המשך
ולדעתי הדמיון של הנפילים לסדרות אחרות הוא דיי בולט, מעבר ל"השראה". אני יודעת שזה קשה להיות מקורי, ואולי גם "גיבורים" ו"השמינייה" העתיקו- אבל אם כן, הם עשו את זה מאוד כמו שצריך, כי אין לי מושג ממה הם העתיקו ואיך. לעומת זאת "הנפילים" נראים כמו הילד של שניהם. שענית פסיכופטית חכמה, אחד עם מלא כוחות, אחד שמנסה לשנות את העולם [כמו נח ואמא של פיטר], ועוד ועוד. OK, זה באמת כבר ... מוזר. לא ידוע לך ממה "גיבורים" ו"השמיניה" העתיקו? זה מה שאומר שהם עשו את זה כמו שצריך? כלומר - העתיקו כמו שצריך? לקחו השראה כמו שצריך? קשה להיות מקוריים ויוצרי 'הנפילים' עומדים בזה בשיא הכבוד ומעל ומעבר. דברים כאלה לא מתחילים רק ממקוריות ועניין (שיש בשפע - וכלל העתקה) בעלילה, זה גם בצילום, במשחק, בדמויות, ביימוי. דרך אגב - טד"י הפקות, רובי דואניאס וחן קלימן היו שותפים ללא כל ספק בהפקת ויצירת "השמיניה", והם כעת היוצרים הראשיים ובעלי הזכויות על "הנפילים", ממש ככה (כמו גיורא חמיצר על 'השמיניה' + כל התוספות), מן הסתם שיהיו קווי דמיון, מן הסתם שבז'אנר הזה יהיו דברים דומים, אבל 'השמיניה' לא דומה בתכלית ל'הנפילים' ולהיפך. 'השמיניה' ו'הנפילים' כ"כ שונות, כך ש'הנפילים' לא העתיקה משום מקום. ההעתקה כביכול מתבטאת בז'אנר עצמו - ברעיון, ומכאן כולם חושבים שזה "מועתק". זאת עובדה ש'גיבורים' היא לא הראשונה שלקחה ועשתה עם הז'אנר משהו, והיוצרים אמרו שהם לקחו השראה. זה ברור. זה כמו ש'בטיפול' הישראלית לדוגמא - לוקחת השראה לא מסדרות אחרות - אלא מהחיים עצמם, מעולם הפסיכולוגיה, מחוקים, מערכים, מנורמות - זה כמעט אותו הדבר. רובי וחן עשו משהו שאפשר קודם- כל להנות ממנו, אני לא רואה כאן שום העתקה. אז עניין הכוחות מועתק, אז? תראי לי סדרה אחת (ולא המד"ב הראשונה בעולם) שעשתה הכול כמו שצריך עם שיא המקוריות שיש? (וגם לא המד"ב השנייה) המקוריות מתבטאת בהמון דרכים, גם אצל השחקנים שחלקם מבריקים בעיניי. ועכשיו קראתי את השורה השנייה, נוח מנסה לשנות את כל העולם? OK, אני לא צופה בסדרות מחו"ל, אבל אני אשמח אם תתני לי שם של סדרה (ברצינות) שאחת מדמויות המפתח (מהמשניות, כמובן) שרוצה להשתלט על כל העולם בדרך של שליטה על חללית שצופה על כדור הארץ. אני באמת רוצה לדעת ואולי אני אעמיק. השענית הפסיכופטית... שוב, אולי הדמות עצמה היא רעיון שנלקח, אולי נבנה במוחם של היוצרים, אבל תסכימי איתי שרעיון שנבנה במח היוצרים הוא מעבר להעתקה. קשה לי להסביר... אם הם חשבו על משהו שהוא מעבר, הם היו יכולים להוסיף הרבה ולחשוב מחדש על הדמות כאילו לא המציאו אותה בכלל. והשענית ב'נפילים' לא סתם פסיכופטית, עובדה שהיא גררה אחרייה הזדהות מסוימת, ולא רק אני הרגשתי עצב כשהיא מתה. זה היה מוזר כזה, את צריכה לראות. בנוסף ובנפרד - הוסיפו לה הרבה גוונים, היא לא נטו "שענית פסיכופטית" וזה כל היופי והייחודיות. שבמסגרת מה שנקרא הכמ"ג - שהוא לגמרי המצאה של היוצרים (אולי בהשראת הקמ"ג - הקריה למחקר גרעיני, יש מקום כזה בדרום הארץ) - יוצרים את הדמויות הללו. שבאה לשים פצצה, שבאה להשתלט, שכל הזמן עוצרים אותה, וכל הזמן מחזירה את הזמן לאחורה וגורמת לעיוותי זמן. אני בטוח שבספקה הזו (שרשמתי) אין משהו שמועתק אחד-לאחד, או משהוים ביחד. וכמו שאמרתי- סדרה צריכה להיות הגיונית בתוך העולם של עצמה: הם לא עושים את הדברים אמינים בכלל. נגיד שצורי, בגלל היותו נפיל, יכול לשרוד חצי שעה בתוך גוש קרח (דבר כזה גרה גם להונים ב"מולאן" ועל זה הבלגתי)- אבל לא קר לו? הוא לא אמור להיות קצת רטוב? קצת לרעוד מקור? משהו שייתן סימן שהוא כרגע היה בתוך גוש קרח?! אני זוכר בפירוש שאת הקטע שצורי יוצא מתוך החללית, הוא יוצא בסדר גמור אבל זה היה נראה כמו קטע חתוך ולא קשור, של אחריי הרבה זמן. מהרגע שהוא אמר להם בפודים "אני אנסה להפשיר את עצמי" ואז הוא יצא - מאיפה לך שעד שהוא לא לגמרי הפשיר והסיר את כל הקרח כבר לא היה לו קר? נניח והוא הפשיר - צריך להעלות את טמפרטורת הגוף (חום הגוף) כדי להפשיר, ואפשר להעלות טיעון שאומר מנגד שההפשרה והחום גרמו למים להתאדות. אחרי זמן ממושך בקרח והשפרה מייגעת כבר לא היה לו קר. נכון שזה נשמע לא הגיוני, אבל זה במסגרת העולם של הסדרה. דווקא כחלק מהיותו נפיל הוא יכול לא לא רק לשרוד את זה, אלא לצאת בלי שום סימן לקור. יכול להיות שהוא יצא מתא- הלימוד רק אחריי כמו שעות מהסצינה האחרונה שהראו, או כמה שעות אחריי שהוא אמר "אני אנסה להפשיר את עצמי" לחלוטין, עד שהמים שנספגו התאדו/לא התאדו, ועד שכבר לא היה לו קר. הטיעון משתלב היטב עם הרבה דברים אחרים מכיוון שבסדרה הזו לכאורה "חותכים" קטעים, לדוגמא - הנשיקה בין צורי ועדי, לא הראו מה קרה אח"כ. או - נוח (ואסף) משכנעים את שאול השורף להצטרף אליהם - ולא רואים את החלק הזה. עם זה אני דווקא נוטה להסכים, למרות שחשוב לי להסביר שזה לא-לא הגיוני, אם את מבינה למה הכוונה שלי.