הנקב בחוץ ו...בבית

מה שטוב

New member
ראי מה שכתבתי על הבן איש חי

ואאל"ט הוא מהעדה של בעלך, לא? יכול אולי לעזור לכם כשתפתחו את הנושא...

צימעס

New member
בקידוש? למה? ../images/Emo2.gif

את מכירה עוד בתים דתיים בהם עושים ככה?

פלגיה

New member
כן. אצל ההורים שלי

אבא שלי לא יגיד שום דבר שבקדושה (ברכה/תפילה/קידוש) ליד אישה שחלק מגופה מגולה. גם לא קצת שערות. הוא לא יבקש לצאת. הוא יחכה קצת, או יסתובב, או יעצום עיניים. אבל הרעיון ברור.

פלגיה

New member
אם לא מגולה בכלל - אז אין בעיה

(חוץ מגיסי שמביכה אותו עצם העובדה שמניקים, לא מה שרואים או לא רואים)

תּמר

New member
לפי ההלכה, זה לא ערווה

ולכן הוא יכול לקדש מולך כשאת מניקה וגם להתפלל (או להסתכל לצד השני, אם הוא מחמיר יותר ממה שצריך)

אם פי 3

New member
בבית - חפשי לחלוטין

הגמדון שלי אהב לינוק בישיבה עלי, כשהוא מזפזפ מצד לצד, ככה שגם אם במקור הייתי לבושה (לא תמיד, אבל קורה
) אז החולצה היתה מורמת לחלוטין, והחזיה פתוחה, ובשלבים מתקדמים כשכבר השתמשתי בחזיה רגילה, אז מורמת - בקיצור - חשוף בהחלט. בנזוגי והילדים (הבכורים שאפו ל-7) קיבלו את זה בטבעיות מרובה. בחוץ זה כמובן עולם אחר, ואם הוא רצה לינוק והייתי מוכנה להניק (וכשגדל, בניגוד לשנתיים הראשונות (פחות או יותר), זה כבר לא היה בכל מצב) הוא ידע שזה דורש תנוחת הנקה קלאסית, והסתרה מלאה.

אם פי 3

New member
אה, בנוכחות משפחה יותר רחבה

או בסביבה תומכת-הנקה אחרת (בפעוטון, למשל) אז מעין מצב ביניים, תלוי גם בנוכח ובמידת הנוחות שלי איתו. בד"כ לא חשיפה מלאה (אלא אם כן זו מישהי שממש נוח לי איתה), אבל גם לא הקפדה על כך שלא יחשף שום טפח (אלא אם כן זה מישהו שממש לא נוח לי איתו, או שאני יודעת שאותו זה יביך).

בבית בחופשיות גמורה

כמובן שלא מתכסה בפני בעלי - הוא כבר ראה הכל במילא... גם לפני המשפחה הקרובה אני לא מתכסה (הצד שלי, עם הצד של בעלי קצת פחות נוח לי) - כי אחותי וגיסותי הניקו יותר משנה (הלוואי וגם אני אצליח), ככה שכולם רגילים לתמונה הזו. כשאני מניקה במקום ציבורי אני לא עושה בדרך כלל מאמצים לכסות, אבל גם לא מנפנפת בציצים שלי בצורה בולטת מדי. שולפת, מצמידה, ובסוף "אורזת" חזרה - מה כבר רואים???

מאמינקה

New member
3 חלקים

בבית בחופשיות גמורה, הבעל משועשע איתי מהפוזות הלוליניות של הקטנצ'יק. גם באמבטיה בכיף. בחוץ - מעדיפה בישיבה, בהתחלה הנקתי עם סינר הנקה ואחרי שגדל בלי. עם קרובי משפחה - אם יש רק נשים לידן, ומכיוון שבעלי ואני ממשפחות דתיות, אם יש שם גברים אני מתחשבת ומניקה בחדר אחר כמקובל שם.

צימעס

New member
ליד הבעל אני מיניקה בדיוק כמו כשהוא

לא נמצא. לא שאלה בכלל! כך גם ליד רוב הנשים שאני מכירה. כשיש גברים אני משתדלת יותר, אבל גם זה - תלוי מי. ברוכה הבאה

ציפיק2

New member
ליד הבעל

ליד הבעל בחופשיות. יש לי בנים גדולים אז אני די מתכסה מולם לפי ההלכה מותר לקרוא קריאת שמע מול מניקה. לגבי קידוש יש לי את הבנים הגדולים אז ישבתי עם הגב

sael

New member
תשובה מעוד דתיה

בבית אני מניקה חופשי בלי לכסות, אלא אם כן יש אורחים אז אני שמה חיתול. מניקה גם כשבעלי מתפלל ליידי, כשהוא יונק לא רואים כלום, וגם ככה שבעלי מתפלל הוא לא ממש מסתכל. מחוץ לבית מניקה בכל מקום אבל עם חיתול. אם אני הולכת לבית של אנשים שאני חושבת שאולי יביך את הבעל שאניק שם ליידו אפילו אם אני מכוסה, אני שואלת קודם ואם זה באמת מפריע אני נכנסת לחדר.

ציפי ג

New member
אני מיניקה בכל מקום לפני כל אחד

כולל בתקיעות שופר בביכ"נ, כולל בקריאת מגילה, כולל בתור למקווה, כולל בקידוש. כמעט אף פעם לא רואים כלום. אם זה בעלי, גם לא אכפת לי שיראה. אם זה זרים, אז למה שארצה שיראו?

gudat

New member
איכשהו כשכותבת ככה דתיה...

זה עוד יותר מרשים אותי. אפשר כלכבוד (לך ולשאר המאמינות שכתבו בסגנון הזה)?...

a y a l u l a

New member
אני מניקה בכל מקום בלי להתכסות

אני לא מתערטלת בזמן ההנקה. סה"כ שולפת ציץ... ליד בעלי אני מניקה וזה הדבר הכי טבעי בעולם. ליד אבא שלי הרגשתי לא כ"כ נח בהתחלה אבל היום (כמעט שנה וחצי)אני כבר מניקה בחופשיות. ברחוב/מקומות ציבוריים אני מניקה חופשי בלי להתכסות כי לא רואים כלום, מקסימום חתיכת עור קטנטונת. ובתחילת דרכי כמניקה ניסיתי לשים חיתול טטרה אבל היונק שלי לא הסכים לשחק במחבואים. רק ליד אבא של בעלי לא נח לי אבל רק בגלל שלו זה לא נח. אז אני הולכת לחדר אחר. למרות שבליל הסדר הנקתי בשולחן ואף אחד לא שם לב...

לא משתמשת בכלום

הבת שלי היא החשובה וזה סך הכל אמצעי האכלה הכי טבעי שיש, חושפת ולא מתביישת.

למעלה