אני עם סירקין..!
באופן כללי (
), אבל במיוחד בנושא הזה.. אני מדריכה כבר שלוש שנים בישוב קהילתי גדול שאיכשהוא בזכות שייכות למועצה האזורית גליל תחתון, שהיא מועצה של מושבים ותיקים ברובם, השתחל לתנועת בני המושבים (ותודה לאל על כך..!). כיום, הישוב שלנו מונה כבר בסביבות ה600 משפחות כשאתם יכולים רק לדמיין כמה ילדים זה יוצא.. עברו הימים בהם כולם הכירו את כולם והישוב היה מורכב מחברה די סגורה ומלוכדת של כמה משפחות גרעין (המשפחה שלי בינהן) שהחזיקו פחות או יותר באותן דעות (שמאלניות. ברור) ושאפו ביחד פחות או יותר לאותו חזון לגביי הישוב הקטן שלהם בגליל. אם התנועה הייתה מוגדרת כשמאלניות, לא רק שהיה נוצר פילוג בישוב בין המשפחות בחברה ההטרוגנית והיפה שלנו אלא גם בין הילדים.. מה ילד בכיתה ד' יודע על עמדות בעד ונגד ההתנתקות או גזרות כלכליות?! על ימין ושמאל!? בשבילו הפוליטיקאים בארץ הם לא יותר מדמויות מצחיקות מ"ארץ נהדרת".. מה שהוא כן יודע, זה שהוא לא יכול ללכת לפעולה שכל החברים שלו הולכים אליה כי אמא ואבא אמרו שזו לא תנועה מהסוג שלהם. ובכלל- אם מישהו פה, אחד ויחיד- יוכל להגדיר לי בדיוק מיהו שמאלני בימינו, או מהן בדיוק העמדות של מפלגת העבודה בשנים האחרונות- אני באמת אסיר את הכובע בפניו ואתן לו נשיקה במצח. להעניק זהות פוליטית לתנועה דווקא עכשיו כשהגבולות הפוליטיים הולכים ומטשטשים..? אם סבתא שלי המפא"יניקית הידועה, שהייתה פעילת שמאל עוד לפני שהמציאו את השמאל במדינה הזה, יכולה להעיד שהיא מרוצה מרוה"מ הנוכחי ותומכת בתוכנית הכלכלית של שר האוצר (למרות שהוא קיצץ לה בפנסיה)-כנראה באמת אין כבר שמאל או ימין.. יש רק לא נכון וקצת פחות לא נכון במדינה המוכה והמדממת הזאת.. טה טה טה טםםםם סוף דרמטי. קבלו.
באופן כללי (