הנשיא קצב

איתיet

New member
מי קבע מהוא קו ממלכתי?

דווקא הסטטוס קוו משמר קו ממלכתי מימים ימימה. האם אני יכול להפוך מוסלמי רק משום שלמדתי את עיקרי הדת בלבד מבלי לומר את השהאדה שלוש פעמים בפני שני עדים?

eitangn

New member
דעתך, ודעת הנשיא, אינן רלוונטיות

מה דעתו של הנשיא על הרפורמים, או שלך, אינה ממין העניין. הרפורמים מהוים קבוצה גדולה ביהדות האמריקאית, ועל הנשיא לכבד אותה. "מי קבע מהוא קו ממלכתי?" - המציאות. "דווקא הסטטוס קוו משמר קו ממלכתי מימים ימימה" - אין כזה יצור, סטטוס קוו. זה רק מושג שהדתיים משתמשים כשהם העמדת חולשה בוויכוח. כיש להם כוח הם יעבירו כל חוק, ולעזאזל הסטטוס קוו. "האם אני יכול להפוך מוסלמי רק משום שלמדתי את עיקרי הדת בלבד מבלי לומר את השהאדה שלוש פעמים בפני שני עדים?" - הוא שאמרתי, דעתך, ודעת הנשיא, אינן רלוונטיות, הרפורמים מהוים קבוצה גדולה ביהדות האמריקאית, ועל הנשיא לכבד אותה.

איתיet

New member
הוא נשיא העם היהודי היושב בציון

למעט נסיונות נואשים למניעת התבוללות בקרב יהודי ארה"ב, היתרון היחיד של הרפורמה הוא נסיון לשמר מסורת יהודית. בחו"ל, העניין מתאים. בישראל התנהג כישראלי.

vinney

Well-known member
ואיך מתנהג ישראלי?

לא נותן כבוד לרבנים? או בוחר לאילו רבנים לתת כבוד ולאילו לא? האם ככה צריך להתנהג?

איתיet

New member
הם לא מוסמכים לרבנות

הכינוי רב הינו כינוי אורתודוכסי. הזכרתי זאת בתחילת השרשור. מחר תקרא לעצמך פרופסור, על דעת עצמך. זו התחזות כפי שהזכיר זאת אחד הגולשים לפני.

vinney

Well-known member
כן, אבל אם אוניברסיטה נתנה

לי תואר פרופסור? האם עצם זה שאת לא מכירה באוניברסיטה מספיק כדי שלא תכבדי את התואר שלי?

vinney

Well-known member
והם כן מוסמכים לרבנות.

לא על ידי אורתודוקסים? נכון, לא על ידי אורתודוקסים. על ידי רפורמים. אז מה?

איתיet

New member
תסמיך משפטן בראיית חשבון

צר לי, לא הולך. ואם משעשע אותך לקרוא לי בלשון נקבה, תעשה עם עצמך משהו...

vinney

Well-known member
אז למה שאני אקרא לקצב נשיא?

אני לא הסמכתי אותו לנשיא! הוא מתחזה! למה שאקרא לך איתי? לא הסמכתי אותך להקרא איתי! אתה מתחזה!

vinney

Well-known member
לך מותר, ולי אסור?

אתה מחליט שאתה קורא לרבנים אורתודוקסיים בתואר שלהם, ולרבנים רפורמיים לא. אז אני אקרא איתי רק למי אני רוצה, ולך לא. באותו ההגיון בדיוק.

איתיet

New member
חזרתי לפורום שלך אחרי חודשים...

עדיין מעניין כאן אני חייב לציין.

eitangn

New member
סליחה ???

האם יש מי שבסמכותו לקבוע כי הזרם האורתודוכסי הוא הנכון, וזרמים אחרים הינם שגויים? זה שהאורתודוכסים הצליחו להשתלט על מושג היהדות במדינת ישראל, בדרכים פוליטיות, לא אומר שזה הנכון ואין בילתו. הכינוי רב הינו יהודי, ולא רק אורתודוכסי. אמרו חז"ל: "עשה לך רב". כל אחד ואח בוחר את רבו. רק הערבוב המזיק של דת ומדינה יצר מעמד משפטי לרבנות. רב הוא ראש קהילה ע"פ בחירתה, ולא מינוי של אף אחד. אם קהילה יהודית כלשהי, הרפורמית בדיוננו, בחרה לה רב, אז הוא הרב שלה. לשום קהילה אחרת, האורתודוכסית בוויכוח זה, אין זכות לחלוק על בחירתה של קהילה כלשהי.

איתיet

New member
תפיסתך מעידה על חוסר בקיאות לצערי

מכיוון שהיהדות אינה מתחלקת ל3 זרמים. עד שלא התעוררה תנועת ההשכלה, לא היו זרמים רפורמים וקונסרבטיבים. אורתודוכסים הוא כינוי לאלה שלא הצטרפו לזרמים אלה.

vinney

Well-known member
רקע, שניה

אז היהדות מתחלקת ל3 זרמים או לא? כי מצד אחד אתה אומר שיש אורתודוקסים, רפורמים וקונסרבטיביים, מצד שני אתה טוען שאין 3 זרמים. אחרי שאני אמצא את ההגיון של סניפט, אתחיל לחפש את שלך...

eitangn

New member
חוסר הסכמה, לא חוסר בקיאות...

מה שאמרת נכון במידה מסויימת, אז מה? ומי שקבע שמה שהיה הוא שיהיה? עכשיו יש זרמים שונים, ולכל אחד מגיע כבוד שווה. ישן זה לא בהכרח נכון...

למעלה