הנה משהו שהתחלתי מזמן לתמוה עליו ביני לבין עצמי:

שמתן לב שלילדות יש הבעה עירנית פחות מאשר לבנים? או נאמר אחרת

לבנים יש הבעה עירנית ובטוחה, לבנות לא.

איקיו בעיניי כזה חרטה

לא כמו צורת חשיבה. יש ספר שנקרא mindset שאני מתחברת אליו באופן אישי הרבה יותר. יצירתיות חשיבה מחוץ לקופסא חשיבה מופשטת ופתירת בעיות זה המפתח לחשיבה גאונית.

Berethor

New member
אבל זה שיש אנשים שנולדים חכמים יותר מאנשים אחרים זה לא חרטה

אנשים יכולים להיות מוכשרים יותר בתחומים מסוימים באופן מולד. המחשבה "שכל האנשים נולדים שווים" היא פוליטיקלי קורקט אבל היא לא נכונה, כפי שיש אנשים שנולדים חזקים יותר, או/ו יפים יותר, כך גם יש אנשים שנולדים חכמים יותר. היכולת השכלית מאוד דומה ליכולת הפיזית, מצד אחד אפשר "לאמן" את המוח אם משתמשים בו הרבה, זאת הסיבה שממליצים לאנשים גם על תחביבים שדורשים הרבה חשיבה, כגון פתרון תשבצים או/ו שחמט, מצד שני כפי שלגוף יש מגבלות, כך גם למוח יש מגבלות, אדם שנולד גדול יותר יש לו בדרך כלל יותר פוטנציאל בספורט או/ו בלחימה מאשר לאדם יותר קטן, כך גם אדם שנולד חכם יותר, יש לו יותר פוטנציאל פילוסופי או/ו מדעי מאשר לאדם פחות חכם, בנוסף לכך, החכמה יכולה להיות שימושית להרבה דברים, לא רק לנושאים אקדמיים.

זה נכון שיש הבדלים

אבל אני לא רואה מה זה נותן בלהתמקד בהם (כמו למדוד איקיו) כמו לשאוף לפתח את מה שאפשר ברמה האישית.

Berethor

New member
מה שזה נותן זה להיות מודעת למגבלות של עצמך, וזה דבר חשוב

אנשים שלא מודעים למגבלות של עצמם, יכולים להיות יהירים מדי, או/ו לצפות מעצמם ליותר מדי ולהתאכזב.

"A key character trait common to Smug Snakes is overconfidence. The Smug Snake is usually too arrogant to be rattled. Most often, they will think themselves to be the Magnificent Bastard. While they may believe that they have the situation under control (whether they do so through blackmail, coercion, or simply being in a position of authority), there will usually be a hole in that plan that they failed to consider. Perhaps they underestimated their opponents' abilities and claimed themselves unbeatable, or maybe they made a really stupid mistake along the way. Once that realization hits, expect the Snake to lose their cool right before everything starts falling apart for them. They are not necessarily entirely incompetent, stupid, or ineffectual, however, and may succeed with at least part of their goals, but they are still lacking that charm and grace that the Magnificent Bastard possesses. Often a Know-Nothing Know-It-All as well, to inspire added bile, though still enough to take the 'sympathetic' out of Ineffectual Sympathetic Villain (the best of them are Insufferable Geniuses heavy on the former and light on the latter). If a Smug Snake considers himself a Magnificent Bastard, then he is a villainous Small Name, Big Ego."

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/SmugSnake

במקרה הזה זה סתם קבעון ולסגור את הראש

אני משתמשת בשיטות האלה בעצמי וזה מביא אותי למקומות שלא הייתי מדמיינת.
אל תשתמשו זה הפסד שלכם לא שלי

זה עזר בבגרויות, ללמוד שפות

אני מנסה להשתמש באסוציאציות כמעט בכל מה שאני מנסה ללמוד גם בנגינה (וללמד) לזכור איזה קלפים אנשים שיחקו כשאני משחקת פוקר. מעבר לזה, לתרגל את הדמיון עוזר לחלום ולהרדם יותר טוב.

פסנתר

פתחתי בזכות אסוציאציות שמיעה אבסולוטית כך שאולי יום אחד כשאהיה ממש ספצית אנסה כלי קשת ( מכירה בטח את הסרט צלילי המוזיקה אז חיברתי משהו דומה בעברית אם תרצי אלמד אותך)

Berethor

New member
השאלה היא גם האם את באמת צריכה את כל השפות שלמדת או שזה סתם

"תופס מקום", ובעיקר ביזבז את הזמן שלך, זה לא סוד שבלימודים, במיוחד בלימודים עד גיל 18, יש הרבה דברים שאנשים לומדים אבל הם לא באמת צריכים אותם בהמשך החיים.

למעלה