הנמר או הנערה?

המשך...

ויעברו שלושים יום, ויקרא המלך לנועה אשת אמיתי ותבוא הארמונה ותתיצב לפניו. ויאמר לה המלך: הנה נא ידעתי כי אישה יפת מראה את, ואומר: אקחה אותך לי לאישה והילבשתיך בגדי מלכות ונתתי עטרת זהב בראשך והימלכתיך תחת נשי המלכות והיית לראש לכולן. ותשתחו נועה למלך ותאמר: לך אני, אדוני המלך, וכטוב בעיניך עשה. ויאמר המלך: שובי אל ביתך והירגי את אישך, כי לא אוכל קחת לאישה בעולת בעל (אשר בעלה חי). ותאמר נועה: עוד בלילה הזה אביא את ראש אישי אליך. ויאמר המלך בליבו: אם לא אשית לאישה הזאת מוקש תמהר לשוב לביתה ושפכה דם נקי, הבה אתן לה חרב דקה עשויה בדיל. ויאמר בחרב המרוטה (החדה) הזאת תסירי את ראש אישך מעליו. פעם אחת הכי ולא תשני לו. וישם המלך את חרב הבדיל בתער ויתן לנועה ותמהר ותשב לביתה. ותבוא אל אמיתי אישה ותחלק לשונה. ותשכרהו וישכב וירדם. ויהי בלילה .... ותקח נועה את החרב אשר נתן לה המלך ותיגש אל בעלה הנרדם ותמהר ותך בה על צוארו ותכוף החרב. ויקץ אמיתי משנתו וירא והנה אשתו עומדת עליו וחרב כפופה בידה, ויקצוף עליה קצף גדול ויאמר: הגידי לי מי נתן לך את החרב ומדוע קמת עלי להרגני אל תכחדי ממני דבר. ותרא נועה כי כן ותספר לו את כל הדברים אשר דיבר אליה המלך. ויהי בבוקר ויבואו עבדי שלמה ויקראו לאמיתי ולאישתו לבוא אל המלך. ויבואו ויראו והנה המלך יושב על כסא מלכותו והסנהדרין יושבים לפניו. ויראם המלך ויצחק. ויאמר לאמיתי: ספר נא באזנינו את כל הקורות אותך בלילה הזה. ויען אמיתי ויאמר: ישנתי בלילה הזה ושנתי ערבה לי, והנה פתאום הקיצותי וארא והנה אשתי עומדת עלי וחרב בידה, ואבן ואדע כי לו היתה חרב ברזל בידה, כי עתה הרגתני. ויען המלך ויאמר: על כן נתתי לה חרב אשר לא תרע ולא תשחית. ויאמר אמיתי: גם אותי ניסה המלך ויאמר לגדלני ולרוממני ולהעשירני עשר רב, אולם אנוכי חסתי על אשתי ואיבז את העושר והכבוד והגדולה והתפארת. וישמעו הסנהדרין וישמע העם ויאמרו: צדקו דברי מלכנו אשר אמר: אדם אחד מאלף מצאתי ואישה בכל אלה לא מצאתי.

אכן דורית,זוהי אמת...

את מביעה קו שמרני מחד,ומאידך מגלה פתיחות קיצונית, מהכרותך בפורם במס` קטעים.איך את מסבירה זאת?סתם מסקרן...

../images/Emo6.gif../images/Emo140.gif חמוד אתה...

אתה לא הראשון כאן ששואל את זה... תגיד... שמעתי שאתה מחפש אהבה בנרות..... מספרים על הגאון מוילנא... שלילה אחד, מאוחר מאוד חזר הוא מלימודו. ובדרך עבר ליד בית הסנדלר. וראה אור בוקע מחלונו של הסנדלר. הביט לתוך הבית וראה את הסנדלר מתקן נעליים באישון ליל לאור הנר. ראה זאת הגאון מוילנא וההכרה היכתה בו - כל עוד הנר דולק אפשר לתקן. זהו לימוד מאוד חשוב לחיים שהגאון מלמד אותנו. ודוקא את הלימוד הזה הוא למד מסנדלר פשוט - כל עוד הנר דולק אפשר לתקן! זה משל כמובן! הנר משול לנשמה. וכל עוד הנשמה בגוף אפשר לתקן. אז אתה עוד מאמין באהבה... אשריך. אשריך שלמרות שנכווית ברותחין... אינך חושש מצוננין. שבת שלום.

מה שלמה

בכול זאת, הבחור לא ידע שובע. אלף נשים, אלפי פילגשות וזה לא עצר אותו. זה מזכיר לי קצת את השפע של אתרי ההכרויות. איך אפשר למצוא את בת הזוג הנכונה עם כול השפע המדומה הזה? ועכשיו... מדברים על מלך, לא סתם מלך אחד כזה שאין חכם ממנו. ברור שחז"ל, אשר מעריצים אותו, ימצאו מדרש אשר יהלל את חוכמתו ויכניס למסגרת של מוסר (בכול זאת.. מלך נערץ) את הזיונים האין סופיים שלו - רציונאליזציה שכזו. ואם לרגע לא נהיה רציניים, יש בערוץ לוגי תוכנית ע נ ק י ת שנקראת "מה שלמה". בתוכנית הם מלמדים בדרך מצחיקה ועקיפה המון על מדע. חלק מסיפור המסגרת של התוכנית מדבר על כך שלשלמה 999 נשים והוא מוצא עוד אחת שהוא אוהב - דלית. היא לא מוכנה להיות האישה האלף ומבקשת שיתגרש מ999 נשותיו.

אהבתי את הבדיחה.

שלמה לא היה בעל תאוה גדול. לא לשם כך הוא התחתן כל כך הרבה. באותם הימים היו מדינות כורתות ברית שלום ביניהן, ואחת הדרכים היה לקחת לאישה את בת המלך. האם ידעת שבזמן שלמה היה שלום בעולם? ושהוא שלט על כל העולם כולו? לא חשבת אף פעם למה?

לא חשבתי על זה

בכלל... לא באמת מכירה את התורה. ואם השיטה כ"כ מוצלחת למה שאר המלכים לא השתמשו בה? ואלפי הפילגשות שהיו לו, מה הסיבה לזה?

אותו הדבר.

מלכים אחרים כמובן שגם השתמשו בשיטה הזאת עד בוא הנצרות... שהביאה לעולם את המגבלות הדתיות שלה על יחסי מין, והתירה בדיעבד למי שלא מסוגל להתחתן עם האל... והוא חלש באופיו... את ההיתר להינשא. ורק לאחת, וגם זה לנצח. אנו רואים את כל בתי המלוכה באירופה שנישאו ביניהם בדיוק בגלל הסיבה הזאת, לא? ואם הגברת לא מצאה חן בעיני המלך לאחר זמן מה? נו, תמיד יש את הנרי השמיני...

והפילגש (ברבים)

מה ההסבר לכך שלשלמה היו אלפי (
) פלגשות? (הרעיון שנשותיו הביא לשלום נחמד, אולי אפילו אמיתי, רק שמוזר לי שרק בימיו זה כ"כ הצליח ואצל מלכים אחרים למרות שגם הם התחתנו בדרך לשלום הם לא התחתנו עם אלף...)

ההסבר הוא הרבה יותר מעמיק

חמותי לשעבר ניסתה להסביר לי את זה. זה מסובך קצת. בקבלה יש הסבר מעמיק לתופעה הזאת, שאני לא כל כך מבינה אותו, וגם לא מכירה לעומק. שלמה ראה את האפשרות להביא את המשיח בימיו, הוא ראה את האפשרות שייתכן שהוא ייבחר להיות משיח כי היו את כל הסימנים לכך. ולכן אי אפשר לשפוט את מעשיו והחלטותיו כשל אדם רגיל מן היישוב. צריך להכיר מי היה שלמה, את הגדלות הרוחנית שלו בכדי להבין את המניעים שלו. שמו מעיד על תוכנו. הוא שאף להביא את העולם למצב של שלמות. למצב של שלום. לא רק שלום גשמי, אלא גם לשלום (חיבור) בין העולמות העליונים לתחתונים. הוא לא היה אדם פשוט. והוא לא היה טיפש.

לא שופטת

(בכול זאת ... אני לא שלמה) אני להבדיל מערס ואולי גם להבדיל ממך לא מקבלת "עובדות" כאקסיומה מוחלטת, ומתיחסת אליהם כאל מציאות בלתי מעורערת. אני מרשה לעצמי לערער, להפעיל לוגיקה אישית ולשאול שאלות. אני מפסיקה רק כאשר נחה עלי דעתי. בתגובה הראשונה שלך אלי היית מאוד בטוחה בתשובתך, כ"כ בטוחה שערערת את ביטחוני. כשהמשכתי לשאול הבנתי שגם לך אין באמת תשובות של הבנה אמיתית. בכדי שיהיו לך את (בדיוק כמוני) צריכה להעמיק בעניין ולהבין את כול המכלול ששמו שלמה. אז לא את ולא אני מבינות את המכלול ששמו שלמה, מה שאומר שהמחשבה של שתינו נכונה/שגויה באותה המידה. ואם יש מישהוא שהעמיק יותר ויכול לענות לי על יותר אשמח לשמוע.

את

נשבעת לך שאני אוהבת אותך. יכולה ממש שלמוע את טון הדיבור שלך והצחוק שלך כשחשבת את מה שכתבת. סוף שבוע נפלא רחלי.

ב ד ר ך

New member
את הנערה

ואם יתמזל מזלו אז זאת תהיה בת הסולטן בעצמה ובכבודה. זה הסוף שאני בוחרת.

Rinattt

New member
הגברים בחרו נמר, הנשים בנערה...

הממממ... מעניין על מה זה מעיד...
אני הייתי מבקשת שוילון שלישי יפתח

תשרי1

New member
הסוף שלי............

הנסיכה רמזה לצעיר על הדלת עם הבתולה מפני שהעדיםה שיחיה עם אחרת אבל שיחיה, אך הצעיר בחר דווקא בדלת השניה, מפני שהעדיף לא להיות כלל מאשר להיות עם האחת הלא נכונה. איך???????????????.

ב ד ר ך

New member
וואהו זה באמת קונספירצי

או... שההפך הנסיכה רמזה לצעיר על דלת והוא ישר בחר בדלת השנייה שם הייתה באמת הבתולה הזכה.

תשרי1

New member
באגדות , כמו גם בחיים,

אני רוצה "happy end". רק חבל שלפי הנסיון שלי, הוא לא ממש מגיע.

למעלה