הסבה לתואר BSc

alonshoshani

New member
הסבה לתואר BSc

היי,
בסוף הסמסטר הנוכחי אסיים את התואר הראשון שלי B.A בניהול מערכות מידע באקדמית תל אביב יפו.
אני היום עובד בחברת הייטק גדולה ומוכרת בתפקיד QA וחושב לעשות הסבה בעתיד הקרוב לתכנות בתוך החברה (אני ללא נסיון).
במכללה החליפו בשנה האחרונה את תכנית הלימודים ל-BSc, ומכיוון שאני על קו התפר, הציעו לי "לשדרג" את התואר בעלות של שלושה קורסים נוספים - 2 במתמטיקה + אחד במערכות מידע.
מגישושים בעבודה הנוכחית, נראה כי לא תהיה לי בעיה לעשות את ההסבה במידה וארצה, אך בכל זאת אני שוקל את האופציה של לשדרג את התואר בחשיבה לטווח הארוך.
מה אתם חושבים? כדאי? בזבוז של זמן וכסף?

choo

Active member
לא הבנתי - מהו התואר ה"משודרג"?

&nbsp
האם גם הוא תואר ב"ניהול מערכות מידע"? אם כן - מה בדיוק התועלת בו ביחס לתואר שאתה רשום אליו כיום? את המעסיקים, למעט מקרים מאוד יוצאי דופן, לא מעניין אם התואר הוא BA או BS.C - כל זמן שאין הבדל מהותי בין התארים (נניח - אחד תואר ב"ניהול מערכות מידע" ואחר הוא תואר ב"מדעי המחשב" או "הנדסת תוכנה").
&nbsp
מה אמור להיות ההבדל בין התארים מבחינת שמם, ומבחינת הקורסים? לא ייתכן שתואר 4 שנתי יכיל רק 3 קורסים יותר מתואר תלת שנתי.

alonshoshani

New member
למיטב הבנתי ההבדל הוא בסוג התואר

כאשר התחלתי את הלימודים, התוכנית לימודים במכללה הייתה BA.
מכיוון והתכנית הפכה להיות BSC, המכללה מעוניינת שכמה שיותר סטודנטים יסיימו עם BSC ולא עם BA, אז לאחר דיונים עם המלג הוחלט כי ינתנו 3 קורסים יעודיים להמרת סוג התואר. (2 מתמטיקה קשים, ועוד אחד ברמה קושי ממוצעת).
אין שום הבדל בשם. היה מערכות מידע וישאר מערכות מידע. ובדיוק בגלל הסיבות שאמרת - אני לא רואה יותר מדי טעם בלהשקיע לחינם. (ומצד שני\בחשיבה לטווח הארוך מפחד לעשות טעות עקב "עצלנות" כביכול).

choo

Active member
אם זה כל ההבדל - אין בזה שום טעם

&nbsp
שיהיה לך ברור - ייתכן שעם תואר בשם "ניהול מערכות מידע" של המכללה האקדמית ת"א יפו - יהיה לך קשה למצוא עבודה בפיתוח תוכנה. אבל ההבדל בין ה-BA ל-BSC הוא לא מה שישנה את זה.

vinney

Well-known member
זה אותו סוג התואר.

הסיבה להחלפת האותיות היא הבדלה בין תוכניות הלימודים. זה תואר ראשון וזה תואר ראשון, אחד עם תוכנית לימודים ישנה ואחר עם תוכנית לימודים חדשה. מבחינת המעסיקים - זה לא ממש משנה, ואם למישהו איכפת אם לקחת קורס ספציפי כזה או אחר - הם יסתכלו על גליון הציונים, לא אותיות התואר.

vinney

Well-known member
אתה תשלם שלושה קורסים בשביל עוד אות בתעודה?

מה זה, בדיחה?

Grosseto

New member
מה עם גילוי נאות?

אתה רוצה לדפוק לו את כל הקריירה?

vinney

Well-known member
בוטנים

עוד סמסטר מהחיים, עוד שכר לימוד, עוד חומר, עוד ימי חופש מהעבודה למבחנים...
&nbsp
בשביל מה?

pattos

New member
בדיוק

מה זה עוד סמסטר? זה בטווח שגיאת המדידה

GuestOfHonor

New member
עוד סמסטר = עוד כמה חודשים שקשה לך לעבוד בהם משרה מלאה =

= עוד כמה עשרות אלפי שקלים שלא הרווחת

alonshoshani

New member
הרבה יותר מקצת בוטנים

מדובר בקורסי מתמטיקה שדורשים הרבה השקעה (במתכונת החדשה, עושים אותם בשנה הראשונה לתואר..)
אז זה גם זמן, גם השקעה, גם כסף, ובעיקר עצבים..

TotalCommnader

New member
מילה חשובה. יש הבדל בין כמה התארים נחשבים ניהול מערכות מידע

מול מערכות מידע

אתה רוצה לתכנת? למה ששני קורסים במתמטיקה יעזרו לך?

אני בתעשיה כבר די הרבה שנים. מנסיון - סיגי מחפשת את המילים ״תואר ראשון״. היא לא מתעניינת באותיות הלטיניות האלה שרשמת.

אם אתה רוצה לעבוד כמתכנת, אז אם מישהו יתעניין בפרטי הלימודים שלך (ולא רק בעובדה שזה תואר ראשון + הממוצע), הוא יחפש את הקורסים שקשורים לתכנות. לא למתמטיקה.

האתגר שלך הוא לא אם יש לך שם A או SC, אלא שם המוסד ושם התואר שבו למדת. ״מערכות מידע באקדמית״, מה לעשות, זה פחות מ״מדעי המחשב בירושלים״ או ״הנדסת תוכנה בתל אביב״.
לכן המסלול המועדף הוא לעשות את המעבר במקום בו אתה עובד היום.
ואם בא לך להשקיע בעוד שלושה קורסים - קח קורסים מעולם התכנות.

GuestOfHonor

New member
מה שאתה צריך זה מכונת זמן

לא 2 קורסים במתמטיקה.

מסכים עם מה שאמרו פה - אין שום טעם "לשדרג" את התואר, בטח לא עם קורסים שלא ילמדו או יקדמו אותך.

מה שכן, התואר במערכות מידע מהאקדמית - ולא משנה איזה אותיות באנגלית מצמידים לו - מכין אותך פחות טוב לתפקיד פיתוח תוכנה ביחס לתואר במדעי המחשב. אני אומר את זה על סמך מתן שיעורים פרטיים במבוא למדעי המחשב לסטודנטים משני המסלולים, שזה הכי קרוב שאפשר להגיע ללהכיר את המסלול בלי ללמוד אותו בעצמך
.

אבל, אין מכונת זמן, ולכן את האנרגיה והזמן של ללמוד עוד שלושה קורסים הייתי משקיע בלימוד עצמי של פיתוח תוכנה והתמקצעות.

kobra14

New member
קיים הבדל מהותי בין BA לBsc

&nbsp
1. Bsc מקבל עדיפות במקומות עבודה
2. השכר יותר גבוהה
וזה לא בכדי מכיוון שלימודי Bsc יותר גבוהים ולכן ההתייחסות בהתאם
&nbsp
בכל אופן המלצתי היא להשלים
&nbsp

TotalCommnader

New member
תלוי BSC במה. "ניהול מערכות מידע" נחשב הרבה פחות ולו בגלל שז

ה חדש ומעט מאוד שמעו על זה. בין אם זה BSC או BA.

למעלה