קצת מחשבות, לכל הפלצנים...
צודקים, תנועת נוער רגילה צריכה להיות פוליטית, כדי שתהיה לה אמריה מסויימת, כדי שתדע באיזה כוון לחנך את החניכים שלה, ואיך להפעיל אותם. אבל כתבתי על תנועת נוער רגילה. אבל אנחנו לא תנועה רגילה, אנחנו תנועת בני המושבים, שיכול להיות שלחקכם, נראה משהיא גם חייבת להיות פוליטית, וכ'ו, אבל למה נאי שם לב, לדוגמא לנוגה וגל, שניכם באים ממקומות שלא קרובים ללהיות מושבים, אין להם שום קשר לתנועת המושבים עצמה, וקשה לכם לתפוס, שהמייחד את התנועה, היא לא הדעה של האנשים בא, שבאים אליה רק בגלל הבחירה להשתייך לתנועת נוער שמאלנית. לא לא לא, זה לגמרי לא ככה. תנועת בני המושבים פעלה בעבר במושבים, כיום התרחבה גם לכל מיני נקודות שחורות נוספות, במטרה להכיר בין בני הנוער שהמייחד אותם הוא היותם בני מושבי עובדים וכ'ו, נכון, התנועה מתבססת על ערכים מאוד מאוד מוסריים, אבל זה בגלל שמושבניקים הם אנשים איכותיים וערכיים, ולא בגלל שהם שמאלנים. אין לאף אחד מכם, שמגיע ממקום שהוא איננו מושב, זכות לבוא ולהגיד שהתנועה היא שמאלנית, אתם לא מכירים את ההווי והייחודיות של משובים, שזה המאפיין של התנועה. ברגע שמחליטים שהתנועה שמאלנית הפכנו אותה מתנועה של מושבים, קיבוצים וכ'ו, לתנועה שרק חלק מאותם תשובי המושבים ירצו לקחת בה חלק. ברוב משובי התנועה אין לנוער אפשרות אחרת, כלומר ללכת לתנועה אחרת לפי איך הנוח להם. לכן להגדיר ולהפיץ את ההודעה שהתנועה היא שמאלנית פוליטית זו טעות הכי קשה שאפשר יהיה לעשות בתנועה. זה בעצם לבוא ולהגיד למשובים ימניים, ובהחלט לא חסרים כאלה מושבים, לפחות במועצות כמו לכיש, בני שמעון, באר טוביה ועוד רבות וטובות, זהו, מעכשיו, אין לכם מה לחפש פה. ואני יודע שהתגובה פה תהיה כזאת:, "אף אחד לא יגיד להם את זה, תמיד יקבלו אותם לתנועה" אז תפסיקו לזיין את השכל, כי איזה חניך שהתחנך בבית ימני, או איזה הורה ימני נותן לילד שלו ללכת לתנועה שמפרסמת את העצמה כשמאלנית?, נכון שאני עצמי, שמאלני, לא הכי קיצוני, אבל בהחלט שמאלני מאוד. אני מודיע, שגם אני לא משוכנע שבמקרה שהתנועה תתחיל להגדיר עצמה כתנועה שמאלנית אני הכי ירצה להמשיך בה את פעולתי, כי אני לא ילך ויחנך חניכים במושבים שלי לזה שהם בתנועה שמאלנית. אני לא יהיה מי שיגיד לחניכים שלי, שתנועת בני המושבים, האגדית, התנועה היחידה שמאחדת הרבה מגזרים שונים מכל הארץ, היא תנועה שמאלנית. ההפסד יהיה כולו שלנו, זה יהרוס עבודה של עשרות שנים, של מדריכים, גרעינרים וכ'ו, שמנסים ומחזיקים את התנועה עם המון המון עבודה קשה גם במושבים שהם לא הכי חזקים, התנועה תתפורר בעקבות החלטה כזאת, לא יהיה לנו מה לחפש בה, והמושבים, לא רק החניכים במושבים, אלא המושבים עצמם, האנשים, האגודות ירגישו שהם קיבלו סתירה לפרצוף בגלל איזה כמה חניכים שאין להם מושג מה היא באמת תנועת בני המושבים ותנועת המושבים, אין להם מושג לשם מה הוקמה התנועה, ומה כל כך מיוחד בה. לדעתי האישית, ולדעת אנשים מבוגרים ממני שהיו בתנועה שדיברתי אתם על זה, אנשים שחיים במשובים כבר עשרות שנים, זו יכולה להיות הפאשלה הכי גדולה שנעשתה אי פעם בתנועה. יש לי במושב משפחות ימניות שברגע שהן שומעות את המילה שמאל, הן יברחו ממנה הכי רחוק שיש, ולמרות שהם ימנים, יש להם את החניכים הכי מורעלים וטובים שיצא לי להדריך. לסיכום, תחשבו על זה הרבה יותר ממה שעשיתם עד עכשיו, ותגידו לי, אם באמת באמת אתם רוצים להרוס את הדבר שכבר עשרות שנים מגדל עשרות אלפי אנשים איכותיים, גם ימנים וגם שמאלנים????????????. אז גל, אם אתה אומר לתמיר, "חבל כי אתה בתנועה שמאלנית", אז טעית לגמרי, תנועה שמאלנית, זה הנוער העובד והעמותות השמלאניות האחרות למיניהן. תמיר, אני לא מכיר אותך, אבל מבחינתי אל תיקח ואל תקשיב לשטויות האלה שואמרות שאתה נמצא בתנועה שמאלנית.