תגובה
"הוא הגיבור הראשי ומן הסתם שיהיו לו הכי הרבה כוחות" - אז גם בעולם של הסדרה הוא הגיבור הראשי? אני לא מבינה את זה.. בגלל שהוא הראשי יש לו 50 כוחות? מכל הנפילים? דווקא לילד בן 17 יש כ'כ הרבה כוחות, למרות שהוא נפיל ככל הנפילים? יכול להיות שפיספסתי חלק כי פסספסתי הרבה פרקים, אבל מנקודת המבט שלי בינתיים לצורי אין משהו שונה מכל הנפילים ובכל זאת לו יש כלכך הרבה כוחות מול נפילים שלכל אחד מהם יש כוח אחד. קודם ניסחתי את זה יותר טוב, אבל התגובה נמקחה לי לפני שהספקתי לשלוח אז מקווה שהבנת . הדגשת הכוחות היא משלוש סיבות: א. צורי הוא שחקן ודמות ראשית ב'נפילים', אז מן הסתם זה פועל יוצא. ב. צורי הוא לא כמו שאר הנפילים. רק הוא יכול להפעיל את החללית, רק הגז של החללית לא מחרפן אותו, וכן - הוא נברא עם יכולות על מדהימות שמספרן רב. הגיל שלו לא קשור. הגיל הוא לא מדד לכלום. צורי שונה מאוד מכל הנפילים. ג. צורי נפיל טובה מול נפילים רבים, מתקשר קצת ל- א'. הייתי אומר ש-א' ו-ג' הם במסגרת הז'אנר, אי אפשר להתעלם מזה. לגבי שאר הנפילים - זה שיש להם פחות כוחות לא אומר שהן לא שימושיים. ברוב הכוחות שלו, צורי לא משתמש בהם. רק בריצה המהירה ובמכה המיוחדת שלו, ואולי טלקינזיס (רק בשביל להרשים) - ממש לא, ושוב - הוא לא ניצח לגמרי לבד את כל הנפילים, אז אני לא מסכים בנוגע לזה. מבחינתי זה ממש ברור ומובן - העובדה הזו. "לגבי שגיאות דקדוק, לא מצאתי שגיאה אחת מאז תחילת הסדרה חוץ מ"המשטרה מוסרים" ואני עדיין רוצה לברר אם זה הגיוני. איפה מצאת שגיאות דקדוק?" - מודה, אני אישית לא מצאתי, ראיתי לפי ביקורת - אז אם לא מצאת באופן אישי, זו דעה או קביעה? "גרמה לי לתחושת קבס. אני לא רוצה להישמע כמו מורה (ובמקרה דנן, כפי שתבינו בהמשך, 'להישמע כמו מורה', זה ממש גרוע), אבל זה לא ביטוי בעברית. היו אומרים, "הלך עלינו", לא היתה לי בעיה. אבל "אנחנו היסטוריה"? הרגעתי את עצמי שזה רק פרומו והוא ודאי לא נכתב על ידי תסריטאי הסדרה כי אם על ידי מחלקת הפרומו של יס. כשהכנסתי את הדיסק ל-DVD, עדיין הייתי אופטימי והאמנתי שאני עומד לצפות בסדרה בשפה העברית, שאולי גם תהיה טובה. זה רק לפי הפרומו. למרבה הצער, טעיתי. "הנפילים" לא כתובה בעברית. היא לא נשמעת כמו עברית. כשדמות אומרת "לקחת את העבודה", היא לא מדברת עברית. היא מדברת אינגלוזית. כשהדמות הזו היא של מורה אידיאליסט, זה כבר ממש צורם. וזאת רק דוגמה אחת מני רבות בדיאלוגים של "הנפילים", סדרה שכתובה כאילו תורגמה - ולא בהצלחה רבה - מתסריט באנגלית. " למה שלא יהיה כתוב כאן (לא ממש הבנתי למרות שאני זוכר שקראתי את זה באחת מהביקורות) - לא קוראים שגיאות דקדוק. התסריטאים בחרו להשתמש ב"אנחנו היסטוריה" (רק לדוגמא) לעומת "הלך עלינו", כחלק מהאופי של הדמויות - סלנג מול מליצי, נאור מול ישן. ולזה הכוונה - המורה האידיאליסט, אבא של צורי, תמיד נשמע סוג של פלצן, אבל לא קטנוני או מפריע. זה משתלב עם האופי שלו והעובדה שהוא מוציא מפיו דברי חכמה, ונמצא שם כשצריך. בכל מקרה, לא ראו אותו בהרבה פרקים בזמן האחרון. לגבי "דוגמא אחת מיני רבות", הביקורת הזו נכתבה על הפרק הראשון בלבד (או על בין פרק אחד לשניים, שלושה) - והיא לא מדד ולא הוכחה לכלום. זו דעתו של הכותב, הרי זו 'ביקורת', מה שנקרא. מבחינת המבקר - המלים האלו לא מתאימות לסדרה, אבל מי מחליט יותר טוב מהתסריטאים? ועוד דבר שהוא הכי חשוב בכל הרעיון - המבקר או שבאמת ובתמים לא אהב את הסדרה או הפרק/ים הראשון/ים או שהוא לא אהב ולא מוכן לתת הזדמנות או שהוא ממש רוצה לצאת נגד הסדרה שבעיניו דווקא כן יכולה להיות טובה, איכותית, מוצלחת ובעלת פוטנציאל לכל מה שכתבתי, ולכן הוא מנסה להדגים את האכזבה או האיכות של הסדרה/הפרקים מתוך ה"עלבון" שבדיאלוגים, משהו שאני לא רואה. הדיאלוגים חכמים בחלקם - לפי מה שצריך, זורמים ברובם, מתאימים לרוח העלילה, לאופי הדמויות והמידע והמסר עוברים בדיוק. אם יש לך דוגמאות ספציפיות אני אשמח, ובכל זאת - זו דעתך ודעת המבקר, אני מקבל את זה. למרות ששוב, נדמה לי שזו סתם ביקורת שאפילו לא התייחסה לפרט אחד מהעלילה או מהרעיונות שהוצגו. עדיף שלא יהיו לסדרה כאלו צופים. (הכוונה למבקר) הרעיון של הזמן עם אביגייל בהחלט מגניב, לא אמרתי שלא, אבל מגניב לפרק אחד. לא לשניים, לדעתי זה לאמ תאים. והקטע עם הפיצוץ, אם הוא באמת היה קורה, התסריטאים היו יכולים לקחת את העלילה למקומות אחרים ובכך למחוק את המחזוריות המעייפות{שוב, לדעתי} של נפיל עם כוח חדש בא צורי עוצר אותו וכ'ו וכו'.. המחזוריות היא החוקיות, והיא מכוונת. בלעדיה אין סדרה. אני עדיין מזכיר ש15 הפרקים הראשונים היו מבוא, 5 הפרקים שאח"כ השלימו דברים, הזכירו, הדגימו והראו את הנפיל הראשון והשני, אח"כ במשך 10 פרקים הביאו נפילים אחרים, מה רע בזה? יכול להיות שיש דרכים חלופיות, אבל לא גרימת הפיצוץ בסופו של דבר (לטענתך) הוא מה שיכול להביא להפסקת המחזוריות. זו דעת התסריטאים, החוקיות היא מה שמחזיקה את "גוף העלילה", האמצע של העונה הזו, ואני מאוד נהנה באופן אישי ולא רואה בזה רע. הרעיון של אביגייל היה מעניין ועם זאת מעייף ומתיש = עד מעצבן, וזו הייתה מטרת התסריטאים, ולכן אחרי ששמענו את קול השעון שצורי דרך עליו, הייתה אנחת רווחה, של "סוף סוף" זה נגמר. אחרי הפיצוץ, אני עדיין לא רואה איך ניתן להמשיך את הקו הזה. הם במקלטים האטומיים ו? מה עושים? זה כל היופי. המתח הזה שהיה לשווא, הפרק המורט- עצבים שהצליח למתוח ולעניין את כולנו גם אחרי שידוע לנו שאביגייל החזירה את הזמן. אני אישית לא חשבתי באותו הרגע של הפיצוץ על מה הם הולכים לעשות, המוח פשוט לא חושב. אבל אביגייל ושעון היו דרכים מצוינות כדי לפתור את הבעיה. הפרק שבו אביגייל החזירה שוב ושוב את הזמן לאחור היה מיוחד בעיניי, הרבה יותר יפה מהרבה פרקים שהיו, אבל שוב - אני לגמרי מבין ויכול להסכים איתך שזה מעייף ועם זאת נחמד בפני עצמו וגם שהחוקיות עצמה יכולה לייאש, אבל נחכה ונראה מה יהיה. הנפילים זה כל היופי.