הנקב בחוץ ו...בבית

debby12

New member
מנהל
גמשלי הפך תומך.

הוא לקח את בילבי לבדיקת עיניים לפני שבועיים וחזר מזועזע/מבואס כי היה שם תינוק בן 3 ימים שלנגד עיניו עירבבו לו אבקת תמ"ל עם מים חמימים והיידה ארוחה... [כמובן שהוא לא אמר כלום - אבל הפתיע אותי שהוא שם לב בכלל. לפני שעבר סידרת חינוך אצלי הוא בחיים לא היה שם לב
]

ליcות

New member
בינתיים רב ההערות שקיבלתי היו

מגברים - חברים של הבעל למשל, בעלים של חברות, אבא שלי וכו'.. בעלי בעד הנקה בגלל שזה אמצעי ההרגעה האולטימטיבי עד היום (בחיסונים למשל, בכאבי שיניים..) וכמובן בגלל הצד הבריאותי שעליו אין עוררין, הוא לא בעדה מתוך עצלנות! ואגב - הגודש והטפטופים עוברים אחרי כמה שבועות, היתרונות לא..

yoyo10

New member
עוברים למי ../images/Emo35.gif

אני לפעמים מטפטפת ויש לי גם גושים מידי פעם 9 חודשים אחרי לידה

מה שטוב

New member
יש לי בן קצת גדול

בן שבע. לידו אני משתדלת להיות יחסית מכוסה (לא חיתול או משהו, סתם חולצה שמכסה את הרוב). חוצמיזה - לא אכפת לי. לאחרונה מכסה קצת יותר, כי אחרת היונק תופס וצובט אותי.

T noki

New member
פורום שמרני? תלוי למה את קוראת שמרן

לגבי גלרית תמונות הנקה - יש כאלו שמפרסמות פה תמונות הנקה מקסימות (ראית את נועה עם התאומים? מקסים), ויש כאלו שלא, לבחירת כל גולשת. זו לו מדיניות הצניעות של הפורום, שאין גלרית תמונות, אפשר למצוא תמונות אם עושים חיפוש. מה הכוונה יש יותר פתיחות בפורומים באנגלית? כי פתיחות לנושאי דיון מגוונים יש פה, וגם ציבור גולשות מאד מגוון, הכולל באמת את כל שכבות האוכלוסיה, דתיות וחילוניות, צעירות, מבוגרות יותר, סטריטיות ולא. ולשאלותייך - אני אישית למתכסה בבית, אבל בד"כ גם לא מניקה ערומה. כמו שאני (עם בגדים/פיג'מה) שולפת ציץ ומניקה. הבעל לא מגיב - זה קורה המון פעמים ביום
גם הילד הקטן לא מתרגש (זאת אומרת , הגדול). למה שאתכסה בבית? זה לא נוח לי או ליונקת.

gudat

New member
טוב, זאת היתה דוגמא קיצונית!!!

וברור שבדר"כ גם אני לא מניקה ערומה
, גם ככה אין זמן לכלום, אז עוד להוריד בגדים ולהתלבש אח"כ?? הדיון פה הולך בגללי למקומות מוזרים, אז מבהירה- התכוונתי שאין מצב להתכסות בפני הבעל (או הבן הבכור, כי לא נראה לי בינתיים שזה מפריע לו), והדוגמא אמנם לא דמיונית, אבל ממש לא יומיומית... אגב, יש לי אחיין מתבגר ולידו אני ממש נמנעת מלהניק. אפילו לחבק אותו אני כבר לא בטוחה שאפשר...

אם פי 3

New member
אגב, הכי הכי כיף להניק

בעיני, כשהתינוק ערום לגמרי ואמא ערומה לגמרי (טוב, לפחות כל החלק העליון) - במקלחת או בהזדמנות אחרת. משהו במגע שונה כשאין בכלל בגדים, וזה כיף גדול. כשהוא היה פצפון, הייתי מייצרת הזדמנויות כאלה.

סליחה, אבל הכי הכי כיף להניק

כשיש דלקת, מהצד המודלק (כן, אני יודעת שאני נשמעת סוטה). אין אין אין הנקה שתשווה לזה!!!
(לא שאני ממליצה למישהי לנסות, אבל אם כבר מגיעים למצב לפחות להנות ממנו...)

הילהל

New member
את חייבת להסביר את זה

כי אני ממש מתייסרת עכשיו מהנקות מהשד המודלק. מה כיף בזה?

כשהיו לי דלקות,

בכל יניקה שלו ממש הרגשתי הקלה בכאב. נכון שכל מגע - אפילו מגע קל - היה נורא כואב, אבל היניקות עצמן ממש הקלו.

T noki

New member
אם לא הובנתי נכון - אין לי שום בעיה

עם הנקה בעירום, כשעשיתי עם הקטנה אמבטיה אני והיא יחד היא ינקה בכיף, פשוט ההזדמנויות להיות ערומה לגמרי לא ממש נקרות בדרכי לאחרונה

tovim

New member
אני לא נוטה להיחשפות בכל מקרה

מניקה בבית בחופשיות רבה אבל לא מתערטלת. פשוט מניקה. אין לי בעיה שבעלי יראה אותי בכל צורה ואופן אבל במילא אני לא רואה סיבה להתפשט לצורך הנקה. מה שכן, השבת הוא ביקש ממני ללכת לחדר להניק כשהוא עשה קידוש. התעצבנתי והתבאסתי אבל הלכתי... גם כשבעלי מתפלל בבית אני לא אשב ואניק מולו. אבל בגדול, בבית אני חופשיה הרבה יותר מבחוץ או אצל אנשים אחרים.

שירהאמא

New member
כל הכבוד והאם זה קשור לדת

דבר ראשון אני רוצה להגיד שאני מתפעלת בחיוב מהמהירות של התגובות פה.ממש כיף! דבר נוסף ,בעקבות התובה שלך התחלתי לחשוף האם החשיפה בפני הבעל קשורה לכך שהאשה דתיה.אשמח התייחסות גם לזה

מה שטוב

New member
לא בהכרח

כעיקרון - אין שום בעיה דתית להניק בפני הבעל. הבעיה היחידה שעשויה להיות היא בזמן שהאישה נידה. וגם זה לא לדעת כולם. בפסיקה הספרדית למשל, לא רואים גם בזה בעיה. אאל"ט הבן איש חי כתב שכשהאישה מניקה "דדיה הרי הן כידיה ורגליה" (בהקשר של בעל ואישה, לא זרים). אין בעיה להתפלל או לברך או לקדש בזמן הנקה (בתנאי כמובן שהאישה לא חשופה). לא כל-כך מבינה מה הפריע לבעל של טובים בזה שתהיה בזמן הקידוש בחדר. לעניות דעתי, אין בכך שום בעיה הלכתית. אבל תשאלי אותה (או אותו). אני אישית - מניקה חופשי. לא מתפשטת, וגם לא מתחבאת. מניחה שזה גם עניין אישי וזוגי, וקשור בסוג האינטימיות שיש בין בני הזוג.

ornak

New member
ושוב סליחה לכל הדתיות

נראה לי לא הגיוני שתהיה איזושהיא הגבלה דתית להנקה. אבל, שוב, אין הרבה קשר בין דת להיגיון. "ברוך שעשתני חילונית" (משפט עם סתירה פנימית)

tovim

New member
הפריע ברמה הקונספטואלית

לא נערך על זה דיון הלכתי סביב שולחן השבת. זה מתחבר לזה שמפריע לו שאני מניקה בנוכחות בני משפחה קרובים (בבית הורי/הוריו) ואפילו עם הגב לקהל שלא רואים כלום. אולי אני צריכה לפתוח איתו את הסוגיה.

tovim

New member
מעידה רק על עצמי

שאני מניקה ליד בעלי גם בזמן שאני נידה. בעקרון בזמן הנידה אסור להיחשף בפני הבעל ובכל זאת ההנקה אינה היחשפות בעיני. זו פונקציה שונה לחלוטין של השד. אני לא יודעת אם ברמה ההלכתית זה בסדר ולכן אני לא עונה לך באופן גורף. אולי יענו כאן צדיקות ידעניות יותר.

לא רק בעיניך.

מהמדריכה שלימדה אותנו למדתי שההנקה אינה חשיפה גם בזמן שאת נידה (כי זו "חשיפה" פונקיונלית" ולא לשום ענין אחר. אני מניקה בבית בכל מקום ובכל סיטואציה, וכשקטנטנ' היתה בת חודש והיינו במלון בשבועות, הנקתי אותה בחדר האוכל, תוך כדי קידוש...

למעלה