קראתי את הביקורת,
יש צדק בדברייך, אבל אני אומר שלי אישית הם לא מפריעים משום שזה די שולי מבחינתך. אולי את מעדיפה לצפות במשהו שהוא נטו איכותי, נטו מקורי, נטו נקי מכול דבר, נטו מושקע. לגבי צורי - הוא לא הורג את כל הנפילים, גם לא את רובם. הוא גם מצטער על זה, הוא לא מתכוון. עוד יותר לא הגיוני הוא - מה הוא אמור לעשות? לא לעשות כלום? וזו גם לא סיבה להכנס לכלא, כי בלעדיו כל הכמ"ג מתפוצץ, הנפילים משתלטים על החללית, נוח עושה מה שבא לו ושלומי נקרע תחת הלחץ. אם בעינייך זה מוגזם - אז אני חושב שבסדרה תמיד מקצינים דברים ומביאים אותם כמו שהם לצופים. הרי אם כל זה לא היה, היה הרבה פחות משעמם, לא? לגבי איש הגומי והטלקינזיס - אפשר להמציא מצב מאולתר שבו צורי היה בלחץ, בפאניקה, לא בדיוק ידע מה לעשות עם אלפיים הכוחות שלו, והדבר הראשון שהוא ניסה הוא להשתמש בכוח פיזי. זה לגבי כל נפיל, וגם לגבי הריגה, אבל אני מזכיר לך שאיש הגומי לא יכול להפגע. ניסו לירות בו, וזה פשוט עבר דרכו. את לא זוכרת? מה חפץ כבר יכול לעשות? אז יעיפו אותו לקיר, הוא יחזור בדיוק כמו... גומי ? לגבי האפקטים - אני חושב שרוב האפקטים בסדרה דווקא טובים אבל אנשים פשוט תמיד מעדיפים למצוא את הרע - את הלא-מושלם בלשון המעטה. נכון, זו סדרה, ונכון - ברור שהיא יותר פנטזיה-הרפתקאות-לנוער וצעירים מאשר מד"ב לצעירים ומבוגרים, והיא לא לוקחת ברצינות את ז'אנר המד"ב (עם זה אני מסכים) אבל הסדרה כן מאוד מודעת לעצמה וגם יודעת שהיא לא עושה מד"ב, ואם כבר - לא מד"ב טהור שלוקח הכול בחשבון - מוות, דם, אפקטים מושקעים. אבל מה שכן אפשר לציין לטובה - את העובדה שזה אשכרה ישראלי, מדבר עברית, שחקנים ישראליים, אפקטים טובים מאוד יחסית לישראל. אולי את מתחברת יותר לסדרות מחו"ל, לי זה לא ממש עושה את זה. משהו ישראלי הרבה יותר חשוב לי ועצם העובדה שהוא כזה זה סימן לבחון אותו. אני לא חושב שזה מהווה זלזול באינטליגנציה, מורעפים המוני כספים על כל האפקטים הללו, אבל כמובן שאתם מסתכלים על הצד הרע. אם לא טוב לכם - אפשר תמיד להתלונן אבל זה לא יעזור, גם לפרגן לו (למרות שאת זה תמיד אפשר), אפשר להפסיק לצפות, מי שזה באמת כ"כ מפריע לו. בנוסף, את מזכירה הרבה סדרות ואנשים - וזה היה דיון יחסית ארוך בפורום: * לא השמיניה, לא גיבורים, לא סמולוויל, לא מה שלא תרצי - אף אחד מהם, וגם הנפילים - לא המציאה את הגלגל. כולן מסתובבות סביב אותו הגלגל, ואולי מחדשות משהו בז'אנר אבל אין שום מקוריות וגם לא מקריות. כך גם הנפילים. * הנפילים לא מועתקת משום סדרה אחרת, אולי נכון יהיה יותר לקרוא לזה "השראה", וגם בזה היוצרים "הודו". חוץ מזה, שיש די הרבה סדרות מד"ב (או מה שלא תקראי לזה) שהרעיון הכללי פשוט דומה. אנשים עם כוחות, סיפורי אהבה, הניגודים בין אדם לעל- טבעי, אפקטים... מה עוד יכול להיות? מאיפה לך שכל בנאדם נורמלי לא יכול לחשוב על כח ההקפאה, לדוגמא? בסדר, העתיקו. אז לא נצפה בסדרה? זאת סדרה לחלוטין מקורית, ואני לא מדבר על הכוחות והסוגים. (גם בסמולוויל יש גיבור ראשי עם כוחות ו... אני לא כ"כ רואה את זה, אבל זה מה שאני יודע, ולא צריך יותר מזה) מה שמקורי הוא בתכנים עצמם - ברעיונות - לא רק הרעיון של קרן, אלא בכלל - מה עושים, איך מכניסים כל נפיל לכמ"ג, ועוד המון דברים שאני כותב כל שרשור פרק יומי וכרגע שכחתי אותם, אבל הסדרה הזאת גאונית. זאת דעתי לפחות. לגבי פרק 29 - לצורי אין כוח הקפאה, יש לו כח קירור שלא יספיק להביס לא את עמית ולא את איש הגומי, פשוט לא היה נחוץ. זה לא הקפאה, זה קירור - והוא לא הצליח. בנוגע לגוש הקרח - כמו שאול השורף, זה ה"ייחוד" של ההפקאה הזו, שהם לא מתים. אפשר להגיד שצורי ושאול הם נפילים ולכן הם יכולים "להחזיק מעמד" בתוך זה. אין לי איך להסביר את זה באופן הגיוני, אבל תנסו להכנס לעולם של הדמויות. אפשר לעשות בסדרה כזאת ה כ ל, כל מה שרק עולה על הדעת, לתת אלף ואחת תירוצים, לא לתת סיבות לכלום ועוד ועוד ... לגבי הקרב בין עמית ושאול - לא מסכים. את האפקטים אני אהבתי, היו נחמדים, הניגוד והסתירה הזאת. אהבתי גם את הרעיון - שוב של הניגוד וה"בזבוז" (אהבתי את המושג

וזה ממש לא היה טפשי, צורי חסך לעצמו הרבה עבודה בשנייה אחת של מחשבה. לגבי הפרקים שחוזרים על עצמם - לא הפרקים שחוזרים על עצמם אלא אחד מהרעיונות המרכזיים בסדרה, העלילה הראשית - שהיא חוקיות מסויימת שקיימת בכל סדרה מסוג זה, אני מניח. בא נפיל חדש, מכניסים אותו לכמ"ג, נלחמים בו, מביסים אותו (ובין לבין - ההשתלטות או הניסיון - על החללית) אבל אני לא אפרט כאן את רשימת הנפילים - למרות שהייתי יכול להדגים ולהראות לך שהיוצרים יודעים לגוון ולשבור את החוקיות הזאת גם בתוך עצמה, בתוך המסגרת. יש נפילים שהכוח שלהם והיכולות שלהם לא ברורים במספר פרקים ורק אח"כ מגלים, יש נפילים עם כל מיני סוגי כוחות - זה כבר מסביר את ההבדל, נפילים שממש כמעט מצליחים להשתלט אבל נכשלים ברגע האחרון, נפילים שמובסים רק ע"י עזרה של גורם נוסף (איש הגומי - הובס ע"י עמית ורק אז צורי), ליאה עזרה לצורי עם ערן שמואלי ("הרואה ואינו נראה") ועוד ... זה הייחוד, שצורי באמת לא לבד. נכון, זו סדרה יומית בלי כ"כ הרבה עומק, אלא יותר הנאה - אבל בתוך הדברים הקטנים אני מצליח למצוא דברים מיוחדים, כל העניין של הניגוד בין צורי (אדם או נפיל?) לבין ליאה לדוגמא, או העובדה שגם צורי הוא לא כל- יכול, והוא צריך עזרה לפעמים - שבאה מהמקום הכי לא צפוי, גם בשביל צורי וגם בשביל הדמויות עצמן. יש נפילים שנוח ואסף בכלל לא שכנעו אותם לבוא, אלא אביגייל - השענית, מצאה אותם. יש נפיל חדש - שלדעתי נוח ואסף לא ימצאו אותו והוא לא ימצא אותם, לדעתי (אבל את זה רק בפרקים הבאים). לגבי "לא מספיק חכם" - לא מראים לנו את כל השיחה אבל דווקא הצחיק אותי שזה מה שהוא אומר
הוא מסביר להם למה יש להם אינטרס משותף להשתלט על החללית, וזה ברור למה. לגבי "המשטרה מוסרים", זה היה בפרק 28, יותר נכון לדעתי לומר "המשטרה מוסרת", ובאמת אין לי מושג מאיפה הטעות/הלא-טעות הזאת. בשורה התחתונה, אם באמת חשוב לך להשיג את הסדרה ואת נהנית (בלי לדפוק חשבון ובלי להתחשבן ולהתקטנן עם עצמך - כי ככה את רק מפסידה, לדעתי) תשיגי ותצפי ותעשי, הרי בסוף זו הנאה צרופה. בינתיים - חוץ מביקורות שביקרו את הפרק הראשון (שאחד מהם דווקא היה לטובה) - כל הביקורות של אנשים מבחוץ, לא רק כאלו שיש להם יס, אלא גם על הוטניקים (שיש והיו כאן המון) אמרו שהסדרה היא לפחות טובה. אני כמובן חושב שהיא מצויינת, אבל חשוב לי לדעת דבר אחד - זה באמת מפריע לך ומרכזי בעינייך? או שסתם רצית לרשום ולפרוק גם דברים שוליים? כי לי אישית זה נראה ממש שולי ולא חשוב, וזה ממש לא מנע ממני להפסיק להנות או לשים לב לכל דבר קטן (אני שם לב, אבל גם בדברים מטומטמים אני לא לוקח כל דבר "קשה", אבל מעיר כשצריך - משהו שמאוד צרם לי היה "המשטרה מוסרים" והבכי הטפשי והלא- אמין של הקריינית, דווקא את זה הייתי יכול להבין, אבל שוב - יכול להיות שזה יותר צורם לך, למרות שלא קראתי כאלו הערות, ואני ממש לא מבין איך הערות הללו יכולות לגרום ל"הנפילים" להיות "לא משהו" כמו שאת מתארת בתחילת ההודעה). דברת על דוגמאות ספציפיות שלא היו מפריעים לשום סדרה להיות מצויינת. שבת שלום.