הנמר או הנערה?

ערסlight

New member
הנמר או הנערה?

נזכרתי בסיפור [אפרופו דלתות...] שקראתי לפני המון שנים. פעם הייתה ממלכה, ממלכה פראית, קטנה, עשירה, שמרנית ושכוחת אל ובה עם שחי חיים יצריים מלאי דם, מלחמות וכיבושים. בממלכה שלט סולטן עריץ ונערץ שמוצא פיו היה חוק. בממלכה הזו הייתה שיטת צדק יחודית. ברגע שמישהו נחשד בעבירה נגד הממלכה... היו מכניסים אותו לזירה.כשכל העם ישב ביציעים לראות את הצדק יוצא לאור. הנאשם היה מוכנס לזירה ונדרש לבחור בדלת אחת מתוך שתי דלתות זהות ואטומות. אם היה אשם... האל היה שולח לו את הנמר המורעב שהיה טורף אותו וממית אותו ביסורים רבים. ובדלת האחרת נערה בתולה. הסולטן היה מחתן אותו עם הבתולה שמאחורי הדלת ואף מצייד אותו בנדוניה ראויה. לסולטן הייתה בת. צעירה, יפה, סוערת, נחושה, מפונקת ומניפולטיבית. שמעולם לא נדרשה לויתור והנסיכה הזאת אהבה אהבה מטורפת מלאת תשוקה מרוסנת צעיר שהיה בן למשפחה מכובדת, יפה, אמיץ וגיבור חיל שגם הוא אהב את הנסיכה אהבת אמת. רצה הגורל והנסיך נחשד בבגידה במלכות. זה מצב שרק דרך אחת יכולה לפתור. דינו היה להכנס לזירה בהתאם לחוק, להטרף ע"י נמר או להתחתן עם הנערה היפה והענוגה בבנות הממלכה [כיעה למעמדו] והנדוניה תהיה נדיבה במיוחד וילדיהם יזכו לתאר נסיכים. בת הסולטן כשנפרדה מאהובה בדמעות, בערב שלפני הארוע, הבטיחה לו שתהפוך את העולם ותגלה את סוד הדלתות בטרם עת ותעשה לו סימן סודי מהיציע המלכותי מאחורי איזו דלת מסתתרת הנערה. ואמנם... היא הצליחה לברר במאמץ הירואי וברגע האמת היא סימנה לאהובה בזירה את הדלת והוא פתח אותה ללא היסוס. ומה אתם חושבים היה מאחורי הדלת? הנמר או הנערה ?

n o g a1

New member
היא איבדה את הבחור בכל מקרה

במוות (הנמר) או במועמדת אחרת (הנערה). השאלה היא - האם היא מעדיפה אותו מת מאשר שייך לאחרת? חושבת היה שם... נמר. אכזרי , אך זהו טבען של אגדות.

קטי30

New member
ערסוויט' לא יפה ככה ../images/Emo10.gif

נסיכה נמר עמה למה איך אני ארדם עכשיו?? יושבת עם הפיגמה יודעת שאתה ער
וחסר לך שתתן לי להרדם ככה
נו????????????????.. שאני אחכה עוד הרבה זמן ?????

אם זו היתה אהבה ללא תנאי אין ספק

שהוא היה מקבל את ההכוונה לדלת שמאחוריה הנערה הבתולה אבל הואיל וזו היתה "אהבה מטורפת מלאת תשוקה מרוסנת" יכול להיות באותו קנה מידה שהיא העדיפה לגרום למותו

childman1

New member
הנמר ומהסיבות הבאות:

א.מדובר בנסיכה מפונקת,היא תעדיף את הנסיך שלה מת מאשר שבחורה אחרת תהנה ממנו. ב.מדובר בגבר, והרי ידוע שגברים הם טיפשים ונאיבים ומאמינים לאהובתם. ג. לא נשכח מאיזו מין היתה זו שגילתה את סודו של שמשון הגיבור(הגבר הנאיבי), ולא נשכח מי שכנעה את אדם לנגוס מהתפוח. ד. בתור ערס בטוח לא היית מביא לנו כאן סיפור עם סוף טוב מהאגדות

קטי30

New member
../images/Emo46.gif עכשיו בגללך

מתה עוד פייה
חחחחחחחחחחחחחחח

Rinattt

New member
חכה חכה...

שתתקל בטיזריות... בכלל תהיה חבול לגמרי

ozzz64

New member
את הנערה .

ולא סתם נערה את בת הסולטן הנסיכה .ואז הם התחתנו היפה והאמיץ עם בת הסולטן היפיפיה העשירה והבתולה כמובן. בלילה היא גילתה שיש לו זין קטן ושהוא גומר אחרי שתי דקות,ככה היא נשארה בתולה כל החיים .

חכמת שלמה המלך

מתוך ספר בשם "כל אגדות ישראל" שמלקט מדרשים. זיכרו כי חז"ל לא סיפרו לנו סיפורי היסטוריה אלא ללמד לימוד ביקשו. להלן מדרש על חכמת שלמה המלך: שלמה המלך – אחת מאלף לא מצאתי ויהי היום ויאמר המלך: אדם אחד מאלף מצאתי ואישה בכל אלה לא מצאתי! וישמעו הסנהדרין וישמע העם ויתמהו איש אל רעהו לאמר: האמנם כדברי המלך כן הוא, כי לא תמצא אישה חכמה וטובה בין אלף נשים? וישמעו דברי הסנהדרין והעם למלך, ויאמר: בקשו לי איש ואשתו מנכבדי העם וגדוליו וניסיתים, וראיתם היקרכם דברי אם לא. וילכו עבדי המלך וידרשו ויבקשו, וישובו למלך ולסנהדרין ויאמרו: ינסה נא המלך את אמיתי ואת נועה אישתו. ויאמר המלך: מה ראיתם כי אמרתם לי לנסות את האיש ההוא ואת אישתו? ויענו העבדים את המלך ויאמרו: דרשנו להם ויוגד לנו, כי ברך ה' את האיש ואישתו וימלא ביתם טובו ולא יחסרם דבר. ואף גם זאת הוגד לנו כי אוהב האיש את אישתו בכל ליבו ובכל נפשו, והיא גם היא תברך את ה' יום יום על הילקחה לאיש ישר ותם כאמיתי ונפשה קשורה בנפשו. וישמע המלך את דברי העבדים ויאמר: הסתר תסתירו את כל הדברים, אל תגידום לאיש עד אם כיליתי לנסות את האיש ואישתו. ויענו העבדים ויאמרו: כן נעשה כאשר דיברת, אדונינו המלך. ויצאו העבדים מבית המלך ויצו ויקראו לאמיתי. וילך ויבוא ויעמוד לפניו. ויאמר המלך: הנה שמעתי עליך לאמר: חכם ונבון אתה. על כן קראתיך לבוא אלי ולאמר לך: שר הארמון תהיה לי ואת ביתי אתן לך לאישה. וישתחו אמיתי ויאמר: ברוך תהיה לי אדוני המלך כי דיברת אלי את הל הדברים הטובים האלה. עבדך אני, אדוני המלך וכל אשר תצוני אעשה. ויאמר המלך: לא אשימך לשר ולא אתן לך את ביתי לאישה עד אם הבאת אלי את ראש נועה אישתך בלילה הזה וידעתי כי תמצא ביתי מנוחה בביתך ולא תכעיסנה צרתה. ובדבר המלך את הדברים האלה ויעבר ליד אמיתי שר הארמון, וירא אמיתי את לבוש המלכות אשר עליו ואת הכבוד הגדול אשר שמו לו עבדי המלך ויקנא בו ויאמר: הנני אביא לך אדוני המלך את ראש נועה אישתי. ויברך אמיתי את המלך וישתחו ויצא וישוב לביתו. ותרא נועה את אישה מתנודד ותיגש אליו ותאמר: מה לך, אישי הטוב, כי סרה רוחך ואינך אוכל לחם? ויען אמיתי את נועה אישתו ויאמר: דאגה בליבי, על כן לא אוכל ולא אשתה. וימררו הדברים האלה את האישה ותאמר: הגידה נא לי צרתך, אולי אוכל להועיל. ויען אמיתי ויאמר: הניחי לי ואל תציקיני בדבריך כי מר לי מאוד. ויהי בערב ותשכב נועה את ילדיה במיטתה ותעל גם היא על המיטה ותשכב ותישן. וירא אמיתי כי ישנה נועה אישתו וישלוף חרבו מתערה ויגש בלט אל המיטה. ... ... ... ... ... ... ... ... ... ויהי כראותו את אשתו הנאמנה לו כל הימים ואת ילדיו הקטנים אשר גדלתם ברחמים גדולים, ויאמר בליבו: חלילה לי מה' אם אעשה את הדבר אשר דיבר אלי שלמה המלך. וימהר ויסר מעל המיטה וישב חרבו לתערה ויעל על יצועו לישון. ויעברו רגעים אחדים ויאמר בליבו: אמנם טובה לי נועה אישתי אם ילדי הקטנים, אולם טובה ממנה שבעתיים בת שלמה המלך אשר שמעתי עליה לאמר: לא נמצאה כמוה אישה יפה וחכמת לב בכל הארץ. הבה אכרות את ראש אישתי והבאתי למלך ושמני לבן משק (מושל) ביתו והעשירני עושר רב ונתנו לי כל האנשים כבוד ויקר וגודלתי ורוממתי ונכבדתי מאוד. וירד אמיתי מעל יצועו ויוצא חרבו מתערה ויגש שנית אל אישתו הישנה ויאמר לכרות את ראשה. ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... אולם ברגע זה ראה והנה ילדיו הקטנים ישנים וימינה ושמאלה תחבקם, ויאמר בליבו, אם יתן לי המלך את כל הון ביתו לא אעשה את הדבר הע הזה ולא אהרוג את אישתי הטובה והרחמניה. ויסר מעל המיטה ויעל על יצועו וישן כל הלילה. ויהי בבוקר ויבואו עבדי המלך אל אמיתי ויאמרו: מהרה ולכה איתנו אל המלך כי קרא לך. וילך אמיתי עם עבדי שלמה ויבוא אל המלך ויתיצב לפניו. ויאמר המלך: ואיה ראש אישתך אשר אמרת להביא אלי? ויען אמיתי ויאמר: ירחם נא המלך עלי ואל יוסף לדבר אלי עוד בדבר הזה. ויאמר המלך: האין כסף וזהב וגדולה לא נחשבו לך למאומה? ויען אמיתי ויאמר: פעם ושתיים ניגשתי בלילה הזה אל המיטה אשר שכבה אשתי בה ואומר לעשות כאשר דיברת אלי , אדוני המלך, אולם נכמרו רחמי על האישה הטובה אשר הוכיח לי ה' ואומר: תהי נא אם לילדיה הקטנים ואישה לבעלה. ועתה יהי נא שם ה' מבורך אשר לא עזב חסדו איתי וירב רחמי וימנע חרבי מדם. ויאמר שלמה לסנהדרין: שימו את הדבר הזה בליבכם אל נא תשכחו. וישב אמיתי לביתו שמח וטוב לב. סוף המדרש יבוא אחה"צ. חייבת לרוץ.

למעלה