הנשיא קצב

איתיet

New member
איתן, חלאס להתקטנן

כמו שלהיות חילוני זה לא ההפך מלהיות דתי. נכון שאין חילוני-דתי, אבל חילונות אינה דת, היא תרבות. לא כל החילונים אתאיסטים ולא כל החילונים אוכלים שרצים.

eitangn

New member
נהפוך הוא !!!

"כמו שלהיות חילוני זה לא ההפך מלהיות דתי." - חילוני זה בדיוק ההפך מלהיות דתי. חילוני, מלשון חול ("המבדיל בין קודש לחול" - מתוך הברכות במוצאי שבת) - דבר שאין בו קדושה. זה מושג דתי בכלל, הבא לתאר את מי שאינו קשור לקדושה שבדת, לדעתם. דת היא סוג של אמונה, וקיימות אמונות נוספות, כמו האמונה באידאולוגיה ההומניסטית וביטוייה המעשי בדמוקרטיה. כל אמונה משתנה במהלך השנים. גם הדת היהודית השתנתה במשך השנים, וכל הטוען כי הדת ע"פ דרכו זו הדרך היחידה שהייתה מאז ומתמיד, אינו אלא טועה ומטעה. החרדים טוענים כך, והרי החרדיות נוצרה לפני כ-150-200 שנים, כתגובה לתנועת ההשכלה. כל הטוען דרכי היא היחידה ואין בלתה, אינו אלא מנסה להשליט דרכו על כלל העם היהודי. אין כל סיבה להסכים לזאת. זה שהזרם האורתודוכסי השתלט על כל המערך הדתי-ממשלתי, תוך ערבוב פסול של חוקי דת בחוקי המדינה, לא מקנה לו כל תוקף מוסר יותר מכל זרם אחר ביהדות. זו סתם כוחניות פוליטית.

eitangn

New member
בשנית - דעתך ודעת הנשיא לא רלונטיות

דעתך, ודעת הנשיא, על מיהם הרפורמים, אינה רלוונטית לעניין. מר קצב שיחשוב מה שהוא רוצה. נשיא המדינה חייב להתייחס בכבוד ובשיויוניות לכל קבוצה בעם היהודי. יש לזכור כי תפקיד הנשיא הוא ראש מדינה דמוקרטית וצריך לשקף את עקרונות הדמוקרטיה, ולא ראש מדינת הלכה.

איתיet

New member
מה הקשר להלכה?

מדינה קובעת את מאפייניה. כמדינת העם היהודי, אני תומך בהפרדת הדת מהפוליטיקה, אך אין לנתק מסורת ומורשת. אם דעתי אינה רלוונטית למרות טיעונים ענייניים, אתה מוזמן לשוחח עם עצמך. אתה מתלונן שקצב מתנכר לרפורמים ואתה עושה את אותו הדבר לאורתודוכסים.

vinney

Well-known member
סליחה, רפורמים לא יהודים?

אף אחד לא מתנכר לאורתודוקסים. אתה בא ואומר שלרפורמי אסור להקרא רב. למה? מי אתה שתגיד להם איך להקרא?

איתיet

New member
עכשיו נסה להתנסח בצורה בוגרת../images/Emo8.gif

אם אני אחליט שאני ראש ממשלה. האם אני ראש הממשלה? מי מכיר בי כראש הממשלה? אתה מעוניין להבחן בבגרות בספרות? למדת רק טולסטוי ומאיר שלו כי מבחינתך הם מייצגים את החומר שאתה מעוניין להבחן עליו בספרות, למרות שבבחינה אין צורך ללמוד מאיר שלו וטולסטוי, אלא שירת ביאליק ואבן-גבירול וש"י עגנון.

vinney

Well-known member
אבל הוא לא החליט לעצמו הרי../images/Emo13.gif

כמו שקצב לא החליט לעצמו, אתה לא החלטת לעצמך, גם הוא לא. הוא הוסמך על ידי גוף שמוסמך בקהילה שלו להסמיך אותו כרב. הוא רב בקהילה שלו. כשמדברים על קצב בוושינגטון, עדיין קוראים לו נשיא, למרות שהוא לא נשיא באמריקה. אז למה כשמדברים על רב רפורמי בארץ, לא צריך לקרוא לו רב, למרות שלפי מה ש"מקובל" בארץ - הוא לא? כי מאיפה שהוא בא - הוא כן!

איתיet

New member
שיגעת אותי

שהרפורמים והקונסרבטיביים יקראו לעצמם מצדי הסמכות הדתית בקהילה. ודרך אגב, הרפורמים והקונסרבטיביים רובם בארצות-הברית. הכינוי רב התקבע בתודעה כ"ראש קהילה דתית" בשנים האחרונות (כמו דוקטור לשם כבוד). תארים רבניים, מתוך ויקיפדיה (למרות שלעיתים יש לא מעט טעויות במקור, הערך כאן נכתב בצורה מקצועית). אל תשכח שהרפורמה והקונסרבטיביים יצרו זרמים חדשים לפני כ200-300 שנה מתוך היהדות האורתודוכסית. הם אינם מוסמכים לפסוק בענייני הלכה.

eitangn

New member
אתה סותר את עצמך

שאלת אותי: "מה הקשר להלכה" ואתה כותב: "הם אינם מוסמכים לפסוק בענייני הלכה." אתה כל הזמן מדבר על אלמנט פסאודו-משפטי/טכני, מיהו רב. מבלי להכנס לדיון בנושא, ויש הרבה מה לומר, זה לא חשוב. מה שחשוב הוא שהאדם הוא רב בעיני הקהילה שלו, קהילה בת מאות אלפי חברים, ועל הנשיא לכבד זאת.

snift

New member
ואתה (או החוק) אומרים שלי אסור

להקרא "עורך דין". למה? מי אתה שתגיד לי איך להקרא? בנוסף, כמובן שמותר להם להקרא "רב". אף אחד לא יעצור אותם על כך (שלא כמו אם אני אחליט להוסיף לשמי תואר עו"ד), אך העובדה שהם החליטו לעצמם שהם רבנים לא צריכה לחייב אף אחד אחר, כולל נשיא המדינה.

vinney

Well-known member
לא.

גם לא מה זה רב. לכן אני לא מבין את הטענה שלך. למה אתה לא יכול לקרוא לבן אדם שבקהילה שלו קבעו שהוא רב בתוארו?

snift

New member
מאותה סיבה שאני לא יכול לקרוא

פרופסור אם אני לא מכיר בסמכות נותן התואר. או יותר נכון, אני יכול, אבל זה לא אומר שאני חייב. אם מוסד להשכלה גבוהה מוכר נתן למישהו תואר, הרי שהתואר מחייב. אם מוסד להשכלה גבוהה לא מוכר נתן למישהו תואר, התואר מחייב פחות. אם סתם מישהו נתן למישהו תואר, הוא מחייב עוד פחות. הטענה שלי היא ברורה, בדיוק כפי שלא נהוד להתיחס לתואר פרופסור אם הוא ניתן על ידי מישהו שלא מכירים בזכותו להעניק תואר כזה (למרות שאין חוק שמגדיר למי מותר) כך לא נהוג לקרוא למישהו בתואר רב שהוענק לו על ידי מישהו שלא מוסמך להגדיר זאת.

vinney

Well-known member
זאת אומרת אתה לא תקרא

לפרופסור מMIT בתוארו, אבל כן לפרופסור מויצמן? נורא הגיוני, נורא אופייני. שניה, אני שוחט עוד כבש לפאר את שמך.

איתיet

New member
תעשה תואר באוניברסיטת לטביה

אתה יכול גם לקנות אותו בדרך ולדרוש שיקראו לך דוקטור.

vinney

Well-known member
אוניברסיטת לטביה הוסמכה לתת תואר

דוקטור, אתה יכול לאהוב את זה ויכול שלא. כמו שבלטביה לא יקבלו דוקטורים מאוניברסיטה העברית, האם זה מקובל עלייך?

למעלה