הסברים על סטאז'

הסברים על סטאז'

אז כמו שכבר הבנתם, אני מאוד פעורה בענייני לימודי משפטים, ואשמח אם תכניסו אותי לעניינים. החיפוש אחר מקום להתמחות מתחיל כבר בסוף שנה א' אע"פ שהלימודים מסתיימים כשנתיים וחצי לאחר מכן? אשמח לשמוע קצת על החיפושים שלכם אחר מקום להתמחות... תודה :)

Anabol

New member
החיפוש צריך להתחיל

בערך באמצע/תחילת הסמסטר הראשון של שנה ב' (בעיקר בשביל המשרדים המסחריים אבל גם יותר ויותר עבור המגזר הציבורי). קובעים את מועד ההתמחות למרץ או סטמבר של שנתיים או שנתיים וחצי אחרי. החיפושים בכל מוסד לימודים שונים כי בחלקם יש מרכזי השמה שמקשרים בין הסטודנטים למשרדים. אופציה נוספת היא דרך קודקס (חברה השמה שמתמחה בתחום). בגדול, פונים למשרדים בערך בתקופת נובמבר-דצמבר עם קו"ח, המלצות וגליון ציונים (של שנה א') ומקווים לקבל ראיון.

flutter girl

New member
הבעיה שלך תהיה

העובדה שתצטרך לחפש כבר במהלך סמסטר א' של שנה א', ואין ממש על סמך מה לקבל אותך. לא בטוח שמשרדים יסכימו לראיין מישהו שאין אפילו ציונים של סמסטר אחד בשבילו. כלומר, נניח תתחיל ללמוד באוקטובר 10, זה אומר שאתה רוצה התמחות לספטמבר 13. הראיונות יהיו בסביבות דצמבר 10- ינואר 11 (של המשרדים הגדולים) ובסביבות הזמן הזה וגם פבר-מרץ 11 למגזר הציבורי. מה שכן, אפשר כעקרון גם לחפש התמחות אחרי תקופת החיפוש המקובלת (זאת שציינתי לעיל), אבל בדר"כ המשרדים הגדולים כבר סגרו את כל הרשימות שלהם, וגם המגזר הציבורי, ומסתמכים אך ורק על מקומות פנויים. עדיין אפשר בהחלט למצוא התמחות, אבל צריך לקחת בחשבון שמתחרים פה על מקומות פנויים. זאת כמובן בהנחה שרוצים להתמחות במשרדים הגדולים או במגזר הציבורי. משרדים קטנים יותר מראיינים ממילא בשלב מאוחר יותר.

אני רוצה להתמחות במגזר הציבורי

זאת תהיה חוצפה לחפש התמחות לאחר סמסטר אחד בלימודים ? יש תקדים לדבר כזה ? אולי עדיף אפילו לדחות את ההתמחות בחצי שנה כדי לעשות הכל ב"דרך המלך" ?

flutter girl

New member
זה לא עניין של חוצפה בכלל

זה עניין שאף אחד לא ירצה כנראה לקבל מישהו שאין שום דרך לדעת מהם הציונים שלו. זה לא שאלה כבר של עדיפות - אלא העובדה שאת ההתמחות שלך אתה תחפש ע"ב מקום פנוי (אם תרצה להתמחות בספטמבר 13 של הדוגמא). הדחייה למרץ 14 תאפשר לך להתראיין כמו כולם.

Anabol

New member
כן תהיה לך בעיה

לפחות במסלול הרגיל - כי מראיינים שלוש וחצי/ארבע שנים מראש (כמו שהסבירו מעליי). אתה יכול להיכנס אבל למשרד שהבריזו לו או חסרים לו אנשים מאיזושהי סיבה גם בשנה ב' שלך, אבל לזה צריך מזל, וזו לא הדרך המומלצת.

Anabol

New member
התכוונתי שמראיינים אנשים שלומדים במסלול של

3 וחצי או ארבע שנים מראש.

למעלה