הנוער יומר את דברו

MICHALYB

New member
אני עם סירקין..!

באופן כללי (
), אבל במיוחד בנושא הזה.. אני מדריכה כבר שלוש שנים בישוב קהילתי גדול שאיכשהוא בזכות שייכות למועצה האזורית גליל תחתון, שהיא מועצה של מושבים ותיקים ברובם, השתחל לתנועת בני המושבים (ותודה לאל על כך..!). כיום, הישוב שלנו מונה כבר בסביבות ה600 משפחות כשאתם יכולים רק לדמיין כמה ילדים זה יוצא.. עברו הימים בהם כולם הכירו את כולם והישוב היה מורכב מחברה די סגורה ומלוכדת של כמה משפחות גרעין (המשפחה שלי בינהן) שהחזיקו פחות או יותר באותן דעות (שמאלניות. ברור) ושאפו ביחד פחות או יותר לאותו חזון לגביי הישוב הקטן שלהם בגליל. אם התנועה הייתה מוגדרת כשמאלניות, לא רק שהיה נוצר פילוג בישוב בין המשפחות בחברה ההטרוגנית והיפה שלנו אלא גם בין הילדים.. מה ילד בכיתה ד' יודע על עמדות בעד ונגד ההתנתקות או גזרות כלכליות?! על ימין ושמאל!? בשבילו הפוליטיקאים בארץ הם לא יותר מדמויות מצחיקות מ"ארץ נהדרת".. מה שהוא כן יודע, זה שהוא לא יכול ללכת לפעולה שכל החברים שלו הולכים אליה כי אמא ואבא אמרו שזו לא תנועה מהסוג שלהם. ובכלל- אם מישהו פה, אחד ויחיד- יוכל להגדיר לי בדיוק מיהו שמאלני בימינו, או מהן בדיוק העמדות של מפלגת העבודה בשנים האחרונות- אני באמת אסיר את הכובע בפניו ואתן לו נשיקה במצח. להעניק זהות פוליטית לתנועה דווקא עכשיו כשהגבולות הפוליטיים הולכים ומטשטשים..? אם סבתא שלי המפא"יניקית הידועה, שהייתה פעילת שמאל עוד לפני שהמציאו את השמאל במדינה הזה, יכולה להעיד שהיא מרוצה מרוה"מ הנוכחי ותומכת בתוכנית הכלכלית של שר האוצר (למרות שהוא קיצץ לה בפנסיה)-כנראה באמת אין כבר שמאל או ימין.. יש רק לא נכון וקצת פחות לא נכון במדינה המוכה והמדממת הזאת.. טה טה טה טםםםם סוף דרמטי. קבלו.

מסכימה...

אבל שוב לא התקבלה שום החלטה בועידת נוער שהתנועה לא תהיה פוליטית ושחברים שלי מתנועות אחרות שואלים אותי אם התנועה שלי פוליטית אני אומרת שלא! אני גאה בזה שהפעולות שלי שיוויוניות והדלת פתוחה לכולם ללא הפליה של כסף או דעות פולטיות! אני מחנכת לערכי התנועה!!! אני לא חושבת שאני צריכה להגדיר את עצמי כשמאלנית או את הפעולות שלי בשביל להעביר את הפעולות והערכים כמו שצריך!!! בקשר למחאות אתה צודק אנחנו קראנו לזה מעורבות חברתית אם אני לא טועה יש הבדל בין תמיכות למחאות אבל כשכתבתי מחאה התכוונתי באותה מידה גם לתמיכה!

לא מסכימה בכלל!

תעשו לי טובה כולכם. שמאל חברתי, שמאל כלכלי = שמאל פוליטי. אי אפשר להתחמק מזה. הפעילות החברתית והכלכלית שאני מאמינה בה משפיעה על דעתי הפוליטית. ככה זה גם בתנועה. תמיכה במאבק האמהות החד הוריות משמע תמיכה במדיניות פוליטית מסויימת. זה ברור שבתנועה מעדיפים לא להתעסק יותר מדי בעניינים מדיניים כמו התנתקות וצבא, ומעדיפים להתעסק בעניינים חברתיים וכלכליים כמו התקציב. זה שאנחנו עורכים הפגנות תמיכה או איך שלא תקרא לזה, אומר שאנחנו פוליטיים לכל דבר. לא מפגינים את הדעות שלנו כמו הנוע"ל והשמוצ, אבל פוליטיים לא פחות. תקשיב, אם אתה רואה את עצמך סוציאליסט אבל אתה שונא ערבים אז יש פה בעיה חמורה. אני לא אהיה זאת שתגיד לך שאתה לא סוציאליסט, אבל בהחלט יש סתירה בין ערכים. או שאתה מאמין בשוויון הזדמנויות לכולם, או שאתה מאמין שערבי טוב זה ערבי מת. מבחינתי, לפחות, זה קשה להאמין בשניהם. אם אתה רוצה לצאת מהשטחים ואתה בעד המדיניות הכלכלית של ביבי? חמוד, אתה ימני. לפחות מבחינתי. הבעיה פה היא באמת בהגדרה. כי כל אחד מגדיר את עצמו בצורה שונה. לכן, לדעתי, צריכים לעשות יישור קו בנוגע להגדרות פוליטיות - ימין, שמאל, שחור, לבן, שטויות כאלו... הידעתם - בסביבות ה-10% מבין המתנחלים הצביעו בבחירות האחרונות למפלגת העבודה. סתירה או לא סתירה? זה ידוע שהשמאל בארץ הוא נורא בעייתי. מבחינתי, הוא לא אומר הרבה. אולי בגלל זה התנועה שלנו לא אומרת הרבה. אין כזה הבדל בין עבודה לליכוד, שלא תטעו. גם אין כזה הבדל בין שמאל-מרכז לימין-מרכז. אולי זה אפילו סתם הטפלות לקטנות...

המצביעים בארץ...

אני לא יודעת מה נסגר בשאר העולם אבל בארץ המצביעים ברובם לא הכי חכמים דוגמא: שממשלת רבין הייתה בשלטון הדרום פרח!!! מעולם לא היה שם כל כך טוב! מעולם לא הייתה שם צמיחה כזאת כלכלית וחברתית... הממשלה השקיע המון בדרום והיו תוצאות! לאחר שלא מעט ממשלות לפני זה גרמו להדרדרות של הדרום! לאחר רצח יצחק רבין זכרונו לברכה היו בחירות שמעון פרס- שרצה להמיך במדיניות הכלכלית והמדינית של ממשלת רבין זתומרת להמשיך להשקיע בדרום וביבי שלא ממש היו לא תוכניות כאלו בקשר לדרום... אחוזי תמיכה בביבי בדרום היו הגבוהים ביותר אחוזים מטורפים של 90% 85% וכו'... אז... לא קשה לדעת לאן הדרום הגיע היום...

הידעת

שבתקופת כהונתו של רבין הייתה ההתיישבות הגדולה ביותר ביהודה, שומרון ועזה, ורבין שמאלני. אז? מה הקשר למה שאמרת? הבעיה של המבציעים בארץ היא שיש להם זיכרון קצר. או זיכרון קצר, או חוסר אכפתיות. להזכירך אריאל שרון הוא זה שפתח במלחמת לבנון והוא וביבי הם אלו שנאמו במרפסת והסיתו נגד רבין. זה משנה משו? לא. שניהם היו ראשי ממשלה... נקודה למחשבה.

מסכימה איתך:

אתה מתכוון למחאות נגד האלימות בכללי כיאלו לבוא ולמחאות על זה שאנשים אלימים או למחאות על זה שמשרד החינוך לא עושה כלום בשביל לטפל באלימות? כי לבוא ולמחאות שמשרד החינוך לא עושה כלום לאלימות זה בעייתי : א. צריך לחשוב מה אנחנו כן רוצים שהוא יעשה. ב. משרד החינוך מאוד מתלונן שאין לו תקציבים לפעול נג האלימות. ג. משרד החינוך בטוח שדו"ח דוברת הוא הפיתרון לאלימות! אבל אולי יש אפשרות לעשות הפגנה בסגנון: "הנוער אומר דיי לאלימות" לאיזה סוג התכוונת?

ב-ה-ח-ל-ט!

אני מסכימה איתך לגמרי בנוגע לאלימות. לדעתי זה ברור מאליו שמחאה בתנועה חייבת להיות בנושא שיש עליו קונצנזוס. האלימות זה נושא טוב. מבחינתי גם הפגנת מחאה באמהות החד הוריות, בנכים, בזקנים ובכל קבוצה אחרת שמופלית לרעה ושפוגעים בה זה גם נושא עם קונצנזוס..

כחילה

New member
יצאת קצאת בלונדינית מהמשפט האחרון

שאמרת.. אם זה מבחינתך, אז זה מה שאת חושבת, אם זה קונצזוס, אז זה מה שכולם חושבים ותומבים בו.

מוטי כפרה

מה רע בבלונדיניות? [בייחוד אם זו צ'רטקוף
?:] תיזהר ממני אתה.. זה לא יגמר בטוב
...

כחילה

New member
למה באלימות?

אין לי שום דבר נגד בלונדיניות, ובטח שאין לי שום דבר נגד צ'רטקוף.. סתם היא אמרה משפט קצת לא הגיוני.

למעלה