הנפילים- לא משהו.

Nizan 16

New member
../images/Emo115.gifלדעתי בכלל לא אמרו "המשטרה מוסרים"

אלא "במשטרה מוסרים" (כנראה לא שמעתם טוב, או שהיא דיברה לא ברור), ואז זה הגיוני במבחינת המשמעות של משפט סתמי. ובנוגע לכוח הטלקינזיס, זה פשוט יהיה לא הגיוני להשתמש בו. מה אתם מצפים שהוא יעיף חפצים של הכמ"ג? ואז שלומי יתעצבן עליו. ובכלל הכוח הזה דורש ריכוז ומחשבה וזה די קשה במצבי לחץ עדיף להשתמש בכוח המהירות שהוא פועל הרבה יותר מהר. תאמינו לי שאם הוא היה משתמש בטלקינזיס אז הייתם אומרים "איזה מטומטם זה למה הוא לא השתמש בכוח המהירות?!", ככה זה, צריך לחשוב על שני הצדדים.

ילד רע 16

New member
../images/Emo45.gif אבל שוב, קראת מה שכתבתי?

זה איש הגומי. אין מצב בעולם שאפשר לפגוע בו. אם יריות (קליעים) עוברים דרכו, גם לזרוק אותו על הקיר, להעיף אותו ולהעיף עליו חפצים לא יעזרו. הדבר השני הוא הסדר בכמ"ג - זה לא הכרחי לא רצוי ולא צריך לעשות כזה בלגאן. חלק ממצב לחץ ופאניקה. צורי בינתיים ניצח כמעט את כולם לבדו ופתאום מגיע מישהו מאיים ומפחיד שיכול לעשות הכול בלי להפגע. הוא ישר חשב על ריצה ומכה חזקה, לעומת טלקינזיס שדורש הרבה ריכוז ומחשבה (כמו שאמרת), אבל בכללי - יש עוד הערות בביקורת של מחברת ההודעה שאני לא מסכים איתן ולא מקבל אותן, אבל זו זכותה וזו דעתה. אני בכל זאת עדיין חושב שזה ממש שולי ולא חשוב. והלוואי שאילו יהיו ה"בעיות" היחידות שיש לכל סדרה אחרת. ובתרגום רשום "המשטרה מוסרים", אני אבדוק שוב היום, למרות שאני עדיין בטוח שאמרו "המשטרה" ולא "במשטרה".

Billy Shirs

New member
ראית פעם "מכושפות"?

"גיבורים"? "אקסמן"? יש כל כך הרבה דברים שאפשר לעשות בכח טלקניזס. זה אחד הכוחות הכי מועילים. כן, גם מהירות זה מועיל, אבל בקרב נגד אנשים, לפעמים זה יותר יעיל לגרום להם לאבד את ההכרה ע"י הטחה נגד קיר או להעיף עליהם שולחן. ולי אישית נראה שלשלומי לא היה אכפת לאבד איזה שולחן, כיסא, משקולת, ווטאבר בשביל הצלת הכמ"ג. יש פעמים שהיה עדיף לו להשתמש במהירות, כמו נגד אסף, אבל יש גם פעמים שפשוט עדיף טלקניזס. כמו בקרב נגד שמואלי- נכון שצורי לא ראה אותו, אבל כששמואלי תפס אותו באחיזת נעילה הזו, צורי היה יכול להעיף אותו כי הוא ידע איפה הוא נמצא.

ילד רע 16

New member
התשובה (או מה שזה לא יהיה) נמצאת בגוף

השאלה. ערן שמואלי (הרואה ואינו נראה) תפס אותו באחיזת נעילה, איך הוא בדיוק יכול לחשוב ולהתרכז? איך הוא יכול להעיף אותו ממנו? אני חושב שגם בפני עצמו - לטלקינזיס יש הגבלה, כי כשמישהו תופס אותך זה לא בדיוק... עובד. לא מבין בזה כ"כ ולא יודע, אבל בעיניי זה שולי. כבר דברנו על מצב של לחץ ופאניקה - של "לא יודע מה לעשות", את מתעלמת מזה? דבר נוסף הוא, ליוצרים בטוח עבר בראש - "באיזה כח נשתמש הפעם?" אבל מה שיפה בעיניי הוא שדווקא משום שפרק קודם הוא וליאה דברו שהם תמיד יהיו לצידו והוא טען שהוא ממש לבד בכל המלחמה וכל זה אחריותו וזה כבד מידי, ופרק אחריי - עם הרואה ואינו נראה (או כמה פרקים אחריי) ליאה מצילה את המצב כשהיא גורם חיצוני ללא- כוחות, היא לא נפילה והיא משתמשת בכלי פשוט כדי להציל את המצב. כשהוא תפס את צורי היא לא יכול היה לדבר, לראות אותו, לתפוס אותו, לחשוב על משהו. את יודעת, גם לדמויות יש הגיון פנימי. אחרי הכל, בכל עלילה - הכי מופרכת שתהיה ובכל רעיון הכי הזוי, הדמות צריכה לשמור על ההגיון הכללי, ההגיון האישי - שלה וזה מה שבונה את ההגיון הפנימי. והרעיון הזה היה יפה מאוד. חוץ מזה, לא נשארו עוד דוגמאות שהוא הצטרך להשתמש בטלקינזיס או משהו כזה. (אולי זה פשוט לא קפץ לו לראש?) וחוץ מזה - במקום לראות את היופי, את הייחודיות (שצורי לא עושה הכול לבד וגם הוא לא כל- יכול) מסתכלים רק על השלילי - מה אפשר היה לעשות אחרת. ואז היו טוענים - "הייתי רוצה לראות פעם אחת מישהו אחר עושה משהו בשביל צורי, ושצורי לא תמיד מנצח את הרעים", כי זה מה שיוצר את הבנאליות הזאת, וכאן שוברים את זה.

Billy Shirs

New member
תשמע

במצבים קשים צורי הרבה פעמים יודע מה לעשות וחושב יופי על תוכנית אסטרטגית- כמו שהוא חשב על לשחרר את שאול, להוביל את הקוסם לפוד, לשנות את הרכב החמצן בחללית עם קרן. עושה רושם שהוא יכול לחשוב ולהתרכז תמיד. זה שליאה הצילה אותו זה נחמד, לא יותר. וכשמשהו לא יוצא טוב, מתחילים לשאול מה היו עושים אחרת. אם תשים לב, אני מתלוננת רק על דברים שצורי עשה ושאפשר היה לעשות אחרת טוב מאוד, ולא על הפעולות של שלומי, אסף, מאוד וכו' שלדעתי פועלים נהדר ולא הייתי מחליפה בשביל כלום.

ילד רע 16

New member
...

בהרבה מצבים צורי מציל את המצב וברוב המקרים זה גם מיזמתו, מחשבה שלו, פעולות שלו. בחלק מן המקרים (והיו הרבה כאלה) גם שוקי ושלומי מתערבים. צורי יכול לחשוב על תכנית תמיד, אבל לא מיד. צורי לא ציפה שהרואה ואינו נראה יתפוס אותו באחיזה כזו, הוא אפילו לא יכול להשתחרר, הדבר הראשון שעבר לו ברגע הוא "איה. כואב לי. מה עושים? זה הוא. הוא משתלט!" על מה הוא עוד יכול לחשוב? זה כמו שתגידי שבנאדם יכול לחשוב על אלף ואחת דברים בו זמנית, כשקורה משהו קריטי. "לשחרר את שאול" הוא עשה לא במצב של לחץ, הוא ציפה לוויכוח בינו לבין עמית שכבר היה בחללית, עמית כבר היה שם, ישב שם, תכנן את התוכניות ויכול להיות שגם בלי לשחרר את שאול הוא היה מצליח, (הוא גם יכול לרוץ מהר ולהתחמק מיריות, אז אני משער שגם מקרח). לגבי הקוסמים (הוקוס = יואל) לא הוא שתכנן את התכנית הזו, אלא יובל שבנה בפודים את ההדמייה של החללית המדומה והלא- מציאותית, וביחד עם שלומי ומאור הוא כבר ידע מה לעשות. זה לא קשור לטלקינזיס ולא קשור למצב שבו צריך לחשוב. לגבי הרכב החמצן בחללית - שוב, זה פועל על אותו עקרון. את יודעת מה? נניח שאת צודקת, ונניח שהוא באמת יכול לחשוב מיד ותמיד על כל דבר ולהתרכז. אולי הוא פשוט לא חשב על זה? אולי זה לא עלה לא בראש? אולי היוצרים כיוונו את זה בכוונה למטרה מסויימת? נניח שהוא באמת היה משתמש בטלקינזיס נגד 'הרואה ואינו נראה', הוא היה מביס אותו גם בלי ליאה, נכון? אז מה העניין של ליאה התערבה הפריע? זה היה יותר מנחמד, זה לא רק "ליאה וצורי", זה הרעיון ותאמיני לי שאם צורי היה יכול להביס בעצמו מי שהוא רוצה היו מתעצבנים ומפקפקים, כי אין כאן הגיון - גם הוא לא כל- יכול, ואם יש מצב שהוא כל- יכול זה לא שווה, כי הסדרה תהיה צפוייה וידועה מראש, למרות שגם בלי זה סדרה מסוג זה היא צפויה - כי היא לא יכולה לחרוג מהז'אנר, פשוט לא - אבל מה שמעניין הוא האקשן, המתח והעניין שבפרקים - בין לבין. ונכון, כשמשהו לא יוצא טוב חושבים על דרכים אחרות לא לפניי שאומרים שזה לא טוב. ואת לא הסברת מה לא טוב, את ישר הסברת מה היה אפשר לעשות אחרת. הסברת רק בחלק מהמקרים. לדוגמא: העובדה שצורי לא השתמש בטלקינזיס נגד 'איש הגומי', מה לא בסדר בזה? העובדה שליאה עזרה לצורי נגד 'הרואה ואינו נראה' - היא אפילו נחמדה בעינייך, אז מה לא בסדר? למה זה לא טוב שבא נפיל חדש בצורה מעניינת כל פעם ולא-לגמרי-שבלונית-וקבועה - מה זה הורס? אני מכבד את דעתך אבל לא מסכים איתה, ואני גם לא מנסה להטיף אלא רק להראות לך שיש אופצייה לכיוון אחר, שזה לא לגמרי נכון מה שאת אומרת, וגם לא מה שאני אומר. כי זו דעתי, ואין צודק או לא. עובדה (ובאמת באמת) שלא הרגשתי עד עכשיו משהו חסר, אני חושב שהרעיונות וההברקות הקטנות גאוניים, שהסדרה מעולה במסגרת הז'אנר שלה (זה ברור לך שאי אפשר לפרוץ ולעשות משהו מעבר?), אולי זה כי ציפית למשהו אחר, אני לא אוהב כ"כ סדרות מחו"ל למרות שברור לי שסמולוויל וגיבורים לדוגמא הן סדרות טובות מאוד. רק מהפרומו כולי מת לראות את זה, (וטוב שנזכרתי באין-לי-מושג-איזה-פרק, זה ביום שלישי לפי מה שאני זוכר). לעומת זאת יש הרבה שאמרו שכל נפיל שני מביס את צורי, בקיצור - זה לא לכאן ולא לשם, לדעתי. "אני מתלוננת רק על דברים שצורי עשה ושאפשר היה לעשות אחרת טוב מאוד, " את מתלוננת על דברים שהם לא טובים ומציעה דברים אחרים שלטענתך טובים מאוד? סבבה, אבל זה לא אומר שהמצב הקיים ומה שקורה בתסריט, בסדרה הוא לא טוב. תראי, תמיד אפשר יותר טוב, אבל צריך לדעת גם לְמה לצפות. וכמעט כל רעיון אחר שתתני ינגוד (יש פועל כזה?) את מה שיבוא אח"כ, כי הכול מהלכים, דבר אחד מושפע מהשני, הדבר הכי עקיף ולא קשור, מתברר כקשור בסופו של דבר. כנראה שהתסריטאים מעדיפים את מה שיש להם בראש וזהו, ואני לא מתכוון ל'להתקבע', אלא ללכת עם הרעיונות שלהם בבטחה. ונניח שאני אקבל לפחות חצי מהדברים שאמרת, זה עדיין לא דברים שמציקים, לי באופן אישי. גם לאחרים גם לא, אולי לשאר כן, אבל בעיניי אין מה להוסיף או להוריד, אולי חוץ מזה שצורי יקפא מקור אחרי שהוא יוצא מתא הלימוד
(סתם סתם..) ;]

Billy Shirs

New member
...

בעיקרון ההצעות של "דברים שאפשר לעשות יותר טוב", זה בגלל שבאמת אפשר לעשות אותם יותר טוב. זה דברים שלא היה מזיק לשפר. חוץ מזה, זה נחמד לדעתי שאם יש לך משהו שאתה לא אוהב, גם להציע משהו במקום ולא רק להיות שלילי כל הזמן
. והקטע של הטלקניזס- אתה יודע מה, אתה צודק. אולי זה באמת לא היה עוזר. אבל נראה לי שאם לי היה את הכח הזה (לדעתי זה הכח הכי שימושי וטוב שיש), הייתי משתמשת בו. הרי כל מה שאמרת- איך שליאה ועמית עוזרים- תאר לעצמך שצורי היה משתמש בטלקניזס ונכשל, והם היו עוזרים לו.

ילד רע 16

New member
אז היה נחמד אם הוא היה משתמש בעוד כוחות,

אני זוכר שהוא רץ מהר ואז נתן לו את המכה הזאת, ולא קרה לו כלום. היה נחמד אם היו מוסיפים קטע שבני (איש הגומי) מחכה בצד ובינתיים צורי חושב, מתרכז ומנסה להעיף אותו חחח אבל אני חושב שזה היה נראה מגוחך, כי אין תקציב בשביל אפקטים כאלה שהם הרבה יותר ממה שעשו עד עכשיו, וגם כי הוא בטט. ולגבי ערן שמואלי הזה, אני באמת לא מצליח לדמיין: א. אם הוא היה עושה טלקינזיס סביר להניח שהוא היה מסתובב סביבו או עף יחד איתו כי הוא החזיק אותו. הצופים לא יודעים מספיק על הכוח הזה כמו עוד 6-7 כוחות שיש לצורי והוא משתמש בעיקר בריצה מהירה ובמכה, לכן אי אפשר לדעת מה המגבלות של זה, ו.. ב. לא רואים את הרואה ואינו נראה אז זה קצת בעיה.. אבל לגבי איש הגומי אני בהחלט מסכים
אם היה אפשר להשקיע על הטלקינזיס - שצורי מעיף את איש הגומי ואיש הגומי מאבד את ההכרה - ורק אז עמית מקפיא אותו ואז צורי שובר אותו - זה היה יכול להיות טוב מאוד.

Billy Shirs

New member
שבת שלום גם לך...

כל הדברים שכתבתי זה פשוט דברים שכשצפיתי בהם לא יכולתי להפסיק לחשוב "מה הם חושבים לעצמם, לעזאזל?" או "מה זה אמור להיות?", כל מיני דברים שלי נראים לא הגיוניים ומפריעים לרצף של הסדרה. בקשר לנפילים שצורי הורג- כבר הודיתי שכנראה לא הבנתי נכון ומסתבר שהוא הרג רק אחד. אבל לדעתי כל בנאדם היה נכנס לתסבוכים אם הוא היה הורג מישהו, לא? אפילו אם זה מישהו מסוכן שיכול לפגוע. וכן, אני זוכרת איך שאיש הגומי היה פחות או יותר חסין לכול, אבל נראה לי שטלקניזס היה יכול להיות דיי שימושי, וגם בעוד אלף מצבים אחרים. החוקיות של הסדרה הזאת דיי מזכירה לי את "האוס"- איך שכל כמה פרקים בנויים פחות או יותר מאותה שבלונה וחוזרים על אותו הדבר בוריאציות שונות. זה כבר מתחיל להימאס. כל הכבוד לצורי שהוא מביס את כולם, אבל כל פעם המצב מתחיל מחדש: יש משהו לא רגיל, נח מוצא אותו, הוא מנסה להשתלט על החללית, כמעט מצליח, צורי מציל את העולם. מדי פעם קורים כמה דברים שמשנים את התמונה ומבדילים את הנפיל הזה מהנפיל האחר, אבל הדמיון כבר כל כך ברור. ולדעתי הדמיון של הנפילים לסדרות אחרות הוא דיי בולט, מעבר ל"השראה". אני יודעת שזה קשה להיות מקורי, ואולי גם "גיבורים" ו"השמינייה" העתיקו- אבל אם כן, הם עשו את זה מאוד כמו שצריך, כי אין לי מושג ממה הם העתיקו ואיך. לעומת זאת "הנפילים" נראים כמו הילד של שניהם. שענית פסיכופטית חכמה, אחד עם מלא כוחות, אחד שמנסה לשנות את העולם [כמו נח ואמא של פיטר], ועוד ועוד. וכמו שאמרתי- סדרה צריכה להיות הגיונית בתוך העולם של עצמה: הם לא עושים את הדברים אמינים בכלל. נגיד שצורי, בגלל היותו נפיל, יכול לשרוד חצי שעה בתוך גוש קרח (דבר כזה גרה גם להונים ב"מולאן" ועל זה הבלגתי)- אבל לא קר לו? הוא לא אמור להיות קצת רטוב? קצת לרעוד מקור? משהו שייתן סימן שהוא כרגע היה בתוך גוש קרח?! נראה לי שצריך להרחיב קצת את העלילות. קו העלילה של צורי\עדי\ליאה\שלומי נמשך יפה מאוד וטוב שככה, אבל כל הקטע עם הנפילים, זה נפתר תוך מקסימום שלושה פרקים וחבל. צריך להיות נפיל ראשי, חוץ מנח, שיהיה קשה להביס אותו. חבל שאת זה "הנפילים" לא למדה מ"גיבורים", ליצור איזה פיצוץ, איזה סיילאר אחד שיהיה קשה לצורי הכל-יכול לנצח. אני חושבת שגם הקרב של שאול-עמית התפספס. קרב בין אש וקרח יכול להיות אחד הקרבות הכי מעניינים והכי מרהיבים שיש מכל האנשים-עם-כוחות-שנלחמים-אחד-בשני. אם הם היו מושכים אותו קצת, גורמים להם להילחם אחד בשני, ולא סתם לצרוח ולזהור כמו שתי כוסיות, זה היה יכול להיות הרבה יותר טוב. הרי מה גרם להם להתעצבן? זה היה כל כך שטותי, כמו בביה"ס יסודי. אם היה קורה משהו שבאמת היה גורם להם להתעצבן אחד על השני ולא רק "מה אתה תופס עליי תחת, חמודי", אם למשל עמית היה מקפיא את שאול, היה נדמה לרגע שהוא ניצח ואז שאול היה שורף את הקרח ומשתחרר, הם היו נלחמים קצת, מושכים את הקרב, ואז מתבזבזים כמו שני סתומים, מילא. אבל כמו שאמרת- אני באמת צופה בסדרה למרות שאני צריכה להוריד את הפרקים באינטרנט ולהיות בדיליי של יום, אני עדיין סה"כ נהנית ממנה. אני חייבת להגיד שמשפחת כץ, יובל ומאור ממש נושאים את הסדרה הזאת על הגב. אני יודעת שזה בידור קליל, אבל גם מזה אני מצפה שיהיה עשוי כמו שצריך.

ילד רע 16

New member
תגובה

מפרק את התגובה שאוכל לקרוא ולענות כראוי.
כל הדברים שכתבתי זה פשוט דברים שכשצפיתי בהם לא יכולתי להפסיק לחשוב "מה הם חושבים לעצמם, לעזאזל?" או "מה זה אמור להיות?", כל מיני דברים שלי נראים לא הגיוניים ומפריעים לרצף של הסדרה. אני לא רואה בהם דברים שמפריעים לרצף העלילה וקוטעים אותה. זה לא ברור לי ולא מובן לי, יכול להתעורר מצב של "לעזאזעל?" או - "למה?" אבל לא זה מה שהורס את הרצף ולא שום דבר אחר. אולי בעינייך זה ככה, אני ממש לא הרגשתי ככה, לאור הטעות מנגד. בקשר לנפילים שצורי הורג- כבר הודיתי שכנראה לא הבנתי נכון ומסתבר שהוא הרג רק אחד. אבל לדעתי כל בנאדם היה נכנס לתסבוכים אם הוא היה הורג מישהו, לא? אפילו אם זה מישהו מסוכן שיכול לפגוע. הוא הרג רק אחד, בכל מקרה - זה מכוון. התסבוכים שהוא נכנס אליהם - הם תסבוכים אישיים-פנימיים, בתוך עצמו. הוא לא הכיר אותה, לא ידע על עברה, על הרקע שלה, לא חשב בכלל כשהוא עשה את זה, הוא פשוט עשה את זה וגם לא הייתה לא דרך אחרת של לפגוע בה בלי להרוג אותה. הוא ישר חשב על הפצצה, ולבסוף גם זה לא משהו שעשה לו טוב. תראי את הפרק, אולי תביני יותר. לגבי תסבוכים - אילו תסבוכים? כולם אמרו לו שהוא עשה מה שהיה צריך לעשות. הכמ"ג היא מערכת הבטחון הראשית לדעתי שצריכה להיות, מי יכול להכניס אותו לכלא? חוץ מזה שמדובר בנפיל, אדם כמו צורי זה מישהו שהמקום הזה ממש צריך, אני מזכיר לך שזה המקום היחידי בעולם שנגיד לחללית הזאת ששולטת וצופה על כל כדור הארץ, וכל נפיל שני רוצה להשתלט עליה, וגם לצורי זה קשה. הוא בטח ובטח לא התכוון להרוג את אביגייל (השענית) ואפילו הצטער על כך ולא יכל, אבל זה מה שקרה. אני שוב אציע להכנס להגיון של הסדרה, לחשוב שכל מה שקורה שם הוא באמת אמתי ונכון, שזה העולם של הדמויות. ד"א, גם לי די כאב לראות את השענית מתה. זה היה מוות מהיר ו... מוזר. מבאס כזה. וכן, אני זוכרת איך שאיש הגומי היה פחות או יותר חסין לכול, אבל נראה לי שטלקניזס היה יכול להיות דיי שימושי, וגם בעוד אלף מצבים אחרים. איש הגומי היה חסין בפני כל דבר. חוץ מקרח. או מכל דבר אחר שהיה יכול להיות בסביבה (נפילים אחרים) - אבל הם לא היו, אז נכון למה שראינו, בפני אש אולי הוא יכול להיות חסין, בפני קרח הוא קופא - אבל לא מת בקרח, ואז צורי שבר אותו. גם הוא רצה להגיע לחללית, בכל מקרה הטלקינזיס לא היה עוזר פה, ומה זה "בעוד אלף מצבים אחרים"? אל תזרקי משפט ותשאירי אותנו ככה בלי תשובות. תתני דוגמות, אם את לא זוכרת זה או כי את באמת לא זוכרת או כי באמת לא היו, ולמיטב ידיעתי לא היו עוד מקרים כאלו. בד"כ משתמשים בנפילים או בכוחות זמינים. אני אסביר - הרעיון היה מלכתחילה שצורי לא יצליח להביס את "איש הגומי", ורק כך בעצם עמית יוכל להקפיאו ולהוכיח לצורי שהוא יכול, שהוא אחד מהטובים, שהוא עומד להשאר שם ולהגן על הכמ"ג, הוא ניסה להרשים אותו לפי התכנית של נוח (ואסף) - וכך גם הצליח. "איש הגומי" היה רק פתיון, וזה מה שיפה בסדרה הזו - מביאים נפילים בדרך חדשה ושונה, "איש הגומי" לא נשלח לכמ"ג במטרה להשתלט על החללית, אלא כדי שעמית יביס אותו ויוכיח שהוא טוב, יקבל גישה לחללית, הרשאה לפיקוד, וישתלט עליה. חבל שגם זה לא עבד - וצורי לא עשה כלום מלבד לשחרר את שאול השורף, והכוחות המנוגדים גרמו לפיצוץ - שניהם התפוצצו ונהרגו. החוקיות של הסדרה הזאת דיי מזכירה לי את "האוס"- איך שכל כמה פרקים בנויים פחות או יותר מאותה שבלונה וחוזרים על אותו הדבר בוריאציות שונות. זה כבר מתחיל להימאס. כל הכבוד לצורי שהוא מביס את כולם, אבל כל פעם המצב מתחיל מחדש: יש משהו לא רגיל, נח מוצא אותו, הוא מנסה להשתלט על החללית, כמעט מצליח, צורי מציל את העולם. מדי פעם קורים כמה דברים שמשנים את התמונה ומבדילים את הנפיל הזה מהנפיל האחר, אבל הדמיון כבר כל כך ברור. זו החוקיות של הסדרה. זה שזה מזכיר לך את "האוס" זה מחמאה? העתקה פראית? ניסיון מאולץ למשהו? אממ.. זו השבלונה וככה עושים אותה, זו חוקיות שהיא חובה בסדרות מסוג כזה. הרי איך דמיינת את - את "המלחמה העתידית בין הנפילים" ? בצורה הזו, בדרך הזו שהיא מושכת ועניינית. והמקוריות היא דווקא בכל הדברים הקטנים שיש שבוחרים להתעלם מהם או דווקא מפספסים אותם, מדחיקים, שוכחים או לא רואים אותם. כל מה שמבדיל נפיל אחד מאחר, ופרטתי כבר בתגובה למעלה - שזה לא סתם הבדל, יש די הרבה הבדלים בין הנפילים - מלבד מין, גיל, סוג הכוחות - גם הקשר לנוח ואסף, האינטרס, המטרה, השיטה, הדרך ועוד דברים (למעלה), אז אין טעם לחזור על זה. לגבי מאוס - היוצרים מנסים לא להמאס, אז הם מכניסים את כל הדברים המעניינים. לדוגמא, היוצרים לא היו מכניסים את העניין שיובל יוצר בפודים פיינטבול לולא רצו שיהיה מישהו שכמעט וישתלט על החללית. למה? כי רק דרך משחק בפודים, עמית יכול לצאת מהמשחק, צורי לא שם לב, עמית מקפיא את התא (בלי שצורי שם לב), הולך להשתלט, מקבל הרשאה וכמעט משתלט - ואז בדרך מקורית, עניינית ונוספת - גם הוא מובס. אני חושב שלא רק הרעיונות והשינויים הקטנים + ההבדלים הם מה שיוצרים את העניין והאקשן, אלא גם ההחזרה של דמויות, כמו "שאול השורף", או "קרן" לדוגמא - שהחזירו בפרקים מתקדמים יותר. הרעיון הגאוני להביא את קרן בדרך שונה - להראות שהיא נפילה, להחזיר אותה. בנוסף - נפילים זה לאו דווקא משעמם. מלבד כל ההבדלים מביאים שחקנים טובים שבאמת עומדים בדרישות הדמות. זה תמיד מעניין. וזה עדיין לא מאוס, לפחות בעיניי. אם זו ההרגשה שלך, זו ההרגשה שלך ואין מה לעשות נגד זה.

ילד רע 16

New member
המשך

ולדעתי הדמיון של הנפילים לסדרות אחרות הוא דיי בולט, מעבר ל"השראה". אני יודעת שזה קשה להיות מקורי, ואולי גם "גיבורים" ו"השמינייה" העתיקו- אבל אם כן, הם עשו את זה מאוד כמו שצריך, כי אין לי מושג ממה הם העתיקו ואיך. לעומת זאת "הנפילים" נראים כמו הילד של שניהם. שענית פסיכופטית חכמה, אחד עם מלא כוחות, אחד שמנסה לשנות את העולם [כמו נח ואמא של פיטר], ועוד ועוד. OK, זה באמת כבר ... מוזר. לא ידוע לך ממה "גיבורים" ו"השמיניה" העתיקו? זה מה שאומר שהם עשו את זה כמו שצריך? כלומר - העתיקו כמו שצריך? לקחו השראה כמו שצריך? קשה להיות מקוריים ויוצרי 'הנפילים' עומדים בזה בשיא הכבוד ומעל ומעבר. דברים כאלה לא מתחילים רק ממקוריות ועניין (שיש בשפע - וכלל העתקה) בעלילה, זה גם בצילום, במשחק, בדמויות, ביימוי. דרך אגב - טד"י הפקות, רובי דואניאס וחן קלימן היו שותפים ללא כל ספק בהפקת ויצירת "השמיניה", והם כעת היוצרים הראשיים ובעלי הזכויות על "הנפילים", ממש ככה (כמו גיורא חמיצר על 'השמיניה' + כל התוספות), מן הסתם שיהיו קווי דמיון, מן הסתם שבז'אנר הזה יהיו דברים דומים, אבל 'השמיניה' לא דומה בתכלית ל'הנפילים' ולהיפך. 'השמיניה' ו'הנפילים' כ"כ שונות, כך ש'הנפילים' לא העתיקה משום מקום. ההעתקה כביכול מתבטאת בז'אנר עצמו - ברעיון, ומכאן כולם חושבים שזה "מועתק". זאת עובדה ש'גיבורים' היא לא הראשונה שלקחה ועשתה עם הז'אנר משהו, והיוצרים אמרו שהם לקחו השראה. זה ברור. זה כמו ש'בטיפול' הישראלית לדוגמא - לוקחת השראה לא מסדרות אחרות - אלא מהחיים עצמם, מעולם הפסיכולוגיה, מחוקים, מערכים, מנורמות - זה כמעט אותו הדבר. רובי וחן עשו משהו שאפשר קודם- כל להנות ממנו, אני לא רואה כאן שום העתקה. אז עניין הכוחות מועתק, אז? תראי לי סדרה אחת (ולא המד"ב הראשונה בעולם) שעשתה הכול כמו שצריך עם שיא המקוריות שיש? (וגם לא המד"ב השנייה) המקוריות מתבטאת בהמון דרכים, גם אצל השחקנים שחלקם מבריקים בעיניי. ועכשיו קראתי את השורה השנייה, נוח מנסה לשנות את כל העולם? OK, אני לא צופה בסדרות מחו"ל, אבל אני אשמח אם תתני לי שם של סדרה (ברצינות) שאחת מדמויות המפתח (מהמשניות, כמובן) שרוצה להשתלט על כל העולם בדרך של שליטה על חללית שצופה על כדור הארץ. אני באמת רוצה לדעת ואולי אני אעמיק. השענית הפסיכופטית... שוב, אולי הדמות עצמה היא רעיון שנלקח, אולי נבנה במוחם של היוצרים, אבל תסכימי איתי שרעיון שנבנה במח היוצרים הוא מעבר להעתקה. קשה לי להסביר... אם הם חשבו על משהו שהוא מעבר, הם היו יכולים להוסיף הרבה ולחשוב מחדש על הדמות כאילו לא המציאו אותה בכלל. והשענית ב'נפילים' לא סתם פסיכופטית, עובדה שהיא גררה אחרייה הזדהות מסוימת, ולא רק אני הרגשתי עצב כשהיא מתה. זה היה מוזר כזה, את צריכה לראות. בנוסף ובנפרד - הוסיפו לה הרבה גוונים, היא לא נטו "שענית פסיכופטית" וזה כל היופי והייחודיות. שבמסגרת מה שנקרא הכמ"ג - שהוא לגמרי המצאה של היוצרים (אולי בהשראת הקמ"ג - הקריה למחקר גרעיני, יש מקום כזה בדרום הארץ) - יוצרים את הדמויות הללו. שבאה לשים פצצה, שבאה להשתלט, שכל הזמן עוצרים אותה, וכל הזמן מחזירה את הזמן לאחורה וגורמת לעיוותי זמן. אני בטוח שבספקה הזו (שרשמתי) אין משהו שמועתק אחד-לאחד, או משהוים ביחד. וכמו שאמרתי- סדרה צריכה להיות הגיונית בתוך העולם של עצמה: הם לא עושים את הדברים אמינים בכלל. נגיד שצורי, בגלל היותו נפיל, יכול לשרוד חצי שעה בתוך גוש קרח (דבר כזה גרה גם להונים ב"מולאן" ועל זה הבלגתי)- אבל לא קר לו? הוא לא אמור להיות קצת רטוב? קצת לרעוד מקור? משהו שייתן סימן שהוא כרגע היה בתוך גוש קרח?! אני זוכר בפירוש שאת הקטע שצורי יוצא מתוך החללית, הוא יוצא בסדר גמור אבל זה היה נראה כמו קטע חתוך ולא קשור, של אחריי הרבה זמן. מהרגע שהוא אמר להם בפודים "אני אנסה להפשיר את עצמי" ואז הוא יצא - מאיפה לך שעד שהוא לא לגמרי הפשיר והסיר את כל הקרח כבר לא היה לו קר? נניח והוא הפשיר - צריך להעלות את טמפרטורת הגוף (חום הגוף) כדי להפשיר, ואפשר להעלות טיעון שאומר מנגד שההפשרה והחום גרמו למים להתאדות. אחרי זמן ממושך בקרח והשפרה מייגעת כבר לא היה לו קר. נכון שזה נשמע לא הגיוני, אבל זה במסגרת העולם של הסדרה. דווקא כחלק מהיותו נפיל הוא יכול לא לא רק לשרוד את זה, אלא לצאת בלי שום סימן לקור. יכול להיות שהוא יצא מתא- הלימוד רק אחריי כמו שעות מהסצינה האחרונה שהראו, או כמה שעות אחריי שהוא אמר "אני אנסה להפשיר את עצמי" לחלוטין, עד שהמים שנספגו התאדו/לא התאדו, ועד שכבר לא היה לו קר. הטיעון משתלב היטב עם הרבה דברים אחרים מכיוון שבסדרה הזו לכאורה "חותכים" קטעים, לדוגמא - הנשיקה בין צורי ועדי, לא הראו מה קרה אח"כ. או - נוח (ואסף) משכנעים את שאול השורף להצטרף אליהם - ולא רואים את החלק הזה. עם זה אני דווקא נוטה להסכים, למרות שחשוב לי להסביר שזה לא-לא הגיוני, אם את מבינה למה הכוונה שלי.

ילד רע 16

New member
המשך להמשך

נראה לי שצריך להרחיב קצת את העלילות. קו העלילה של צורי\עדי\ליאה\שלומי נמשך יפה מאוד וטוב שככה, אבל כל הקטע עם הנפילים, זה נפתר תוך מקסימום שלושה פרקים וחבל. צריך להיות נפיל ראשי, חוץ מנח, שיהיה קשה להביס אותו. חבל שאת זה "הנפילים" לא למדה מ"גיבורים", ליצור איזה פיצוץ, איזה סיילאר אחד שיהיה קשה לצורי הכל-יכול לנצח. עם זה אפשר להסכים. עד עכשיו בינתיים ראינו נפילים-נפילים, אבל אני מזכיר לך את מה שכתבתי קודם, זה חלק ממגבלות הז'אנר, כי זה לא לגמרי מד"ב, ואם כן - זה לא מד"ב טהור חסר גבולות שעושה מה שעולה על דעתו, (או על דעת היוצרים במקרה הזה) - אנחנו לא נראה מוות, פיצוץ נוראי של ממש, דם - וזה כמובן חלק מהתקציב וחלק מהעובדה שזו סדרה יומית של 30 דקות - זה לא מספיק, וככה גם התקציב - שמתחלק. נקווה שבעונה הבאה יהיו נועזים יותר, יש 25 פרקים - סדרה יומית, אולי תהיה יותר השקעה, יותר תקציב לפי שניים פחות פרקים. עדיין, מבחינתי זה מספיק שיש נפילים שנשארים לשלושה - ארבעה פרקים וזהו. אחרי הכול המטרה היא בדרך זו או אחרת - לחסל אותם ולהביס אותם. אני חושב שעד כה זה עובר בהצלחה, עובדה שנפילים מסויימים מגיחים לפעמים, צצים פתאום, מושכים את העלילה, מטים את הכף לטובתם וכו'.. יש פרקים שהם ממש מורטי עצבים, מותחים והרבה פעמים אני מרגיש "דיי. קצת להרפות." מעניין עד כמה רע ועד כמה אפשר שיהיה נפיל רע אחד מרכזי. מי יודע - אולי העונה הזו תגמר בנפיל איום ונורא שנראה כאילו אי אפשר להביס אותו? נראה מה יהיה... אני חושבת שגם הקרב של שאול-עמית התפספס. קרב בין אש וקרח יכול להיות אחד הקרבות הכי מעניינים והכי מרהיבים שיש מכל האנשים-עם-כוחות-שנלחמים-אחד-בשני. אם הם היו מושכים אותו קצת, גורמים להם להילחם אחד בשני, ולא סתם לצרוח ולזהור כמו שתי כוסיות, זה היה יכול להיות הרבה יותר טוב. הרי מה גרם להם להתעצבן? זה היה כל כך שטותי, כמו בביה"ס יסודי. אם היה קורה משהו שבאמת היה גורם להם להתעצבן אחד על השני ולא רק "מה אתה תופס עליי תחת, חמודי", אם למשל עמית היה מקפיא את שאול, היה נדמה לרגע שהוא ניצח ואז שאול היה שורף את הקרח ומשתחרר, הם היו נלחמים קצת, מושכים את הקרב, ואז מתבזבזים כמו שני סתומים, מילא. ו"הריב הטפשי" הזה לא הרס שום דבר בעיניי. הוא לא הציק. תביני, מה שאת נותנת כאן זה הצעות. זה לא משהו שנעשה לא טוב או לא מעורר עניין, אני בטוח שזה כן עורר עניין במידה מסוימת - אחרת (ולולא זה) לא היית חושבת על משהו מעבר לכך, אבל זו החלטת התסריטאים. אני באמת מבין את העניין של קצר תהליכים ועלילות של נפילים, כי אין הרבה זמן. וב"קרב מרהיב" את בטח מפנטזת על אפקטים? (שאין מספיק תקציב בשביל משהו מרהיב מספיק) מה שגרם לשאול להתעצבן על עמית ואז לריב היה בעיניי באמת טפשי ולא מובן, בעצם יותר לא- מובן מטפשי, כי באמת לא הבנתי איך הכול התחיל, שאול אפילו לא בירר אם עמית הוא אחד מהרעים, זה היה יכול לחסוך לשניהם הרבה עבודה - אבל: א. זה לא מנע ממני להנות. אפילו יותר טוב שלא מרחו את זה. שהכול פתאומי ונגמר מהר. הרגשה של "סוף סוף", אנחת רווחה. ב. אי אפשר ליישם / לבצע את זה - ואז הם יהיו שניים, אחד נגד השני. ויביסו את צורי? זה נוגד את החוקים ואת הרעיון המרכזי. יש לך איך לפתח את הרעיון מעבר לזה? מה יכול לגרום לשניהם באמת לריב ולהתעצבן - משהו רציני? נשמח לשמוע. אבל כמו שאמרת- אני באמת צופה בסדרה למרות שאני צריכה להוריד את הפרקים באינטרנט ולהיות בדיליי של יום, אני עדיין סה"כ נהנית ממנה. אז לא מובן לי למה כתבת בנושא ההודעה, ואני מצטט: "• הנפילים- לא משהו.ו Billy Shirs ו " יש הבדל של שמיים וארץ בין "לא משהו" לבין מוצר "מהנה" בסופו של דבר, שהוא גם טוב, אני מניח - למי שדברים באמת מציקים לה. אני חייבת להגיד שמשפחת כץ, יובל ומאור ממש נושאים את הסדרה הזאת על הגב. מסכים, וזה לטובה ולחיוב. כל דמות היא עולם ומלואו, וביחד הם הדמויות החזקות בסדרה. צורי לא נחשב? אני דווקא מחבב את הדמות, למרות שלא התחברתי (מן הסתם). אני יודעת שזה בידור קליל, אבל גם מזה אני מצפה שיהיה עשוי כמו שצריך. "בידור קליל" - ואת עדיין לא חושבת, שאפילו קצת - שמה שאמרתי הוא נכון? תראי, אולי לא התקטננת, אבל את לא חושבת שאילו לא ה"צרות" המרכזיות בסדרה? ואם זה מה שמצאת והציק לך עד כה - אני באמת לא מבין איך זה יכול להוריד את הערך של הסדרה. מאיזו גישה באת? ציפייה? רמה? זה גם מאוד תלוי מה את חושבת על השאר - על משחק, צילום, בימוי, הפקה וכו' . . . מסדרה שמתחילה ב"מעלה - 100" לסדרה שהיא "לא משהו" או "סתם מהנה"? ואם זה בידור קליל, למה כ"כ להתעמק עד הסוף לכל פרט? טוב בכל מקרה, אם זה מה שמציק לך, אז סבבה.
ולגבי המשפט האחרון "אבל גם מזה אני מצפה שיהיה עשוי כמו שצריך" - אני משער שבינתיים זה עשוי כמו שצריך, לא? את לוקחת בחשבון שזה בידור קליל ועם זאת את מצפה שיהיה עשוי כמו שצריך, אם את נהנית - סביר להניח שזה עשוי
לפחות כמו שצריך. שבת שלום.

Billy Shirs

New member
3.

בעניין הקרב. לא נראה לי שזו הייתה הצעה, אבל אולי הפאנגירל שבי התעוררה לחיים. הקרב אכזב אותי, מה לעשות. לא היה אמין, וכן, האפקטים היו "שכונה". אני לא מבינה למה לעשות סדרת מד"ב אם אין תקציב לאפקטים ראויים, שמחזיקים חלק גדול מהסדרה. התכוונתי שיקרה מה שקרה- שיבטלו אחד את השני וימותו- אבל אחרי קרב ראוי לשמו, ועם ריב מוצדק. למשל, צורי היה יכול להגיד שעמית חשב על הרעיון להקפיא אותו, שעמית שוטר\עבריין שמאיים על שאול, לסכסך ביניהם איכשהו. או שהוא היה משחק על האגו- להגיד שאחד יותר חזק מהשני. כבר רואים ששאול אימפולסיבי, אז אחד מהדברים האלו היה גורם לו לתקוף את עמית, ולמרות שזה לא חייב להיות בהכרח נכון, עמית היה מחזיר מלחמה. ואם אתה שואל אותי, מוצר יכול להיות לא משהו אבל גם מהנה. הרי נראה לי שגם אתה יודע ש"הנפילים" היא לא פאר היצירה. היא דיי טראשית וזולה מבחינה טלוויזיונית אבל אני אוהבת לצפות בה. את הדמות של צורי אני בכלל לא אוהבת- היה עדיף לתת את הכוחות לעדי ולוותר על רעיון צורי. אבל מצד שני, יש לי משהו נגד דמויות ראשיות, אז אולי אני קצת משוחדת. ולמה להתעמק בכל פרט? כי לדעתי זה חשוב. אני דיי פרפקציוניסטית, וחשוב לי שהסדרה תהיה שלמה, בלי חורים, בלי טעויות או חוסר הגיון מעצבן שיסיח אותי מהעלילה עצמה. אתה יודע מה אומרים- ה' נמצא בפרטים הקטנים.

ילד רע 16

New member
-3-

אני לא התאכזבתי מהקרב אבל היה בעיניי לא ברור ולא מובן ממה התחילה המריבה הטפשית בין שאול לבין עמית, אבל כמו שה' נמצא גם בפרטים הקטנים, ה' יודע שקורה מה שצריך לקרות. בכל מקרה, כך או אחרת - זה היה קורה, חשובה לך הדרך - איך? אוקי, מקבל, מבין, למרות שלא מסכים. לגבי אפקטים - הם מאוד ראויים. יש אפקטים שהיו נראים זולים ולא איכותיים, ורוב האפקטים שאני נתקלתי בהם בסדרה היו אפקטים מדהימים וטובים מאוד בשביל סדרה ישראלית. למה לעשות סדרה ישראלית בלי תקציב לאפקטים? כי ככה רצו, מה אני אגיד לך.
זה לא שאין תקציב לפאקטים (למרות שזה בערך משהו כזה), זה נסיון (נדמה לי שהראשון) ליצור סדרה (ואמרתי - היא יותר פנטזיה-דרמה-הרפתקאות, מאשר מד"ב) ישראלית בסדר גודל- כזה שמדברת בעברית, שהכול נמצא וקיים בישראל. לגבי "לא משהו" אבל מהנה, אצלי זה לא ככה ואני ממש לא מסכים. משהו שהוא מהנה הוא קודם כל משהו שיש בו טוב. ממה את נהנית בדיוק בסדרה? משהו שמצחיק אותך? אז יש משהו טוב. מהדרמה? אז יש משהו טוב. מהעניין שיוצרים? אז יש משהו טוב. כל זה זה לא "לא משהו". מתוסכל מהסדרה שרק רוצה לקטול אותה ויקרא את נושא ההודעה שלך "הנפילים - לא משהו" ממש יתאכזב כשהוא יסיים לקרוא אחרי הנקודה (את כל ההודעה), כי לא רק שאת ממש נוברת וחופרת בדברים (שזה ממש אחלה) - ולא רק שזה דברים שוליים (לדעת רבים) - את מראה שאת כן מגלה עניין, כן נהנית ומוכיחה את ההיפך הגמור. סדרה שהיא לא משהו וסתם מהנה, היא סדרה שלא שווה להעתמק בה באמת. אז רשמת שגם בבידור קליל את מצפה שיעשו את זה טוב, זה לא קצת סותר? בידור קליל עשוי טוב הוא הנאה משולבת ב"משהו טוב" או "כן משהו" (ההיפך מ"לא משהו"). אם את ממשיכה לצפות אני יוצא מנק' הנחה שזה לא רק מהנה ומעניין, אלא שזה גם עשוי טוב. סדרה שהיא רק הנאה בשבילי והיא לא חייבת להיות "לא משהו", אני לא אשקיע כדי להכנס לפורום ולכתוב ביקורת, (למרות ששוב - זה אחלה לכתוב ביקורת ולהביע דעה, זה תמיד כיף) ובכלל לא הייתי משקיע זמן כדי לחשוב על מה שמפריע לי. הייתי יכול לומר לך - "אז אל תצפי בסדרה" כמו שרבים אחרים אומרים ורק החלק הקטן עושה, כי באמת לא אכפת לו - אבל אני מרגיש שאת חושבת שהסדרה הזו טובה. ואם לא, עדיין לא ברורה לי ההתעסקות וההתעמקות. לגבי 'הנפילים' - נכון, היא לא פאר היצירה, אבל לומר שאני חושב שהיא דיי טראשית וזולה - טלוויזיונית? זה לדעתך, בדיוק כמו שאת אוהבת לצפות בה. היא לא פאר היצירה, אבל היא סדרה מצויינת כמעט בכל רובד אפשרי.

Billy Shirs

New member
2

אם "גיבורים" העתיקו, הם עשו את זה כמו שצריך. העובדה שלא שמתי לב היא מה שעושה את ההעתקה למוצלחת, לפחות לדעתי. ב"נפילים" זה כל כך ברור שאי אפשר להתעלם מזה גם אם רוצים. ואולי הקטע של השתלטות על העולם דרך חללית הוא יחיד במינו, אבל הקטע של שינוי העולם דרך פגיעה באנשים כבר הוזכר. ואם אתה רוצה סדרות מד"ב מקוריות, הנה לך: באפי ציידת הערפדים, אקס-מן EVOLUTION וגם הרגיל, סופרמן, ספיידרמן, ובאטמן, שלמרות שהם כולן על אותו עיקרון וגם אם אני לא טועה נכתבו ע"י אותו אדם, שונות אחת מהשנייה לגמרי. ובמוות של אביגיל, זה בכלל לא הרגיש לי מהיר, לא אחרי שזה קרה פעמיים. היא באמת הייתה אחת הדמויות העמוקות שם, אבל עדיין לא ממש. אנחנו הרי לא יודעים עליה הרבה, לא על ההיסטוריה שלה ואי אפשר להגדיר ממש קווי אופי. ובקשר להפשרה של צורי- אולי אתה צודק. אבל אי אפשר להיות בטוחים.

ילד רע 16

New member
-2-

לא מן הנמנע לומר שגם הנפילים העתיקה (אם כבר) כמו שצריך. אז ההעתקה לא מוצלחת? טוב, דעתך. הרעיון של פגיעה באנשים וכך להביא לשינוי העולם הוזכר לא רק ב'גיבורים', יש המוני סיפורים, סדרות ורעיונות שקשורים לזה. אולי אני רואה קצת מעבר, את הדברים הקטנים יותר שמבדילים את הסדרה הזו מאחרות. מכיר הרבה שרואים 'גיבורים' שאומרים שמלבד עניין הכוחות אין שום דבר דומה, וזה לא הרבה (הכוחות), כי יש הרבה דברים שונים שמבדילים, ועדיין אי אפשר להשוות בין שתיהן, ברור לכול ש'גיבורים' לוקחת את 'הנפילים', מן הסתם כי היא סדרה אמריקאית, עם תקציב שיוצרים ישראליים רק יכולים לחלום עליו. אם היה תקציב כזה (ועוד להרבה פחות פרקים) זה כבר היה נראה *קצת* (הרבה) יותר טוב. לגבי סדרות מקוריות - ברור לי שיש דבר כזה, בקשתי סדרות עם אותו הרעיון של דמות מפתח שרוצה שליטה על חללית שיש אליה נגישות רק מכמ"ג שנמצא בישראל וכו'.. (וכל מה שסובב את זה וקשור)? אני מניח שאין כזה רעיון. אז אי אפשר להגיד שאין דברים מקוריים, אי אפשר לומר שהכול מועתק, ואי אפשר לומר שמה שמועתק הוא לא מוצלח. אנחנו עדיין מדברים על סדרה ישראלית. המוות של אביגייל הרגיש לי דווקא מאוד מהר, דווקא בגלל ש"רק הכרנו" אותה לכאורה, והיא הייתה (אולי אחרי קרן) אחת הנפילות שנשארה די הרבה זמן, מההתחלה ועד הסוף. נחמד לדעת שגם אחרי הזמן הקצר (יחסית) שבו היא הופיעה אנשים תפסו בה עומק, ודווקא בגלל שלא יודעים עליה הרבה (כמו שאמרת) זה לא "ממש".
לגבי ההפשרה של צורי - אני נוטה להסכים איתך (שיש בזה מן הלא- הגיוני), אבל עדיין זה לא גורע שום דבר ולא מוריד מערך (מבחינתי לפחות).

ילד רע 16

New member
עכשיו כשאני חושב על זה,

ברור שיש העתקה בבניית הדמויות, כמו: (ואני עדיין לא בטוח שיש את "X" ב'גיבורים') X - האיש הרע שרוצה לשנות את העולם או רוצה שליטה על משהו, תהילה, אינטרסים, מטרה. XXXXXXXX - האנשים האחרים, האמצעים. Y - הטוב שמציל את כולם גם בעזרת אחרים - שהן דמויות מפתח-משניות חשובות כמו: W Z C V B N M וכו'... הרעיון עצמו הוא איך להשתמש בדמות "X" בדרך וצורה ענייניות כדי להפוך אותה לדמות מושכת והגיונית. בעיניי זה גאוני לבנות דמות כמו נוח שכולם חושבים שהוא בהתחלה דמות טובה, בהמשך (גם כשהכל מצביע על זה) עדיין חושבים שהוא כזה ובסוף הוא דמות רעה. זה חוזר בהרבה מקומות, אבל הגאונות (או: הגאוניות) שאני מציין היא מהעובדה שב'נפילים' קשרו הכל להכל, הפכו את הקמ"ג (קריה למחקר גרעיני) לכמ"ג (כפר מחקר גרעיני) עם כ"כ הרבה דברים מגניבים וטכנולוגיות - וכל פרק זורקים לנו פיסת מידע אחת, ועוד אחת, ועוד אחת ... ובונים סיפור שלם על חללית שהייתה כאן לפני הרבה מאוד שנים - בה יש את מחשב החללית וכל הכמ"ג הוא בעצם בשביל לקבל גישה לחללית. היה על זה באחד הפרקים וגם בפרק 7 - הפרק ההיסטורי כשנוח הסביר לצורי, זה היה פרק מדהים! איך שחברו הכול. "רק באמצעות כור אטומי אפשר ליצור מתח בין שני עמודי הברזל (שהם השער לחללית) ולהכנס" - ונוח חיכה לזה שנים, וזה מה שהוא רוצה. חלק מזה זה "תעלומת המפתח" שאבא שלו (יפת ליטני) בקש שיסיים. צפוי שנוח הוא דמות רעה, אבל מה שיפה כאן הוא החיבור של מלא דברים שהם אולי מועתקים ורובם דווקא לא, "מפתח DNA"? , "מחשב החללית"? , "חללית בזמן ובמקום אחר ממקום שנמצא ע"פ האדמה"? עכשיו קראתי את עלילת 'גיבורים', כל גיבור מנסה להציל מפני אסון עתידי שעומד להתרחש, לא צפיתי בסדרה (למרות שממש בא לי) אבל אני לא יודע אם יש שם משהו בסגנון האיש הרע שמשתמש בגיבורים למטרותיו, או באחרים, (ואם כן - למה הם נקראים גיבורים?) אז כנראה שאין? [לא יודע] ואז מגיע "Y" נגד כל האמצעים של "X" בעזרת דמויות אחרות, שביחד עוברים לא רק מסע של 'להביס את הרעים' אלא גם מסע שלהם ובתוך- תוכם. הרבה יותר מגניב לראות סדרה שהיא נטו כל הזמן מתח ואקשן, אבל בגלל שב'נפילים' אין את כל זה כמו שזה בסדרות אחרות (שוב, עניין התקציב וכו'..) ממלאות את זה עלילות אחרות - העלילות הנורמליות וה"סטנדרטיות" של אהבה, רומן, חברויות, אהבות וכו'.. כל הדברים הקטנים ממש עושים את הסדרה (האכזבה העצומה שקרן היא בעצם רעה, אחרי שהיה בינה לבין שלומי משהו כ"כ יפה ונקי). וואי, חפרתי.. LOL

Billy Shirs

New member
מסכימה עם כל מה שאמרת.

ובקשר לגיבורים- האיש הרע (סיילאר) משתמש בהם למטרותיו בדרך קצת שונה מהדרך של נח- במקום לשכנע אותם לעזור לו הוא הורג אותם ולוקח להם את הכוחות. הגיבורים נקראים גיבורים כי הם בד"כ משתמשים בכוחות שלהם למטרות טובות, במיוחד כדי למנוע את הפיצוץ (הגרעיני, באופן אירוני) בניו יורק. הדבר היחיד לדעתי ש"הנפילים" טובה ממנו יותר בגיבורים היא המחסור באנדואים. בגיבורים, אנדו הוא חבר של אחת הדמויות עם הכוחות, ואפשר להגיד שהוא עוזר מאוד... אם לא היה את אנדו העלילה הייתה משתנה. בנפילים לעומת זאת יש הרבה אנדואים- אבי, ליאה, מאור, יובל, שכולם תורמים המון, וחבל שבגיבורים אין עוד דמויות חסרות-כוחות אבל נחמדות שכאלה.

ילד רע 16

New member
../images/Emo45.gif רגע... זו העונה הראשונה? (של 'גיבורים')

ויש פיצוץ בסוף?
אם את אומרת ספוילר תסמני בנושא.

למעלה