בתור אחת שישיבה בפוליטיקה...
בשביל להגדיר את כל המונחים שהגדרנו לעצמנו ישבנו עם מילון,בדקנו מה אומר כל מושג ואיך הוא בא לידי ביטוי בחברה שלנו,מה הוא מייצג וכיצד הוא מיושם ומתוך זה יצאנו בהגדרה (שדרך אגב לפי ההגדרות האלו,בנינו הצהרה,הצגנו מסקנות והן נבחרו על ידי רוב דמוקרטי שהיה שם). התפיסה הקפיטליסטית של ביבי באה מהרבה מקומות אבל גם מהעובדה שהוא מייצג מפלגה קפיטליסטית (נעזוב לרגע את מה שהימין והשמאל פה כל כך אוהבים להתעסק בו ונסתכל על מה שנחשב שמאל וימין מבחינת הגדרה רחבה ברוב מדינות העולם המפותחות).נכון,המדינה שלנו באיזשהו מקום "התקלקלה",יש אנשים שמעדיפים לשבת בבית ולחכות לחסדיהם של העשירים\אירגונים סוציאליסטים\עמותות ואירגוני צדקה וכו' וכו' אבל יש גם צד שני-של נכי צה"ל,זקנים,עיוורים,חד הוריות(שכמה שהעבודה שלהן מכבדת או לא כמו שאתה אומר שכל עבודה מכבדת את בעליה,אם העבודה לא מכסה את הביביסיטר לילד מה זה נותן?!)ועוד הרבה הרבה קבוצות אחרות שהגזירות של ביבי פוגעות גם בהן! אני לא חושבת שפוליטיקה זה דבר טוב,ובטח שאני לא חושבת שפוליטיקה,במובן שאנו מגדירים פוליטיקה-אריאל שרון,ממשלה,שרים,שחיטות וכסף,היא חיובית,ולרוב העוסקים בפוליטיקה זו אין בדיוק עניין בטובתו של האזרח הקטן.פשוט בדיקה קטנה במילון מראה שפוליטיקה זה היחסים ביני לבין המורים שלי,בין חייל למפקד,ובין ובתוך כל קשר אפשרי שנמצא. היית בועידה נכון?אייל חפר אמר בפרוש התנועה מזוהה עם ערכי שמאל,אנחנו לא שמאל קיצוני ולא נהיה שמאל קיצוני,ולזה אי אפשר להתכחש-סוציאליזם זה ערך שנחשב לערך של השמאל ולא רק במדינת ישראל אלא בכל העולם(דוגמת ארצות הברית).בקשר למה שאמרת על ערך העבודה,נכון,זה חשוב אבל נתתי למעלה דוגמאות של כל כך הרבה קבוצות שסובלות מהגזרות והן לא סתם אוסף של בטלנים....בגלל זה אני חושבת קמה ועדה שלמה שתפקידה לבדוק בדיוק לאיזה הפגנות יוצאים כך שלא יווצר מצב שאנחנו יוצאים למחות סתם כך נגד כל הגזירות הכלכליות של ביבי,מעודדים בטלה ואבטלה ולא משיגים בזה שום מטרה. אתה אומר שמה שיפה בתנועה זה שיש בה מקום לכולם,אבל אני חושבת שלמישהו שתומך בימין וחושבת שצריך מעמדות כלכלים-חברתיים,שהחזק צריך לשלוט ובמקביל שצריך להיכנס ולעשות טרנספר בערבים יש די בעיה להיות בתנועה גם אם לא תהיה לה אמירה שמאלנית ברורה. אנחנו,בצוות פוליטיקה ניסחנו הצהרה ברורה מאוד "חטיבת בני המושבים של הנוע"ל הינה תנועה פוליטית,שמאלנית,המקיימת את ערכי השמאל תחת ערכיה ומטרותיה,בני המושבים אינה תנועה מפלגתית." ואני חושבת שפה בעצם מסתדר הבלאגן גם ללמה לא נעודד סרבנות וכד'. ועוד משהו אחרון לסיום-כשאתה מדבר לאנשים פה יהיה יותר נחמד עם תוריד תאורים כמו "לכל הפלצנים פה" וכד'....תודה מראש ולילה טוב נופר