתתרה מאחורי הטקסט החצי-משעשע הזה. ומהתגובות שקיבלתי עושה רושם שאנשים בעיקר השתעשעו (שזה סבבה, אבל לו זו היתה המטרה העיקרית של הטקסט)

tamarus1

New member
כי זה היה משעשע - אבל חסר קשר

זה אולי מתאים לויכוח טוקבקטיסטי אבל כל מי שמכיר אוטיסטים יודע שלא קובעים שאדם אוטיסט על פי מאפיין אחד או שניים, כמה מוזר שיהיה, וכי השאלה היא לא הקריטריון לכשעצמו אלא עוצמתו, תדירותו, ועד כמה הוא מפריע לאדם בעצמו להתפתח.... להרבה אנשים יש אובססיות למשל לחפצים מסוימים... מבלי שזה יפריע להם ביתר תחומי החיים, אלא במידע חלקית - (אם האישה מתלוננת). אנשים אוספים בולים ורכבות צעצוע ומכוניות וכלי נשק אמיתיים ולא אמיתיים מבלי שיהיו אוטיסטים. מה שכן., במשפחות שיש בהם אוטיסטים מתגלות לעתים קרובות חלק מהתכונות הללו בעוצמה רבה גם בקרב אלה שאינם אוטיסטים.

למעלה