הנמר או הנערה?

../images/Emo20.gif זה מה זה פשוט...

הנסיכה הנחושה והמניפולטיבית סוגרת עיסקה עם הבתולה, שתוותר על מימוש זכותה לנישואין עם הנסיך, תמורת תשלום הולם (תקבל את הנדוניה ותוכל להנשא לאהוב אחר...) ואז כמובן מפנה את אהובה לדלת של הבתולה, הנסיך ניצל, הבתולה מתעשרת, ובת הסולטן הסוערת זוכה מחדש באהובה המסוקס להמשך חיים מלאי תשוקה בלתי מורסנת. וכולם מבסוטים על עצם היום הזה

ב ד ר ך

New member
או ש...

הנסיכה מתאהבת בבתולה הנסיך בוחר בדלת עם הנמר וכל מי שנשאר חיי מכל הסיפור הזה חי באושר ועושר עד עצם היום הזה.

ערסlight

New member
happy end

בסיפור הזה יש שתי אפשרויות בלבד. הנסיכה עומדת בפני דילמה. לאפשר לאהוב ליבה לחיות, אבל... בלעדיה. זה מצב שדן אותה לחיות חיים שבהם היא תראה את בחיר ליבה חי חיים שלמים, מוליד ילדים, והיא לא חלק מהם. מצד שני... אולי עדיף שימות אך לא יהיה של מישהי אחרת. [ואולי יעז אפילו להיות מאושר] אין כאן אפשרות נוספת. הסיפור נגמר ברגע שהצעיר פותח את הדלת ולא ידוע מה הסתתר מאחוריה. הנסיכה "לא עשתה עבודה", היא בעליל תבחר מתוך היצר. מתוך מה שהיא מבינה "מה זאת אהבה". הקורא מחוייב להשלים את הסוף בעצמו. על הדרך לבדוק מה הוא היה עושה במקומה. המעניין בסיפור שככל שחושבים יותר על בחירתה של הנסיכה כך קשה יותר להחליט מה הייתה בחירתה [והיא בחרה]. היה מרתק לראות שהיו כאלה שלמרות נתוני הפתיחה בחרו באפשרויות נוספות. מעניין מה זה אומר...

אחרי שתסביר לי

למה האפשרות שהצעתי לא ישימה בתנאים שתארת, אני מוכנה לענות לך על השאלות הנוספות שלך

ערסlight

New member
יקירתי

כל אפשרות אחרת מעבר לשתיים שתוארו אינה אפשרית במקור. זו הנחת מוצא ואם לא היה מספיק ברור... הכשל בתיאור שלי.

אם זה מה שבא לך - בכיף

אבל בינינו, אין דבר כזה שמשהו אינו אפשרי רק בגלל הנחת מוצא. משהו אינו אפשרי, אם אין שום דרך להוציאו מהכח אל הפועל. אז במשחקים/אגדות/תרגילים תאורטיים מוכנה לשחק לפי החוקים ולבחור מתוך סט אפשרויות נתון. בחיים - אני מתפרנסת מלמצוא פתרונות לבעיות, שבהן כמה שיותר צדדים יצאו מורווחים וכמה שפחות צדדים יינזקו. וכל זה בארגון עתיר אילוצים ודינמיקה מחד ובירוקרטיה ונהלים מאידך. אז מבחינתי - נקודות כמה שיותר גבוהות למי שלא מסתפק בפתרונות שתוארו במקור. ואם תשאל מה הייתי בחורת מבין מה שהצעת - את הדלת של הבתולה כמובן. וזה מבלי לעשות שום עבודה. מסיבה אגואיסטית לחלוטין: על מנת לא לחיות עם המצפון של להוביל אדם למותו, כל אדם ועל אחת כמה וכמה אדם אהוב. עם האשפרות השניה - הזמן יעשה את שלו. אני אמצא אהבה אחרת, הרי בסופו של יום אני נסיכה סוערת יפה וחכמה, לא?

אפשרות מוספת ../images/Emo3.gif

יפה וסוערת לכל אורך היום, וחכמה בלילה
(שערסי שלנו ייצא מבסוט)

תשרי1

New member
סוף טוב בכל מחיר

אנחנו רוצים סוף טוב לא חשוב מה, ולכן מנסים למצוא פתרונות יצירתיים.

רק שתי אפשרויות

זה כול הקסם. במקום שאחד מתעקש כי יש רק שתי חלופות, יש תקיעות יחסית למקום בו יצירתיים ויוצרים חלופות נוספות.

ערסlight

New member
זה כל הקסם.

נכון, לפעמים אפשר להיות יצירתיים. [שווה לנסות, לפחות] אבל זה לא תמיד אפשרי. לא מעט קורה בחיים שאנחנו נאלצים לבחור בין רע לרע יותר. לעיתים זה מה יש. [וזה עוד מבלי לגעת בעניין שאנחנו לא באמת יודעים מה זה "רע" או "טוב". חלקינו אפילו יחשבו שאין אבחנה כזאת] כולנו סובלים מהשחתת המידות של אגדות הילדים... והם חיו בעושר ואושר עד עצם היום הזה. כאילו שיש עולם אידילי שיש בו רע ברור וטוב ברור. לא כולם הפנימו שאגדות... יש רק באגדות. כשאנחנו מתבגרים יש לנו ציפיה[!] שכך יהיו חיינו ואוכלים בד"כ חצץ. בינתיים רק הוליווד עושה קופה מהכמיהה הזאת. [טוב, גם הדתות שמבטיחות צדק בגן עדן וגם כמה גברים שמשתמשים בזה בשביל להשיג זיון לא מחייב.]

מזל חי

New member
כמו בחיים

ישנם אנשים שלא רוצים את הבחירה אך כועסים שהיא הבחירה הטובה עבור האחר. אישית אם זה צריך להיות בלעדיי אז למה שלא יהיה טוב. אנשים שוכחים שוב ושוב שהטוב של האחר לעולם לא על חשבונם ולא מענינם.

הנסיכה תבחר באופצית הנמר

רומיאו וג'וליאט מישהו זוכר? האהבה הרומנטי.... עדיף למות ולא להפרד.... והיא תבחר בנמר מתוך רחמים עליו, שלא תבינו...

מצוטטת

New member
נו אז....

למה 'תה מחכה תוציא כבר ת'איזמל וכתוב... מה לדעתך זה אומר.....

ערסlight

New member
מה זה אומר...

זה אומר משהו דומה ל- "אל תבלבל אותי עם עובדות". זה אומר שבאים עם פתרון ברמת wishfull thinking מהבית ומתעלמים ממה שקורה בפועל. מין סוג של התכחשות.

למעלה