הנשיא קצב

goanin

New member
הנשיא קצב

שנדמה היה לי שהוא אדם דוקא די ליברל ופלורליסט, מסרב לכנות את מנהיג הקהילות הרפורמיות היהודיות, הרב אריק יופה, בתואר רב. "צעירי מרצ מכל העולם הפגינו מול משכן נשיאי ישראל במחאה על סירובו של הנשיא קצב לכנות את מנהיג הקהילות הרפורמיות בארה"ב בתואר רב.."

vinney

Well-known member
קצב? ליברל ופלורליסט?

בן אדם שרצה לפתוח ישיבה בבית הנשיא? איך הגעת לזה?

goanin

New member
חשבתי.. לא יודע

בזמן הוורוד וGOGAY טפחו לו על השכם... גם בין השאר כי עמד לצד קהילת הלהט"ב ביום הבנ"ה והכריז כי הומופוביה זה דבר שיש למגר.

vinney

Well-known member
זה אחרי שבשנה הראשונה לנשיאות

יצא בכמה וכמה הצהרות לא נעימות...

איתיet

New member
זה תואר אורתודוכסי

הכינוי רב- מקורו במי שנוהג עפ"י תלמוד בבלי, לעומת רבי - כינוי לנוהג עפ"י תלמוד ירושלמי. קצב נמנה על הזרם האורתודוכסי שהוא הרוב במדינת ישראל.

goanin

New member
זה כמו שתגיד שהתורה אורתודוכסית

כי הממסד הזה הוא הראשון. זה דפוק להגיד את זה. כי גם חז"ל היו "אורתודוכסים", אבל מאז חלו שינויים בתפישה, וזה לא אומר שרק הזרם האורתודוכסי יכול להתיחס לדברי חז"ל... אז גם הכנוי "רב" שיך לעולם הדתי-יהודי, עולם שבו לוקחת חלק התנועה הרפורמית. אשר מונה, אגב - הרבה יותר אנשים מהתנועה האורתודוכסית. זו עוד דֻגמא לזלזול שיש לישראל בעם היהודי בתפוצות!! איזה חוצפה, איזה בושה! נשיא ישראל - ראש מדינת העם היהודי מזלזל במליוני יהודים ברחבי העולם! מה יותר מזה צריך כדי להבין שהממסד האורתודוכסי הוא מונופול בישראל, ושבעצם מדינת העם היהודי היא איננה מדינת העם היהודי, אלא מדינת העם האורתודוכסי-דתי..!? בושה.

איתיet

New member
אין קשר

כמו שתקרא לאדם דוקטור, כאשר הוא לא קיבל הסמכה מידי הגורמים המוסמכים לכך. הם יכולים לקרוא לעצמם ראש העדה הרפורמית או הקונסרבטיבית. ד"א, שהרפורמים יעשו מה שהם רוצים כנ"ל הקונסרבטיבים. בענייני גיור קבורה ונישואים, לא צריך להיות שייך לאחד מן הזרמים כדי לחתור לנוסחה מקלה. משה פייגלין בליכוד, שאינני מבין תומכיו תומך בהסכמה לנישואים אזרחיים באופן מוסדר ובעד הפרדת הדת מהפוליטיקה. הכל הפוך במדינה המשוגעת הזו.

vinney

Well-known member
למה הם לא יכולים לקרוא לעצמם "רב"?

למה לקרוא לעצמם "ראש העדה הרפורמית" מותר, ו"רב" לא? למה יש לך בעלות על מילה? באיזו זכות?

snift

New member
למי יש בעלות על המילה פרופסור?

באיזו זכות? ועו"ד וד"ר ונשיא וכו? או אולי קאדי? אפיפפיור? כומר? ראש ממשלת ניו-זילנד?

vinney

Well-known member
כמו שאמרתי

אם אוניברסיטה תתן לי תואר פרופסור, האם לא תכבד את התואר הזה רק בגלל שאתה לא אוהב את האוניברסיטה? אתה כנראה שכן... נו שוין, מה אפשר לצפות...

snift

New member
כמובן שכן, משום שאוניברסיטה

מוסמכת לתת לך תואר כזה, אבל אם אני אתך לך תואר פרופסור, האם כולם חייבים לכבד את התואר הזה?

vinney

Well-known member
אבל מי מסמיך את האוניברסיטה?

מי מסמיך קהילה איך לקרוא לראשיה? למה אנחנו קוראים לבוש נשיא? הוא הרי לא נשיא בארץ, אפילו לא לפי החוק.

snift

New member
כי הוא ראש מדינה.

כמובן שמותר לנשיא המדינה לקרוא לכל אחד "רב", על זה אין ויכוח. גם ל"רב" עוזי משולם קראו "רב". הדיון הוא על השאלה האם הוא חייב לקרוא למישהו רב, או לא. העובדה שקהילה מסויימת נתנה למישהו תואר מסויים, אינה מחייבת את הנשיא. כאמור, הוא יכול להשתמש בו, אך הוא אינו חייב. למשל, הנשיא לא חייב להתיחס לראל (הוגה תורת הראלים) כאל "כבוד הנביא" למרות שאלו שמאמינים בו (ויש הרבה מאוד כאלו) מתיחסים אליו כך.

vinney

Well-known member
שום דבר לא מחייב אף אחד

אבל כשנשיא מחליט שלX הוא כן קורא רב ולY לא - זאת בעיה.

קצב אמר שהחילונים הם תינוקות שנשבו

ובכלל, כדי להגיע לנשיאות הוא נישק את היד של ''הרב'' כדורי.

snift

New member
ואני מסרב להתיחס ל"רב" עובדיה

כאל רב, ורק מוסיף את המילה בין גרשים על מנת שידעו למי הייחוס, אז מה? בתואר 'רב' אינו תואר שניתן על ידי מוסד מוכר של מדינות, אלא מוענק או נלקח על ידי אנשים פרטיים. העובדה שיש כאלו שחליטו שאדם זה או אחר הינו רב אינה מחייבת אך אחד, אפילו לא את אותם אנשים שהחליטו כך.

איתיet

New member
התואר רב הוא תואר מסמיך כמו "מורה"

צריך ללמוד לא מעט כדי לקבל תואר ויש אפילו סטאז`.

eitangn

New member
מדובר חברתית, לא משפטית

הנשיא קצב מסרב לכבד חלקים גדולים של העם היהודי. דעתו האישית אינה חשובה, הוא נשיא המדינה, תפקיד ייצוגי שאמור לפעול לקונצנזוס ואחדות בכל העם. אם לקהילות יהודיות יש מנהיג שבעיניהן הוא רב, על נשיא המדינה לכבד זאת ולפנות אליו בהתאם. התנהגותו של קצב רק מוכיחה למה אסור למנות רק, הרב לאו או אחר, לתפקיד נשיא המדינה.

snift

New member
אם אני אקים מועדון ואעמיד את עצמי

בראשו והתואר שלי יהיה "נשיא", האם זה מחייב את נשיא המדינה לפנות אלי בתואר זה? אם יהיו לי במועדון 700,000 חברים זה יחייב אותו? ואם התואר שבחרתי לעצמי הוא "חבר הכנסת", או "דוקטור" או אפילו "פרופסור", האם עדיין הנשיא מחוייב לפנות אלי כך. בפועל, לא רק שהוא לא מחוייב, אלא על כל אחד מהדברים הללו יעמידו אותי לדין על התחזות.

eitangn

New member
אתה עוד פעם מתקשקש פסאודו-משפטית

אם הנשיא היה נמנע לפנות בתואר רב לכל הרבנים, לרבות הרבנים הראשיים, הרב עובדיה והרב כדורי, לא היתה כל בעיה. המנעות מלכנות בתואר רב דווקא רב של קהילה מסויימת, כשהנשיא נותן כבוד לרבנים אחרים, זו פגיעה באחדות העם, ומתן העדפה לאמונה אישית על פני התנהגות ממלכתית.

למעלה