הנוער יומר את דברו

הנוער יומר את דברו

לכל מי שיודע ולמי שלא קמה ועדה/צוות שאחראי על מחאות הן חברתיות והן פולטיות של התנועת נוער בעקבות ועידת הנוער. הצוות הוקם בעקבות תחושה שבתור תנועת נוער אנחנו לא מספיק מנצלים את הכוח שלנו ואומרים את דברנו... למשל בכל המאבק של הנכים והאמהות החד הוריות התנועה שטקה זתומרת אנחנו שטקנו. עכשיו שאלה לי אליכם ואני גם אשמח אם תעלו אותה בישיבת מד"צים בסניף שלכם: איזה מחאות אתה חושב שהתנועה צריכה לקחת בהם חלק? האם יש מחאות ספציפיות? האם יש נושא מסויים? האם יש לדעתך נושא שלתנועה אסור ללכת למחאות/להפגין לגביו כתנועה? איפה אתם הייתם רוצים לראות את התנועה משפיעה???

ברור שרוצים לראות את התנועה משפיעה!

ואם מישהו לא רוצה, אני אשמח לדעת למה. אני אישית חושבת שאנחנו לא יכולים למחאות נגד דברים כמו ההתנתקות למשל. אפילו שאנחנו תנועה שמאלנית [שמאל חברתי אמרנו?] יש הרבה שמאלנים שהם נגד ההתנתקות וימניים שהם בעד, ולהפך. אם נצא בפעולת מחאה לדבר כזה, זה ייצור הרבה רעש, בלאגן ובלבול. אם מישהו מהתנועה רוצה ללכת כאדם פרטי אז סבבה, אבל לא כשהוא מייצג את התנועה. נראה לי שעדיף שנתעסק בדברים קצת יותר כלליים. מקווה שהבנתם...

a d i 111

New member
לא!!

יפעת צר לי להגיד לך אבל זה יצור שתי מחנאות פוליטים בתוך התנועה! כאלה שהם בעד ההתנתקות וכאלה שהם נגד!! את לא יכולה לבוא ולמחאות על משהו שלא כל החניכים בתנועה מסכימים נגדו כי אז זה יפלג את התנועה לשני/שתי מחנות פוליטים! (טוב שאני לא יודע איך לנסח דברים)

a d i 111

New member
יצאתי טמבל../images/Emo163.gif

חחחח אמרתי כבר שאני דיסלקט? אבל אחד במצב חמור:) חחחח לא נורא... מצטער

אבל זה בדיוק מה שיפעת אמרה..

שאנחנו לא יכולים למחות[?!] נגד ההתנתקות וכאלה.. תקרא שוב את מה שהיא כתבה:]

האמת..

שגם אני חשבתי שמחאות מסוג כזה הם מאוד מאוד בעיייתיות מכוון שהאוכלוסיה מתחלקת פחות או יותר חצי חצי זתומרת שחלק גדול מהתנועה מאו מאוד יכול להיות נגד ההתנתקות! וגם יש את הקטע עם הגולן שזה לא אותו הדבר בכלל אבל עד לפני כמה נים גם מה חשבו לפנות את היישובים. בכלל יש כל מיני מחאות קצת מפחידות לדוגמא על דו"ח דוברת... יציאה נגד משרד החינוך יכולה להוביל ללא מעט צרות במיוחד כמה חודשים לפני חלוקת התקציבים לתנועות הנוער... דבר שיכול להביא ללא מעט נזק. אני אישית יותר בכוון ל מחאות חברתיות משהו בסגנון אמהות חד הוריות, נכים, אוטיסטים וכו' עינין שהם חברתיים נטו שלהם כל אחד בתנועה יתנגד וירצה להיות חלק מהמאבק.

מבינה

מחאות יותר "נייטרליות" באופן כלשהו למשל- המחאה שפועלת ע"מ שהמדינה תתן גינוי רשמי לגבי הרציחות הפוליטיות בצ. קוריאה. נערכת הפגנה כל חודשיים בערך האחרונה היתה ב- 1 לפברואר מול משרד החוץ החדש בירושלים בשמחה אברר מתי הבאה! נראה לי משהו שיתאים

יש לי בעיה קטנה...

מה הבעיה לצאת נגד דו"ח דברת? אם נקרא אותו לעומק ונראה שיש סתירה בין הדו"ח לבין העמדות הסוציאליסטיות של התנועה, אני לא רואה שום בעיה לצאת נגד דו"ח דברת. גם אם זה מגיע ממשרד החינוך. יותר טוב! שיראו שכן אכפת לנו ואנחנו כן נעשה רעש לגבי מה שלא מוצא חן בעיניינו, גם אם היד שמאכילה אותנו עושה את העוול! אם באמת נעשה עוול, גם להם לא מגיע שנשתוק. ואני בקלות יכולה להשוות את זה לשואה, אפילו שזה לא באותה חומרה, כמובן...

מחאות חברתיות כן, פוליטיקה לא...

לפי דעתי, כתנועת נוער זה נכון ואפילו רצוי שנעשה מחאות חברתיות.. אבל אני חושב שזה לא נכון להפוך את התנועה לגוף בעל זהות פוליטית כלשהי... אני חושב שאסור לתנועת נוער להביע עמדה פוליטית כיוון שכל תנועות הנוער מורכבות מאוכלוסיות שונות ודעות שונות.. הפיכת תנועת נוער לפוליטית או לערב פוליטיקה בתנועת נוער יכולה לפלג את התנועה ובמקרה הגרוע למוטת אותה... זה יכול לגרום להרבה אנשים להפסיק להזדהות עם התנועה ואף לפרוש ממנה... אני אישית (ואני מכיר עוד הרבה כמוני) לא מוכן להיות חלק מגוף שמאלני כלשהו... ויש אנשים שהם ההפך... תנועת נוער לא צריכה להתערב בפוליטיקה.... היא צריכה להיות ניטרלית! בנושאים החברתיים יש מקום להתערבות מצד התנועה ואפילו למחאה כי הרי לשם כך יש תנועות נוער... כל אחד יכול להביע את דעותיו הפוליטיות בכל מקום ובכל מצב.. אבל לא תנועת נוער..

t h e windman

New member
קצת מחשבות, לכל הפלצנים...

צודקים, תנועת נוער רגילה צריכה להיות פוליטית, כדי שתהיה לה אמריה מסויימת, כדי שתדע באיזה כוון לחנך את החניכים שלה, ואיך להפעיל אותם. אבל כתבתי על תנועת נוער רגילה. אבל אנחנו לא תנועה רגילה, אנחנו תנועת בני המושבים, שיכול להיות שלחקכם, נראה משהיא גם חייבת להיות פוליטית, וכ'ו, אבל למה נאי שם לב, לדוגמא לנוגה וגל, שניכם באים ממקומות שלא קרובים ללהיות מושבים, אין להם שום קשר לתנועת המושבים עצמה, וקשה לכם לתפוס, שהמייחד את התנועה, היא לא הדעה של האנשים בא, שבאים אליה רק בגלל הבחירה להשתייך לתנועת נוער שמאלנית. לא לא לא, זה לגמרי לא ככה. תנועת בני המושבים פעלה בעבר במושבים, כיום התרחבה גם לכל מיני נקודות שחורות נוספות, במטרה להכיר בין בני הנוער שהמייחד אותם הוא היותם בני מושבי עובדים וכ'ו, נכון, התנועה מתבססת על ערכים מאוד מאוד מוסריים, אבל זה בגלל שמושבניקים הם אנשים איכותיים וערכיים, ולא בגלל שהם שמאלנים. אין לאף אחד מכם, שמגיע ממקום שהוא איננו מושב, זכות לבוא ולהגיד שהתנועה היא שמאלנית, אתם לא מכירים את ההווי והייחודיות של משובים, שזה המאפיין של התנועה. ברגע שמחליטים שהתנועה שמאלנית הפכנו אותה מתנועה של מושבים, קיבוצים וכ'ו, לתנועה שרק חלק מאותם תשובי המושבים ירצו לקחת בה חלק. ברוב משובי התנועה אין לנוער אפשרות אחרת, כלומר ללכת לתנועה אחרת לפי איך הנוח להם. לכן להגדיר ולהפיץ את ההודעה שהתנועה היא שמאלנית פוליטית זו טעות הכי קשה שאפשר יהיה לעשות בתנועה. זה בעצם לבוא ולהגיד למשובים ימניים, ובהחלט לא חסרים כאלה מושבים, לפחות במועצות כמו לכיש, בני שמעון, באר טוביה ועוד רבות וטובות, זהו, מעכשיו, אין לכם מה לחפש פה. ואני יודע שהתגובה פה תהיה כזאת:, "אף אחד לא יגיד להם את זה, תמיד יקבלו אותם לתנועה" אז תפסיקו לזיין את השכל, כי איזה חניך שהתחנך בבית ימני, או איזה הורה ימני נותן לילד שלו ללכת לתנועה שמפרסמת את העצמה כשמאלנית?, נכון שאני עצמי, שמאלני, לא הכי קיצוני, אבל בהחלט שמאלני מאוד. אני מודיע, שגם אני לא משוכנע שבמקרה שהתנועה תתחיל להגדיר עצמה כתנועה שמאלנית אני הכי ירצה להמשיך בה את פעולתי, כי אני לא ילך ויחנך חניכים במושבים שלי לזה שהם בתנועה שמאלנית. אני לא יהיה מי שיגיד לחניכים שלי, שתנועת בני המושבים, האגדית, התנועה היחידה שמאחדת הרבה מגזרים שונים מכל הארץ, היא תנועה שמאלנית. ההפסד יהיה כולו שלנו, זה יהרוס עבודה של עשרות שנים, של מדריכים, גרעינרים וכ'ו, שמנסים ומחזיקים את התנועה עם המון המון עבודה קשה גם במושבים שהם לא הכי חזקים, התנועה תתפורר בעקבות החלטה כזאת, לא יהיה לנו מה לחפש בה, והמושבים, לא רק החניכים במושבים, אלא המושבים עצמם, האנשים, האגודות ירגישו שהם קיבלו סתירה לפרצוף בגלל איזה כמה חניכים שאין להם מושג מה היא באמת תנועת בני המושבים ותנועת המושבים, אין להם מושג לשם מה הוקמה התנועה, ומה כל כך מיוחד בה. לדעתי האישית, ולדעת אנשים מבוגרים ממני שהיו בתנועה שדיברתי אתם על זה, אנשים שחיים במשובים כבר עשרות שנים, זו יכולה להיות הפאשלה הכי גדולה שנעשתה אי פעם בתנועה. יש לי במושב משפחות ימניות שברגע שהן שומעות את המילה שמאל, הן יברחו ממנה הכי רחוק שיש, ולמרות שהם ימנים, יש להם את החניכים הכי מורעלים וטובים שיצא לי להדריך. לסיכום, תחשבו על זה הרבה יותר ממה שעשיתם עד עכשיו, ותגידו לי, אם באמת באמת אתם רוצים להרוס את הדבר שכבר עשרות שנים מגדל עשרות אלפי אנשים איכותיים, גם ימנים וגם שמאלנים????????????. אז גל, אם אתה אומר לתמיר, "חבל כי אתה בתנועה שמאלנית", אז טעית לגמרי, תנועה שמאלנית, זה הנוער העובד והעמותות השמלאניות האחרות למיניהן. תמיר, אני לא מכיר אותך, אבל מבחינתי אל תיקח ואל תקשיב לשטויות האלה שואמרות שאתה נמצא בתנועה שמאלנית.

t h e windman

New member
ולכל מי שרוצה להפוך את התנועה...

ואם יש פה את האדם שרוצה להפוך את התנועה שלנו למקדש שמאלני. אז אם יש מישהו שאין לו מקום בתנועה הזאת זה הוא, שילך ויקים לעצמו איזה תנועה פציפיסטית קטנה, ויפגין מול הקריה (בתנאי שהוא לא נכנס לרחוב לאונרדו דה וינצ'י בדרך). ועוד שמהו ששחכתי, אולי אחד החשובים, בקשר למועצות עם משובים ימניים... תחשבון רגע על רמת הגולן, תנועת הנוער העובד והלומד איננה עובדת בתחומי רמת הגולן, למה? ברור, מסיבות אידיאולוגיות. רגע, אבל איך יכול להיות שאנחנו עובדים שם, אנחנו הרי תנועה שמאלנית מאז ומעולם!!!!" זהו, אני חושב שמי שמספיק חושב יבין מה ניסיתי להעביר בזה... ולמי שלא הבין, צ'רטקוף, אני מהמר עלייך, איך תנועה יכולה מצד אחד להגיד שהיא שמאלנית ומצד שני לעבוד ברמת הגולן?, זו צביעות, זה לא אפשרי, זה אומר שאנחנו מחנכים למשהו אל אנחנו לא עובדים לפי האידיאולוגיה שלנו. במילים אחרות, תנועה עלובה. ולא, עד כמה שאני מכיר את התנועה שלנו, אנחנו לא תנועה כזאת...

אני לא בטוחה שאנשים כאן מבינים אחד

את השני... אנחנו תנועה פוליטית. שמאלנית. אבל אנחנו לא תנועה מפלגתית! זה ההבדל וזה מה שאתה מנסה להראות שלא צריך להיות.. וזה בעצם מה שאין. כל דבר בימינו מתקשר לפוליטיקה [או לפחות הרוב] ואם אנחנו מאמינים בסוציאליזם, שוויון, אז אנחנו מזדהים עם הערכים של השמאל.. אבל זה לא אומר שאנחנו מזדהים עם מפלגה.. התנועה היא פוליטית. אבל היא בהחלטה א-מפלגתית! ופה היה הבלבול לדעתי.. ונגה אני מתפלאת[?] שלא הבהרת אתזה מהתחלה...

t h e windman

New member
לא לא, אני מתכוון לא-פוליטית...

ואני יודע יפה מאוד מה אומר כל דבר, ואת בכלל גרה בעיר מה את מדברת. ונכון שהסוציאליזם מזוהה עם השמאל, אבל הוא מזדהה במידה כמעט שווה עם הימין, מה שאומר, התנועה שלנו היא לא ימין קיצוני, ולא שמאל קיצוני. כי מה שאני אומר, זה שרוב הימנים, והמפלגות הימניות, כגון ליכוד, מסכימים גם הם על הערך הזה. ונכון שאפשר להגיד שביבי מנסה ליצור פה כלכלה קפיטליסטית. ואני לא בהכרח מסכים עם כל מה שהוא עושה. אבל למה הוא עושה את זה????? אני יסביר לכם למה, חוץ מזה שהוא מושחת והעשירים מושחטים, יש לנו עוד בעיה, והיא, מובטלים, שלא הכי רוצים לעבוד, בגלל שהמדינה סוציאליסטית והיא "מפנקת" אותם בכך שעדיף להם לא לעבוד ולהישאר בבית יותר מאשר ללכת לעבוד, מה שאומר, שאם המדינה לא עושה משהו בעניין, אז בעצם אנחנו צריכים לצאת למחאה על כך, שהמדינה פוגעת בערך העבודה, שהתנועה שלנו, שהיא תנועה שפועלת במושבים חקלאיים, היא סמל לאותו ערך. המדינה מעודדת אזרחים לשבת בבית להתלונן ובכל זאת לקבל כסף, וזה בזמן שבארץ לנו, החקלאים משתלם יותר להעסיק עובדים זרים, ואנחנו צריכיםפ להסתבך עם אישורים וויזות של תאילנדים. התפיסה הקפיטליסטית של ביבי נועדה לגרום לכך שלמובטלים לא תהיה ברירה והם יהיו חייבים לנסות ולהשיג להם כל עבודה אפשרית, (כל עבודה מכבת את בעליה), שזה דבר שאנחנו הכי צריכים להיות בעדו. אז, במקרה זה הערך הזה, מזוהה עם הימין... מה שאומר שאין שום סיבה להגדיר אותנו כשמאלנים. ומה עם הציונות?, גם ערך שמאלני?, לא, זהה לימין והשמאל המתון כאחד. דמוקרטיה- עם כל הכבוד לזה שזה גם מוגדר כמשטר הומניטרי יותר, מה שמוביל אותנו לחשוב שהוא שמאלני, ואם אנחנו תנועה עם עמדה דמוקרטית אז אנחנו שמאלנים. אז לידיעת כולם, למקרה שלא שמתם לב, מדינת ישראל היא דמוקרטית, אבל שימו לב, כרגע, היא לא שמאלנית. מה שלא מחייב את התנעה שלנו להגדיר עצמה כשמאל, חברתי או פוליטי. וויינר וכל אלה שאומרים לי ששמאל פוליטי ושמאל מפלגתי ובלה בלה בלה. המונחים האלה, הם מונחים שניתנים לפירושים שונים ורבים, וזה שישבתם בועידה ועשיתם דיון בנושא. והגעתם למסקנה ששמאל פוליטי זה ככה וככה, ושמאל מפלגתי זה ככה, אז מה????, זה לא הוכחה מדעית לעניין, אלו הן הגדרות שאין להם, לא היה ובחיים לא תהיה הגדרה מדוייקת שמציבה את הגבולות להגדרות אלו, כי אחרי הכל, כל מה שיגידו עליהן, זה בגדר דעות ולא בגדר הוכחה מדעית, או כל הוכחה מוצקת אחרת שלא ניתן לערער עליה.

היחס שלך מזה הוציא לי את החשק להגיב

ממ לא יודעת למה, אולי אין סיבה אבל אתה צריך קצת לעבוד על איך שאתה מתבטא בכתב.. ניסיתי לא לקרוא אתזה ככה אבל אתה נשמע קצת מתנשא, עם כל הכבוד, וזה ממש לא נותן לי חשק להגיב. הערה קטנה - שים לב. ובקשר לתגובה - אני אגיב יותר מאוחר או מתישהו אחר... כבר לא יודעת מה אני רוצה להגיד. ביי.

כחילה

New member
ויינר צודקת בזה

שיש צורה הרבה יותר יפה להגיד בדיוק את אותם דברים, אבל יש משהו שמאוד חשוב לי להגיד. בועידת נוער בשיחה עם הצמ"ר, אייל חפר בעצמו אמר, שהוצע לתנועה לעבוד בישובים ובמועצות מעבר לקו הירוק, והתנועה סירבה, משום ששוב, הקו המנחה, התפיסה הכללית של התנועה היא שמאלנית, שוב, אנטי-מפלגתית אבל בהחלט בעלת עמדה. אני חושב שאין ויכוח על זה שכשהתנועה מסרבת להכיר בשטחי יהודה ושומרון זוהי סוג של אמירה שלא משתמעת לשתי פנים.

t h e windman

New member
כמעט צודקת...

שים לב שגם אם היינו תנועה ימנית, נגיד מפלגתית כמו הליכוד, היינו עושים בדיוק אותו הדבר, כי נדמה לי שהם אלו שהחליטו לפנות את המקום. ככה שזה שהחלטנו לא לעבוד ביהודה ושומרון לא אומר שום דבר. בנוסף, אני בספק אם יש לנו מה לחפש שם, האוכלוסיה באיזורים היא לרוב ימנית קיצונית, והערכים שלנו לא הולכים ביחד עםפ קיצוניות. ימני רגיל, ישמח לבוא לתנועה, הערכים אידיאליים אפילו בשבילו, ימני מיהודה ושומרון, ככה ככה, רובן לא ירצו להתקרב כשהם ישמעו את ערכי התנועה.

כחילה

New member
לא לא, אתה טועה ומטעה

דבר ראשון, הליכוד לא החליט לפנות את יהודה ושומרון, הליכוד החליט לפנות את רצועת עזה, ויש הבדל מהותי בין השניים. דבר שני, אייל חפר אמר בבירור, התנועה לא הסכימה לעבוד שם לא בגלל שהיא לא מסכימה עם הדעות של האנשים שם, אלא היא לא מסכימה עם עצם השהות במקומות האלה.

למעלה