ממה מועתק הרעיון של הכמ"ג?
איזו סדרה לקחה את הכמ"ג, קרה לו כפר מחקר גרעיני, עם טכנולוגיה מתקדמת של חייזרים ואיש מפתח אחד רע שרוצה להשתלט על העולם באמצעות החללית, שיש גישה אליה רק דרך הכור האטומי - במינוס חמש, כור שיש לבנות אותו ליצירת מתח בין שני עמודי הברזל של השער, כדי לפתוח אותו. באמת? מאיפה זה מועתק? ואל תגידי לי הקמ"ג שנכון, הוא נמצא בדרום והוא הקריה למחקר גרעיני, אבל זו ממש לא העתקה. זו העלילה המרכזית המקורית שבונה את כל הסדרה, והיא כן מקורית. והתגובה שלך ממש מרגיזה, את יודעת למה? כי את ממש באה לקבוע עובדות. את ממליצה לאנשים לא לבוא עם ציפיות? מנסה להוכיח שזה משעמם כשאת יכולה לדבר בטלפון בין לבין, לצפות להכל, לא להיות במתח - ושאת כן סוג של חובבת מד"ב, וככה את שוללת שהנפילים היא סדרה טובה? את יודעת שלא כל אחד יסכים איתך. בעיניי דרמת נעורים או מה שזה לא יהיה - בלי עניין הכוחות, יהיה הרבה יותר משעמם. אין אפקטים, אין יכולות מהשחקנים כמו שאנחנו רוצים לראות, אין עלילות מעניינות. גם לא כולם מסכימים שה"מחזור" כביכול הוא רע, מאוס או משעמם. מבחינתי זה כיף, אז מה? ומה זה ה"מ-מ-ש לא מתרגשת, מ-מ-ש לא במתח"? את יודעת שזכותך לא להתרגש, זכותך לא להיות במתח, אבל את ממש עושה כאן קביעה, כאילו מישהו הצמיד לך אקדח לרקה והכריח אותך לצפות, להתרגש וכן להיות במתח. את זה הבנו בערך מהתגובה הראשונה שלך. ועוד משהו שיותר הצחיק אותי מהרגיז, זה שאת לא יודעת על מה את מדברת כשאת אומרת "קטילות". אממ.. היוצרים עשו משהו שהם חושבים שהם והצופים יכולים להנות ממנו, משהו שיהיה כיף, שידבר אלינו ואליהם, שתהיה לו פואנטה ומסר בסופו. וזה מצליח יפה מאוד. גם דרך העשייה מצויינת, כל דבר שם מושקע אחד-לאחד. הסדרה לא באה להשאיר את הצופים במתח קבוע. הסדרה לא באה לעשות מניפולציות, היא פשוט סדרה מהנה ומי שרוצה לקחת אותה כמשהו קליל מוזמן. את אפילו לא יודעת כמה ביקורות חיוביות ומצויינות יש לסדרה הזו, ולא רק מילדים ונוער, מסתבר שהסדרה מדברת גם לשכבת הגיל הבוגר יותר. אני לא יודע למה היוצרים ציפו, אבל... ביקורת לסדרה כולה עפ"י פרק ראשון (שהיה בינתיים אחד המעולים בסדרה) הוא ממש רדוד ושטחי בעיניי. ביקורת טובה זה תמיד נחמד - כי רוב הביקורות שפרגנו, אילו ביקורות שאפשר להבין שהן רואות שיש לזה פוטנציאל ומשהו מעבר לזה - להתפתח. ביקורות שליליות זה משהו שבאמת קשה לי להבין כשעושים את זה עפ"י פרק אחד בלבד - לבוא ולומר שסדרה שהעניין האמתי בה מתחיל רק מפרק 10 (וכל האחרים כמובן מצויינים לטענת רבים) זה רדוד, זה שטחי. לשפוט על פי פרק 1. אבל ככה זה עובד, אין מה לעשות. בכל מקרה, הקביעה שלך ממש לא עושה רושם וממש לא נכונה. אנשים קוטלים כל דבר שזז, כל דבר שמצליח, כל דבר שאפשר לראות בו מידה מסויימת של טוב, כל דבר שיש לו עונה שנייה, כל דבר שיש בו מידה של חוסר- השקעה (ולא הייתי אומר זלזול), אבל את מודעת לזה נניח - שעניין האפקטים אותו ציינת זה משהו שמאוד קשה לעשות ברמה. אני חושב שבשביל סדרה ישראלית זה טוב מאוד, למרות שהיו כמה כאלו זולים ולא משכנעים ממש. בכל מקרה, את כנראה יותר מתחברת "לגיבורים" ו"אבודים" וכבר סימנת מראש את הסדרה הישראלית הזאת כמשהו שלא יכול להמריא באופן יחסי - "העברית לא עושה לי את זה, זה מועתק, השחקנים לא משהו" ועוד ועוד... (ציטוטים שלך) אני עדיין לא מבין את פשר התגובה, והיא באמת יצאה מוזרה. זה כאילו שמישהו באמת מכריח אותך. "צפוי, מתיש ומעייף"? אז את מוזמנת לא לצפות.