הנפילים- לא משהו.

Billy Shirs

New member
הנפילים- לא משהו.

ראיתי את *כל* הפרקים, ולמרות שיש קטעים מעניינים ומותחים ששווה לי להתאמץ להשיג את הפרק הבא- הסדרה פשוט, איך לומר, מעליבה את האינטליגנציה. יש שם כל כך הרבה דברים לא הגיוניים. גם אם הקטע שיש אנשים עם כוחות הוא לא הגיוני, זה לא אומר שמותר לעשות כל מיני דברים כל כך מפגרים מתוך הנחה ש, נו, יש להם כוחות אז הם יכולים, כי זה פשוט לא נכון... לדוגמא, כשצורי היה תקוע בגוש קרח הזה, הוא היה אמור למות תוך מקסימום חמש דקות, כי אי אפשר לנשום בתוך גושי קרח! זה פשוט לא אפשרי ולא משנה כמה אתה גיבור. שלא לדבר על זה שפתאום יש לו כוחות חימום? ובפרק 29 מתברר שיש לו גם כוח הקפאה אבל הוא לא שולט בו טוב? הוא סוג של פיטר פטרלי או מה? אני לא מבינה את זה- או שהכוחות שלו הם טלקניזס ומהירות על, או שהם כוללים גם העתקת כוחות, כמו של פיטר או של רוג. וזה מוביל אותי לעוד משהו- טלקניזס הוא כוח מועיל ביותר (תשאלו את סיילאר)- למה צורי לא משתמש בו? יש לפחות 20 מצבים שאם הוא היה משתמש בטלקניזס זה היה חוסך לו הרבה עבודה, לדוגמא מול איש הגומי או הבלתי נראה, פשוט מעיפים אותו לקיר או מעיפים עליו חפץ קהה, נגמרה הבעיה. זה חוסר תקציב או מה? והקטע הזה של הקרב בין עמית לשאול, זה פשוט הביך אותי בתור צופה, בנאדם או ווטאבר. מה זה הטמטום הזה? הם נלחמים אחד בשני עד שהם נשרפים או קופאים? הם *התבזבזו*?! זה פשוט לגמרי לא הגיוני... ומילא אם האפקטים היו ברמה סבירה, אבל זה היה כאילו איש האפקטים שלהם הוא ילד בגן או משהו... שלא לדבר על איך שצורי נרתע, זה היה גדול. ועוד בעיה- איך לצורי אין בעיה עם להרוג כל כך הרבה אנשים? עד עכשיו הוא הרג איש גומי,את אלה שקוראים מחשבות(?), התכוון להרוג את שאול כשהכניס אותו לתא ההקפאה הזה (אם אני לא טועה, מילותיו המדויקות היו "הגיע הזמן להקפיא אותך לנצח"), גרם לשאול ועמית להרוג אחד את השני, ובטח יש עוד כמה מקרים שאני לא ממש זוכרת... אולי תגידו שהם אנשים רעים ושטויות כאלה אבל זה ממש לא סיבה להרוג- זו סיבה להכניס לכלא. צורי הוא בן 16, אמורה להיות לו איזושהי בעיה עם להרוג כל כך הרבה אנשים... כי אפילו שהם אנשים רעים כביכול, הם עדיין בני אדם. ולא יכולתי שלא לשים לב... הסדרה מעתיקה מכל דבר אפשרי. עתידני כמו השמינייה, עם כוחות מהירוז- שענית עם כוח שמזכיר ערבוב בין הכוחות של מייקה וסילאר, צורי שהוא אולי פיטר פטרלי, אבי שמזכיר את מוהינדר בצורה חשודה וכו'. הדבר היחיד שמקורי בסדרה זה הכוח הגאוני של קרן לשליטה בחלומות. וזאת רק אני או שהפרקים קצת חוזרים על עצמם? כל פעם, יש נפיל חדש, נוח מוצא אותו, משכנע אותו לעבור לצד שלו בנימוק שהוא לא מספיק חכם, הוא מנסה להשתלט על החללית, צורי מנצח אותו איכשהו וזורק אותו לכלא או הורג אותו תוך כדי קרב בשקל. ודבר אחרון- בפרק 29 אמרו במהדורת חדשות "המשטרה מוסרים"- צריך להיות "המשטרה מוסרת". נו באמת.

Billy Shirs

New member
אין שרשור

או שפשוט לא ראיתי שרשור ביקורות על הסדרה. ההודעה שלי היא לא על פרק 29 אלא על הסדרה כולה.

Billy Shirs

New member
למה לנצל"ש?

ביקורת רלוונטית על הסדרה ושקשורה באמת לפורום, לא "בואו לקומונה שלי" או "חופש נעים מפורום זה וזה". זכותי לפתוח שרשור
חוץ מזה, כל הביקורת הזאת הצטברה אצלי כל העונה והייתי חייבת להוציא.

xlulitx

New member
../images/Emo221.gifאני התעלמתי?!אני ממש לא התעלמתי.

אני פשוט אומרת שהיה אפשר לשרשר.

ילד רע 16

New member
תדעו זה גם אנחנו?

לא הערנו כלום עד שקראנו מה רשמה מחברת ההודעה. מה רע בלהתעלם? דבר שני, היא בכלל לא התעלמה, סה"כ הציעה לשרשר, למרות שגם לגבי זה אני נגד - לא מבין מה הבעייה בביקורות ודעות בפורום, לא צריך לשרשר כל דבר ל
, גם כאן יש הרבה שטויות יחסית - שמקבלות הודעה חדשה, קצת ביקורת לא תזיק.

amir6662

New member
את צודקת וגם טועה

ה-"קרבות" שם באמת עלובים ומה לעשות שציפינו ליותר וזה שצורי לא משתמש בטלקינזיס זה גם טמטום (שנובע מחוסר תקציב) עוד משהו שאת צודקת בו זה מה שהיה עם שאול ועמית, עמית היה אמור להשרף אבל אין סיכוי ששאול היה קופא, הוא מקסימום היה יכול "להכבות", כי כשקרח נמס הוא הופך למים ומים מכבים אש... אבל איזה בן-אדם "יכבה" מקצת מים? אפילו אם הוא "עשוי" מאש מה שאת טועה בו שצורי לא מסוגל להרוג- הבן אדם היחיד שהוא הרג עד עכשיו זו אביגייל, ואם שכחת, אני אזכיר לך: קרן עצורה, לא מתה! שמואלי עצור, לא מת! אחד הקוסמים עצור והשני מאושפז, הם לא מתים! שאול ועמית לא מתו בגלל צורי, אלא (מסיבה הזויה שהסברתי למעלה) "הרגו" אחד את השני איש הגומי נהרג מפני שלא הייתה דרך אחרת לעצור אותו חוץ מלהקפיא אותו ולשבור את הקרח... וגם אמרת שצריך היה לעצור את כולם- קרן ואיש הגומי היו עצורים ו... ברחו! עכשיו איש הגומי מת ואיפה שקרן עצורה נותנים לה כדורים כאלה כדי שהיא לא תגיע לשנת-חלום וגם אם היו עוצרים את אביגייל, היא ללא ספק הייתה מצליחה לברוח...

Billy Shirs

New member
הו...

עוד לא ראיתי את פרק 30, תודה רבה
סתם, לא נורא, אבל וואלה, באמת חשבתי שהוא הרג את כל האנשים האלה. אבל ברצינות- כשהוא היה תקוע בפוד הזה בתוך קרח- "הו! אני אנסה לחמם את טמפרטורת הגוף שלי!" איזה שטות... ועוד מילא זה, אבל הוא אפילו לא היה רטוב. ואהבתי את ההסבר שלך על שאול ועמית, למרות שאף פעם באמת לא ידעתי מי ינצח בקרב אש מול קרח למרות שראיתי כבר ארבעהO_0. את האמת, נראה לי ששניהם פשוט מבטלים אחד את השני, לא? ז"א, משהו דומה למה שהיה בסדרה רק הרבה פחות מחונטרש, שבמקום להיהרג כמו שני מפגרים הם פשוט לא עושים כלום אחד לשני.

ילד רע 16

New member
זה אחד מהכוחות שלו, מה שטות בזה?

הוא יכול לחמם את טמפרטורת הגוף שלו, הוא יכול לנסות. חוץ מזה שהוא גם ככה היה מפשיר מעצמו, הכוח שלו עזר לו. שאול השורף לדוגמא הוכנס ע"י צורי לתא הקפאה, גם אם הוא ירצה להפשיר את עצמו וגם אם הוא ינסה או הטבע - זה לא יצליח, בגלל שהוא בתוך תא-הקפאה, לעומת צורי. זה כ"כ שולי ולא חשוב. ואיך הוא יכול להיות רטוב? זה קרח. אולי הבגדים היו ספוגים מים ופשוט לא ראו? נכון שכתבתי משהו מפגר? בדיוק כמו ההתקטננות הזאת על כלום. דבר שני, גם אמיר/עמיר לא הבין. שאול לא נכבה מהקפאה, כמו בפעם הקודמת כשצורי הכניס אותו לתא-ההקפאה (שבחללית), הוא מת כתוצאה מהפיצוץ שגם הוא וגם עמית לקחו-בו-חלק. גם עמית, לא מת כתוצאה משריפה (כי היו כוחות מנוגדים) - אלא מהפיצוץ שנוצר כתוצאה מהכוחות המנוגדים, מהסתירה הזאת. וצורי בעצם לא עשה כלום. (הרחבתי על זה)

Billy Shirs

New member
הממ,

מז"א איך הוא יכול להיות רטוב? קרח שנמס הופך למים ומים מרטיבים... תקרא לי קטנונית, אבל לדעתי זה משהו מאוד חשוב ואני לא אוהבת שיש בסדרה חורים ודברים לא הגיוניים. לדעתי גם מה שכתבת לא קטנוני, כי כמו שהחור חשוב לי, גם האפשרות לשלילת החור חשובה לי
לדעתי הם גם לא מתו מפיצוץ- אם תשים לב, עמית זהר בכחול ושאול באדום. לדעתי הם השתמשו בכל הכוח שהיה להם וזה בזבז אותם או משהו.

ילד רע 16

New member
../images/Emo45.gif ו../images/Emo31.gif

- לגבי כל המיתות. זה גם מה שאני כתבתי (בלי להסתכל בתגובתך מקודם) - אפילו לא רובם מתו. לרובם נטרלו את הכוחות. ממש לא מובן לי מאיפה השטויות האלה - "צורי הרג את כולם"... טוב.. לגבי -
- אולי בעינייך הקרב היה עלוב, לא מבין מבחינת מה - מבחינת ביצוע (משחק)? אפקטים? הרעיון עצמו של מים ואש? דבר ראשון, אממ... לא יודע אם לך זה יצליח, אבל מים בהרבה מקרים גם לא מכבים אש. אש יכולה לעבור בין המים בלי שיקרה לה כלום, כשהאש חזקה כמובן. מה שקרה כאן הוא שעמית לא נשרף, ושאול לא הוקפא - הניגוד יצר כח חזק בין שניים, והם התפוצצו. "עמית היה אמור להשרף אבל אין סיכוי ששאול היה קופא, הוא מקסימום היה יכול "להכבות", כי כשקרח נמס הוא הופך למים ומים מכבים אש... אבל איזה בן-אדם "יכבה" מקצת מים? אפילו אם הוא "עשוי" מאש " זו טעות שלך. - שאול לא נכבה. - זה לא "קצת מים", זו הקפאה. - קרח נמס רק מאוחר יותר, ונתתי את הדוגמא של מים ואש - אבל כאן זה לא "קצת מים" ו"קצת אש" - זה עמית המקפיא מול שאול השורף, זה יצר ניגוד ביניהם, האש והמים בטלו זה-את-זה כי כל אחד השתמש כמעט באותה עצמה, הכי חזקה שיש לו וזה גרם לפיצוץ ביניהם ושניהם מתו. (וצורי לא עשה כלום) עמית לא מת משריפה, אלא מהפיצוץ שגם הוא אחראי אליו. שאול גם לא היה מת מהקפאה, כי צורי הקפיא אותו ואח"כ גם הוציא אותו (בפרק 27) כדי שילחם נגד עמית, אם עמית היה מקפיא את שאול - שאול לא היה מת (כמו איש הגומי, לדוגמא) - אבל שאול מת לא מההקפאה או מ"קצת מים" אלא כתוצאה מהפיצוץ שגם הוא אחראי לו. (אבל עמית גם ככה היה מת מהשריפה, ובכל זאת עד שהיה פיצוץ לקח זמן, כי היו כוחות מנוגדים של קרח ואש).

TheBlackParade

New member
אמממ

ברור שיש סצנות שיהיו ממש מפגרות. זה קורה בכל סדרה מכל הסוגים (דרמה, אקשן, מדע בדיוני וכדומה...). אבל אל תשכחי שזאת סדרה ראשונה שישראלים עושים מדע בדיוני ועם השנים זה יתפתח והם ילמדו לתכנת במחשב יותר טובXD

יש הרבה במה שאת אומרת

אבל שלא תצפי לקבל תגובות כל כך חמות כי פה לא ירדו על הסידרה שלהם.. אני חשוב שהסידרה נחמדה מאוד וכן יש הגזמה ופאקים אבל זה סידרה ..

ילד רע 16

New member
קראתי את הביקורת,

יש צדק בדברייך, אבל אני אומר שלי אישית הם לא מפריעים משום שזה די שולי מבחינתך. אולי את מעדיפה לצפות במשהו שהוא נטו איכותי, נטו מקורי, נטו נקי מכול דבר, נטו מושקע. לגבי צורי - הוא לא הורג את כל הנפילים, גם לא את רובם. הוא גם מצטער על זה, הוא לא מתכוון. עוד יותר לא הגיוני הוא - מה הוא אמור לעשות? לא לעשות כלום? וזו גם לא סיבה להכנס לכלא, כי בלעדיו כל הכמ"ג מתפוצץ, הנפילים משתלטים על החללית, נוח עושה מה שבא לו ושלומי נקרע תחת הלחץ. אם בעינייך זה מוגזם - אז אני חושב שבסדרה תמיד מקצינים דברים ומביאים אותם כמו שהם לצופים. הרי אם כל זה לא היה, היה הרבה פחות משעמם, לא? לגבי איש הגומי והטלקינזיס - אפשר להמציא מצב מאולתר שבו צורי היה בלחץ, בפאניקה, לא בדיוק ידע מה לעשות עם אלפיים הכוחות שלו, והדבר הראשון שהוא ניסה הוא להשתמש בכוח פיזי. זה לגבי כל נפיל, וגם לגבי הריגה, אבל אני מזכיר לך שאיש הגומי לא יכול להפגע. ניסו לירות בו, וזה פשוט עבר דרכו. את לא זוכרת? מה חפץ כבר יכול לעשות? אז יעיפו אותו לקיר, הוא יחזור בדיוק כמו... גומי ? לגבי האפקטים - אני חושב שרוב האפקטים בסדרה דווקא טובים אבל אנשים פשוט תמיד מעדיפים למצוא את הרע - את הלא-מושלם בלשון המעטה. נכון, זו סדרה, ונכון - ברור שהיא יותר פנטזיה-הרפתקאות-לנוער וצעירים מאשר מד"ב לצעירים ומבוגרים, והיא לא לוקחת ברצינות את ז'אנר המד"ב (עם זה אני מסכים) אבל הסדרה כן מאוד מודעת לעצמה וגם יודעת שהיא לא עושה מד"ב, ואם כבר - לא מד"ב טהור שלוקח הכול בחשבון - מוות, דם, אפקטים מושקעים. אבל מה שכן אפשר לציין לטובה - את העובדה שזה אשכרה ישראלי, מדבר עברית, שחקנים ישראליים, אפקטים טובים מאוד יחסית לישראל. אולי את מתחברת יותר לסדרות מחו"ל, לי זה לא ממש עושה את זה. משהו ישראלי הרבה יותר חשוב לי ועצם העובדה שהוא כזה זה סימן לבחון אותו. אני לא חושב שזה מהווה זלזול באינטליגנציה, מורעפים המוני כספים על כל האפקטים הללו, אבל כמובן שאתם מסתכלים על הצד הרע. אם לא טוב לכם - אפשר תמיד להתלונן אבל זה לא יעזור, גם לפרגן לו (למרות שאת זה תמיד אפשר), אפשר להפסיק לצפות, מי שזה באמת כ"כ מפריע לו. בנוסף, את מזכירה הרבה סדרות ואנשים - וזה היה דיון יחסית ארוך בפורום: * לא השמיניה, לא גיבורים, לא סמולוויל, לא מה שלא תרצי - אף אחד מהם, וגם הנפילים - לא המציאה את הגלגל. כולן מסתובבות סביב אותו הגלגל, ואולי מחדשות משהו בז'אנר אבל אין שום מקוריות וגם לא מקריות. כך גם הנפילים. * הנפילים לא מועתקת משום סדרה אחרת, אולי נכון יהיה יותר לקרוא לזה "השראה", וגם בזה היוצרים "הודו". חוץ מזה, שיש די הרבה סדרות מד"ב (או מה שלא תקראי לזה) שהרעיון הכללי פשוט דומה. אנשים עם כוחות, סיפורי אהבה, הניגודים בין אדם לעל- טבעי, אפקטים... מה עוד יכול להיות? מאיפה לך שכל בנאדם נורמלי לא יכול לחשוב על כח ההקפאה, לדוגמא? בסדר, העתיקו. אז לא נצפה בסדרה? זאת סדרה לחלוטין מקורית, ואני לא מדבר על הכוחות והסוגים. (גם בסמולוויל יש גיבור ראשי עם כוחות ו... אני לא כ"כ רואה את זה, אבל זה מה שאני יודע, ולא צריך יותר מזה) מה שמקורי הוא בתכנים עצמם - ברעיונות - לא רק הרעיון של קרן, אלא בכלל - מה עושים, איך מכניסים כל נפיל לכמ"ג, ועוד המון דברים שאני כותב כל שרשור פרק יומי וכרגע שכחתי אותם, אבל הסדרה הזאת גאונית. זאת דעתי לפחות. לגבי פרק 29 - לצורי אין כוח הקפאה, יש לו כח קירור שלא יספיק להביס לא את עמית ולא את איש הגומי, פשוט לא היה נחוץ. זה לא הקפאה, זה קירור - והוא לא הצליח. בנוגע לגוש הקרח - כמו שאול השורף, זה ה"ייחוד" של ההפקאה הזו, שהם לא מתים. אפשר להגיד שצורי ושאול הם נפילים ולכן הם יכולים "להחזיק מעמד" בתוך זה. אין לי איך להסביר את זה באופן הגיוני, אבל תנסו להכנס לעולם של הדמויות. אפשר לעשות בסדרה כזאת ה כ ל, כל מה שרק עולה על הדעת, לתת אלף ואחת תירוצים, לא לתת סיבות לכלום ועוד ועוד ... לגבי הקרב בין עמית ושאול - לא מסכים. את האפקטים אני אהבתי, היו נחמדים, הניגוד והסתירה הזאת. אהבתי גם את הרעיון - שוב של הניגוד וה"בזבוז" (אהבתי את המושג :) וזה ממש לא היה טפשי, צורי חסך לעצמו הרבה עבודה בשנייה אחת של מחשבה. לגבי הפרקים שחוזרים על עצמם - לא הפרקים שחוזרים על עצמם אלא אחד מהרעיונות המרכזיים בסדרה, העלילה הראשית - שהיא חוקיות מסויימת שקיימת בכל סדרה מסוג זה, אני מניח. בא נפיל חדש, מכניסים אותו לכמ"ג, נלחמים בו, מביסים אותו (ובין לבין - ההשתלטות או הניסיון - על החללית) אבל אני לא אפרט כאן את רשימת הנפילים - למרות שהייתי יכול להדגים ולהראות לך שהיוצרים יודעים לגוון ולשבור את החוקיות הזאת גם בתוך עצמה, בתוך המסגרת. יש נפילים שהכוח שלהם והיכולות שלהם לא ברורים במספר פרקים ורק אח"כ מגלים, יש נפילים עם כל מיני סוגי כוחות - זה כבר מסביר את ההבדל, נפילים שממש כמעט מצליחים להשתלט אבל נכשלים ברגע האחרון, נפילים שמובסים רק ע"י עזרה של גורם נוסף (איש הגומי - הובס ע"י עמית ורק אז צורי), ליאה עזרה לצורי עם ערן שמואלי ("הרואה ואינו נראה") ועוד ... זה הייחוד, שצורי באמת לא לבד. נכון, זו סדרה יומית בלי כ"כ הרבה עומק, אלא יותר הנאה - אבל בתוך הדברים הקטנים אני מצליח למצוא דברים מיוחדים, כל העניין של הניגוד בין צורי (אדם או נפיל?) לבין ליאה לדוגמא, או העובדה שגם צורי הוא לא כל- יכול, והוא צריך עזרה לפעמים - שבאה מהמקום הכי לא צפוי, גם בשביל צורי וגם בשביל הדמויות עצמן. יש נפילים שנוח ואסף בכלל לא שכנעו אותם לבוא, אלא אביגייל - השענית, מצאה אותם. יש נפיל חדש - שלדעתי נוח ואסף לא ימצאו אותו והוא לא ימצא אותם, לדעתי (אבל את זה רק בפרקים הבאים). לגבי "לא מספיק חכם" - לא מראים לנו את כל השיחה אבל דווקא הצחיק אותי שזה מה שהוא אומר
הוא מסביר להם למה יש להם אינטרס משותף להשתלט על החללית, וזה ברור למה. לגבי "המשטרה מוסרים", זה היה בפרק 28, יותר נכון לדעתי לומר "המשטרה מוסרת", ובאמת אין לי מושג מאיפה הטעות/הלא-טעות הזאת. בשורה התחתונה, אם באמת חשוב לך להשיג את הסדרה ואת נהנית (בלי לדפוק חשבון ובלי להתחשבן ולהתקטנן עם עצמך - כי ככה את רק מפסידה, לדעתי) תשיגי ותצפי ותעשי, הרי בסוף זו הנאה צרופה. בינתיים - חוץ מביקורות שביקרו את הפרק הראשון (שאחד מהם דווקא היה לטובה) - כל הביקורות של אנשים מבחוץ, לא רק כאלו שיש להם יס, אלא גם על הוטניקים (שיש והיו כאן המון) אמרו שהסדרה היא לפחות טובה. אני כמובן חושב שהיא מצויינת, אבל חשוב לי לדעת דבר אחד - זה באמת מפריע לך ומרכזי בעינייך? או שסתם רצית לרשום ולפרוק גם דברים שוליים? כי לי אישית זה נראה ממש שולי ולא חשוב, וזה ממש לא מנע ממני להפסיק להנות או לשים לב לכל דבר קטן (אני שם לב, אבל גם בדברים מטומטמים אני לא לוקח כל דבר "קשה", אבל מעיר כשצריך - משהו שמאוד צרם לי היה "המשטרה מוסרים" והבכי הטפשי והלא- אמין של הקריינית, דווקא את זה הייתי יכול להבין, אבל שוב - יכול להיות שזה יותר צורם לך, למרות שלא קראתי כאלו הערות, ואני ממש לא מבין איך הערות הללו יכולות לגרום ל"הנפילים" להיות "לא משהו" כמו שאת מתארת בתחילת ההודעה). דברת על דוגמאות ספציפיות שלא היו מפריעים לשום סדרה להיות מצויינת. שבת שלום.

למעלה